16 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

SANTAJ CU POZA LUI PUTIN (II) – Probe zdrobitoare care demonstreaza ca Laura Kovesi s-a implicat personal in “decaparea” ginerelui lui Traian Basescu, avocatul Radu Pricop si a fiului ex-presedintelui Republicii Moldova Sergiu Lucinschi, care au fost achitati pentru acuzatiile de santaj inventate de DNA. Kovesi a cerut generalului SRI Florian Coldea sa faca echipe operative comune pentru urmarirea lui Pricop, desi fusese numita in functie de Basescu (Documente)

Scris de: L.J. | pdf | print

26 September 2019 18:05
Vizualizari: 14055

Moto: “Noi i-am arestat si pe cei care ne-au propus si pe cei care ne-au numit - Laura Codruta Kovesi

Lumea Justitiei continua serialul de dezvaluiri incendiare despre dosarul penal inscenat de DNA lui Sergiu Lucinschi – (foto) fiul fostului presedinte al Republicii Moldova Petru Lucinschi, si avocatului Radu Pricop - ginerele fostului presedinte al Romaniei Traian Basescu, care au fost trimisi in judecata la 25 iunie 2015 de DNA, prin Rechizitoriul 44/P/2015 emis de procuroarele de caz Claudia Rosu si Dana Belciug, rechizitoriu verificat de fostul sef al Sectiei I procurorul Gheorghe Popovici – (vezi facsimil 1).


Amintim ca in acest dosar, daca ginerele lui Basescu – avocatul Radu Pricop a fost achitat definitiv pentru acuzatiile de santaj alaturi de Sergiu Lucinschi, cel din urma a fost condamnat la 3 ani de inchisoare, cu executare, pentru un asa-zis trafic de influenta, pe baza interpretarii unor interceptari obtinute si livrate de SRI, despre care celebrul expert pe voce si vorbire Catalin Grigoras a concluzionat in cadrul unei expertize administrate la ICCJ ca nu sunt originale si autentice si, atentie, sunt rezultatul unor “trunchieri si colaje”.

Amintim, de asemenea, ca dosarul nr. 44/P/2015 a fost de initiat de procuroarea DNA Claudia Rosu (una din cele mai mari fabricante de dosare, cu cele mai rasunatoare achitari la activ) la scurt timp dupa ce Sergiu Lucinschi a formulat la DIICOT o plangere penala impotriva unui fost partener de afaceri, acuzandu-l de gestiune frauduloasa, legat de faptul ca a investit in Romania 4 milioane de euro si a fost furat de acesti bani.

In loc ca plangerea sa isi urmeze cursul la DIICOT, procurorul Remus Jurj care instrumenta aceasta plangere s-a trezit pus sub invinuire de catre procuroarea DNA Claudia Rosu, alaturi de Lucinschi si Pricop, sub acuzatia de complicitate la santajarea omului de afaceri impotriva caruia Lucinschi formulase plangerea. Cu alte cuvinte, investitorul Lucinschi a fost lasat fara bani, iar cand a sesizat autoritatile ca a fost inselat in afaceri, a aparut DNA si l-a scos pe el bun de condamnare pe baza denuntului partenerului de afaceri acuzat, transformat subit in “martor-denuntator” si “parte vatamata”. Oare cat de mare a fost interesul operativ in acest dosar, incat s-a ajuns la anihilarea unui procuror DIICOT, acuzat aiurea, fara probe, de complicitate la santaj???

Iata ce spunea Sergiu Lucinschi despre cele petrecute intr-un comunicat din 16 noiembrie 2016 despre dosarul ce i s-a fabricat de catre DNA:

In anul 2008 am luat decizia nefericita, ca urmare a propunerilor si planurilor inaintate de partenerul loca sa investesc in Romania, respectiv achizitionarea unei societati comerciale cu expertiza in domeniul constructiilor in infrastructura... pretentiile partenerului local, care avea expertiza in domeniu, au fost de a pastra pozitia de presedinte al Consiliului de administratie si un procent de 20% din afacere pentru a se ocupa personal si a manageria profitabil si cu buna credinta acest bussines, lucru care a fost acceptat. In decursul a doi ani de la preluarea acelei firma si in contradictie totala cu angajamentele partenerului local, nu numai ca nu s-a creat profit, chiar societatea a fost falimentata de partenerul local.

In cadrul procedurii insolventei, atat administratorul judiciar cat si judecatorul sindic, prin sentinta judecatoreasca, au stabilit ca societataea (afacerea mea) a fost prejudiciata cu peste 20 milioane RON (4,5 milioane euro) prin administrarea frauduloasa, cu rea credinta, de catre partenerul meu local – presedinte al Consiliului de administratie imprteuna cu grupul acestuia si prin instrainarea frauduloasa a patrimoniului societatii catre firmele lui si ale acestui grup... in 2012 am solicitat partenerului local sa restituie banii furati din societate, practic sa-mi restituie investitia... in 2013 am formulat plangere penala la DIICOT... in decembrie 2014 am aflat din presa ca partenerul local a fost arestata pentru evaziune fiscala savarsita in cadrul firmelor sale, fara legatura cu plangerea mea. Avand o teama si mai mare ca nu imi voi mai recupera banii pe care i-am dat lui pentru investitii, am decis sa il vizitez si sa-i mai solicit odata restituirea pe cale amiabila a banilor si astfel, nemai avand obiect, sa-mi retrag plangerea penala. Ca urmare a acestui demers, am fost parte intr-o actiune concertata de Servicii si Parchetul anticoruptie impreuna cu partenerul meu local prin care mi s-a inscenat o activitate infractionala grava, cu acuzatii extrem de serioase pentru fapte pe care nu le-am savarsit, prin ticluire de probe, provocare si constrangere. Partenerul meu local a efectuat inregistrarile ambientale, dupa bunul plac, fiind foarte bine instruit de oameni specializati in domeniu, determinandu-ma sa accept o solutie de restituire a banilor mai complicata decat cea propusa de mine, aceea de a-i restitui actiunile firmei pe care a devalizat-o la pretul banilor pe care i-am dat lui pentru aceeasi investitie.

In acest fel, partenerul meu a folosit institutiile statului sa-mi construiasca un dosar penal in scopul de a obtine protectie si avantaje majore... consecina: am fost perchezitionat acasa si la firma, am fost retinut de procurori, am fost pus sub control judiciar si trimis in judecata. Sunt acuzat de:

- santaj exercitat asupra partenerului meu local constand in actiuni de constrangere pentru a-l determina sa-mi dea suma de 4 milioane euro;

- trafic de influenta asupra procurorului de caz DIICOT din dosarul penal constituit ca urmare a plangerii mele impotriva partenerului local in conditiile in care, asa cum rezulta din probe si cuma afirmat si denuntatorul – partenerul local intr-o inregistrare audio facuta chiar de el, eu nu stiam nici macar cine e acest procuror de caz;

- fals in sensul ca mi-am falsificat propria semnatura si de participatie improprie in forma instigarii la infractiunea de fals intelectual a notarului public care a autentificat actul incheiat intre mine si denuntator, folosindu-se ca argumentatie si faptul ca aceasta suspiciune rezulta din faptul ca notarul public avea pe birou o fotografie cu Vladimir Putin, asta insemnand ca acest notar m-a favorizat pentru ca sunt rus;

Este o adevarata nebuinie, un cosmar...”

Executat la inchisoare in Romania pe baza unor probe care nu conving, Sergiu Lucinschi traieste in prezent in Rusia, unde are cetatenia rusa si nu va fi extradat intrucat potrivit Constitutiei sale, Rusia nu-si extradeaza cetatenii.

Dosarul Lucinschi – Pricop a fost instrumentat in echipe mixte DNA – SRI formate la cererea Laurei Kovesi catre generalul SRI Florian Coldea

Si acum tineti-va tare! Daca intr-o editie viitoare vom publica expertiza care demonstreaza ca inregistrarile SRI folosite in dosar de DNA au fost “trunchiate si colate”, azi facem dovada ca dosarul a fost instrumentat in parteneriat cu SRI, in actiuni mixte comune, declansate la cererea expresa a fostei sefe a DNA Laura Kovesi catre fostul ei partener de Binom, generalul Florian Coldea, pe atunci prim-adjunct al directorului Serviciului Roman de Informatii.

Amintim ca in aprilie 2009, Laura Kovesi, pe atunci procuror general al Romaniei, a semnat cu fostii sefi ai SRI George Maior si Florian Coldea Protocolul de cooperare dintre Parchetul ICCJ si SRI pentru indeplinirea sarcinilor ce le revin in domeniul securitatii nationale nr. 003064 din 04.02.2009 (actul prin care SRI a fost introdus ilegal in activitatea de urmarire penala). Acest protocol a fost declarat ilegal in totalitate de catre Curtea Constitutionala si a functionat pana in decembrie 2016 cand a fost inlocuit cu un alt protocol, si el declarat partial ilegal de catre CCR, incheiat intre fostul procuror general al Romaniei Augustin Lazar si actualul director al SRI Eduard Hellvig.

Revenind la dosarul DNA 44/P/2015 in care Sergiu Lucinschi a fost achitat pentru santaj, dar a fost condamnat definitiv, la 6 februarie 2019, la 3 ani inchisoare cu executare, de un complet al ICCJ format din judecatorii Leontina Serban, Francisca Vasile si Simona Elena Cirnaru (decizie inca nemotivata), prezentam dovezile implicarii personale in dosar a fostei sefe a DNA Laura Kovesi, care a cerut ca SRI sa faca echipa comuna cu procurorii DNA pentru a-l urmari pe ginerele lui Traian Basescu si pe fiul fostului presedinte al Republicii Moldova. Asta in conditiile in care, opinam ca Laura Kovesi ar fi trebuit sa se abtina de la orice implicare, ea fiind numita in functie de Traian Basescu, socrul inculpatului din dosar - Radu Pricop.

Astfel, prin adresa nr. 255/C/2015, Laura Kovesi i-a solicitat generalului SRI Florian Coldea urmatoarele: “Avand in vedere actiunile comune derulate in dosarul cu nr. 44/P/2015, inregistrat la DNA – Sectia de combatere a coruptiei, va rugam sa desemnati o echipa operativa in vederea asigurarii masurilor autorizate de instanta in cauza.

Din partea institutiei noastre a fost desemnata, ca persoana de legatura, doamna procuror Claudia Rosu. Cu stima...(vezi facsimil 2)

Cititi in continuare alte corespondente revoltatoare purtate in tandem de fosta sefa a DNA Laura Kovesi si procuroarea de caz Claudia Rosu, dar si de fostul sef al Sectiei I DNA Gheorghe Popovici care a “verificat” Rechizitoriul 44/P/2015, din care rezulta ca autorii dosarului lucrau cot la cot in dosar cu SRI, care era desemnat de Kovesi drept “beneficiar secundar” al probelor din dosar, adica informau UM 0127 SRI pas cu pas despre orice miscare in dosar. Ba mai mult, seful de sectie Popovici solicita urgentarea operatiunilor, probabil din cauza ca existau comandamente uriase pentru ca ginerele lui Traian Basescu sa fie cat mai repede trimis in judecata (fara probe) alaturi de Sergiu Lucinschi.

Potrivit art. 7 din Legea 303/2004:

(1) Judecatorii, procurorii, magistratii-asistenti, personalul de specialitate juridica asimilat acestora si personalul auxiliar de specialitate al instantelor judecatoresti si parchetelor nu pot fi lucratori operativi, inclusiv acoperiti, informatori sau colaboratori ai serviciilor de informatii...

(4) Incalcarea dispozitiilor alin. (1) conduce la eliberarea din functia detinuta, inclusiv cea de judecator sau procuror.”

Ce parere are oare azi Traian Basescu, citind dezvaluirile prezente din Lumea Justitiei despre faptul ca dupa ce a laudat-o, sustinut-o si numita in functie pe Kovesi, atat ca procuror general, cat si ca sefa DNA, aceasta “a pus potera” SRI pe ginerele lui, care a fost trimis in judecata fara niciun fel de probe, fiind in final achitat definitiv, dupa manjirea acestuia cu noroi in fata intregii tari?

Despre interceptarile SRI din acest dosar si expertiza care le arunca in aer dosar vom reveni pe larg in episodul urmator.

(va urma)

Comentarii

# Amore mio. date 26 September 2019 18:46 +10

LULUTA te iubim ca ca tine nu gasim! In toata Europa.

# Marineru date 28 September 2019 02:26 +2

Basescu i-a dat LIBER la K. K(ovesi) sa-l execute pe ginere. Stim bine, foarte bine, cine este Chioru !

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 15.07.2024 – „Deep State” stia de atacatorul lui Trump (Video)

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva