3 December 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

SANTAJ IN CSM – Tensiuni majore in Consiliul Superior al Magistraturii. Procurorul Cristian Mihai Ban a detonat bomba in direct despre cum se iau deciziile in CSM: “Misterul, domnule vicepresedinte, este cu totul altceva. Este santajul la care am fost supusi” (Video)

Scris de: George TARATA | pdf | print

11 October 2022 17:30
Vizualizari: 5538

Desi este cea mai importanta institutie din sistemul judiciar, in Consiliul Superior al Nagistraturii a ajuns sa se vorbeasca despre santaj.


 

Procurorul Cristian Mihai Ban (foto dreapta) a detonat o adevarata bomba in sedinta de marti, 11 octombrie 2022, a Plenului CSM, o sedinta, din nou, extrem de tensionata. Ban a dezvaluit ca una dintre deciziile luate de CSM este rezultatul unui santaj. Este vorba despre declansarea unui nou concurs de admitere in magistratura pentru cei cu cinci ani vechime in profesii juridice.

Astfel, procurorul Ban a explicat de ce nu ar fi oportuna demararea unui nou concurs, in conditiile in care in momentul de fata este in derulare un concurs similar. In acest context, judecatoarea Gabriela Baltag i-a solicitat vicepresedintelui CSM, procurorul Nicolae Solomon (foto stanga), sa isi exprime un punct de vedere pe problema aflata in discutie. Drept urmare, Solomon a precizat ca il mira pozitia lui Ban, avand in vedere discutiile anterioare, in care cei doi si procurorul Florin Deac din CSM stabilisera lista posturilor scoase la concurs. In replica, procurorul Cristian Ban a explicat ca a fost de acord cu sa faca acea lista doar pentru ca membrii Sectiei pentru procurori a CSM au fost santajati ca in caz ca nu doresc organizarea concursului procedura se va derula doar pentru procurori.


Iata dialogul dintre procurorii Nicolae Solomon si Cristian Mihai Ban (vezi video de la min. 21.20):


Vicepresedintele CSM Nicolae Solomon: Cat priveste interventia domnului Ban, nu pot sa spun decat ca ma mira. Eu am discutat cu dumnealui si am stabilit posturile impreuna, cu dumnealui si cu domnul Deac (n.r. - procurorul CSM Florin Deac). Acum, astazi, vad ca se opune. Pentru mine este un mister. Eu v-am spus ce discutii am avut ieri, si ce discutii aud astazi.

Procurorul Cristian Mihai Ban: Misterul, domnule vicepresedinte, este cu totul altceva. Este santajul la care am fost supusi, ca se va declansa procedura doar pentru judecatori. In aceste conditii am facut lista noi trei impreuna, dar nu pe oportunitate, nu s-a discutat pe oportunitate, imi pare rau sa o spun”.


* Vedeti aici momentul in care procurorul CSM Cristian Mihai Ban vorbeste despre santaj (de la min. 21.20)

Comentarii

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 29.11.2023 – Chereches a picat la domnisoara Aida

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva