24 April 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

SANTAJUL AUSTRIAC – Revolta europarlamentarului PNTCD Cristian Terhes dupa ce Austria a blocat intrarea Romaniei in Schengen: „Romania nu e sacul de box al nimanui... Firme din Austria au incercat sa santajeze Romania pentru a le oferi acces mai usor si mai ieftin la resursele noastre. Astfel de comportament imperialist este inacceptabil. Liderii UE vorbesc despre 'solidaritatea europeana', dar firme austriece ca Raiffeisen n-au o problema sa functioneze in continuare in Rusia” (Video)

Scris de: Valentin BUSUIOC | pdf | print

14 December 2022 14:30
Vizualizari: 4099

Europarlamentarul PNTCD Cristian Terhes (foto) nu lasa netaxata decizia Austriei de a bloca intrarea Romaniei in Schengen, chiar daca tara noastra indeplineste toate conditiile pentru aceasta aderare.Marti, 13 decembrie 2022, Terhes i-a cerut public Comisiei Europene sa sanctioneze intreaga conducere austriaca – in frunte cu cancelarul Karl Nehammer, membru in Partidul Popular European –, eurodeputatul roman catalogandu-l pe liderul de la Viena drept „o marioneta a presedintelui rus Vladimir Putin si varful de lance rusesc care submineaza proiectul european din interior”.

In acelasi context, Chris Terhes a denuntat ipocrizia acelor lideri UE care vorbesc despre asa-zisa „solidaritate europeana”, dar se prefac ca nu vad firme austriece care fac bine-mersi afaceri in Rusia – cum este, de exemplu, celebra banca Raiffeisen.


Redam postarea de pe Facebook a lui Cristian Terhes (vezi video):


Dezbatere in Parlamentul European pe blocarea abuziva a Romaniei de catre Austria sa intre in Schengen. Terhes: Romania nu este sacul de box al nimanui!

Parlamentul European a organizat o dezbatere de urgenta pe data de 13.12.2022, in urma blocarii aderarii Romaniei la spatiul Schengen de catre Austria, care s-a folosit de dreptul de veto.

Vorbind pe acest subiect, europarlamentarul Cristian Terhes a expus public faptul ca firme austriece au dorit sa santajeze Romania pentru a primi acces facil la resurse pe care Austria nu le are si ca, in timp ce lideri europeni vorbesc despre 'solidaritate europeana', firme austriece nu au o problema sa faca in continuare afaceri banoase in Rusia.

Prezentam in continuare traducerea discursului europarlamentarului Cristian Terhes:


Doamna Comisar, stimat Presedinte,

Votul Austriei de a bloca in mod abuziv aderarea Romaniei la Schengen este un act de flagranta coruptie politica.

Acest vot a demonstrat, de asemenea, ca cancelarul PPE al Austriei Karl Nehammer este o marioneta a presedintelui rus Vladimir Putin si varful de lance rusesc care submineaza proiectul european din interior.

Romania a obtinut, cu un pret mare, dreptul national de a face parte din Schengen.

De 11 ani, Comisia UE si Parlamentul afirma ca Romania indeplineste toate conditiile de a face parte din aceasta zona, dar nu am reusit sa ne exercitam acest drept in acest moment din cauza falselor pretexte ale politicienilor corupti austrieci.

Destul! Pana aici!

Romania nu este sacul de box al nimanui pentru ca cineva sau un partid politic [sa-l foloseasca] pentru a obtine puncte politice in tarile lor.

Adevarul, insa, este ca firme din Austria au incercat sa santajeze Romania pentru a le oferi acces mai usor si mai ieftin la resursele noastre, pe care Austria nu le are.

Astfel de comportament imperialist este inacceptabil.

In timp ce diferiti lideri UE vorbesc despre 'solidaritatea Europeana', firme austriece, ca banca Raiffeisen de exemplu, nu au o problema sa functioneze in continuare in Rusia.

Solicit Comisiei [Europene] sa ia toate masurile necesare pentru a sanctiona actuala conducere a Austriei si toate afacerile [austriece] ce desfasoara inca activitati in Rusia.

Multumesc'.

Biroul de presa al

Europarlamentarului Cristian Terhes”.

 


Comentarii

# Jos Wuhannis si ai lui, sa se duca dreakului ! date 14 December 2022 15:56 +7

Nu mai alimentati de la OMV , ganditi-va ca nu (mai) exista! Mutati-va banii de urgenta de la Raiffeisen sau BCR , daca aveti ! Hai sa facem si noi ceva odata !!!

# Boicotati OMV ! date 14 December 2022 16:15 +5

TOATA LUMEA , macar o luna de zile !

# coca date 14 December 2022 18:38 +125

Cel care la prima defilare de 1 decembrie la care a participat, in calitate de presedinte, se lauda ca e sluga americanilor, nu a rusilor, azi ne urecheaza si ne obliga la modelul sau de obedienta, anuntand ca statul roman nu va face niciun demers juridic impotriva austriei. Ciolanis, te invit sa nu mai vorbesti in numele tarii mele si, mai ales, sa bagi la cap ca stai singur in genunchi, NU CU NOI!

# Jos cu nazistul, date 14 December 2022 21:35 +51

`tu-i sparaghelul mamii lui !

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 23.04.2024 – „Baronul Lamborghini” risca sa fie arestat 30 de zile. Propunere pentru reorganizarea parchetelor (Foto)

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva