18 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

SANTAJUL MCV – Judecatoarea Madalina Afrasinie denunta constrangerea Romaniei de catre UE sa adopte noile legi ale justitiei pentru ridicarea MCV: „MCV e instrument de santaj. N-are treaba cu Actul de justitie, justitiabili, magistrati... Cand stai la masa cu statul paralel, cand unii magistrati s-au dus la chermeze cu sefii de servicii, cand stateau in sufrageriile unor politicieni, mai greu cu reactiile... Adoptarea legilor in varianta Predoiu va arata ca si judecatorii pot fi adusi la tacere”

Scris de: V.B. | pdf | print

30 August 2022 15:10
Vizualizari: 5463

Faptul ca Uniunea Europeana cere Romaniei sa adopte urgent noile legi ale justitiei in schimbul ridicarii Mecanismului de Cooperare si Verificare nu reprezinta altceva decat un santaj al Bruxelles-ului, care nu da nicio garantie ca va elimina MCV pentru tara noastra.Avertismentul a fost exprimat luni, 29 august 2022, de catre judecatoarea Madalina Afrasinie (foto) de la Tribunalul Bucuresti, la cateva ore dupa ce cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, a declarat ca Romania, Bulgaria si Croatia indeplinesc toate conditiile pentru a deveni membre cu drepturi depline ale spatiului Schengen. Declaratia lui Scholz a venit la doua luni dupa ce vicepresedinta Comisiei Europene Vera Jourova afirmase ca Romania ar putea scapa de MCV daca va adopta legile justitiei pana in toamna. Primul pas a fost facut: saptamana trecuta, Guvernul a adoptat toate cele trei proiecte si le-a trimis in Parlament (click aici pentru a citi).

In acest context, judecatoarea Madalina Afrasinie a scris luni pe Facebook ca promisiunile strainilor vor ramane vorbe goale, in conditiile in care exista un precedent: modificarea din 2009 a legilor justitiei, la pachet cu adoptarea de urgenta a noilor coduri penale (prin asumarea raspunderii) – actiuni insa lipsite de vreun rezultat, intrucat Romania continua sa se afle sub povara MCV.

Iar acum lucrurile sunt cu atat mai grave, cu cat legile justitiei asa cum au fost ele gandite de ministrul Catalin Predoiu sunt atat de abuzive, incat risca sa-i aduca la tacere pe judecatori, subliniaza Afrasinie.

Nu in ultimul rand, magistrata TMB subliniaza ca oficialii UE ar fi trebuit sa se arate preocupati si cand au fost desecretizate protocoalele SRI.


Redam intreaga postare de pe Facebook a judecatoarei Madalina Afrasinie (vezi facsimil):


Desi sunt in concediul... de acum 2 ani, citesc... si citesc ca se doreste adoptarea legilor Justitiei pe repede inainte.

De ce?

Pentru ca, prin adoptarea legilor, se va ridica, chipurile, MCV... Va rog, nu radeti.

Nimic mai fals, pentru ca MCV-ul este un instrument de santaj, da, ati citit bine, de santaj politic!

MCV-ul nu are treaba cu noi, cu ceea ce inseamna Act de justitie, justitiabili, magistrati!

Amintiti-va ca si acum 't ani' s-a sustinut ca legile justitiei trebuie modificate, ca trebuie adoptate, prin asumare, evident, 'celebrele' coduri din cauza de MCV... Legile au fost modificate, codurile adoptate 'la misto' (CCR a incercat sa le repare cat de cat) si MCV a ramas neclintit!

Mi-as fi dorit, in naivitatea mea, sa vad o astfel de preocupare si cand protocoalele au fost desecretizate... Dar, nu-i asa, cand stai la masa cu statul paralel, cand unii magistrati s-au dus la chermeze cu sefii de servicii sau cand stateau in sufrageriile unor politicieni, mai greu cu reactiile... Sau, poate, chiar MCV-ul a cerut asa ceva!

Asa ca nu-mi insultati inteligenta cu MCV-uri sau alte chestii care nu au legatura cu noi!

Ca va faceti de ras!

Iar adoptarea legilor in varianta Predoiu va va arata ca si judecatorii pot fi adusi la tacere!

Shhh, sa nu (ii) deranjam...

Multumesc pentru nimic!

Pamflet amar de noapte buna”.

 


Comentarii

# santinela date 31 August 2022 07:20 +99

Una din putinii magistati cu stiinta de carte si coloana vertebrala.Cind ma gandesc sa fac o comparatie intre doamna,Dana Garbovan,Baltag, si "pitifelnicul" de Predoiu imi vine sa-mi iau cimpii. Cit de jos poate cobori un idivid,chiar ministru,pentru a slugari pe altii ? Inca mai cred ca parlamentarii nu se incoloneaza ca vitele sa voteze aberatiile acestui nimeni. Daca o fac ,liberalii si socialistii pot sa uite milioane de voturi.Mai ar ramane CCR sa-i dea peste bot lui Predoiu cu aceste proiecte de legi !

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 17.07.2024 – Fost judecator, actual secretar de stat in MJ, la sueta cu un inculpat

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva