31 March 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

SARACUL MAGISTRAT BOGAT – Fosta judecatoare Neluta Tudorache dezvaluie ca ex-judecatorul George-Catalin Serban, secretar de stat in Ministerul Justitiei, a obtinut executarea silita a MJ si obligarea ministerului sa mareasca indemnizatiile: „Romanul sufera. Secretarul de stat cu milioane de euro in cont si o pensie de serviciu de mii de euro obtine venituri suplimentare din executarea MJ. Nu e-n conflict de interese dupa ce a devenit ordonator principal de credite si creditor al MJ? Era sarac?”

Scris de: Valentin BUSUIOC | pdf | print

26 August 2022 18:18
Vizualizari: 8977

Fostul judecator George-Catalin Serban de la Tribunalul Calarasi (foto 1) – secretar de stat in Ministerul Justitiei si ex-secretar general al CSM – isi ingroasa conturile din executarea silita a propriului minister, unde activeaza ca secretar de stat si, in plus, ca ordonator principal de credite. Altfel spus: petentul Serban executa silit o institutie unde acelasi Serban gestioneaza banii.Cea care l-a dat de gol pe George Serban vineri, 26 august 2022, este Neluta-Marinica Tudorache (foto 2), fosta judecatoare tot la Tribunalul Calarasi. Ea a publicat pe Facebook minutele a doua dosare de executare silita solutionate de Judecatoria Sectorului 5, in care petenti au fost George Serban si alti sase magistrati: Octavian Stamate, Liliana Ileana, Oana Ionescu, Elena Dana Enescu, Vica Oprisan si Silviana Camelia Calin.

Neluta Tudorache a facut postarea ca reactie la articolul de vineri, in care Lumea Justitiei a dezvaluit adresa prin care MJ le-a transmis instantelor ca are bani doar pentru drepturile salariale obtinute de judecatori de-a lungul timpului, ca reclamanti in diverse procese, nu si pentru dobanzile aferente acestor drepturi salariale – unele dintre ele castigate chiar incepand cu anul 2007. O adresa in care secretarul de stat Catalin Serban se prezinta el insusi drept ordonator principal de credite (click aici pentru a citi).


Redam postarea de pe Facebook a fostei judecatoare Neluta Tudorache:


Culmea tupeului!

Individul din foto, care este secretar de stat si ordonator principal de credite al Ministerului justitiei, conform adresei publicate de Luju.ro, a solicitat executarea silita a ministerului. Culmea, ca a si castigat! Nu intamplator supusii lui, care figureaza alaturi de el in calitate de creditori, l-au trecut pe cererea de executare silita doar pentru ca stiau ca este o persoana influenta si cu “trecere” la judecatori. Era secretar general in CSM pe vremea cand a fost incuviintata executarea silita si secretar de stat cand a fost obligat MJ sa le calculeze indemnizatiile cu coeficientul DNA-DIICOT 19,00... Adica respectivilor judecatori le-au mai crescut indemnizatiile cu cateva mii de lei lunar!!!!! Iar lui Serban ii va fi recalculata pensia de serviciu!!!!!

Dar este si coleg de breasla cu Predoiu, Serban fiind primit avocat in Baroul Calarasi fara examen de primire in profesie, printr-un artificiu care este cercetat de procurori!

Cand romanul sufera pentru ca nu beneficiaza de nicio crestere a veniturilor, secretarul de stat cu milioane de euro in cont mai obtine niste venituri suplimentare si din executarea MJ, care ii plateste in prezent un salariu gras si ii ofera si alte privilegii politice. La toate aceste venituri, se adauga si o pensie de serviciu de cateva mii de euro!

Predoiule, da-ti demisia! Nu ai dat la toti judecatorii aceste venituri! Si intreb: acest secretar de stat nu avea o problema cu conflictul de interese dupa ce a devenit ordonator principal de credite si este creditor al ministerului justitiei? Era sarac lipit si trebuia sa execute ministerul al carui angajat este si gestioneaza banii instantelor si ai MJ? Asta isi bate joc de tine? Doreste cresterea pensiei de serviciu???? Nu ii ajung miile de euro pe care le incaseaza lunar???

Sa nu mai aveti pretentia sa fie votati smecherii din PNL-PSD! Sa plecati de la putere si sa nu mai auda poporul de voi!”


Minuta trecuta la secret


Chiar daca Tudorache nu mentioneaza, Lumea Justitiei a aflat ca executarea silita a fost dispusa ca urmare a deciziei nr. 1705/2020 din dosarul nr. 4784/120/2019, prin care judecatoarele Violeta Dumitru si Mirela Grigore de la Curtea de Apel Ploiesti au mentinut sentinta nr. 275/2020 din 4 martie 2020 a judecatoarei Maria Iordache de la Tribunalul Dambovita. Cu acea ocazie, Iordache a admis actiunea a 17 judecatori (printre care Serban si ceilalti 6 enumerati mai sus), dispunand recalcularea indemnizatiilor de incadrare ale celor saptesprezece petenti, luand in considerare un coeficient de multiplicare de 19.

Surprinzator este ca pe portalul instantelor de judecata nu apare intreaga minuta a sentintei 275/2020 (vezi facsimil 1).

 Lumea Justitiei o prezinta integral (vezi facsimil 2):


Respinge excceptia necompetentei materiale. Respinge exceptia inadmisibilitatii. Respinge exceptiile lipsei calitatii procesuale pasive ridicate de catre paratii Tribunalul Calarasi si Ministerul Justitiei. Respinge exceptia prescriptiei dreptului material la actiune privind perioada anterior datei de 26.11.2016.

Admite in parte actiunea formulata de reclamantii SERBAN GEORGE CATALIN, STOIAN SEVASTITA, ALEXANDRU ILEANA, ALEXANDRU PETRONEL-IULIAN, IORDACHE CORNELIA, STOIAN GHEORGHE, ILEANA LILIANA, TANASE GABRIELA, GHITA CRISTINA MIOARA, NEDELCU LIVIU PETRONEL, STAMATE OCTAVIAN, MARIN VASILE-BOGDAN, MARIN CORNEL, IONESCU OANA, ENESCU DANA ELENA, CALIN CAMELIA SILVIANA, OPRISAN VICA, toti cu domiciliul ales la Tribunalul Calarasi, cu sediul in str. Bucuresti, nr. 106, judetul Calarasi – prin OPRISAN VICA –, in contradictoriu cu paratii MINISTERUL JUSTITIEI, TRIBUNALUL CALARASI si CURTEA DE APEL BUCURESTI.

Obliga paratii la recalcularea indemnizatiilor de incadrare ale reclamantilor, conform Legii nr.71/2015 si OUG nr.20/2016, incepand cu 25.10.2015 si in continuare, prin valorificarea unui coeficient de multiplicare 19,000.

Dispune obligarea la plata catre reclamanti, incepand cu data de 26.11.2016 si in continuare, a diferentelor dintre venitul calculat cu aplicarea coeficientului de multiplicare 19,000 si venitul efectiv platit, drepturi actualizate cu indicile de inflatie si la care se va plati dobanda legala penalizatoare, pana la data platii efective.

Cu drept de apel in termen de 10 zile de la comunicare. Pronuntata in sedinta publica din data 04.03.2020”.

 Secretar general al CSM la prima pronuntare de executare silita, secretar de stat in MJ la a doua


Revenind la cele doua dosare de executari silite de la Judecatoria Sectorului 5 Bucuresti, trebuie spus ca la 13 ianuarie 2021, judecatoarea Genica Craitoiu a incuviintat executarea silita a Ministerului Justitiei pentru drepturi salariale, asa cum cerusera George Serban si ceilalti reclamanti, bazandu-se – repetam – pe hotararea definitiva a Curtii de Apel Ploiesti.


Redam minuta incheierii din dosarul nr. 26993/302/2020:


Admite cererea. Incuviinteaza executarea silita. Fara cale de atac. Pronuntata prin punerea solutiei la dispozitia partilor prin mijlocirea grefei instantei, astazi 13.01.2021”.


In 26 aprilie 2022, magistrata Fabiola Corina Finta a admis partial contestatia la executare formulata de catre Ministerul Justitiei, dispunand ca recalcularea sa fie facuta pe baza coeficientului de multiplicare 19. Chiar daca nu este definitiva, sentinta este executorie.


Prezentam minuta incheierii din cauza nr. 3038/302/2021:


Admite, in parte, contestatia la executare. Indreapta actele de executare silita efectuate in cadrul dosarului de executare nr. 672/2020 al Biroului Executorului Judecatoresc Cojocaru Bogdan Mihai, in sensul ca obligatia care ii incumba debitorului este de a recalcula indemnizatiile de incadrare ale creditorilor, conform Legii nr. 71/2015 si OUG nr. 20/2016, incepand cu 25.10.2015 si in continuare, prin valorificarea unui coeficient de multiplicare de 19,000, iar cheltuielile de executare sunt in cuantum de 258 de lei.

Respinge in rest contestatia la executare, ca neintemeiata. Respinge cererea de intoarcere a executarii silite, ca neintemeiata. Respinge cererea de suspendare a executarii silite, ca ramasa fara obiect. Obliga pe intimati sa-i achite contestatorului suma de 51,17 lei, cu titlul de cheltuieli de judecata.

Executorie. Cu apel, care se depune la Judecatoria Sectorului 5 Bucuresti, in termen de 30 de zile de la comunicare. Pronuntata prin punerea solutiei la dispozitia partilor de grefa instantei, astazi, 26.04.2022”.


Iar acum urmeaza partea interesanta: in primul dosar (cel din 2021), judecatorul George Catalin Serban inca era secretar general al CSM, in timp ce al doilea a fost solutionat in 2022, dupa ce Serban fusese numit secretar de stat in Ministerul Justitiei. Altfel spus: petentul George Serban a obtinut executarea silita a MJ, institutie in conducerea careia figura si figureaza in continuare acelasi Serban. Si nu oricum, ci chiar ca ordonator principal de credite, dupa cum ati vazut in adresa trimisa de minister instantelor. In final, va lasam sa va ganditi ce sanse exista ca Ministerul Justitiei sa faca apel impotriva sentintei JS5 pronuntate de judecatoarea Fabiola Finta.


Vom reveni cu motivarea sentintei de la Tribunalul Dambovita.

Comentarii

# hoțiiii ! date 26 August 2022 19:06 +145

E clar infracțiune . Dar e omul lui Predoiu. Iar dacă cineva are iluzia că servitoarea șefă de la parchetul general îi va cerceta pe Predoiu și restul complicilor săi, înseamnă că nu înțelege nimic.

# LUPUL PAZNIC LA OI date 26 August 2022 19:09 +210

LA PÎCCJ ESTE O STARE DE IRITARE ȘI DE NEMULȚUMIRE GENERALĂ FAȚĂ DE SCUTEA. DOAR CÂȚIVA SLUGOI, CARE LING ORICE FUND CARE OCUPĂ UN SCAUN DE ȘEF, ÎI MAI ADUC OSANALE ȘI ÎI SPUN CĂ E CEA MAI FRUMOASĂ ȘI CEA MAI DEȘTEAPTĂ PERSOANĂ DIN GALAXIE.

# maxtor date 27 August 2022 07:25 0

nu:este "rectificare bugetara", o instanta a dat sentinta.

# Boscorodesc randasii ciicoii de cand lumea. date 27 August 2022 10:44 0

"Magistratii vechi si noi" de Relovutia Romana. Cu magistratii vechi s-a construit comunismul iar cu varianta noua s-a instalat democratia. Sigur unii dintre ei se cred mai buni ca altii din rest. Ca si cei din Ceata lui AliBaba sunt toti convinsi de suprematia legii cu exceptia ...lol. Exact. Cu exceptia....

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 30.03.2023 – Justitie, nu justitiarism. Masacrul asupra istoriei romanilor

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva