2 December 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

SARPELE CRESCUT LA SAN – Judecatoarea Adina Lupea de la CA Cluj il despoaie de caracter pe Bogdan Mateescu: “Ridicat vremelnic dintre noi, sprijinit la revocari si alegerile la CSM, partenerul nostru de idei, chefuri cu lautari, mese, simpozioane, adica simpaticul domn judecator tanar si asumat s-a dovedit a fi altceva. Cum a ajuns la putere, a infierat cu manie proletara aproape orice coleg. Baiatul serviabil, bonom si carismatic s-a transformat intr-un paracios al fostilor 'colegi si pretini'”

Scris de: George TARATA | pdf | print

18 October 2021 15:56
Vizualizari: 8593

Cei care il sprijina pe Bogdan "Bobita" Mateescu, actualul sef al CSM, trebuie sa fie cu mare bagare de seama. Omul nu e chiar ceea ce pare, iar ei oricand pot sa ajunga sa regrete ca i-au stat alaturi lui Mateescu. S-au convins pe pielea lor alti magistrati care in trecut l-au sustinut pe Bogdan Mateescu, dar care s-au trezit ca acesta, dupa ce si-a atins scopul, s-a intors impotriva lor.


 

Asa a patit, spre exemplu, judecatoarea Adina Daria Lupea (foto) de la Curtea de Apel Cluj. Aceasta il despoaie de caracter pe Bogdan Mateescu, dupa ce Inspectia Judiciara a clasat sesizarea pe care seful CSM a facut-o impotriva judecatoarei Madalina Afrasinie de la Tribunalul Bucuresti (click aici pentru a citi).

Astfel, intr-un comentariu pe pagina sa de Facebook de luni, 18 octombrie 2021, Lupea dezvaluie metamorfoza radicala suferita de actualul presedinte al CSM, care, odata ajuns la putere, s-a transformat intr-un “paracios pe banda al fostilor colegi si pretini”, colegi care in trecut l-au sprijinit si cu care era parteneri de idei, simpozioane, mese si chefuri cu lautari. “Baiatul servil, bonom si carismatic”, “simpaticul domn judecator tanar si asumat” a disparut, afirma Lupea, locul sau fiind luat de un personaj care i-a terorizat cu abateri disciplinare pe toti cei care ii fusesera alaturi in trecut. Adina Daria Lupea se refera la judecatoarele Madalina Afrasinie de la Tribunalul Bucuresti si Adriana Stoicescu de la Tribunalul Timis, dar si la ea insasi, in conditiile in care toate trei au avut sesizari la Inspectia Judiciara din partea lui Bogdan Mateescu. Sesizari care in final au fost clasate.

Pe de alta parte, judecatoarea Adina Lupea ii aminteste lui Bogdan Mateescu faptul ca „Bobita Matilet” mai are doar vreo doua luni din “trista sefie” de la CSM. “Iar acum, la final, cand tragi linie, cu ce te ai ales, Bogdan? Ca puterea pleaca de la tine... Am plecat si noi si ramai singur cu vanitatea ta si cu actele tale de dreptate din care nici macar IJ nu a inteles nimic...” ii transmite judecatoarea Adina Daria Lupea de la Curtea de Apel Cluj presedintelui CSM Bogdan Mateescu.

 

Bobi, oare cum ai ajuns aici?


Suntem convinsi ca postarea Adinei Daria Lupea il va scoate din sarite pe Bogdan Mateescu. In loc sa caute razbunari, acesta ar trebui sa o analizeze insa la rece si sa incerce sa inteleaga cum a ajuns sa provoace asemenea dezamagiri unor oameni care in trecut i-au fost alaturi, care l-au sprijinit si cu care a facut echipa. Si, atentie, vorbim de unele dintre cele mai importante si mai apreciate judecatoare din aceasta tara. In plus, Bogdan Mateescu ar trebui sa fie constient ca nu doar Adina Daria Lupea gandeste in acest fel, ci extrem de multi alti magistrati. Lupea are insa curajul sa ii spuna in fata lui Mateescu ceea ce crede despre el.


Iata reactia judecatoarei Adina Daria Lupea de la Curtea de Apel Cluj dupa ce Inspectia Judiciara a clasat sesizarea formulata de seful CSM Bogdan Mateescu impotriva magistratei Madalina Afrasinie de la Tribunalul Bucuresti:


“Veste buna, foarte buna in prag de toamna.

In sfarsit, si Madalina Elena Dardeci, colega si amica mea, a scapat de cercetarea disciplinara. Dupa mine si Adriana Stoicescu.

Si dupa o alta colega, care de asemenea l-a sprijinit pe Mateescu, proactiv, sa ajunga unde e azi. Vremelnic presedinte al CSM.

Ridicat vremelnic dintre noi, care pretindeam ca avem experiente la oameni, sprijinit la revocari si in alegerile la CSM, partenerul nostru de idei, chefuri cu lautari, mese, simpozioane, adica simpaticul domn judecator tanar si asumat, s-a dovedit a fi altceva.

Cum a ajuns la putere, a infierat cu manie proletara aproape orice coleg, din orice tabara. Baiatul serviabil si bonom si carismatic s-a transformat intr-un paracios pe banda al fostilor 'colegi si pretini'. A reusit intr-un an sa ne terorizeze cu inventate abateri disciplinare aproape pe toti care i-am fost sprijin, si prieteni, ani de zile. Ca a ajuns sef.

Trista sefie din care mai are vreo doua luni.

Iar acum, la final, cand tragi linie, cu ce te ai ales, Bogdan? Ca puterea pleaca de la tine... Am plecat si noi si ramai singur cu vanitatea ta si cu actele tale de dreptate din care nici macar IJ nu a inteles nimic...

Comentarii

# maxtor date 18 October 2021 16:23 +8

dupa shefie sevraj,bobitza cauta stapan.

# Alin date 18 October 2021 16:25 +281

Pare deja un șablon că judecătorii își aleg reprezentanți în CSM de care apoi sunt dezamăgiti. Mi se pare destul de penibil și cel mai adesea total neasumat. Sunteți cumva din Caragiale, "eu cu cine votez" ?! Ar trebui ca judecătorii să fie mult mai capabili să înțeleagă ce caracter au cei pe care îi votează, înainte și nu după ce i au votat, sau chiar "sprijinit proactiv", cum se spune în acest articol. Dacă i ați votat sau chiar sprijinit, ar trebui să vă asumați și să vă fie rușine pentru comportamentul lor în CSM. Nu de alta, dar deciziile CSM afectează o țară întreagă. Articolașe sau postări glumețe pe fb, de genul ăsta, nu repară lucrurile.

# CARCOTAS date 18 October 2021 19:25 +227

V-ați întrebat vreodată cum de ajung în CSM doar unii judecători și procurori? Cum de numai unii au timp și forță de convingere, să mearga ei în campanie pe la instanțele/parchetele din țară iar președintii/primii procurori/procurorii generali de acolo chiar să reușească să adune colegii să-i asculte candidatului programul? Fără recomandare nimeni nu se antrenează într-o activitate consumatoare de timp si de bani (cazare, transport, masă), cu dosarele lăsate în fișet. Cine credeți că dă recomandarea și pentru ce motive? Ghici ciuperca-ntrun picior! De aia, după ce se aleg, nu-i mai recunoașteți, se schimbă din băieți amabili în zbiri de plastelină: puterea NU le vine de la voi!

# Marcel date 18 October 2021 19:32 +10

#Alin -Gresiti deoarece statul paralel își infiltrează oamenii de tineri astfel incat sa promoveze la varf dupa care-i reactiveaza astfel incat "dezamagirile" vor continua cat timp conservele se descomsprira ulterior investitii in functie

# MN date 18 October 2021 20:40 +14

Cu adevarat acest personaj prezinta un mare pericol pentru colegii lui magistrati. Ma intreb daca acest specimen cu magistratii se comporta in felul asta nici nu vreau sa ma gandesc ce si cum se comporta cu amaratii de justitiabili in sala de judecata. Intreb aceasta specie cu chip de om asa a fost crescut sau s-a deformat din cauza puterii avute in aceasta functie. Fereasca dumnezeu ca una din aceste doamne hartuite de el sa ocupe vreodata postul de presedinte al CSM ce va patii pilisoara lui. Oricum acest jeleu mai are putin si il va astepta zile grele

# Jurgiu Ionel-Marian date 18 October 2021 22:33 -16

Sunteți la fel sau chiar mai raw. Din același coteț. Bun, raw, trebuie sa acceptați ca vă reprezintă, toți din CSM pe toți magistrații din țara asta. Iar actul de justiție este în general un mare ******t. Care miroase urât.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 29.11.2023 – Chereches a picat la domnisoara Aida

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva