16 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

SASE CASE, 17 DOSARE – Recensamantul real al dosarelor lui Klaus Iohannis. Presedintele a fost cercetat penal in 17 dosare. Un dosar este inca in lucru la PICCJ dupa ce una dintre cele sase case obtinute cu “ghinion” din meditatii l-a trimis pe Iohannis in instanta. CA Brasov a stabilit ca a cumparat imobilul cu acte false si l-a facut bun de plata a 320.000 euro. Imediat dupa prezidentialele din 2014, parchetul condus de Augustin Lazar i-a clasat lui Iohannis 2 dosare penale

Scris de: Elena DUMITRACHE | pdf | print

17 November 2019 18:02
Vizualizari: 19400

Eu, Klaus Iohannis, nu am fost niciodata, in nicio calitate, urmarit penal. Foarte simplu, se poate verifica fara nici un fel de problema. (…) Nu am fost urmarit penal, nu am avut dosare, nu am avut probleme si, in consecinta, eu raman la parerea mea: cei cu dosare n-au ce cauta in varful politicii - Klaus Iohannis, 27 octombrie 2016. Toate afirmatiile lui Iohannis s-au verificat, asa cum insusi a recomandat, si s-a concluzionat ca a fost urmarit penal (cel putin intr-un dosar), a avut dosare penale si a reusit totusi sa ajunga in varful politicii, desi a facut obiectul a 17 dosare penale.

Astfel cum Lumea Justitiei a prezentat la inceputul anului, Iohannis a ajuns presedinte al Romaniei desi la data de 16 noiembrie 2014 (ziua celui de-al doilea tur de scrutin) avea deschise doua dosare penale la Parchetul Curtii de Apel Alba Iulia, condus de Augustin Lazar. La cateva zile dupa alegerile prezidentiale din 2014, Klaus Iohannis a devenit nepenal primind solutii de clasare in cele doua dosare penale pe care le mai avea deschise in campanie si care il vizau. Iar la aceste clasari a pus umarul chiar Augustin Lazar, ajuns mai apoi procuror general al Romaniei prin decretul lui Iohannis, semnatar de protocoale cu SRI, iar astazi pensionar de lux.


Iohannis s-a vopsit in nepenal

Calitatea de urmarit penal a lui Iohannis a fost de altfel demonstrata de Lumea Justitiei inca din 2016, cand am publicat un document semnat de procuroarea Claudia Rosu care releva ca, pe vremea cand era primar al Sibiului, a primit scoatere de sub urmarire penala si neincepere a urmaririi penale (Click aici pentru a citi).

Toate probele care au iesit la suprafata si care au demonstrat ca presedintele patriei a avut nu mai putin de 17 dosare penale au fost bagate intr-un con de umbra, ignorate si chiar negate, desi ele reprezinta o realitate crunta, care contrazice sloganul pe care presedintele l-a luat in brate cu atata patos si care l-a ajutat sa ajunga la Cotroceni: “cei cu dosare n-au ce cauta in varful politicii”.

Astfel cum prezentam in ianuarie 2019, printr-un document bomba al Inspectiei Judiciare, Klaus Iohannis a avut nu mai putin de 17 dosare penale, doua dintre ele fiind inchise pe repede-inainte imediat dupa ce a fost numit in functia de presedinte al Romaniei. Caci, asa cum ne amintim, alegerile prezidentiale din Romania au avut loc in doua tururi de scurtin, respectiv 2 noiembrie 2014 si 16 noiembrie 2014, dupa al doilea tur Iohannis fiind numit presedinte.

Inspectia Judiciara i-a numarat dosarele lui Iohannis

Concret, in Raportul privind efectuarea unor verificari la PCA Alba Iulia cu referire la respectarea de catre procurorii acestui parchet a normelor de procedura in efectuarea urmaririi penale si in solutionarea plangerilor formulate impotriva solutiilor de neurmarire penala sau de netrimitere in judecata in cauzele privindu-l pe Klaus Werner Iohannis, instrumentate in perioada 1 martie 2001 – 27 aprilie 2016, precum si respectarea termenelor rezonabile de solutionare in aceste cauze penale, pe care Lumea Justitiei l-a prezentat in exclusivitate, se arata ca, in noiembrie 2014, pe cand detinea functia de procuror general al Parchetului de pe langa Curtea de Apel Alba Iulia, Augustin Lazar (foto 2 stanga) a repartizat cu mana lui doua cauze privindu-l pe Iohannis procurorilor Iustin Bic si Carmen Maria Capra (intamplator, procuroarea Capra era si vecina de strada cu Iohannis), care au solutionat cauzele in mai putin de o luna de la inregistrarea lor pe rolul parchetului.

Mai exact, in data de 20.11.2014 procurorul Iustin Bic a clasat dosarul nr. 595/P/2014, iar in data de 5.12.2014 procuroarea Carmen Maria Capra (foto 3) a clasat dosarul nr. 625/P/2014, acestea fiind ultimele doua dosare pe care Iohannis le mai avea inainte de a se instala efectiv la Cotroceni. Pe unul dintre aceste doua dosare si-a pus iscalitura si Augustin Lazar care a semnat “adresa de comunicare a solutiei catre petenta, certificand legalitatea si temeinicia solutiei" de clasare.

Din punctul nostru de vedere, concluzia Inspectiei Judiciare este dureroasa pentru Klaus Werner Iohannis si Augustin Lazar, intrucat demonstreaza ca cel care la scurt timp de la instalarea lui Iohannis la Controceni a fost numit procuror general al Romaniei a avut cunostinta de dosarele Presedintelui, ocupandu-se de acestea pe vremea cand era sef al PCA Alba Iulia. Poate fara nicio legatura, ulterior Iohannis l-a numit in functia de procuror general al Ministerului Public.

Acest lucru reiese chiar din ultima fraza din concluziile Raportului Inspectiei:

"Datele de verificare releva faptul ca dosarele penale nr. 595/P/2014 si nr. 625/P/2014 au fost repartizate procurorilor de caz de catre domnul Augustin Lazar, avand functia de procuror general al Parchetului de pe langa Curtea de Apel Alba Iulia, iar in cazul dosarului nr. 595/P/2014 acesta a semnat adresa de comunicare a solutiei catre petenta, certificand legalitatea si temeinicia solutiei" (Click aici pentru a citi intregul raport).

Iohannis, 17 dosare penale

Astfel cum precizam, in cadrul Raportului Inspectiei Judiciare sunt expune toate cauzele penale solutionate sau in curs de solutionare care l-au vizat pe Klaus Iohannis, inspectorii judiciari ajungand la concluzia ca au fost identificate un numar de 16 dosare din perioada 1.03.2001- 27.04.2016, care aveau ca obiect sesizari sau denunturi vizand fapte pretins a fi savarsite de Klaus Werner Iohannis, majoritatea pentru abuz in serviciu, respectiv:

-In anul 2001 – 2 dosare penale (66/P/2001 si 86/P/2001);

-In anul 2005 – 1 dosar penal (263/P/2005);

-In anul 2006 – 5 dosare penale (42/P/2006, 126/P/2006, 392/P/2006, 417/P/2006 si 419/P/2006);

-In anul 2009 – 1 dosar penal (844/P/2009);

-In anul 2010 – 1 dosar penal (520/P/2010);

-In anul 2011 – 3 dosare penale (64/P/2011, 89/P/2011 si 702/P/2011);

-In anul 2013 – 1 dosar penal (411/P/2013);

-In anul 2014 – 2 dosare penale (595/P/2014 si 625/P/2014).

In toate cele 16 dosare privindu-l pe Klaus Werner Iohannis au fost dispuse solutii de neurmarire penala (8 dosare), dispozitii de disjungere/declinare (7 dosare), in timp ce un dosar a fost preluat de la PCA Alba Iulia la PICCJ (dosarul nr. 411/P/2013) - Click aici pentru a citi ce viza fiecare dosar.

Acestor 16 dosare se adauga si dosarul deschis ca urmare a plangerii penale formulate de Lumea Justitiei, depus la Directia Nationala Anticoruptie, trimis la Parchetul Curtii de Apel Alba Iulia si apoi declinat la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, unde se afla in instrumentarea procurorului sibian Ioan Sandru, fiind inceputa urmarirea penala in octombrie 2018 (Click aici pentru a citi).

In cuprinsul plangerii penale depuse la 9 mai 2018, Lumea Justitiei a sesizat afacerile imobiliare cu casele Statului a sotilor Carmen (foto 1 stanga) si Klaus Iohannis, reclamand dobandirea fraduloasa a unor imobile din Sibiu, aflate in administrarea Primariei Sibiu, de pe urma carora sotii Iohannis au incasat suma de 320.000 euro, cu titlu de chirie. Despre acesti bani Curtea de Apel Brasov a constatat definitiv, in 2015, ca au fost incasati necuvenit de familia Iohannis si ca trebuie returnati Statului roman. Acest lucru nu s-a intamplat nici pana in prezent!

Comentarii

# imun/teanu date 17 November 2019 19:11 0

Aparent in afara subiect. Privind poza. El "senin". Ea, daca ati observat, mereu cu un rictus pe buze. Si in "tandrete" cand sunt impreuna. Sunt impreuna? De fapt ramasa departe pretextand ca-si vrea continuata meseria de dascal. Desi venita real langa el putea sa aiba propria desfasurare de activitati mult mai folositoare tuturor (civice, pe mai multe domenii), asa si insasi folositoare. A ales. Sa fie singura. Cu rictusul permanent. Dincolo temerilor de "el" a romanilor constienti "ei" probabil ca de fapt ii este o imensa frica de EL. Cunoscandu-l, "cine" este de fapt. Si fara vreo masca. La scara "lor" doar ii e prizoniera, cum ne tanjeste pe toti. N-o mai ironizati pe fata blanarului, meserie cinstita de fapt. Tot un fel de Maria Basescu.

# Homoroceanu Adrian Camil date 17 November 2019 19:14 +4

Anticorupția pretext folosit de tandemul Basescu-Iohannis pt.eliminarea adversarilor politici.In 9.06.17Trump :"Presed.Iohannis are sprijinul nostru în lupta impotriva coruptiei pe care o va castiga"G.Bush a recunoscut amestecul notoriu criminal în treburile interne ale altor stat e:"scopul malefic al lui G Soros,e să creeze un pol mondial de putere capacitand societatea civilă din principalele state ale lumii.Imixtiunea SUAcamuflata prin cooperarea judiciară prin societatea civilă sorosista.19.10

# Homoroceanu Adrian. Camil date 17 November 2019 19:34 +3

Ca si T.B.,Iohannis este candidatul lui Iohannis .Dacă ar fi fost cu adevărat o Fundație pt.o Societate Deschisa,si nu ar fi avut o agendă dubla,G.Soros nu s ar fi opus comunicării listei beneficiarilor burselor la marile universității în principal din SUA.O explicație a ocultarii listei e selectarea bursierilor după relația avută cu fosta si noua Securitate ca poliție politică. Securitatea a fost infiltrata de Soros înainte de mitingul capcana din decembrie 1989 ce i a adus pieirea lui N.C.din cauza celor din apropierea cercului lui Soros.ce nu va deconspira lista să pana nu va desăvârși planurile de acțiune cu privire la resursele naturale ale României 19.30

# nae din dealul feleacului date 17 November 2019 21:39 +7

Sa-i vedem pe oamenii Mariei Sale K.W.Iohannis:Rares Bogdan,zis Maruntica,un guraliv isteric spre paranoia,fiul lui Ioan Bogdan fost director al C.Prod.Sodice Ocna Mures in mandatul caruia acest combinat de peste 100 de ani a fost ras de pe pamint,dupa care acest director a mai fost remunerat timp de 4 ani cu 10.000 de lei pe luna;din banii cui?Astazi este directorul Parcului Ind.Oc.Mures;despre ce parc o fi vorba ca industrie aici nu mai este deloc;poate un parc de plimbat ciinii!Virgil Guran,chibitul care se vedea Min.Transpoturilor(emisiunea Danei Grecu la A3),industrias cu fabrica si intrebat ce fabrica ,a raspuns ca imbuteliaza apa!Marele profesor,halal prof.,Vlad Nistor care si el se vedea ministru/europarl.,dar a ramas tot chibit.Alunecosul si unsurosul avocat,zice el ca-i avocat,Fenechiu.Guralivul si pe dinafara prof.la ASE,zice el ,Stamule.Indragostita de Iohannsis pe nume Denis Rifai,duplicitarul Gusa,pupinfesul Hoandra,s.a.m.d.Si in mot Carmen Iohannis prof.in furat de case.

# Neanae date 17 November 2019 22:03 +9

Vreau sa cred ca acest individ va plăti in aceasta viața toate fărădelegile și toată aroganța. Punkt.

# Homoroceanu Adrian Camil date 17 November 2019 22:46 +3

Intrebari pt.marti.Sub pretextul că nu trebuie crescute salariile pt ca nu ar fi crescut productivitatea muncii,netrebuind să creasca nici pensiile obținute ca rezultat al muncii lor,Iohannis ,Orban si alții din PNL s au opus majorărilor salariale propuse și realizate de PSD,in scopul stoparii plecărilor din Ro pt conditii superioare de viață și de muncă dar si al reîntoarcerii pt a munci si trai în țară natala ,iar acum după preluarea guvernării ,PNLse declară în sensul retribuirii( salariul minim pe economie)doar in funcție de cresterea productivitatii muncii.Cele arătate țin de obiectivul comunicării în procesul de motivare. Programele eficace de motivare trebuie să se focalizeze atât asupra satisfactiei în muncă cât și asupra productivitatii muncii.ora22.42ziua17.11.19

# Homoroceanu Adrian Camil date 17 November 2019 23:08 +3

Este ineficace accentul exclusiv pus pe productivitatea muncii în detrimentul satisfactiei angajatului pt ca il face sa si manifeste nemultirea sub diferitele forme,iar pe termen lung ,din cauza acestui comportament managerial ,productivitatea muncii va scădea.Efectul inevitabil al stării de insatisfactie la locul de muncă ,este plecarea cu prima ocazie ivită din acel loc de muncă.Situatia este optimă dacă se adoptă o strategie de motivare integrala care se concentrează în mod egal asupra satisfactiei si productivitatii:în timp ce importanta satisfactiei în muncă a subordonaților nu se poate neglija,managerul e responsabil ca subordonatul să aibă performante cât mai mari.D.L Bradford,A.R.Cohen,Managing for Excellence, JohnWilez, NewYork1984,p154.ziua 17.11ora 23.04

# nae girimea date 18 November 2019 08:57 +1

am putea sa-I spunem şasul Johannis ?

# gelu date 18 November 2019 11:35 0

Intrebare ajutatoare, cine ne garanteaza ca aceste dosare au fost inchise pe bune??? Si daca nu, cine are puterea decizionala astfel incat sentintele de clasare sa fie analizate pentru a se vedea daca ele au fost legal date??

# Liana date 18 November 2019 12:18 -3

Poate ca ar trebui sa ne spuneti si despre ce este vorba in aceste dosare... Altfel, se poate interpreta ca orice plangere penala, depusa de orice om, se poate transforma intr-un dosar penal doar de dragul de a da bine la numar.

# Gigica Hardea date 18 November 2019 13:31 -1

Eu doresc să știu...de ce justiția română judeca 18 ani un dosar ?? De ce nimeni nu are tăria să pună pe rol un dosar .Unul... Fanilor lui Werner ..poți să le spui că este criminal... că tot nu te vor crede..

# Pintea date 19 November 2019 15:28 +1

Sase case cu acte false! Sa ii fluture V.Dancila dosarele azi, daca se va duce la dezbaterea vietii! El va veni cu aceleasi minciuni, pentru ca retardatii carora li se adreseaza cu ”dragii mei” ii cred toate ineptiile. Va fi un circ in seara asta,iar aplaudacilor prostanaci le vor curge balele de satisfactie. Dragnia nu a avut procuroii lui, nici la DNA, nici la Parchetul general, si nu a mai apucat sa ii dea astuia labele jos de pe justitie! Adrian Nastase a publicat azi un comentariu si o fotografie, very inte-res-ting!

# MIHAELA date 21 November 2019 11:50 -3

Domnilor,Doamnelor, Iohannis nu a avut 6 case,ci 7.Ati uitat ca pe cea de-a 7-a a pierdut-o in urma unei sentinte judecatoresti din anul 2010? (sper ca nu gresesc anul).Si nu era orice casa. Era un "bloc", caci avea 10 apartamente. Cele doua case pierdute nu au fost cumparate asa cum spune el, ci au fost retrocedate pe baza unui testament fals. Proprietarul caselor nu a avut niciun mostenitor. Soacra lui Iohannis a fost menajera a proprietarului inainte de nationalizare si cunostea casele. Dupa ce s-a dat legea retrocedarii imobilelor confiscate de comunisti, fam. Iohannis impreuna cu fam. Bastea si cu un notar au fabricat un testament fals pe baza caruia au obtinut casele. Dupa ce s-a dovedit falsul, casele au fost confiscate.In sentinta din anul 2010 judecatorul cerea "inceperea urmaririi penale pentru fals, uz de fals, fals in declaratii" a lui Bastea, Carmen Iohannis si Lazurca, mama ei. Oare de ce nu s-a pus in aplicare aceasta sentinta? Cred ca stiti si voi.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 15.07.2024 – „Deep State” stia de atacatorul lui Trump (Video)

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva