20 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

SAVIN & ASOCIATII – Sub coordonarea avocatului Alina Savin, Savin & Asociatii a obtinut, pentru operatorul de transport aerian BLUE AIR AVIATION, o solutie favorabila de anulare a amenzii contraventionale de 2 milioane de euro, impotriva Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor

Scris de: L.J. | pdf | print

26 May 2023 09:12
Vizualizari: 3345

SAVIN & ASOCIAȚII, prin avocații Alina SAVIN și Ioana ADAM-OCHEA, a reprezentat operatorul de transport aerian, Blue Air Aviation, într-un litigiu având ca obiect plângere contravențională împotriva ANPC. Echipa de avocați din cadrul SAVIN & ASOCIAȚII a obținut anularea unei amenzi contravenţionale în valoare de 2 milioane de euro, aplicată de autoritate cu titlu de sancțiune contravențională principală, ca urmare a anulării procesului - verbal de constatare a contravenției și a raportului de analiză şi stabilire a sancțiunii emise de ANPC.


În iunie 2022, ANPC a sancționat operatorul de transport aerian Blue Air Aviation cu o amendă în valoare de 9.882.200 lei, echivalentul a 2.000.000 euro, cu titlu de sancțiune contravențională principală, sancțiunea fiind aplicată cu încălcarea principului aplicării legii contravenționale mai favorabile – principiu de rang constituțional, încălcat de ANPC în sancționarea operatorului de transport aerian Blue Air Aviation. Soluția nu este definitivă, putând fi atacată cu apel, în condițiile legii.


Avocatul Alina SAVIN, Managing Partener al SAVIN & ASOCIAȚII: ”Am crezut într-o soluție favorabilă pentru Clientul nostru, compania de transport aerian Blue Air Aviation. Datorită experienței noastre de peste 20 de ani în litigii și avocatură de business, am asigurat reprezentarea Blue Air Aviation într-un litigiu cu o miză importantă. Soluția obținută astăzi poate constitui un semnal de alarmă cu privire la impactul pe care noile reglementări și practici în materie contravențională le pot avea pentru mediul de afaceri din România”.


Dosarul a implicat efort de echipă, documentare și creativitate, antrenate, ca de fiecare dată, în interesul clientului nostru. Soluţia de astăzi reconfirmă competențele și experiența echipei noastre de litigii”, a declarat avocatul Ioana ADAM-OCHEA, Managing Associate în cadrul SAVIN & ASOCIAȚII.


Cu o experiență de peste 20 de ani în avocatura de business, consultanță comercială și fiscală, și în litigii civile, comerciale și de contencios administrativ, societatea civilă profesională SAVIN & ASOCIAȚII (https://savin.eu.com) este formată dintr-o echipă agilă și dinamică, cu un etos aparte, care pune în centru nevoile clienților, și răspunde cu maximum de performanță și eficiență, la cele mai înalte standarde profesionale.

Comentarii

# Ioana M. date 27 May 2023 14:25 0

Dupa ce operatorul si a batut joc de clienti... Iata vine instanta si anuleaza contraventia.. Asa se imparte dreptatea : castigatori si pagubiti. Pagubitii si cu banii luati...

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 19.05.2024 – Dosarul 10 august a nimerit la un judecator #rezist

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva