20 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

SAVONEA A LUAT APROAPE MAXIM – Judecatoarea Lia Savonea pleaca de la Curtea de Apel Bucuresti. Savonea a promovat la Inalta Curte, dupa ce 9 din 10 membri ai Sectiei pentru judecatori i-au acordat cel mai mare punctaj posibil. Savonea este singurul candidat pentru Sectia penala a ICCJ declarat admis. S-a incheiat si promovarea la Sectia I civila a ICCJ. Vedeti rezultatele obtinute la interviu (Document)

Scris de: George TARATA | pdf | print

21 March 2023 20:05
Vizualizari: 10830

Judecatoarea Lia Savonea (foto), presedinta Curti de Apel Bucuresti, isi va desfasura activitatea la Inalta Curte de Casatie si Justitie. Savonea a promovat la instanta suprema, urmand sa activeze la Sectia penala a ICCJ.


 

CSM a dat publicitatii marti, 21 martie 2023, rezultatele obtinute la interviu de candidatii la Sectia penala si Sectia I civila ale Inaltei Curti (vezi facsimil 1). Savonea a strans o medie de 47 de puncte la interviu, fiind promovata la ICCJ, in conditiile in care a avut 48 de puncte la evaluarea lucrarilor (prima proba din concurs), deci aproape de punctajul maxim (50 de puncte reprezinta maximul la ambele probe). Din informatiile pe care le detinem, noua dintre cei zece membri ai Sectiei pentru judecatori a CSM i-au dat punctaj maxim Liei Savonea (50 de puncte) la interviul sustinut marti, 21 martie 2023, doar un singur membru dandu-i punctajul minim de 20 de puncte. Practic, la final, Savonea a promovat la Inalta Curte cu un punctaj aproape de cel maxim.

Lia Savonea este singurul candidat la Sectia penala care a fost declarat admis, judecatoarea CAB Lucretia Albertina Popescu (directoare adjuncta a INM) fiind respinsa cu 23,94 de puncte.In ceea ce priveste Sectia I civila a ICCJ, dintre cei opt candidati care au ajuns in etapa interviului, doi candidati au fost declarati admisi, iar sase respinsi. Judecatorii declarati admisi la interviu si care, practic, promoveaza la Inalta Curte sunt Mihai-Andrei Negoescu-Gandac si Dorina Zeca – ambii de la Curtea de Apel Bucuresti. Ei au obtinut 36,80, respectiv 39,80 de puncte (vezi facsimil 2).

 

Iata lista judecatorilor respinsi pentru Sectia I civila a ICCJ:


- Stefania Fulga Anton (Curtea de Apel Suceava): 33,20 puncte;

- Simona Maria Duvalma (CA Ploiesti): 23,68 puncte;

- Maricel Nechita (CA Suceava): 33,40 puncte;

- Elena Aneta Popa (CAB): 29,60 puncte;

- Madalina Gabriela Radulescu (CAB): 26,62 puncte;

- Mihail Stanescu-Sas (CA Constanta): 31,80 puncte.Urmeaza miercuri, 22 martie 2023, interviurile pentru Sectia a II-a civila a ICCJ si Sectia de contencios administrativ si fiscal a ICCJ.

Asa cum se procedeaza de cativa ani, inregistrarile video ale interviurilor vor fi publicate pe site-ul CSM dupa ce concursul de promovare la ICCJ se va incheia.

Amintim ca pentruu a promova la Inalta Curte de Casatie si Justitie candidatii trebuie sa obtina cel putin 35 de puncte la fiecare etapa de concurs (evaluarea lucrarilor si interviu), si o medie finala de minim 70 de puncte.

Comentarii

# Gaudeamus date 21 March 2023 20:58 -8

Felicitari si mult succes pe mai departe doamnei Savonea, nu doar pentru parcursul si calitatile profesionale, cat si pentru moralitatea si modalitatea alese pentru a parcurge acest traseu profesional bine meritat. Desigur pentru altii poate fi o veste greu de indurat, dar poate pe reteta vor gasi cumva o cale sa #reziste la asa rezultat.

# maxtor date 22 March 2023 16:29 -1

hai sa facem ceva pt. Justitia: baza acuzarii lu Trump sta in fostul sau avocat, mickey cohen-un individ deja condamnat pt. sperjur,cu pushcarie; in fata Marelui Juriu procurorul NU A ADUS documente de exonerare a lu trump, documente care arata ca mickey e si mai mare mincinos, documente aduse de FOSTUL avocat a lu mickey(zero shanse de distrugerea reputatiei sau dare afara din barou, mickey si-a mintit....avocatul!).urmarea? procuroru nu vrea sa prezinte marelui juriu toate documentele alea-emailuri,peste 300,membrii marelui juriu nu par interesati de documentele alea; se mai reunesc SI AZI.("vrem o tzara ca afara"-NIET!) https://www.youtube.com/watch?v=HXoIF6iqErc

# Careca date 23 March 2023 23:06 +6

Daca ar fi posibilă nemurirea, această individă ar deveni nemuritoare. Este exact că în filmele acelea cu Regele Scorpion sau cu Hercule, când care un rege tiran și malefic stăpânea pământul, abuza de tot ce putea și se credea fiu de zei.....apoi apărea Hercule și-l bătea de-l rupea și se dovedea că individul respectiv nu era decât un simplu om abuzator și profitor și toată țara de bucura că au scăpat de el Exact așa este cu Savoarea, se crede descendentă din zei. Nici Nero nu era așa de lingușit și gratulat de consiliul sau, cum este Lia de CSM. Dă râs s-au făcut, dă râs...

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 19.05.2024 – Dosarul 10 august a nimerit la un judecator #rezist

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva