22 September 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

SCANDAL IN CSM – Sefa ICCJ Corina Corbu l-a facut pe judecatorul Marian Buda sa se retraga din procedura de numire a vicepresedintelui de la Inalta Curte. Retragerea lui Buda a avut loc dupa ce Corbu a contestat modul de declansare a procedurii, acuzand ca este pusa in pericol integritatea instantei supreme: “Nu e nimic personal cu dvs”. Buda: “Atunci eu inteleg sa ma retrag”. Corbu a anuntat ca va da vot negativ tuturor candidatilor

Scris de: George TARATA | pdf | print

23 February 2023 11:16
Vizualizari: 5647

Lovitura de teatru in Consiliul Superior al Magistraturii. Judecatorul Marian Buda (foto) s-a retras din procedura de numire a celui de-al doilea vicepresedinte al Inaltei Curti de Casatie si justitie.


 

Decizia a fost luata chiar in timpul interviului pe care acesta il sustinea joi, 23 februarie 2023, la Sectia pentru judecatori a CSM. Totul s-a intamplat dupa ce presedinta Inaltei Curti, Corina Corbu, a acuzat modul de declansare si derulare a procedurii de numire a vicepresedintelui ICCJ. Procedura inceputa de fostul CSM condus de Marian Buda, pe vechea Lege privind statutul judecatorilor si procurorilor (Legea 303/2004), in timp ce legea noua da mai mare putere presedintelui ICCJ in numirea vicepresedintilor, avand in vedere ca proiectele vicepresedintelui trebuie sa coincida cu obiectivele presedintelui. In consecinta, sefa instantei supreme a precizat ca va da vot negativ pentru toti candidatii (Marian Buda, Simona Marcu, Carmen Popoiag). Mai mult, Corina Corbu a sustinut ca ar fi afectata integritatea Inaltei Curti, subliniind ca nu are nimic personal cu Marian Buda.

In aceste conditii, Buda a decis sa se retraga, afirmand ca nu vede cum ar putea lucra cu Corina Corbu atat timp cat aceasta are asemenea dubii privind procedura de numire a vicepresedintelui ICCJ: "Atunci eu inteleg sa ma retrag".

Discutiile au aparut dupa ce inainte de sedinta au avut loc dezbateri pe aceasta tema, asa cum chiar Corina Corbu a recunoscut. De altfel, chiar in timpul sedintei seful CSM Daniel Gradinaru i-a reprosat presedintei ICCJ Corina Corbu afirmatia ca procedura ar afecta integritatea Inaltei Curti, afirmatie care arunca o pata de imagine pe Consiliul Superior al Magistraturii.


* Vedeti aici cum s-a desfasurat sedinta Sectiei pentru judecatori a CSM

Comentarii

# DODI date 23 February 2023 15:48 0

Fiecare acoperit al Noii securități și-a jucat rolul, iar fraieri cred că s-a respectat procedura, că a învins bunul simț și primează meritocrația. Câtă naivitate. Și ce proști ne cred toți securiștii (acoperiți și/sau descoperiți!) în frunte cu alogenul HELLvig!

# maxtor date 23 February 2023 18:34 0

-vrem filmuletzul!

# Eleonora Bogdan date 24 February 2023 01:35 +1

Penibil domnule Buda! V-ati manjit de competenta si profesionalism pe la bot! A facut Corina ce a vrut din voi :))) chipurile nu poate armoniza cu oameni alaturi de care lucreaza de peste 10 ani! Cata politica ieftina in justitie!!! Teribil de curat murdar!!! Rusine Corina Corbu! Lipsa increderii populatiei in justitie ti se datoreaza exclusiv!!!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 21.09.2023 – Lot nou de judecatori la disciplinar

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva