20 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

SCANDAL IN CSM – Sefa ICCJ Corina Corbu l-a facut pe judecatorul Marian Buda sa se retraga din procedura de numire a vicepresedintelui de la Inalta Curte. Retragerea lui Buda a avut loc dupa ce Corbu a contestat modul de declansare a procedurii, acuzand ca este pusa in pericol integritatea instantei supreme: “Nu e nimic personal cu dvs”. Buda: “Atunci eu inteleg sa ma retrag”. Corbu a anuntat ca va da vot negativ tuturor candidatilor

Scris de: George TARATA | pdf | print

23 February 2023 11:16
Vizualizari: 5998

Lovitura de teatru in Consiliul Superior al Magistraturii. Judecatorul Marian Buda (foto) s-a retras din procedura de numire a celui de-al doilea vicepresedinte al Inaltei Curti de Casatie si justitie.


 

Decizia a fost luata chiar in timpul interviului pe care acesta il sustinea joi, 23 februarie 2023, la Sectia pentru judecatori a CSM. Totul s-a intamplat dupa ce presedinta Inaltei Curti, Corina Corbu, a acuzat modul de declansare si derulare a procedurii de numire a vicepresedintelui ICCJ. Procedura inceputa de fostul CSM condus de Marian Buda, pe vechea Lege privind statutul judecatorilor si procurorilor (Legea 303/2004), in timp ce legea noua da mai mare putere presedintelui ICCJ in numirea vicepresedintilor, avand in vedere ca proiectele vicepresedintelui trebuie sa coincida cu obiectivele presedintelui. In consecinta, sefa instantei supreme a precizat ca va da vot negativ pentru toti candidatii (Marian Buda, Simona Marcu, Carmen Popoiag). Mai mult, Corina Corbu a sustinut ca ar fi afectata integritatea Inaltei Curti, subliniind ca nu are nimic personal cu Marian Buda.

In aceste conditii, Buda a decis sa se retraga, afirmand ca nu vede cum ar putea lucra cu Corina Corbu atat timp cat aceasta are asemenea dubii privind procedura de numire a vicepresedintelui ICCJ: "Atunci eu inteleg sa ma retrag".

Discutiile au aparut dupa ce inainte de sedinta au avut loc dezbateri pe aceasta tema, asa cum chiar Corina Corbu a recunoscut. De altfel, chiar in timpul sedintei seful CSM Daniel Gradinaru i-a reprosat presedintei ICCJ Corina Corbu afirmatia ca procedura ar afecta integritatea Inaltei Curti, afirmatie care arunca o pata de imagine pe Consiliul Superior al Magistraturii.


* Vedeti aici cum s-a desfasurat sedinta Sectiei pentru judecatori a CSM

Comentarii

# DODI date 23 February 2023 15:48 0

Fiecare acoperit al Noii securități și-a jucat rolul, iar fraieri cred că s-a respectat procedura, că a învins bunul simț și primează meritocrația. Câtă naivitate. Și ce proști ne cred toți securiștii (acoperiți și/sau descoperiți!) în frunte cu alogenul HELLvig!

# maxtor date 23 February 2023 18:34 0

-vrem filmuletzul!

# Eleonora Bogdan date 24 February 2023 01:35 +1

Penibil domnule Buda! V-ati manjit de competenta si profesionalism pe la bot! A facut Corina ce a vrut din voi :))) chipurile nu poate armoniza cu oameni alaturi de care lucreaza de peste 10 ani! Cata politica ieftina in justitie!!! Teribil de curat murdar!!! Rusine Corina Corbu! Lipsa increderii po******tiei in justitie ti se datoreaza exclusiv!!!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 19.05.2024 – Dosarul 10 august a nimerit la un judecator #rezist

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva