20 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

SCANDALOS: AMBASADA SUA INDEAMNA LA DESFIINTAREA SIIJ – Oficialii americani se implica in distrugerea Sectiei pentru investigarea infractiunilor in justitie: “Chargé d'Affaires David Muniz si Consilierul Juridic Rezident Jessica Kim au participat la numeroase intalniri, continuand sprijinul pe care Ambasada il acorda promovarii statului de drept, inclusiv desfiintarii SIIJ”. Imixtiunea Ambasadei SUA in operatiunea de desfiintare a SIIJ reprezinta o grava incalcare a Conventiei de la Viena

Scris de: George TARATA | pdf | print

22 February 2021 13:26
Vizualizari: 13809

Romania a revenit la vremurile in care primea pe fata ordine de la ambasadele marilor puteri despre ce trebuie sa legifereze si cum trebuie sa legifereze. De-a dreptul scandalos, Ambasdada SUA la Bucuresti se implica in operatiunea de desfiintare a Sectiei pentru investigarea infractiunilor din justitie (SIIJ). Sectie care poate face dreptate victimelor abuzurilor din Romania comise in ultimii ani inclusiv de personaje sustinute de aceeasi Ambasada SUA.


 

Implicarea Ambasadei SUA in desfiintarea SIIJ este recunoscuta chiar de catre oficialii amerciani. Intr-un comunicat de presa postat pe pagina de Facebook a Ambasadei SUA, vineri 19 februarie 2021, acestia precizeaza ca au avut mai multe intalniri cu sefi din Justitie, ocazie cu care si-au manifestat sprijinul pentru desfiintarea SIIJ. Or, un asemenea mesaj, insotit de fotografii cu intalnirile avute cu seful DNA Crin Nicu Bologa si ministrul Justitiei Stelian Ion - nu poate fi interpretat, credem noi, decat ca un indemn la continuarea masurilor care sa duca la dizolvarea acestei structuri de parchet.

Pe de alta parte, mesajul Ambasadei SUA reprezinta insa o grava incalcare a Conventiei de la Viena, din punctul nostru de vedere. Afirmam acest lucru avand in vedere prevederile Conventiei care interzic explicit orice imixtiune a unor diplomati straini in treburile interne ale statului in care au fost trimisi. Iar desfiintarea SIIJ este fix o treaba interna a Romaniei, Ambasada SUA neavand nicio competenta sau atributie pe un asemenea subiect.


Iata ce prevede Conventia de la Viena cu privire la relatiile diplomatice, incheiata la 18 aprilie 1961 si ratificata de Statul Roman inca din anul 1968:


Articolul 41

1. Fara prejudiciul privilegiilor si imunitatilor lor, toate persoanele care beneficiaza de aceste privilegii si imunitati au datoria de a respecta legile si regulamentele statului acreditar. Ele au, de asemenea, datoria de a nu se amesteca in treburile interne ale acestui stat”.


Prezentam comunicatul Ambasadei SUA la Bucuresti:


“In cursul acestei saptamani, Chargé d'Affaires David Muniz si Consilierul Juridic Rezident Jessica Kim au participat la numeroase intalniri, continuand sprijinul pe care Ambasada il acorda promovarii statului de drept in Romania, inclusiv desfiintarii SIIJ. Saptamana a debutat cu o intrevedere cu Ministrul Justitiei Stelian Ion, pentru a evidentia Parteneriatul Strategic si pentru a discuta prioritatile esentiale referitoare la sistemul de justitie, inclusiv reformele necesare pentru asigurarea independentei sistemului judiciar. David Muniz si Jessica Kim au mai participat la o intalnire la Directia Nationala Anticoruptie (DNA), evidentiind parteneriatul solid dintre Ambasada si DNA si declarand ca sprijina activitatea importanta a DNA in lupta continua impotriva coruptiei din Romania. Alte intalniri importante au avut loc la Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism, la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, la Agentia Nationala de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate, la Consiliul Superior al Magistraturii si la Agentia Nationala de Integritate. In cadrul intalnirilor s-a subliniat implicarea comuna a tarilor noastre in consolidarea eforturilor de combatere a coruptiei din Romania”.

 


 


Comentarii

# MN date 22 February 2021 13:38 +16

ce nu inteleg eu este faptul ca nu vad cum sa ne sprijine pe noi ambasada Americi in privinta desfintari SIIJ. ce le mai plac pozele cu tot fele de functionari americani, nu mai spun de maimutoiu de Stelica garsoniera, ratiaidreacu de neicanimeni

# xxx date 22 February 2021 13:39 +7

Cuvântul decisiv privind SIIJ poate să îl aibă Curtea Constituţională a României. Este suficientă sesizarea CCR. Numai că sesizarea trebuie formulată de unul dintre subiectele de sezină: grup parlamentar sau Î.C.C.J..

# Nu uitati... date 22 February 2021 13:43 +32

...tradatori de tara: Blestemati sa fiti pe acest pamant.

# Lita date 22 February 2021 14:14 +8

Expulzare! Sa-si vada de mocirla din tara lor. Patriotii americani spun ca la alegerile prezidentiale din 2020 a avut loc cel mai mare furt electoral din istoria tarii lor: https://www.bitchute.com/video/FwX3oxjHqhE2/

# imun/teanu date 22 February 2021 14:25 +6

Uniunea Sovietica Aialanta. Si-atat! Doar ca aia ne-a lasat cu furatul, asta abia a-nceput.

# VIKY date 22 February 2021 14:36 +9

Hitleristul a semnat azi decretul pentru rechemarea a 23 de ambasadori romani, printre care si George Maior, ambasadorul Romaniei in SUA. #Birceal este una dintre propunerile pentru SUA. Nu ma mir din moment ce pe acesti doi ii leaga o problema comuna: copiii, unul vanzator si sotul dansei beneficiar.

# Lorenzo de Medici date 22 February 2021 16:28 +10

Nu e de vina ambasadei SUA, cu tot cu funcționărașii ei. E normal ca sa vrea sa înlăture un obstacol în calea nivelării (level the field, scrie negru pe alb pe siteul Departamentului de Stat) terenului de tot ceea ce mai e ceva românesc autentic, in special afaceri, pentru a face loc celor americane. Ei își văd interesul cu niște troglodiți lingăi și slugi de doi bani. Problema e cu trădătorii de neam și țară, care le fac jocul. Aici, noi suntem de vină că le permitem să își bată joc de tot ceea ce mai înseamnă România. Că în loc să îi băgăm în PUȘCĂRIE (patent USR), îi ținem în nemeritate funcții publice. Că în loc să-i punem la zidul infamiei, îi punem in capul țării, că să ne pună jugul străinătății și să ne condamne la sărăcie veșnică și la bătaia de joc a întregii planete.

# imun/teanu date 22 February 2021 16:46 +1

De ce SIIJ spaima ditamai amba-sadei! Ca doar nu are dosar (de ce inca nu!) "un" Ghite'n Piatra (astazi si maine) pripasit acum pe Fondul Proprietatea la "suptul" lui continuat de la noi. * Ana Birc-Hal ambasadoare! Pai daca Parisul ne-a trimis boarfe trotuarelor Primaverii, nu si noi reci-PORCA !?, chiar daca noii URSS ?, mai ales ca de trei decenii deja ea este PORCA cu noi !, prin toti "manii" ambasadorilor sale ?

# Narcis date 22 February 2021 17:37 +7

Când au incetat vremurile in care RO primea ordine de la los americanos? Never! Nu aveam sperante ca se va schimba ceva cu un nou ambasador. Daca nu se termină cu slugarnicia politicului fata de USA si a unor cozi de topor din media care ii preaslăvesc, asa vom rămâne: niste servili, incapabili sa mai indreptăm ceva. Pt mineri sau alte categorii/domenii sociale nu sant bani, dar in numele unui parteneriat strategic inutil, alocăm armatei americane miliarde si miliarde de euro/an ca să ne apere de cine? De Bau-Bau? Noul ambasador este cica specializat in anti-terorism, ce-o avea de-a face cu diplomația? Mai bine il trimiteau prin Orient sau pe unde mai creeaza ei conflicte. Sau are misiunea sa creeze de-aici niste conflicte false ca motiv sa atace Rusia. Iar RO cade ca bleaga la mijloc.

# Gyuse Bogdan date 22 February 2021 17:41 +2

Functionarasii din Sovietele Unite Americane, dupa ce au corupt justitia din Romania, acum doresc gratierea penalilor judecatori si procurori ce au aplicat coruptia sovietelor din kolhozul americanesc. Sublimul sovietelor pestrite americanesti :))

# mitica date 22 February 2021 19:11 +2

Ce cauta acesti maimutoi in problemele justitiei din Romania?

# nae din dealul feleacului date 22 February 2021 19:16 +9

Poate are,poate nu are legatura cu subiectul dar o spun:In 1958 cind armata sovietica(nu ruseasca ca intre Rusia siURSS e o diferenta)de ocupatie se retrageau din Romania un hitru bun de glume de la noi ,i-a rugat pe sovietici sa ia cu ei si cozile de topor din RO.Un general sovietic i-a raspuns asa:"Daraghie mamalijniki(dragi mamaligari)mama Russia nu are atitea topoare cite cozi sint la voi.Vi le lasam pt.Uniunea Sovietica Ailalta(USA),sa nu ne regretati"!In poza avem de toate din cele relatate.Cu drag,Nae!

# Andrei Mureș date 22 February 2021 19:28 +3

Sa vina americanii, americanii! Iaca au venit. Mai degrabă cu Cehov decât cu Hemingway.

# Romulus date 22 February 2021 19:49 +1

Dece nu luptati ptr dizolvarea senatului americana. Dece ????? Ce teres beles aveti voi yankei ordinari cu Romania.v-au atacat cumva romanii cu rZCheteleccreatecde ei

# mishulescu date 22 February 2021 21:40 +3

Si noi, brav popor roman, stam capra la orice abuz al strainilor, in cardasie cu tradatorii romani. Stai capra popor roman, dar apoi nu te mai mira ca esti tratat ca popor de mana a treia.Suntem insultati, umiliti si jigniti de orice nemernic de politician ,prin actiunile sau inactiunile lui, cel putin de la Revolutie incoace. Dormiti linistiti, vegheaza americanii pentru tine.

# Neanae date 22 February 2021 22:07 +5

O sa fie de pomina când viitorul ambasador american va purta sus steagul LBTG și jos pantalonii. Fiindcă taica Biden a promis ca in Administrația Americană și printre reprezentanții săi in străinătate (ambasadori mai ales) vor fi numiți exponenți ai Mișcării in vederea obișnuitei cu ei și a respectării drepturilor lor. Superb când kolonika Roemenika va primi ordine de comportament și atitudine de la fiinte asexuate, acolorate și accentuat tâmpite. Pare ca și Mișcarea BLM (BeLeauaMasii) are un viitor de măreție caci propusă la Premiul Nobel pt Pace pe 2021. Închideți dracului școlile ca viitorul e decis. Ce sens are cartea. Se rezolva cu chip, drog și sex. Nu necesar in ordinea asta, dar aceasta e Combinația câștigătoare in Noul Marxism Mondial Supus și Ordonat ... toți egali. Cei bogați cu cei bogați și restul la grămada la fel de egali.

# Mihaela date 22 February 2021 22:20 +6

Ce mult s-au schimbat vremurile : ambasada sua îndeamnă la desființarea SIIJ. In vremuri de mult apuse, stăpânii dictau sclavilor, acum .... îndeamnă. De remarcat, că lumea se impate încă, in stapani și sclavi, retul e doar o problemă de nuanță.

# china virus date 23 February 2021 06:04 +3

"s-a subliniat implicarea comuna... in ... combatere a coruptiei din Romania”. Dar de coruptia lui "China"Joe Biden cand se vor ocupa cei de la ambasada (inclusiv duduia cu picioarele strambe)?

# santinela date 23 February 2021 06:43 +4

Stiam ca von Snitel,Citu,Orban,Barna,papagalul de ministru al justitiei sint niste ciumpalaci cu capetele plecate si dese pupaturi in dosul (acum ) unor functionarasi de la Ambasada americana dar despre Bogdan Aurescu nu credeam asta niciodata ! Rusine sa va fie .

# Valter Cojman date 23 February 2021 10:02 +1

HUUUUOOOOOOOO SUUUAAAAAAAAAAA!!!!!!

# Valter Cojman date 23 February 2021 10:14 +10

HUUUUOOOOOOOO SUUUAAAAAAAAAAA!!!!!! Doar adevaratilor corupti, infractori, hoti, talhari, mafioti, tradatori de tara si criminali le este frica de SIIJ... SIIJ este singura institutie din "justitea" de******basisto-iohaniSSta de tip mafiot care nu poate fi controlata de politic si, mai ales, de Cotroceni. ASTA DERANJEAZA ENORM DE MULT. P.S. Deranjati de SIIJ sunt si americanii pentru ca se tem ca se afla de fetele rapite si date pentru sex soldatilor americani de la Deveselu, despre faptul ca SIIJ ar putea sa ancheteze faptul ca guwernerele securisto-stalinisto-fasciste de tip mafiot, IohaniSS+PNL, dau miliarde de euro pentru rachete si avioane de la fier vechi sau ca le dau americanilor, aproape gratis, gazele din Marea Neagra, etc.

# Narcis date 23 February 2021 10:20 +1

Decrepitul Joe Biden a spus ca nu va exclude un atac nuclear asupra Rusiei, asa ca putem pieri in numele ”prieteniei romano-americane si a dragului parteneriat strategic”. Ura lor fata de Rusia este patologica. De-asta si-au facut culcuș in RO ca sa includa Rusia in intrigile lor razboinice.

# Alex date 23 February 2021 13:35 +5

Acești „parteneri strategici”, după ce au măsluit alegerile la ei în țară, au obrăznicia – și care recidiveză (vz. Pe mizerabilul Klemm care susținea autonomia așa-zisului Ținut Săcuiesc!) - consideră că ei nu trebuie să respecte Convenția de la Viena / 1961 privind relaţiile diplomatice, art. 41-1. stipulează că, „[...] toate persoanele care beneficiază de aceste privilegii și imunități au datoria de a respecta legile și regulamentele statului acreditar. Ele au, de asemenea, datoria de a nu se amesteca în treburile interne ale acestui stat. 2. Toate problemele oficiale tratate cu statul acreditar, încredințate misiunii de către statul acreditant, trebuie să fie tratate cu Ministerul Afacerilor Externe al statului acreditar [...]". La noi, după ce i-au dat șapca lui Johannis – bătându-și joc de el – ne cred o colonie pe care supusă iar pentru politica internă trebuie să le cerem aprobarea. Singurul care i-a pus la respect a fost prof. Tudorel Toader – care le-a fixt ore de audiență i

# Munteanu Adrian date 23 February 2021 20:56 +3

Să ne lase în pace acești exportatori de democrație . Popor format acum vreo 200 și ceva de ani , din curvele , criminalii și hoții Europei . Mari specialiști în măceluri de indieni băștinași nici acum nu se lasă . Să luăm atitudine , să se respecte tratatele internaționale , altfel ambasadorul amarican care se amestecă în treburile interne ale României să fie declarat " personna non gratta " !

# VIKY date 24 February 2021 09:52 +4

@Lorenzo de Medici...Ai perfecta dreptate. Eu "urlu" de ani de zile sa se trezeasca poporul, care doarme de 30 de ani. Ei nu realizeaza ca politicienii isi vad doar interesele lor, nu a po******tiei. Poti sa le explici 24 de ore din 24, ca doar ei pot schimba in bine viata lor, dar nu prin vot, care a ajuns doar o formalitate de ochii lumi. Romanii au ajuns un popor usor de cumparat si mani******t. Politicienii ii cumpara cu 1 Kg de ulei la alegeri (prezenta, ca votul nu conteaza, il aranjeaza ei), iar politicienii sunt cumparati de corporatii straine care pun mana pe tara. Explica-i turmei ca toata propaganda redresarii economiei este praf in ochi. Poate au uitat ca inainte de alegeri i-au fraierit cu pompoasa lansare a economiei (pe hartie igienica, un sul intreg, 60 de bucatele, pardon, pagini), in cadru festiv, cu toti sacali din actuala guWernare, in care au visat 4000 Km de autostrada, spitale regionale...

# VIKY date 24 February 2021 14:02 +3

continuare...40 de scoli cu internate si cantine (probabil pentru copiii luati din familii, si scolati dupa chipul si asemanarea hitleristilor), marirea pensiilor si salariilor...Tot in campania electorala zilnic hitleristul inaugura un ciot de autostrada, o linie de metrou (inchisa dupa inaugurare), o linie de cale ferata (inchisa dupa inaugurare). Dupa ce a reusit sa incalce legile si Constitutia, sa isi formaze GuWernul Meu, care dupa instalare s-au pus cu viteza fulgerului pe lucru: au inceput cu inlocuirea specialistilor din toate institutiile cu gunoaie umane, si-au plantat rudele, amantele in posturi cheie, si-au marit salariile la MAI, SPP, SIE, SRI..., au deschis afaceri pentru clientela lor, au inchis companiile romanesti, au imprumutat statul cu 151 MILIARDE intr-un an, au inghetat pensiile si salariile, au crescut preturile la produse alimentare, curent, gaz..., au platit mas-media si pe medici pentru dezinformarea si mani******rea po******tiei...

# mincu constantin date 2 March 2021 07:02 +1

Zilele trecute oficialitatile maghiare au anuntat retragerea acreditarii ambasadorului Olandei,care si-a permis imixtiuni in justitia din tara vecina.Astfel ambasadorul a fost obligat sa paraseasca teritoriul ungar/Noi ce mai asteptam,eventual procurori si judecatori americani sa fie adusi sa solutioneze dosare in Romania

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 19.07.2024 – Judecator trimis la control psihiatric (Document)

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva