22 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

SCENARIU EXPLOZIV: DECIZIA IN CAZUL UDREA, INTOARSA LA PARCHET – Elena Udrea acuza presiuni pe judecatorii ICCJ: “Am cerut CSM sa verifice daca cel putin un judecator a fost chemat la Parchetul General si amenintat cu puscaria de cineva din conducerea institutiei... Sa se verifice daca decizia completului era de admitere a contestatilor, fiind inversata ca urmare a schimbarii opiniilor a cel putin 2 judecatori, sub presiunea amenintarii cu arestarea imediata”

Scris de: G.T. | pdf | print

14 June 2022 12:35
Vizualizari: 6107

Scenariu exploziv lansat de Elena Udrea: doi dintre judecatorii ICCJ care i-au respins contestatia in anulare si au mentinut decizia nelegala de condamnare din dosarul “Gala Bute”, cu incalcarea grava a Deciziei CCR 685/2018, au fost presati si amenintati cu inchisoarea de persoane de la varful Parchetului General condus de Procurorul General Gabriela Scutea (foto).


 

Intr-o postare pe pagina sa de Facebook, de luni, 13 iunie 2022, Udrea anunta ca a cerut Consiliului Superior al Magistraturii efectuarea unor verificari cu privire la posibilele presiuni facute asupra judecatorilor ICCJ. Totodata, Udrea solicita sa se lamureasca si un alt aspect. Si anume daca initial decizia Completului de 5 judecatori ICCJ a fost de admitere a contestatiei in anulare si de desfiintare a condamnarii din “Gala Bute”, cu consecinta rejudecarii apelului, pentru ca solutia sa fie intoarsa dupa ce cel putin doi judecatori si-au schimbat opinia ca urmare a amenintarilor ca vor fi arestati. “Prin presiunile asupra a cel putin 2 judecatori, s-a obtinut nu doar arestarea mea, care este evident ca este o miza uriasa pentru cineva, dar s-a obtinut si schimbarea majoritatii pro CCR din randul judecatorilor de la Inalta Curte. Pentru ca odata ce acesti judecatori au fost impotriva CCR in cel mai clar caz, Gala Bute, si mai lipsit de orice eventuale interpretari, ei vor fi obligati de acum incolo sa fie impotriva CCR de fiecare data”, adauga Elena Udrea.


Prezentam postarea de pe Facebook a Elenei Udrea:


Am sesizat CSM pentru a cerceta o situatie socanta, si este posibil si foarte probabil sa explice cum s-a luat decizia ICCJ din 7 aprilie, prin care intr-un mod ilegal si complet abuziv, cu incalcarea deciziei 685/2018 a CCR, mi s-a respins Contestatia in Anulare din dosarul Gala Bute, ceea ce a dus la arestarea mea. Reamintesc ca doar mie, doar in acest dosar, contestatia mea si a celorlalti doi (Obreja si Breazu) au fost respinse, iar in toate celelalte dosare aceiasi judecatori au admis contestatiile si s-a trecut la rejudecarea cauzelor!

Mai exact am cerut CSM sa verifice daca in dimineata zilei de 7 Aprilie, ziua in care s-a pronuntat decizia de respingere a cererii mele, cel putin un judecator din cei patru care au fost pentru respingere, a fost chemat la Parchetul General si amenintat cu puscaria de cineva din conducerea institutiei daca va fi pentru admiterea contestatiei mele si favorabil respectarii deciziei nr. 685/2018 a CCR.

De asemenea, am cerut sa se verifice daca la acel moment, adica in dimineata zilei de 7 Aprilie, decizia completului de 5 judecatori era de admitere a Contestatilor, ea fiind inversata ca urmare a schimbarii opiniilor a cel putin 2 judecatori, sub presiunea amenintarii cu arestarea imediata.

Asa s-ar explica si de ce solutia nu a mai fost scrisa la ora indicata, la ora 10 cum se stia si se astepta, ci la ora 10:00 a fost anuntata presa si nu acuzatii !!! Ca se amana pronuntarea pentru ora 14:00 si ca se face sedinta publica.

Am cerut CSM sa verifice in ce a constat amenintarea, si sa faca publice aceste informatii. Evident ca cer aplicarea legii asupra celor implicati in aceasta situatie.

Prin presiunile asupra a cel putin 2 judecatori, s-a obtinut nu doar arestarea mea, care este evident ca este o miza uriasa pentru cineva, dar s-a obtinut si schimbarea majoritatii pro CCR din randul judecatorilor de la Inalta Curte. Pentru ca odata ce acesti judecatori au fost impotriva CCR in cel mai clar caz, Gala Bute, si mai lipsit de orice eventuale interpretari, ei vor fi obligati de acum incolo sa fie impotriva CCR de fiecare data.

Cer gasirea unei solutii juridice pentru repararea imensului abuz, pentru corectarea acestei ilegalitati care s-a facut in cazul meu.

PS: Poate ne ajuta dl. Tolontan cu raspunsul la intrebarea: Cu ce au fost speriati judecatorii ICCJ si de catre cine?”

Comentarii

# visu date 14 June 2022 13:26 +106

Pronuntarea la alt moment față de cel prevăzut de lege este un act nul absolut căci Legea prevede expres acest moment, excepția fiind de strictă interpretare și aplicare, adică, să fie prevăzute doar prin lege cazurile de amânare a pronunțării, ,,lipsa de timp” ori divergențele nescrise/neexprese ale deliberatorilor nefiind prevăzute de Lege.

# Dragos Barna date 14 June 2022 13:46 +72

Mie nu imi vine sa cred ca sa ii fi chemat ziua in amiaza mare, chiar asa tarziu in ziua cand se pregateau sa delibereze, probabil i ar fi chemat la ceas de seara, pe racoare, intr un loc frumos , fara asa multe camere, un loc cu verdeata, fara suspin ai fara durere, in care ar fi putut lesne retine cu usurinta mesajul, dar cum si la Brasov, Monica Munteanu si Cornel David Deca procedau la fel, ziua in amiaza mare totul este cu putinta, dar noroc cu camerelw denla ICCJ si PG, caci lesne se va constata unde au plecat de la ICCJ in timpul programului.

# Dragos Barna date 14 June 2022 13:52 +84

La Brasov nu se respecta in mod constant deciziile CCR si nu e nici o suparare, toti judecatorii Tr/CA Brasov incalca DCCR 1092/18.12.2012 si nu e nici o nenorocire, mai incalca ai Reg CE 2988/95 si baga/mentin oamenii in inchisoare si nu e suparare, la fel la CA Bucuresti si ICCJ, si toti judecatorii ICCJ fac scut pentru colegii lor, iar conducerea ICCJ desi stie, nu face absolut nimic, la fel si Consiliul Judecatorilor, toti tac, nu raspund ai se complac, pt ca nimeni nu i deranjeaza si nu ii investigheaza.

# santinela date 14 June 2022 14:01 +134

Cine sa verifice Scutea si nulitatile care o slujesc ? ha,ha,ha !!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 21.06.2024 – Pleaca o judecatoare care a desfiintat un abuz pandemic

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva