15 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

SCHIMBAREA LA FATA A DNA – Dupa ani de zile in care pe vremea Laurei Kovesi se specializasera in dosare pe abuz in serviciu si in cauze lucrate impreuna cu SRI, procurorii anticoruptie au redescoperit flagrantul, disparut din activitatea DNA. De necrezut: de la inceputul anului, DNA a facut noua dosare cu inculpati prinsi in flagrant. Cea mai mare captura: spaga de 100.000 euro (Lista)

Scris de: George TARATA | pdf | print

5 April 2022 12:28
Vizualizari: 4508

Se intampla lucruri de necrezut in Directia Nationala Anticoruptie, condusa de Crin Nicu Bologa (foto). Dupa ce ani de zile, mai ales pe vremea Laurei Kovesi, se specializasera in dosare cu abuz in serviciu, in care interpretau legea cum le convenea, si in cauze lucrate cu SRI, procurorii anticoruptie au redescoperit flagrantul. O metoda esentiala in dovedirea actelor de coruptie, dar care practic disparuse din activitatea DNA.


 

Desi pare greu de crezut, de la inceputul acestui ani procurorii DNA au reusit sa instrumenteze noua dosare cu inculpati prinsi in flagrant. Si nu doar atat, dar ca surpriza sa fie totala in unele cazuri au existat spagi semnificative pe care DNA le-a surprins live, in momentul remiterii lor. Este vorba despre sume de 100.000 euro, 75.000 euro si 40.000 euro.


Iata lista dosarelor in care inculpatii DNA au fost prinsi in flagrant in momentul comiterii infractiunilor de care sunt acuzati:


12 ianuarie 2022


“Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Sectia de combatere a coruptiei au dispus punerea in miscare a actiunii penale si retinerea pentru 24 de ore, incepand cu data de 12 ianuarie 2021, a inculpatului persoana fizica fara calitate speciala, pentru comiterea infractiunii de trafic de influenta.

In ordonanta procurorilor se arata ca, in cauza, exista date si probe care contureaza urmatoarea stare de fapt:

in cursul lunii decembrie 2021, inculpatul ar fi pretins de la administratorul unei societati comerciale un comision cuprins intre 7 si 15% (aproximativ 107.047 lei - echivalentul a 21.625 euro) din suma pe care societatea o avea de incasat de la Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti SA, pentru a-si exercita influenta pe care a lasat sa se inteleaga ca o are asupra conducerii Companiei Nationale Aeroporturi Bucuresti SA, astfel incat platile sa fie facute inainte de scadenta si fara intarzieri.

La data de 12 ianuarie 2022, inculpatul a primit o parte din suma pretinsa, respectiv 9.000 euro, imprejurare in care s-a procedat la constatarea infractiunii flagrante”.


12 ianuarie 2022


“Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Sectia de combatere a coruptiei au dispus punerea in miscare a actiunii penale si retinerea pentru 24 de ore, incepand cu data de 12 ianuarie 2022, a unui inculpat, persoana fizica, in sarcina caruia s-a retinut comiterea infractiunilor de:

-trafic de influenta,

-spalare a banilor.

In ordonanta procurorilor se arata ca, in cauza, exista date si probe care contureaza urmatoarea stare de fapt:

in perioada august 2021 - ianuarie 2022, inculpatul ar fi pretins, in mod repetat, de la administratorul unei societati comerciale (martor in cauza) initial un autoturism de lux ulterior contravaloarea acestuia, de 75.000 euro, pentru a-si exercita influenta pe care a lasat sa se inteleaga ca o are asupra unui alt om de afaceri cu care martorul avea mai multe litigii comerciale, in scopul stingerii acestora.

Concret, 'interventia' inculpatului trebuia sa se finalizeze cu incheierea unei tranzactii privind stingerea tuturor litigiilor aflate pe rolul instantelor din Bucuresti si achitarea de catre una dintre societatile controlate de omul de afaceri catre societatea martorului a unor datorii in cuantum de aproximativ 1.500.000 euro.
Pentru a disimula provenienta sumei pe care ar fi urmat s-o primeasca pentru 'serviciile' sale, la data de 06 ianuarie 2022, inculpatul ar fi incheiat cu martorul un contract fictiv de imprumut.

In contextul mentionat mai sus, la data de 12 ianuarie 2022, inculpatul ar fi primit cei 75.000 de euro pretinsi, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infractiunii flagrante”.


21 ianuarie 2022


“Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul teritorial Timisoara au dispus sesizarea instantei de judecata, in baza dispozitiilor art. 483 Cod procedura penala, cu acordul de recunoastere a vinovatiei inculpatului SERENGAU IOAN, la data faptei sef al Ocolului Silvic Bozovici, judetul Caras-Severin, in sarcina caruia s-a retinut comiterea infractiunii de dare de mita.

In acordul de recunoastere a vinovatiei, procurorii au retinut urmatoarea stare de fapt:

in cursul lunii ianuarie 2021, in contextul unui control initiat si efectuat de Garda Forestiera Timisoara, inculpatul serengau Ioan, in calitatea mentionata mai sus, i-ar fi promis unui membru al echipei de verificare o suma de bani, neprecizata initial, pentru ca acesta sa isi incalce atributiile legale si sa nu consemneze in actul de control, printre altele lipsa unei cantitati de aproximativ 300 – 400 mc material lemnos, aspect care ar fi atras in mod direct raspunderea sefului de ocol silvic.

Ulterior, in contextul mentionat mai sus, la data de 21 ianuarie 2022, inculpatul ar fi remis persoanei respective sumele de 200 de euro si 400 de lei, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infractiunii flagrante”.


11 februarie 2022


“Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Sectia de combatere a coruptiei au dispus punerea in miscare a actiunii penale si luarea masurii controlului judiciar pe o durata de 60 de zile, incepand cu data de 12 februarie 2022, fata de inculpatii BOITA BOGDAN si CIUCA COSTIN STEFANITA, inspectori in cadrul Directiei Generale Antifrauda Fiscala Bucuresti, in sarcina carora s-a retinut comiterea infractiunii de luare de mita, in forma continuata.

In ordonanta procurorilor se arata ca, in cauza, exista date si probe care contureaza urmatoarea stare de fapt:

in perioada 05 - 11 februarie 2022, inculpatii Boita Bogdan si Ciuca Costin stefanita, in calitatile mentionate mai sus, ar fi pretins de la trei oameni de afaceri (martori in cauza), sumele de 12.000 lei, 20.000 lei respectiv 15.000 lei, pentru ca, in urma controalelor fiscale pe care le efectuau, acestia sa nu dispuna suspendarea activitatii societatilor celor trei administratori, ca urmare a constatarii unor nereguli.

In contextul mentionat mai sus, sumele de 12.000 lei si 20.000 lei ar fi fost primite de cei doi inspectori Antifrauda in perioada 05 - 10 februarie 2022, iar restul de 15.000 lei, ar fi fost remis inculpatilor Boita Bogdan si Ciuca Costin in data de 11 februarie 2022, moment in care s-a procedat la constatarea infractiunii flagrante”.


18 februarie 2022


“Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul Teritorial Craiova au dispus trimiterea in judecata, in stare de libertate, a inculpatului ZGLIMBEA IONUT COSMIN, la data faptei medic veterinar cu atributii de control in cadrul D.S.V.S.A. Dolj – Circumscriptia Veterinara pentru Controlul Produselor de Origine Animala Calafat, pentru savarsirea infractiunii de luare de mita.

In rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut urmatoarea stare de fapt:

in cursul lunii februarie 2021, inculpatul Zglimbea Ionut Cosmin, in calitatea mentionata mai sus, ar fi pretins de la un om de afaceri care isi desfasura activitatea (comercializare carne) in Piata Agroalimentara Calafat sume de bani neprecizate initial, pentru ca acesta sa nu fie sanctionat contraventional pentru abaterile de la legislatia specifica.

Ulterior, in contextul mentionat mai sus, la data de 18 februarie 2022, inculpatul ar fi primit de la omul de afaceri suma de 1.000 de lei, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infractiunii flagrante”.


28 martie 2022


“Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Sectia de combatere a coruptiei au dispus punerea in miscare a actiunii penale si retinerea pentru 24 de ore, incepand cu data de 29 martie 2022, a inculpatului

DANDEA MIHAI, agent de politie in cadrul Serviciului de Combatere a Criminalitatii Organizate Valcea, in sarcina caruia s-a retinut comiterea infractiunii de luare de mita, in forma continuata.

In ordonanta procurorilor se arata ca, in cauza, exista date si probe care contureaza urmatoarea stare de fapt:

inculpatul Dandea Mihai, in calitatea mentionata mai sus, incepand din toamna anului 2020 si pana in luna martie 2022, ar fi pretins periodic mai multe sume de bani de la o persoana cercetata intr-un dosar penal al D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Valcea pentru savarsirea unor infractiuni informatice, si ar fi primit in total suma de 15.400 euro, in legatura cu indeplinirea unor acte care intrau in indatoririle sale de serviciu sau in legatura cu indeplinirea unor acte contrare acestor indatoriri.

Concret, printre altele, inculpatul ar fi pretins si primit suma de bani mentionata mai sus pentru a pune la dispozitia persoanei respective informatii confidentiale din dosarele D.I.I.C.O.T., despre care ar fi avut cunostinta in virtutea atributiilor sale de serviciu.

In acelasi context, la data de 28 martie 2022, inculpatul Dandea Mihai ar fi primit suma de 500 euro, moment in care s-a procedat la constatarea infractiunii flagrante”.


29 martie 2022


“Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Sectia de combatere a coruptiei au dispus punerea in miscare a actiunii penale si retinerea pentru 24 de ore, incepand cu data de 29 martie 2022, a inculpatei POPA GEORGIANA, inspector in cadrul Directiei Generale Antifrauda Fiscala, in sarcina careia s-a retinut comiterea infractiunii de trafic de influenta.

In ordonanta procurorilor se arata ca, in cauza, exista date si probe care contureaza urmatoarea stare de fapt:

in cursul lunii martie 2022, inculpata Popa Georgiana ar fi pretins, in mod repetat, de la un fost director in cadrul Directiei Generale Antifrauda Fiscala (martor in cauza) suma de 100.000 euro, despre care sustinea ca o va remite unui procuror din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie asupra caruia a lasat sa se creada ca are influenta.

In schimbul banilor, presupusul procuror ar fi trebuit sa dispuna o solutie favorabila martorului intr-o eventuala cauza penala in care acesta ar fi fost cercetat.

In contextul mentionat mai sus, la data de 29 martie 2022, inculpata Popa Georgiana ar fi primit cei 100.000 de euro pretinsi, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infractiunii flagrante”.


30 martie 2022


“Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul teritorial Constanta au dispus punerea in miscare a actiunii penale fata de un avocat din cadrul Baroului Calarasi, pentru savarsirea unei infractiuni de dare de mita.

In ordonanta procurorilor se arata ca, in cauza, exista date si probe care contureaza urmatoarea stare de fapt:

in cursul zilei de 30 martie 2022, inculpatul, in calitatea mentionata mai sus, ar fi promis unui politist din cadrul Politiei municipiului Calarasi suma de 2.000 lei, pentru ca acesta sa efectueze acte contrare atributiilor sale de serviciu, respectiv sa asigure o situatie favorabila clientului sau cercetat pentru savarsirea infractiunii de santaj.

In aceeasi zi, in contextul mentionat mai sus, avocatul ar fi remis politistului suma de bani mentionata, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infractiunii flagrante”.


4 aprilie 2022


“Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul teritorial Cluj au dispus efectuarea in continuare a urmaririi penale fata de suspectul CRETU SILVIU-CRISTINEL, vicepresedinte al Consiliului Judetean Suceava, pentru savarsirea infractiunilor de luare de mita si trafic de influenta.

In ordonanta procurorilor se arata ca, in cauza, exista aspecte din care rezulta suspiciunea rezonabila ce contureaza urmatoarea stare de fapt:

La inceputul lunii decembrie 2020, suspectul Cretu Silviu-Cristinel, vicepresedinte al Consiliului Judetean Suceava, ar fi acceptat si primit, de la administratorul unei societati comerciale, suma de 40.000 euro, lasandu-l sa creada ca va interveni pe langa persoanele din cadrul Consiliului Judetean Suceava cu atributii de decizie in derularea contractelor de reabilitare de drumuri, astfel incat derularea unui contract incheiat de institutie cu firma administratorului sa decurga in bune conditii, iar platile sa fie facute la timp.

Ulterior, in perioada 16-29 martie 2022, suspectul Cretu Silviu-Cristinel, in legatura cu un alt contract de intretinere a drumurilor judetene pentru care avea atributii de verificare, i-ar fi pretins aceluiasi om de afaceri o alta suma de 40.000 euro, pentru desfasurarea fara impedimente a contractului incheiat de firma acestuia cu Consiliul Judetean Suceava.

In acest context, la data de 4 aprilie 2022, suspectul Cretu Silviu-Cristinel ar fi primit de la omul de afaceri, cu titlu de mita suma de 40.000 euro, moment in care s-a procedat la constatarea infractiunii flagrante in interiorul cladirii CJ Suceava”.

Comentarii

# jos orca !!! date 5 April 2022 12:48 +92

:-* :lol: :-x :eek: :zzz Mizerabila, a ajuns sus cu cunostiinte ZERO!!! Ce face cu CORUPTA DIN FRUNTEA UE??? von... :P NU STIU CUM??? Are singe in instalatie, NEVERTEBRATA?

# santinela date 5 April 2022 14:29 +64

9 dosare de prindere in flagrant, la nivel de tara, si voi numiti asta un succes ? Este de risul curcilor. Pai numai cei care reclama ca li s-a cerut spaga si ar trebui sa fie cu zecile astfel de procedee.

# alin date 9 August 2023 20:02 0

Pentru cine nu stie si se lasa influentat de stirile media , jumatate din dosarele DNA sunt mizerii ale procurorilor care lucreaza acolo

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 14.06.2024 – Guvernul inflameaza grefierii

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva