10 December 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

SCRISOARE IRONICA - Sindicalistii din ANP vor ca Basescu sa le arate harta coruptiei din penitenciare fara sa mai joace cineva sah!

Scris de: | pdf | print

2 March 2011 13:45
Vizualizari: 12231

Intr-o scrisoare deschisa adresata "Excelentei Sale domnul Traian Basescu, presedintele Romaniei", Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor (FSANP) ii solicita sefului statului implicare si in deconspirarea coruptiei din acest domeniu al executarii pendepselor. FSANP ii cere lui Traian Basescu sa puna "degetul indicator" pe punctele nevralgice din penitenciare, motivand ca fara "sprijinul presedintelui, anticoruptia lancezeste". Presedintele Basescu este rugat de sindicalistii din ANP sa-i scuteasca de "parabole cu regi, regine si pioni", pentru ca sigur n-ar duce la niciun om politic.

"In octombrie 2010 ne-ati oferit nesperatul prilej de a va putea multumi pentru ca n-ati renuntat si la serviciile penitenciarelor urmare a gestului de fronda reprezentat de aruncarea caschetelor pe caldaramul Palatului Cotroceni si de invitatia neprotocolara de a parasi amintitul palat. Un act vizionar si intelept, viitorul se va fi dovedit nesigur pentru fostii presedinti jucatori si istoria o demonstreaza. De aceasta data, domnule presedinte, va multumim pentru implicarea deosebita in prevenirea si combaterea coruptiei. Iata ca va dovediti si in acest caz omul providential. Dati in acest fel greutate mesajului care a adus partidul prezidential la putere si Romania in aceasta situatie. De 11 ori pana in prezent am iesit din criza, iar coruptia aproape ca disparuse", ii scriu reprezentantii FSANP sefului statului.

Sindicatele din sectorul penitenciar "apreciaza modul in care pune degetul pe coruptie si raspunsul prompt al profesionistilor independenti ai justitiei si integritatii", astfel ca apeleaza la sprijinul presedintelui "pentru a pune degetul si pe coruptia din penitenciare". "Altfel nu se mai poate", continua autorii scrisorii deschise. FSANP arata ca a informat deja conducerea Administratiei Nationale a Penitenciarelor si Ministerul Justitiei si au sesizat Parchetul si instantele de judecata, "insa anticoruptia lancezeste, domnule presedinte, fara degetul dumneavoastra indicator. Avem nevoie de sprijin si ramaneti ultima noastra speranta", se mai arata in scrisoare.

Comentarii

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 8.12.2023 – Judecatorii pregatesc bomba bombelor pentru Guvern

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva