2 December 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

SCUTEA A FOST SATISFACUTA – Procurorii din CSM l-au rezolvat rapid pe reprezentantul societatii civile in Consiliu, Victor Alistar, acuzat de sefa PICCJ Gabriela Scutea de incalcarea independentei, impartialitatii si reputatiei profesionale a procurorilor. Cristian Mihai Ban: “Declaratii prin care se bate campii... E rea credinta, in scop de publicitate personala sau pur si simplu e o necunoastere... Hai sa vedem cine este domnul Alistar” (Video)

Scris de: George TARATA | pdf | print

9 November 2021 14:49
Vizualizari: 8186

Procurorul General al Romaniei Gabriela Scutea (foto) a primit satisfactie din partea colegilor sai din Consiliul Superior al Magistraturii. Procurorii din CSM l-au rezolvat rapid pe reprezentantul societatii civile in CSM, Victor Alistar, acuzat de Gabriela Scutea ca ar fi incalcat independenta, impartialitatea si reputatia profesionala a procurorilor in momentul in care a adus o serie de critici cu privire la activitatea parchetelor.


 

Sectia pentru procurori a CSM a admis marti, 9 noiembrie 2021, in unanimitate, cererea formulata de Gabriela Scutea in sensul constatarii incalcarii independentei, impartialitatii si reputatiei profesionale de catre Victor Alistar. Practic, procurorii din CSM s-au miscat extrem de rapid si au admis cererea Gabrielei Scutea in nici 24 de ore, in conditiile in care aceasta fusese formulata in cursul zilei de luni, 8 noiembrie 2021.

Alistar a fost gasit "vinovat" pentru o serie de declaratii facute intr-un interviu acordat jurnalistei Sorina Matei de la Aleph News. Afirmatii pertinente din punctul nostru de vedere, in care a acuzat, printre altele, absenta anchetelor in ceea ce priveste lipsa stocurilor de medicamente pentru combaterea Covid, lucru ce nu poate fi negat de nimeni, dar si influente politice in activitatea parchetelor, aspect care de asemenea nu poate fi negat de nimeni (interviul si cererea Gabrielei Scutea pot fi vazute aici).

 

 

Iata minuta Sectiei pentru procurori a CSM:

“Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, dupa suplimentarea ordinii de zi, a hotarat admiterea cererii de aparare a independentei, impartialitatii si reputatiei profesionale a procurorilor din cadrul Ministerului Public (unanimitate)“.

 Ban a dat contraatacul la Alistar


Revenind la sedinta Sectiei pentru procurori a CSM, pe langa Gabriela Scutea, care si-a sustinut cererea, singurul membru care a luat cuvantul pe fondul solicitarii a fost Cristian Mihai Ban. Acesta a lansat la randul sau un atac la adresa lui Victor Alistar, a carui iesire publica a pus-o fie pe seama unei rele credinte, fie pe dorinta de publicitate, fie pe o necunoastere a modului in care functioneaza parchetele si in care se instrumenteaza un dosar penal. Nu in ultimul rand, acuzandu-l ca bate campii, Ban i-a transmis lui Alistar ca nu este in masura sa vorbeasca despre legaturi dintre politicieni si procurori, atat timp cat el insusi este numit in CSM politic, de catre Senatul Romaniei.

 

Iata comentariul procurorului Cristian Mihai Ban cu privire la cererea formulata de Gabriela Scutea privind apararea independentei, impartialitatii si reputatiei profesionale a procurorilor ca urmare a declaratiilor facute de Victor Alistar:


“Pentru mine declaratiile domnului Alistar nu reprezinta o surpriza. Se incadreaza intr-o serie de declaratii, din pacate, ale domnului Alistar, declaratii prin care se bate campii cu privire la activitatea si rezultatele procurorilor din cadrul Ministerului Public, si mai ales cu privire la activitatea directiilor specializate. De ce face acest lucru, nici nu stiu. E rea credinta, in scop de publicitate personala sau pur si simplu e o necunoastere de catre domnia sa a modului in care functioneaza Ministerul Public, o necunoastere a realitatilor din parchete, o necunoastere a modului de inregistrare a unui dosar, de repartizare, de instrumentare si de solutionare a acestuia. Ce ne spune, printre altele, domnul Alistar: ca sunt o serie de categorii de infractiuni pentru care se refuza instrumentarea (si ma refer la cele de Covid). De ce? Pentru ca ar fi niste influente politice in acest sens. Pe ce se bazeaza domnul Alistar cand face astfel de afirmatii cu caracter generalizator si denigrator? Evident pe nimic. Nu am vazut nicio baza factuala reala pe care s-a intemeia astfel de acuzatii.

Or, sa vina din partea cui? Hai sa vedem cine este domnul Alistar. Este reprezentantul in cadrul CSM al societatii civile. Sa vorbesti de influente politice cand insasi procedura de numire si de revocare a ta, ca membru in CSM, este una eminamente poilitica, adica prin Senatul Romaniei, este mai mult decat amuzanta. Si cu asta cred ca am spus totul. Eu sunt pentru admiterea cererii, e clar ca s-au depasit limitele normale unei libertati de exprimare”.

 

* Vedeti aici discutiile din Sectia pentru procurori a CSM privind cererea formulata de sefa PICCJ Gabriela Scutea (minutul 64)

Comentarii

# #JOS scutea!!! date 9 November 2021 15:06 +130

:-x <img src=ops:' /> :lol: Pe asta o satisface doar un RINOCER...CU CORNU' :eek: !!!

# DODI date 9 November 2021 15:26 +292

Vina dl. Alistar este aceea că a zgândărit mușuroiul de proști din C(oteț)SM. Doar proștii nu suportă critica și nu văd adevărul decât dacă primesc ordin pe unitate în acest sens. În rest pupincurismul lacheilor PORCurori primează!!!!! și, din păcate, se perpetuează!

# MN date 9 November 2021 15:56 +374

extraordinar ce tupeu are acest procuror Mihai Ban. cum sa il acuzi tu coruptule pe dl. Alistar de legaturi cu politicieni cand tu te ai intanlit cu Barna, te intanleste in continuare cu Barna, cand tu cu Barna ati pus la cale desfintarea SIIJ, sunteti vechi prieteni, ati terminat la aceasi facultate de drept. nesimtire sau se simte cu musca pe caciula de dosarele penale in care este implicat el la SIIJ. felicitari domnule Alistar

# Gica contra sistemului date 9 November 2021 17:16 +243

Ce farsa de tot rahatul. Chiar nu vede nimeni conflictul ordinar de interese? Isi repara onoarea între ei, ca-n Caragiale . Corb la corb nu-și scoate ochii. Iar tirada Banului este după părerea mea o rafuiala personala. Analiza de tip securist, la persoana, nu la cauze. Ia zi bai Banule câte decese suspecte la vaccinare au anchetat ai tai? Dar bătaia de joc prin punerea in saci de plastic a celor declarați decedati de Covid, morții netrasmitand virusul. Oare toți au murit de Covid sau din lipsa tratamentelor pentru ce sufereau? Dar cei intubati și morți la ATI cu plămânii arși de oxigenul în exces, fără sa i se facă unuia necropsia, asa cum spune legea, sau cronicilor decedati după ce au fost scoși din spitale, nici un caz nu a fost suspect? Totul a fost OK din pdv penal? Alistair are dreptate iar pasivitatea voastră la infracțiuni "de Covid" e suspecta. Și mai ai tupeul sa spui ca nu sunteți manipulați politic? Ori tu ești prost ori ai o părere greșită despre noi.

# Suntem alături de ROMÂNUL VICTOR ALISTAR!!! date 9 November 2021 17:27 +344

Huuoooo NELEGIUIȚILOR! Atacați cu MIŞELIA şi VENINUL vostru pe orice OM zdravăn la INIMĂ SI LA MINTE! Suntem alături de ROMÂNUL VICTOR ALISTAR! D-le Alistar, fruntea şi inima sus!

# ioana M. date 9 November 2021 18:04 +21

La ei este cam asa: " cine nu e cu noi, e impotriva noastra !" In concluzie, doar opinia lor conteaza.Restul...sa fie anchetati, pedepsiti, dati afara !

# Lorenzo de Medici date 9 November 2021 18:07 +62

I-a uite, acum glăsuiește și Banul găurit la mijloc. Un individ dubios și obscur, ajuns pe ușa din dos in Procuratura dintr-un mărunt consilier juridic si promovat pe repede înainte în sistem, serviciile știind, evident de ce. Pe lângă incompetența, ipochimenul excelează și prin nedesteptaciune. Cum altfel să-i zici, când el, in nimicnicia lui, pune semnul egalității între un procuror operativ și un membru CSM, care nu e magistrat, in materie de influență politică a nelucrării dosarele sau a lucrării lor cu "interes". Cum ar zice nenea Iancu Caragiale, curat murdar Coane Bănică !

# coco date 9 November 2021 18:22 +18

Scutea e o impostoare securistoida!!! A fost respinsa de CSM si pusa sefa de iohanis! https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/justitie/gabriela-scutea-propusa-pentru-parchetul-general-si-giorgiana-hosu-propusa-pentru-diicot-au-primit-aviz-negativ-de-la-csm-1258809

# Ilie date 9 November 2021 18:24 +111

Dar cu comunicatul de presă de mai jos (al Secției pentru procurori) cum e? Dacă afirmațiile lui Victor Alistar induc opiniei publice ideea ca procurorii cu functii de conducere isi exercita in mod necorespunzator atributiile si ca ar permite ca deciziile luate sa fie influențate de factorul politic Atunci care este mesajul care se transmite opiniei publice prin afirmațiile Secției pentru procurori din comunicatul de presă de mai jos? https://www.csm1909.ro/PageDetails.aspx?FolderId=7863

# maxtor date 9 November 2021 21:48 -129

-alistar e ala care intra in comisiile csm fara drept!(ca "reprezentant" al unei entitati greu de precizat,al "societatii civile" adica ne-militarizata,poate participa doar la sedintele plenului csm,alea care se vor a fi PUBLICE;evident ca simpla lor transmisiune pe internet a sedintelor nu satisface).

# santinela date 10 November 2021 07:39 +92

Hop sari de dos in sus si unul Ban,care din punct de vedere "telectual" este cu doua clase sub Alistar.Pai bai ciumpalac nenorocit, o tara intreaga a vazut si vede "rezultatele parchetelor specializate " ,adica ZERO,instantele va dau cu dosarele in cap,va infirma solutiile pe banda rulanta ( vezi DNA ) si voi o tineti cu "onoarea" ? Care onoare la voi mai slugoi politici ? Cind iti ajunge de domeniul notorietatii ca sectia pentru procurori a CSM sa fie poreclita sectia Nufarul ai o problema cit casa,problema pe care acest Ban nu o vede,ba chiar este mindru ca se fac de ris pe zi ce trece. Domnule Alistar,mergeti mai departe si nu-i bagati in seama pe acesti NIMENI !

# lege-faradelege date 10 November 2021 13:39 +3

Toate cererile petenţilor impotriva modalitaţii in care procurorii îngroapă dosarele unde sunt înregistrate prejudici de sute de milioane de euro, urmare a a faptului că le lasă voit să intre în sfera prescripţiei raspunderii penale sunt respinse de inspectorii CSM, cu toate că de regulă probele sunt zdrobitoare şi astfel o mână spală pe alta şi marii infractorii sunt favorizaţi prin inacţiunea organelor de urmărire penală. NU MAI AVEM JUSTIŢIE ÎN ROMÂNIA, EXCEPŢIILE SUNT ATÂT DE RARE IAR MAGISTRAŢII CARE AU O ANUMITĂ POZIŢIE DE A APĂRA JURĂMÂNTUL DEPUS LA INVESTITURĂ,SUNT LA RANDUL LOR CERCETAŢI TOT DE CSM O INSTITUŢIE NEFASTĂ, PLĂTITĂ DE CONTRIBUABILI PENTRU A LE FACE RĂU.

# X date 10 November 2021 15:59 +25

Domnișoara Gabriela Scutea mai vrea un mandat ? Să nu se agite zadarnic . Nu are ce căuta la PICCJ și niște oameni sănătoși la cap nu o vor mai numai PG. USR ul ei s_a dus și se va alege praful de acest așa numit partid. Vor dispărea după scena politică. Niste odrasle care au impresia că sunt cei mai deștepți și li se cuvine totul. Să se duca de unde au venit Să fie bufoni in stradă și să trăiască din această îndeletnicire. Nu au bun simt, sunt obraznici, nu au Dumnezeu. Ce căuta ei la noi in tara? Să meargă în lumea lor și să ne lase Și așa sunt aleși de o mana de nefericiți la fel că ei.

# JOS Scutea javra ! date 10 November 2021 16:44 +57

Am avut numai gunoaie ca procuror general, iat-o si pe asta ! Sper ca l-a luat dracu`=COVID19 pe Lazar.

# jurca date 11 November 2021 03:15 +4

Banul - ochiul dracului ! Banul asta nu face o para chioara !

# Demisia Scutea ! date 11 November 2021 23:26 0

Huuooo ! Nesimtit-o , te crezi pe tarlaua lu` ****** ? Huuooo !

# ION date 12 November 2021 15:28 0

Doamna Procuror General aduceti-va aminte de cazul Nistor si Sotropa de la P. Neamt ati musamalizat cazul prin procurorul trimis la P. Namt la data de 27 mai 2009 ati distrus un om imbolnavindu-se femeia de cancer din cauza nedreptati si a stresului acumula timp de 16 ani de judecata ,falsificatorul de planuri topografice luindu-i terenul pe acte false dovedite de Serv. de Investigati a Inspectoratului Judetian Neamt.Infractorul -expert judiciar ajutat in actiunele lui de fraudarea legii .Doamna Scutea nu va suparati dar, ar trebui sa aveti remuscari in fata lui Dumnezeu ,ca ati nenorocit un om/.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 29.11.2023 – Chereches a picat la domnisoara Aida

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva