5 March 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

SCUTUL TUDOSE – Premierul Mihai Tudose a refuzat sa-l demita pe seful IGPR Bogdan Despescu, dupa cazul politistului pedofil: “L-am rugat pe domnul Despescu ca intr-o saptamana sa imi prezinte masurile pentru remedierea situatiei... Acel faptas a fost prins in doua zile, ceea ce e un lucru foarte bun pentru Politie”. Ministrul Carmen Dan a cerut demiterea lui Despescu, acuzand ca niciun sef din Politie nu si-a asumat responsabilitatea in acest caz

Scris de: Bogdan GALCA | pdf | print

10 January 2018 15:13
Vizualizari: 8491

Premierul Mihai Tudose (foto stanga) a refuzat, miercuri, 10 ianuarie 2017, solicitarea ministrului de Interne privind demiterea sefului IGPR Bogdan Despescu (foto dreapta), dupa cazul politistului pedofil Eugen Stan.


Cu toate ca ministrul de Interne a criticat dur marti, 9 ianuarie 2017, conducerea Politiei Romane pentru modul in care s-a actionat in acest caz, pentru faptul ca Eugen Stan a fost mentinut in Politie desi s-ar fi cunoscut despre agresiunile sexuale pe care le-ar fi comis si care chiar ar fi fost musamalizate, premierul Mihai Tudose a tinut sa-i felicite pe politisti pentru ca pedofilul a fost prins in doua zile. Primul-ministru a declarat in cadrul sedintei de Guvern ca i-a cerut sefului IGPR ca in decurs de o saptamana sa-i prezinte masurile luate pentru “remedierea situatiei” si ca acesta va trebui sa analizeze si de ce nu s-a actionat mai devreme in acest caz.

Iata declaratiile facute de premierul Mihai Tudose miercuri, 10 ianuarie 2018:

"Am avut o discutie cu domnul Bogdan Despescu, mi-a prezentat raportul. De asemenea, am inteles pe surse ca noua propunere si-a declinat intentia de a ocupa functia si l-am rugat pe domnul Despescu ca intr-o saptamana sa imi prezinte masurile pentru remedierea situatiei. Ceea ce trebuie remarcat este ca acel faptas a fost prins in doua zile, ceea ce e un lucru foarte bun pentru Politie. De ce nu s-au luat si alte masuri, sau unde lucrurile au scartait, repet, are o saptamana domnul Despescu sa-mi prezinte concluziile”.

Iata declaratiile facute de ministrul de Interne Carmen Dan marti, 9 ianuarie 2018:

”Am cerut cateva clarificari de la conducerea Politiei Romane. Am constatat ca Politia Romana a facut o informare foarte rapida in cadrul IGPR. Niciun politist nu si-a asumat responsabilitatea pentru faptul ca din 2009 si pana astazi nu s-a lucrat in primul dosar in care politistul era acuzat. Am aflat ca testele sunt irelevante si aflam ca trebuie sa schimbam bateriile de teste. S-a mers mult prea mult pe ideea ca merge si asa.

Eu ma declar total nemultumita de explicatiile pe care le-am primit si am senzatia ca ne confruntam cu aceeasi superficialitate din partea sefilor Politiei Romane. Din pacate, aceasta atitudine este o constanta si imi pare rau ca nu am putut sa schimb. Am vazut ca singura masura care s-a luat, cu greu, a fost destituirea domnului Vornicu, seful direct al politistului. Dar ce s-a intamplat cu dosarul din 2016?

Din explicatiile de aseara a lipsit o explicatie esentiala si aceasta intrebare cum de nimeni care avea atributii de cunoastere a personalului nu s-a sesizat in urma fotografiilor facute publice. Din explicatiile primite am inteles ca este un caz izolat. Probabil este un caz izolat, dar este un caz cu repetitie. Explicatiile le apreciez lacunare si aceasta situatie imi da convigerea ca nu se vor putea realiza schimbari in sistem, cel putin nu in actuala formula. Am trimis putin mai devreme premierului propunerea de destituire din functie a sefului Politiei Romane, Bogdan Despescu. De asemenea, am propus ca domnul Catalin Ionita sa preia interimatul pe o perioada de sase luni (...)

Sa faca un pas in spate si sa se astepte sa plece. Astept din partea Serviciului Omoruri sa extinda cercetarile fata de toate situatiile in care exista indicii ca ar fi fost savarsite de politistul agresor. (...) Astept din partea serviciului Omoruri, pentru ca astept ca seful acestui serviciu sa faca un pas in spate. Asa cum astept seful de la Control Intrari din cadrul Brigazii Rutiere, asa cum ma astept de la toti cei care vor fi evidentiati ca responsabili, in urma anchetei. Sa se astepte sa plece (…)

Dar ce s-a intamplat cu cazul de tentativa de viol? S-a stat mai mult de un an pe acest dosar, in timp ce el acorda amenzi, adica era activ, ultima amenda fiind din decembrie. Cum de nimeni dintre cei care aveau atributii de cunoastere a politistului nu a stiut de aceste devieri comportamentale. Ce s-a intamplat cu sefii care au aflat de astfel de acuze la adresa unui politist. Probabil este un caz izolat, dar cu repetitie. Nu inteleg de ce informatia primara, din 5 ianuarie, a fost raportata cu intarziere catre ministru (…)

I-am cerut la un moment dat domnului Despescu, seful IGPR, sa aiba o discutie cu seful Serviciului Omoruri. Aflu acum ca faptele din dosarul din 2009 s-au prescris. Nu vom putea face pasi inainte in formula aceasta. Politia Romana are nevoie de o schimbare".

Comentarii

# colms171 date 10 January 2018 15:49 +12

Cat incearca acest Tudose sa para inteligent nu-i reuseste,pacat ca acest personaj gretos populeaza si ocupa functia de Prim-Ministru.Tara de******!

# gelu date 10 January 2018 17:00 +4

Adica Politia il stia pe autor inca din 2009 dar l-a prins doar dupa 2 zile de la agresiunea recenta din lift incercand sa-l scape si de aceasta data pe faptas. Ceeace denota faptul ca Politia Romana a fost complice cu pedofilul si agresorul sexual lasandu-l sa-si faca de cap in toti acesti ani de zile. Asa ca Tudose prin zicerile lui s-a facut doar de cacao cu Politie cu tot.

# credinciosul date 10 January 2018 17:17 +1

Pacat ca, politica romaneasca este po******ta numai cu...... ,, necredinciosi,, Eu ma asteptam la ,, puterea exemplului,, din partea doamnei ministru, era mai...... sanatos asa!

# Necredinciosul date 10 January 2018 17:59 +4


Citeza pe credinciosul
Pacat ca, politica romaneasca este po******ta numai cu...... ,, necredinciosi,, Eu ma asteptam la ,, puterea exemplului,, din partea doamnei ministru, era mai...... sanatos asa!
Daca te consideri credincios la fel ca Tudose , inseamna ca ar trebui sa slujesti pedofilii ; bravo , credinciosule

# Florian Marin date 10 January 2018 18:02 0


Citeza pe credinciosul
Pacat ca, politica romaneasca este po******ta numai cu...... ,, necredinciosi,, Eu ma asteptam la ,, puterea exemplului,, din partea doamnei ministru, era mai...... sanatos asa!
Daca te consideri credincios la fel ca Tudose , inseamna ca ar trebui sa slujesti pedofilii ; bravo , credinciosule

# Marinela date 10 January 2018 22:32 +4

Adică, domnule PM, înțeleg ca LCK nu e de clintit cu toate bubele pe care le are, mari cât pumnul, de atata amar de vreme, dar poate fi eliminată cu viteza supersonica Dna Ministru Carmen Dan pentru un buboi, ok împuțit de nu se poate, al unui neica nimeni, in mod clar ținut in funcție de niște iresponsabili. Domnule Prim Ministru, ne lăsaaaaați? Pe alea grase trase de d-voastră le numărați? Mare decepție dle PM, mare deceptie.

# Viorel date 11 January 2018 13:07 +3

L-am urmărit ”cu atenție și îngrijorare” pe prim-ministrul României în pledoaria sa la Antena 3, pledoarie prin care își justifica acțiunea anti - ministrul de interne. Lamentabil, grețos chiar. Carmen Dan a explicat clar că propune demiterea pentru că nu a fost informată mulțumitor (cu omisiuni grave, deci cu intenția evidentă de a minimaliza impactul evenimentului) și nu în directă legătură cu evenimentul generator. Propusul înlocuitor, a aflat prim-ministrul ”pe surse” că refuză funcția și a anunțat public că nu îl numește. Era firesc, în această situație ca omul ”să confirme” și personal că ”nu dorește” funcția. Concluzie: prim-ministrul SE FOLOSEȘTE DE EVENIMENT PENTRU A O DISCREDITA ȘI DETERMINA PE CARMEN DAN SĂ PĂRĂSEASCĂ GUVERNUL. Curat execrabilă atitudinea prim-ministrului României !

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 4.03.2024 – Postul lui Buda, scos la concurs

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva