16 April 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

SE MARESTE FRONTUL IMPOTRIVA SECURISTILOR – Avocatul Costel Gilca se alatura demersului facut de Corneliu-Liviu Popescu si Marius Striblea contra acoperitilor din avocatura: „Nu am fost si nu sunt ofiter al niciunui serviciu de informatii. Nu am fost si nu sunt colaborator, informator ori lucrator al oricarei alte persoane fizice sau juridice, oficiala sau secreta, din Romania sau din strainatate, care activeaza in domeniul informatiilor” (Document)

Scris de: Valentin BUSUIOC | pdf | print

30 August 2019 14:20
Vizualizari: 7402

Se misca lucrurile in avocatura romana, iar perspectivele sunt din ce in ce mai promitatoare. Ne referim la demersul initiat de profesorul Corneliu-Liviu Popescu (caruia i s-a alaturat vicepresedintele UNBR Marius Striblea) in sensul eliminarii ofiterilor acoperiti din avocatura (click aici si aici pentru a citi).


Cea mai recenta voce sonora a breslei care s-a facut auzita in acest sens ii apartine avocatului Costel Gilca. In urma cu cateva zile, acesta a depus la Baroul Bucuresti declaratia pe proprie raspundere in care precizeaza ca nu a fost si nu este ofiter, colaborator sau informator al vreunui serviciu de informatii, fie el roman sau strain.

Amintim ca in data de 23 august 2019 Comisia permanenta s-a intrunit la sediul UNBR, unde a discutat printre altele sesizarea formulata de avocatul Corneliu-Liviu Popescu, prin care acesta cerea modificarea Legii nr. 51/1995 privind organizarea si exercitarea profesiei de avocat, precum si a Statutului profesiei de avocat, in sensul includerii obligatiei avocatilor de a depune anual o declaratie in care sa precizeze ca nu sunt ofiteri, colaboratori, informatori etc. ai serviciilor de informatii romane sau straine. Dupa lungi dezbateri, Comisia permanenta a stabilit ca le va recomanda avocatilor sa depuna astfel de declaratii, neputand sa modifice atat de repede legea si statutul (click aici pentru a citi).

Iata textul complet al declaratiei depuse de avocatul Costel Gilca (vezi facsimil):

Stimate Domnule Decan,

Avand in vedere:

(i) solicitarea dlui Prof univ. dr. Corneliu Liviu Popescu privind eliminarea din corpul profesional al avocatilor a colaboratorilor cu diverse servicii secrete/de informatii,

(ii) declaratia dlui Marius Sebastian Striblea - vicepresedinte UNBR, ma alaturi si eu demersului celor doi colegi de breasla si depun prezenta

DECLARATIE

prin care, pe proprie raspundere, cunoscand prevederile legale privind falsul in declaratii (art. 326 din Codul penal) declar urmatoarele:

1. Nu am fost si nu sunt ofiter (inclusiv acoperit) al niciunui serviciu de informatii, oficial sau secret, roman sau strain, ori al oricarei alte institutii, organizatii sau grupari de acest tip;

2. Nu am fost si nu sunt colaborator, informator ori lucrator de niciun fel, remunerat sau voluntar, al entitatilor mentionate la punctul 1 si nici al oricarei alte persoane fizice sau juridice, oficiala sau secreta, din Romania sau din strainatate, care activeaza in domeniul informatiilor.

Doresc ca prezenta declaratie sa fie depusa la dosarul de personal al subsemnatului”.


Comentarii

# livia date 31 August 2019 10:42 +2

Acoperitii din avocatura sunt cei care dau spaga la judecatori pentru a castiga in favoarea clientilor lor categoric incriminbili.. Acoperii din avocatura au zeci de patalamale luate cu sprijinul securiatii care-i si foloseste impotriva justieie romane, acoperitii din avocatura securist/stalinista scriu si carti asa cum scriu si condamnatii din inchisori, toate acestea pentru a deveni apoi ei insusi judecatori, iar din aceasta functie sa poata distruge juastitiabilii romani prin Sentinte netemainice ,ilegale, atat de ilegale incat in decurs de peste 90 de zile nu sunt in stare sa-si redacteze Sentintta data in mod securist. Faptele sunt reale, din Bihor , Banat si pana la Iasi, Trinunalele sunt pline de avoacti sub acoperire ajunsi acum”onorabili ” judecatori. PANA CAND?

# Cioranii de romanica date 31 August 2019 11:29 +4

Au scos astia de la unbr slanina de prostit fraierii. Tabelele au inceput cu dubiosenii, 12 intr-o salita si prostimea cu sutele in amfiteatre. Vad intrebarile. Niste timpenii care nu au nimic de a face cu practica. Varianta asa zis corecta e din dreptul dupa capul unora, formulari incomplete, interpreyabile. Mai baieti, eu stiu ca sunteti golani, se vede dupa voi cat de infatuati sunteti, dar daca tot prostiti oamenii si le luati 10 milioane, macar ganditi un examen corect si nu niste imbecilitati. Nici macar o sticla cu apa. Practic dai 10 milioane pe un pix cu gel negru. Tare as vrea sa va dau eu un test, in principal unul daca sunteti sanatosi la cap. Am vazut cine reuseste la aceste teste, regula de reusita este sa ai pedegri in familie.

# Marin ȚULUȘ Olt date 31 August 2019 12:43 +1

De ce se măreste fronutul impotriva avocatilor ce sunt membrii serviciilor secrete?! Pentru că acestia pot da in primire pe ceilalti care sunt complicii retelelor de dat si primit spaga?!!!In primul rand, voi, prin UNBR/ul vostru, ati determinat mai multe modificari ale Legii 51/1995 in scopul ,cum spunea Florea, eliminarii avocaturii cladestine! Dar faptele celor din grupul vostru care au colaborat atat cu puterea legislativa, cat si cu puterea judecatoreasca impotriva UNBR ul condus de Bota si impotriva absolventilor de studii juridice, confiscand profesia de avocat, este o metoda clasica de tip mafiot. Noi,av. de la UNBR Bota, noi, absolventii de studii superioare Stiinte juridice am fost cercetati si condamnati de sistemul vostru , o adevărată fortă antidemocratică, anticonstitutionala, care nu mai dă legitimitate atat puterii judecatoresti cat si CUrtii constitutionale, cu atat mai mult acestui UNBR!!!!Dar cauza este clasa politica ce trebuie schimbata de la A la Z si n

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 16.04.2024 – Rebranding la DNA

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva