2 December 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

SE PENSIONEAZA JUDECATORUL CARE A AUTORIZAT INTERCEPTAREA LUI HAINEALA – CSM a aprobat cererile de pensionare a noua judecatori. Printre ei Catalin Serban de la Curtea de Apel Bacau, care in 2006 a autorizat interceptarea viitoarei sefe CSM Oana Haineala. Urmeaza sa fie analizate cererile a trei procurori, inclusiv Luminita Cristea de la Parchetul Curtii de Apel Ploiesti, despre care Augustin Lazar a sustinut ca era una dintre „zdrentele” la care se referea Mircea Negulescu

Scris de: Valentin BUSUIOC | pdf | print

22 October 2021 14:10
Vizualizari: 6277

Saptamana care se incheie s-a dovedit saraca in materie de pensionari in randurile procurorilor, dar nu a fost lipsita de iesiri din sistem in tabara judecatorilor.Joi, 21 octombrie 2021, Sectia pentru judecatori din Consiliul Superior al Magistraturii a aprobat nu mai putin de noua pensionari ale unor colegi de breasla, printre care doi judecatori cu nume aproape identice. Este vorba pe de o parte despre fostul secretar general al CSM George Catalin Serban (cu binecunoscutul scandal legat de coada, dezvaluit de Lumea Justitiei – click aici pentru a citi), dar si despre magistratul Catalin Serban de la Curtea de Apel Bacau. In 2006, acesta a autorizat interceptarea procuroarei Oana Andrea Schmidt Haineala (foto) in dosarul in care DNA o cerceta pe fosta sefa a PJ Podu Turcului Rita Branga (cea care avea sa fie condamnata definitiv la 3 ani de inchisoare cu suspendare pentru luare de mita si favorizarea infractorului – click aici pentru a citi).

Spuneam ca saptamana aceasta nu a aparut nicio cerere de pensionare pe ordinea de zi a Sectiei pentru procurori din CSM. Nu e problema: marti, 26 octombrie 2021, sectia va analiza trei astfel de solicitari. Remarcam aici numele procuroarei Luminita Cristea de la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Ploiesti. In februarie 2017, cand a aparut in presa inregistrarea in care procurorul DNA Ploiesti Mircea Negulescu „Portocala” se auzea catalogand doua persoane cu epitetul „zdreanta”, Parchetul General – condus pe atunci de Augustin Lazar – s-a grabit sa dea comunicat, precizand ca invectiva nu ii era adresata lui taica Lazar, ci procuroarei Luminita Cristea si sefului de la acea vreme al PCA Ploiesti, Ionut Botnaru (click aici pentru a citi).


Iata lista judecatorilor scosi la pensie, respectiv pe cea a procurorilor care asteapta verdictul CSM:


Judecatori:


Sectia pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotarat inaintarea catre Presedintele Romaniei a propunerilor privind: (unanimitate)

1. Eliberarea din functie, prin pensionare, a doamnei GRIGORE DANIELA-FLORELA, judecator la Curtea de Apel Bucuresti.

2. Eliberarea din functie, prin pensionare, a doamnei DAMIAN LIVIA, judecator la Tribunalul Alba.

3. Eliberarea din functie, prin pensionare, a doamnei DUCA CORINA MARIANA, judecator la Tribunalul Hunedoara.

4. Eliberarea din functie, prin pensionare, a domnului CIACHIR ADRIAN PETRU, incepand cu data de 07.12.2021, presedinte al Sectiei a III-a de contencios administrativ si fiscal, litigii de munca si asigurari sociale la Tribunalul Arad.

5. Eliberarea din functie, prin pensionare, incepand cu data de 01.12.2021, a doamnei BERBECARIU ANGELICA, judecator la Tribunalul Brasov.

6. Eliberarea din functie, prin pensionare, incepand cu data de 01.12.2021, a doamnei VILCU ADRIANA MARIANA, judecator cu grad profesional de curte de apel la Tribunalul Satu Mare.

7. Eliberarea din functie, prin pensionare, incepand cu data de 01.12.2021, a doamnei DONKA ENIKO EVA, judecator la Judecatoria Satu Mare.

8. Eliberarea din functie, prin pensionare, incepand cu data de 01.12.2021, a domnului judecator SERBAN CATALIN, presedinte al Sectiei a II-a civila de contencios administrativ si fiscal a Curtii de Apel Bacau.

9. Eliberarea din functie, prin pensionare, a domnului SERBAN GEORGE CATALIN, judecator la Tribunalul Calarasi, in prezent detasat la Consiliul Superior al Magistraturii.


Procurori:


1. Cererea de eliberare din functie, prin pensionare, formulata de doamna CRISTEA LUMINITA, procuror la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Ploiesti;

2. Cererea de eliberare din functie, prin pensionare, formulata de doamna ARGINTEANU MARINELA, procuror la Parchetul de pe langa Tribunalul Vrancea;

3. Cererea de eliberare din functie, prin pensionare, formulata de doamna AVRAM ALINA IRINA, procuror la Parchetul de pe langa Judecatoria Cornetu.

Comentarii

# Pintea date 22 October 2021 18:23 +64

Hăineală merita sa fie interceptata! Cat de nelegal se poate! Ea si Alina Ghica au fost armele binare cu care Sistemul l-a repus in drepturi pe nemernicul de Băsescu, care fusese suspendat de popor. Acum vad ca ambele sunt albite, reabilitate, pe scurt: f bine mersi. Una a ajuns, in sfarsit, dupa chinuri, in viespar: la ICCJ. Ar merita sa fie date afara din profesie, 2 netrebnice.

# maxtor date 23 October 2021 03:45 -7

pare o sistematizare dupa euro-regiuni....

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 29.11.2023 – Chereches a picat la domnisoara Aida

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva