24 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

SE PUNE LA CALE O NOUA MUSAMALIZARE RUSINOASA – Asociatia 21 Decembrie 1989 avertizeaza ca „Dosarul Mineriadei” ar putea avea soarta „Dosarului Revolutiei”: „Asociatia isi manifesta ingrijorarea fata de informatiile ca nu se strang noi probe si nu se fac noi acte procedurale in scopul aflarii adevarului... Asociatia refuza sa creada ca echipa de procurori ar putea dirija dosarul in acelasi sens al favorizarii celor care au comandat ori au executat represiunea sangeroasa”

Scris de: George TARATA | pdf | print

10 January 2016 12:13
Vizualizari: 12833

Asociatia 21 Decembrie 1989, condusa de Teodor Maries, avertizeaza asupra riscului ca „Dosarul Mineriadei din 13-15 iunie 1990” sa aiba aceeasi soarta cu „Dosarul Revolutiei”, clasat in mod rusinos de procurorii militari condusi de Ion Vasilache pe motiv ca faptele s-ar fi prescris. Intr-o declaratie de presa, de vineri 8 ianuarie 2016, Asociatia 21 Decembrie 1989 isi exprima ingrijorarea cu privire la informatiile potrivit carora in „Dosarul Mineriadei” nu se strang probe noi si nici nu se efectueaza acte procedurale noi, in scopul aflarii adevarului.

Asociatia condusa de Teodor Maries arata ca, pana in prezent, cercetarile procurorilor se limiteaza la reaudierea acelorasi martori pe aspecte deja consemnate in cauza. Totusi, Asociatia precizeaza ca refuza sa creada deocamdata ca se doreste musamalizarea faptelor si favorizarea celor vinovati de producerea sangeroaselor evenimente din iunie 1990.


In acest sens, Teodor Maries afirma ca asteapta un raspuns atat din partea Sectiei Parchetelor Militare din PICCJ, cat si din partea Procurorului General al Romaniei, Tiberiu Nitu (foto), cu privire la stadiul in care se afla dosarul Mineriadei din 1990. De asemenea, Maries sustine ca ingrijorarea ca si acest dosar sa aiba soarta dosarului Revolutiei este una cat se poate de justificata.

Prezentam declaratia presedintelui Asociatiei 21 Decembrie 1989, Teodor Maries, cu privire la stadiul de instrumentare a dosarului Mineriadei din iune 1990:

Asociatia 21 Decembrie 1989 isi manifesta ingrijorarea fata de informatiile ca in Dosarul Mineriadei nu se strang noi probe si nu se fac noi acte procedurale in scopul aflarii adevarului - reluarea cercetarilor de pana in prezent marginindu-se la reaudierea acelorasi martori pe aspecte deja consemnate la dosar, pe formulare de declaratii inca din anii 2005-2007.

De aceea, Asociatia 21 Decembrie 1989 asteapta un raspuns din partea Sectiei Parchetelor Militare si a Procurorului General, ingrijorarea noastra fiind fireasca dupa rusinoasa inchidere prin clasare a dosarului Revolutiei.

Deocamdata, Asociatia 21 Decembrie 1989 refuza sa creada ca echipa de procurori care instrumenteaza dosarul mineriadei ar putea dirija dosarul in acelasi sens al favorizarii celor care au comandat ori au executat represiunea sangeroasa, cum au facut cei care au clasat dosarul Revolutiei. Asociatia 21 Decembrie 1989 considera ca reaudierea acelorasi martori la o distanta asa de mare in timp, in conditiile in care nu au fost audiati inca nici restul martorilor, nici restul victimelor si nici restul faptuitorilor - NU contribuie la aflarea adevarului.

Prin urmare, Asociatia 21 Decembrie 1989 cere realizarea unei anchete efective si eficiente, potrivit cu art. 2 si 3 din Conventie, in sensul in care s-a pronuntat recent Marea Camera a Curtii Europeana a Drepturilor Omului in cauza Asociatia 21 Decembrie, Maries, Mocanu si Stoica vs. Romania.

Apreciem ca prioritara audierea urmasilor celor 6 victime decedate si a celor 8 raniti prin impuscare (numar de victime indicat de dovezi din dosar, pana in prezent), continuand cu cei care au suferit tratamente neomenoase - tortura din Infernul Magurele, Jilava si Scoala de militie si securitate de la Baneasa) si cu aceia care au umplut spitalele din Bucuresti.

In acest context, Parchetul trebuie sa preia documentele clasificate ale Ministerului de Interne, condus de Doru Viorel Ursu si ale Serviciului Roman de Informatii condus de Virgil Magureanu, sa identifice reteaua de tainuire a probelor si sa continue expertiza financiar-contabila pentru stabilirea prejudiciului creat prin organizarea si coordonarea la nivel national, de catre institutii guvernamentale, a descinderilor acelor zeci de mii de mineri si sustinatori ai FSN structurati in grupuri teroriste inarmate, care au comis actele de teroare si represiune salbatica asupra bucurestenilor in iunie 1990”.

*Cititi aici declaratia Asociatiei 21 Decembrie 1989

Comentarii

# unul din lumea cea\ mare date 10 January 2016 14:49 +5

hmmmmm!!!!!!!!! DE PARCA AR FI PRIMA DATA!!!!!!!!!

# vrem un RIL date 10 January 2016 17:39 +2

las ca mai baga individul asta un RIL de ala sfertodoct si vinovatii de la revolutie vor fi raposatii care au tras aer in piept cu tot cu gloante. 

# marin date 11 January 2016 22:26 +3

Nea Dorică(Mărieş), bre, matale  nu vezi  că tov. Nitu a luat certificat de revoluţionar dar  el a fost  doar militar  în termen  şi nu avea  cum să fie şi revoluţionar! şi oare  în  cine a tras  individul?Dar pentru ce  a luat   titlul de revolutionar? Pentru  că el şi-a dorit 8000 mp în buricul Ploieştilor deoarece  el era marele ,,împărat al dreptăţii" şi lui i se cuvena  totul!De ce nu vreţi  să acceptaţi o anchetă  împotriva  acestui ,,împărat"?Dacă ar  fi fost revolutionar ar fi revoluţionat Parchetul!Dar  el este împotriva libertăţilor şi drepturilor cetăţeanului  şi îţi dau, Nea Dorică, exemplu RiL-ului pentru  suprimarea libertăţii  şi independenţei profesiei de avocat! Suntem  cu adevărat  revoluţionari sau ne prefacem?(!)Unii dintre noi am fost revoluţionari  şi anticomunişti dar am suferit şi suferim tot mereu în timp ce Niţu şi gaşca lui numai ştiu unde  să depoziteze sumele imense de bani pe care le au!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 23.06.2024 – Prinsa in scandalul Coldea, Kovesi si-a reactivat propagandistii

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva