24 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

SE RIDICA ROBELE GRI – Mii de grefieri din instantele si parchetele din intreaga tara au inceput protestele, participand doar la cauzele urgente si neasigurand permanenta: „Muncim pe datorie, rusine sa va fie! Respectati-va salariatii! Platiti integral salariile!” (Galerie foto-video)

Scris de: L.J. | pdf | print

11 December 2023 16:33
Vizualizari: 5427

Dupa protestul spontan de la finalul saptamanii trecute, mii de grefieri din instantele si parchetele intregii tari au trecut la o noua etapa a actiunii de revolta din cauza refuzului Guvernului de a le plati integral salariile si drepturile salariale restante.Aproape 10.000 de grefieri au intrerupt activitatea luni, 11 decembrie 2023, intrand numai in dosarele urgente. Asa cum au stabilit in adunarea generala de sambata, 9 decembrie 2023, grefierii nu au mai asigurat permanenta in instante si parchete, reducand programul de lucru cu publicul si refuzand sa efectueze ore suplimentare. In cazul in care solicitarile lor nu vor fi onorate, grefierii au anuntat ca vor intrerupe total activitatea in instante si parchete in ziua votarii bugetului de stat pentru anul 2024.


Lumea Justitiei prezinta galeria foto si video a protestelor:


 


Comentarii

# Din cate cunosc magistratii au lucrat e mana cu comunistii. date 11 December 2023 15:25 -144

Acum aceeasi magistratii si anexele lor sau copii lor cu copii anexelor s-au facut ca muncesc la construirea capitalismului tot cum au lurat la construirea comunismului: distrugand oameni si alienand po******tia transformata in "oameni ai muncii" si, acum, "justitiabili". In tara in care se judeca numere de dosar si nu oameni...sa tot stati pe scari bre. Voi v-ati facut ca munciti corect si altii tot ca voi de cinstiti se vor face ca va platesc. Sau de ce oare sunt refugiati 4 milioane de cetateni in strainatate? Noi si sirienii, irakienii, etc. Unii in razboi altii justiabilizati de otrepe . Stati pe scari si asteptati dreptatea sociala. Ca vine!

# Un cetățean date 11 December 2023 16:44 +55

Să păstrăm un ton civilizat ! Sa nu jignim ! Sa dăm dovadă de faptul că avem cei 7 ani de acasă. Un protest al oricărei profesii este o formă de exprimare a unei nemulțumiri ce trebuie acceptată , nu înăbușită in cuvinte triviale . Așadar, fara "otrepe", domnul meu ! Sau "bre" domnule , daca va place mai mult !

# Montele de Conte Carlo date 11 December 2023 21:47 +17

Cand o categorie de bugetari are revendicări salariale, netul se umple de comentarii injurioase. Unele sunt, poate, indreptatite, omul simplu fiind satul de aroganțele unor semizei din spatele ghișeelor. Cu toate astea, remarcați că de la inchiderea marilor platforme industriale și a minelor (adică de mai bine de 20 de ani), nu mai avem greve ale muncitorilor sau ale altor categorii de salariați din mediul privat. Numai bugetarii declanșează acțiuni sindicale și bravo lor. Cine sau ce ii impiedică pe cei din mediul privat să se unească in bresle, sindicate sau in ce vor ei și să-și arate importanța socială și economică prin greve legale cu revendicări salariale și blocarea unor activități vitale? Cumva ii impiedică lipsa de coeziune, individualismul, ura socială? Sau nu cumva munca la negru și la gri, adevărat fenomen național? Pai cum sa protestezi dacă nu exiști din punct de vedere fiscal sau dacă patron fiind, faci evaziune cat poți?

# maxtor date 11 December 2023 23:10 0

se judeca(frumos formulat,impersonal,rece,gri) doar "ordin de protectie,ordonanta presedintiala,suspendare..." -ah, am intinnerit cu...4ani!!!!!!!!!! -in 12.12.2019 era tot asa o greva...daca totusi Prezidentu se apuca de echilibrat Puterile si aia se opun se va ajunge ca-n '47, greva Prezidentiala!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 23.05.2024 – CSM incepe consultarea cu instantele si avocatii

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva