22 September 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

SE STIE PRIMUL MEMBRU AL VIITORULUI CSM – Procuroarea Emilia Ion, adjuncta Parchetului Curtii de Apel Bucuresti, va face parte din Consiliul Superior al Magistraturii care isi va incepe activitatea in 2023. Emilia Ion nu mai poate rata CSM dupa ce a ramas singurul candidat pentru locul de reprezentant al parchetelor curtilor de apel in Consiliu. Ion a produs o surpriza de proportii, invingandu-si propriul sef, procurorul Viorel Cerbu

Scris de: George TARATA | pdf | print

28 April 2022 14:51
Vizualizari: 3934

Cunoastem deja numele unuia dintre membrii viitorului Consiliu Superior al Magistraturii, care isi va incepe mandatul in ianuarie 2023: procuroarea Emilia Ion, adjuncta Parchetului de pe langa Curtea de Apel Bucuresti.


 

Prezenta Emiliei Ion in noul CSM este una sigura in conditiile in care aceasta l-a invins joi, 28 aprilie 2022, pe procurorul Viorel Cerbu (foto) in prima etapa a alegerilor pentru CSM, mai exact la alegerile interne organizate la Parchetul Curtii de Apel Bucuresti in urma carora a fost desemnat candidatul pe etapa nationala. A fost o adevarata lovitura data de Emilia Ion, avand in vedere ca aceasta si-a batut la alegeri propriul sef, procurorul general al Parchetului Curtii de Apel Bucuresti Viorel Cerbu.


Cazul Cristi Ban se repeta


Intrarea Emiliei Ion in etapa nationala a alegerilor pentru noul CSM reprezinta si accederea in viitorul CSM. Emilia Ion are asigurata prezenta in CSM intrucat este singurul candidat la locul din Consiliu destinat reprezentantului procurorilor de la parchetele curtilor de apel. Practic, procurorii de la parchetele curtilor de apel din tara nu vor avea pe cine sa voteze decat pe Emilia Ion.

Totusi, nu este prima data cand un candidat ajunge direct in CSM dupa prima faza a alegerilor. S-a intamplat la fel la alegerile din 2016, tot cu un procuror de la Parchetul Curtii de Apel Bucuresti. Este vorba despre seful PCAB de la acea data Cristian Mihai Ban, care a fost singurul candidat pentru pozitia de reprezentant in CSM al parchetelor de pe langa curtile de apel.

Comentarii

# M date 28 April 2022 16:11 +2

nu cred ca vreodata se mai sparge buboiu de la PCAB, acolo se rotesc cadrele pregatite pentru binele justitiei. ce nu inteleg eu este daca se mai intoarce Mihai Ban la baza pe acelasi post?

# ?????? date 29 April 2022 09:06 0

@ V-a ieșit în ghioc că asta o să fie membru CSM, că a adunat Emilia Șercan susținători, ?

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 21.09.2023 – Lot nou de judecatori la disciplinar

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva