5 March 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

SECURITATEA A REINVIAT SUB BASESCU – In cei 10 ani ai regimului Traian Basescu mandatele de interceptare au crescut cu peste 700%. In 2005, primul an de ca presedinte al lui Basescu, au fost emise 6.370 de mandate. In 2014, ultimul an ca presedinte al lui Basescu numarul lor a fost de 44.759. SRI: „Au continuat sa se semnaleze deturnari ale actului de justitie, pe fondul imixtiunilor unor grupuri de interese... Au reusit sa-si creeze parghii de interventie” (Documente)

Scris de: George TARATA | pdf | print

5 October 2015 13:23
Vizualizari: 6530

Cea mai buna dovada a faptului ca Romania s-a transformat sub regimul Traian Basescu intr-un stat politienesc vine chiar de la Serviciul Roman de Informatii. In cei zece ani in care Traian Basescu a ocupat functia de presedinte al Romania, mandatele de interceptare puse in practica de SRI au cunoscut o crestere cat se poate de alarmanta. Practic, numarul mandatelor de interceptare emise a crescut cu peste 700%.

Jurnalistul Radu Tudor a prezentat in emisiunea „Punctul de intalnire”, de duminica seara, 4 octombrie 2015, de la Antena 3, precum si pe blogul propriu – radutudor.ro – date din Raportul de activitate al SRI pe anul 2014. Iar unele dintre cele mai interesante date privesc mandatele de interceptare emise anul trecut.


Astfel, potrivit RaportuluI SRI trimis catre Parlament, in 2014 au fost puse in executare aproape 50.000 de mandate de interceptare, constand in mandate de securitate nationala, mandate de supraveghere si ordonante apartinand Ministerului Public si DNA.

Iata ce se mentioneaza in Raportul SRI:

In 2014 au fost puse in executare 44.759 acte de autorizare, distributia fiind urmatoarea”

-2.762 mandate de securitate nationala, din care 2.496 mandate pentru SRI;

-42.263 mandate de supraveghere tehnica si 2.410 ordonante apartinand structurilor Ministerului Public si DNA”.

In acelasi raport, se precizeaza si ca, in comparatie cu anul 2013, cresterea a fost de 15.11%:

Comparativ cu anul 2013 – cand au fost primite spre a fi puse in aplicare 38.884 acte de autorizarese evidentiaza o crestere cu 15,11% a numarului de autorizari”.

Numarul mandatelor a crescut de 7 ori in timpul lui Basescu

Datele devin insa si mai interesante daca ne raportam la ultimii zece ani, perioada in care presedinte al Romaniei a fost Traian Basescu. Statisticile arata, asa cum mentionam, o crestere alarmanta a mandatelor de interceptare sub regimul Basescu, dovedind inca o data, daca mai era nevoie, ca Securitatea a reinviat sub fostul presedinte al Romaniei.

Concret, mandatele de interceptare au crescut in timpul fostului presedinte cu mai mult de 700%. Astfel, in primul an de presedinte al lui Traian Basescu, 2005, au fost emise 6.370 de mandate de interceptare. In ultimul an ca presedinte al lui Traian Basescu, 2014, numarul lor a fost a fost de 44.759.

Iata evolutia mandatelor de interceptare emise in cei 10 ani ai regimului Basescu:

2005: 6.370 de mandate

2006: 8.693 de mandate

2007: 10.272 de mandate

2008: 15.170 de mandate

2009: 22.176 de mandate

2010: 30.624 de mandate

2011: 35.678 de mandate

2012: 36.085 de mandate

2013: 38.884 de mandate

2014: 44.759 de mandate

SRI: „Exponentii criminalitatii organizate au reusit sa-si creeze parghii de interventie pe diverse paliere ale sistemului in scopul vicierii procesului judiciar penal”

Pe de alta parte, in acelasi Raport de activitate al SRI pe anul 2014 exista si un avertisemnt in legatura cu sistemul de justitie. Mai exact, SRI atrage atentia asupra imixtiunii grupurilor de interese in actul de justitie, in baza relatiilor cu magistrati, politisti, grefieri, avocati, notari, lichidatori judiciari si executori judecatoresti:

Au continuat sa se semnaleze deturnari ale actului de justitie, pe fondul imixtiunilor unor grupuri de interese, respectiv in baza unor relatii de cointeresare cu actori din sistemul judiciar: magistrati, politisti, grefieri, avocati, notari, lichidatori judiciari, executori judecatoresti etc. Exponentii criminalitatii organizate au reusit sa-si creeze parghii de interventie pe diverse paliere ale sistemului in scopul vicierii procesului judiciar penal in conformitate cu propriile interese”.

*Cititi aici mai multe date despre numarul mandatelor de interceptare emise si puse in aplicare in timpul regimului Traian Basescu


Comentarii

# gogu de la Strehaia date 5 October 2015 13:37 +10

Mandate si ascultari autorizate.Dar neautorizate oare cate milioane vor fi?Vezi cazul preacinstitului procuror Papici.

# unul din lumea cea mare date 5 October 2015 13:45 +11

poate ca a reinviat securitatea,dar Au a ajuns sa fie cu CAI DE LEMN(adica toti prostovanii cu pile si fara discernamint,astia seamana cu aia din anii 50).paropos CUM SE NUMESTE ALA CARE/TI TAIE CAPUL CU SECUREA?.......raspuns SECURIST!

# mulder, agentul mulder date 5 October 2015 14:09 +12

discutam cu un amic si ambii am constat ca, vazand solutiile pronuntate de ICCJ in dosarele formate in perioada 01.10.2012 - 01.10.2015, in care SRI a avut calitate procesuala (sunt vreo 75), se constata ca in toate SRI a castigat. Se pune intrebarea simpla si de bun simt: toate celelalte parti sunt tampite, sunt cretine, au avut c... at in creier, n-au avut dreptate??!! Sau, chiar in toate la SRI totul e impecabil, de nu a pierdut niciunul? Perioada de analiza poate fi extinsa, de exemplu din 2011 sau chiar pe cinci ani. Probabil cu o exceptie, nu mai mult - si aia nerelevanta - situatia este identica! Eu zic ca este problema! Daca cineva are rabdare, ca pana la urma nu sunt multe ...poate iesi un articol bun 8)

# gogu date 5 October 2015 16:45 +10

Daca-ar interesa pe cineva! Sau daca le da voie sa publice astfel de analize!

# remember date 5 October 2015 21:05 +11

MULDER, raportul este scris in stil securistic, de un securist mai putin experimentat.Adica, la baza lui sta informatia ce dezinformeaza si arunca mata moarta in curtea altora ( ..denumite generic, "grupuri de interese").In fapt, aceste grupuri de interese sunt nuclee securistice, cu angajati loaiali sistemului, multi dintre ei fost angajati si ai sri sau "limbi" active, grupuri furnizoare de bani negri, scosi din afaceri oneroase, legate ombilical de servicii si implicit de toti functionarii aserviti din toate institutiile statului.Sunt in fapt cei ce furnizeaza "tintele" serviciilor, "tinte" ce reprezinta in general opozitia politica si economica ce impiedica dezvoltarea nestingerita a "campului tactic".De unde o fi avut Coldea bani negri sa plateasca angajatii de la "Realitatea"???Din solda si nu stim noi??Ca sefii grupurilor de interese or fi si deasupra lui Coldea, este o alta problema!!Un lucru este cert:fantoma securismului instutionalizat de stat ne bantuie atat de cumplit!!

# mulder, agentul mulder date 5 October 2015 22:36 +9

:lol: pe scurt: avem sau nu solutii?.........tovarasi gospodari? :P !

# remember date 6 October 2015 09:30 +9

Solutii ar fi dar cine sa le puna in aplicare???Securistii din parlament???Adica securistii sa-si dea cu bata,singuri, in cap???Solutiile ar trebui sa fie legi clare, prin care parlamentul sa controleze serviciile, pe de o parte iar pe de alta parte legi care sa ingradeasca accesul fostilor angajati din servicii in structurile cheie ale statului (structuri de conducere in finante,economie,justitie).Clietelismul securistic se bazeaza tocmai pe acesti oameni ce au fost legati ombilical ani de zile, au turnat impreuna,si-au dat ponturi economice unii altora,au furat impreuna,au condamnat impreuna,au haituit impreuna si au dominat teritorii intinse economico-sociale si domina.Apoi ies la pensie si ocupa functii cheie in sectorul de stat??Ce hiena hamesita paraseste prada din onestitate si altruism???Sihgura modalitate de a mai salva ceva din gura hienelor este sa le iei pe fuga, cu forata legii!!!Pensionarea angajatilor din servicii la 65 de ani si acces doar in economia privata!! :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :eek: :eek: :eek: :eek: :eek: :eek:

# mulder, agentul mulder date 6 October 2015 15:07 +7

iti sustin in totalitatea disertatia. problema, probabil mult mai grava (sau asa o vad eu?!), pe care as ridica-o ar fi: Ce e mai grav ca fura unul 1-2 (X) milioane de euro, baga in insolventa/faliment fabrici de stat, distruge economia si e condamnat la 3 ani cu executare sau ala care fura de foame o paine si e bagat tot 3 ani cu executare? E o problema veche, de actualitate, de viitor si de care nu va scapa nimeni. Securistii vechi, sau noi, sunt si ei oameni. unii sunt corecti, patrioti etc. Dar printre ei (in special varfuri!!, adica comandanti sau decizionali!) care reprezinta cangrena serviciului. Din nefericire ei nu pot fi dati afara din sistem pentru ca au ajuns sa controleze controlorii (ex: comisia sri, dna,, parchetul militar) si au ajuns sa reprezinte o casta ermetica pe care societatea, nici in urmatorii ani (sper sa ma insel dar corect ar fi zeci de ani!) nu o va sparge sau controla. :-? Ca si tine, presupun ca ma invart in anumite medii. Intelectualii de azi nu iau atitudine de niciun fel. Poporul nu are lideri (de niciun fel!). Si atunci ridic intrebarea fireasca de mai sus (probabil in asentiment si cu pretenul meu "unu din..."): ce solutii avem? ca de mermelitori, chineji si daia, daia ne-am saturat doar, nu?!? :eek:

# remember date 6 October 2015 20:55 +5

Solutii sunt.In primul societatea civila si noi toti putem promova ideea "unui parlament curat" fara securisti,fosti angajati ai serviciilor si colaboratorii lor (in speta turnatori).Un inceput firav l-a facut ALDE, partid in care daca te inscrii in CV trebuie sa declari daca ai avut sau ai vre-o legatura cu serviciile secrete.Daca mai multe partide s-ar declara potrivnice patruderii securistilor in parlament, pe aceasta teme s-ar putea castiga multe voturi, aratand cu degetul spre partidele ce tac malc.Un castig important este si faptul ca A3 sprijina ideea si cu cat ne-am apropia mai mult de momentul alegerilor tirurile lor s-ar putea amplifica.Un alt plan sensibil este "diaspora", formata din 500.000 de securisti si colaboratori, romani ce traiesc pe banii romanilor "intr-o tara ca afara" si care, in baza banilor ce-i consuma, incearca sa aduca voturi multe securistilor prin "votul prin corespondenta" sau "votul electronic" ambele balube securiste,pentru care fac disperat mult lobi. :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :eek: :eek: :eek: :eek: :P :P

# la alti democrati de prin jur date 5 October 2015 20:00 +4

tot atatea mandate sunt ?

# camp tactic date 6 October 2015 13:42 +5

Si la ce le foloseste? Suport po******r ioc, succes in lupta au doar daca ii ajuta americanii - adica doar cazul Nastase a fost o reusita trasa de par care azi se transforma in ceva penibil, in cazul Bica, Rarinca, Udrea, Ponta au facut .... etc. Recunoastere internationala nu au, dovedesc zilnic o lipsa de managament si de 'cultural awarenes' (ei nu stiu ca in limba romana se spune expert cultural si oricum nu inteleg conceptul).. O penibila lupta pentru putere de tip maidan (varianta europeana a primaverii arabe) fara sa inteleaga ca au fost de la inceput folositi si inutil au cotit-o anul trecut spre Merkel-Joianis. Penibil, penibil si iar penibil.

# vikkktor date 6 October 2015 16:45 +8

De fapt securitatea nu a ,,reanviat,, pentru ca nu a murit niciodata...De cand l-au lasat din brate pe Ceausescu realizand oportunitatile care se deschid in noul carcalete politic, capitalisto-socialist, fara a mai sta sub sabia legii 18, au penetrat toate mediile, santajeaza toti ,,nealiniatii,, si-au atribuit fonduri enorme pe care nu le justifica si au creat functii platite mai mult decat generos pentru rudele si apropiatii lor...In fapt serviciile de informatii romanesti au ajuns o mafie statala care prin santaj isi mentin puterea si isi sporesc individual averile...Cineva zice odata ca in Ro este foarte simplu sa spionezi, dai romanului o bere si la a doua spune tot...Dar de fapt ce sa spionezi si ce secrete avem noi de aparat pentru a justifica asemenea aparate de informatii mult, mult supradimensionate si infestate de indivizi ce lucreaza pentru propriul folos.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 4.03.2024 – Postul lui Buda, scos la concurs

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva