21 April 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

SEFA TMB SI-A ANUNTAT CANDIDATURA LA CSM – Presedinta Tribunalului Bucuresti, judecatoarea Laura Radu: “Este momentul ca reforma sa ne apartina, ca noi, judecatorii sa spunem in mod ritos cum vedem viitorul judiciar, care sunt principiile si valorile care ne ghideaza, care sunt adevaratele problemele cu care ne confruntam, ce solutii realiste putem adopta, in beneficiul tuturor celor care ni se adreseaza”

Scris de: G.T. | pdf | print

25 March 2022 11:31
Vizualizari: 3360

Presedinta Tribunalului Bucuresti, judecatoarea Laura Radu (foto), si-a anuntat oficial candidatura pentru viitorul Consiliu Superior al Magistraturii. Ocazie cu are transmite ca este momentul ca judecatorii sa se pronunte in legatura cu modul in care vad viitorul judiciar, care sunt principiile si valorile care ii ghideaza, care sunt adevaratele problemele cu care se confrunta si ce solutii realiste se pot adopta in beneficiul justitiabililor.


 

Intr-o scrisoare data publicitatii vineri, 25 martie 2022, Laura Radu aminteste ca de-a lungul carierei sale a fost direct implicata in toate reformele si incercarile de reforma care au privit instantele judecatoresti. “In calitate de formator al Institutului National al Magistraturii la catedra de drept civil si procesual civil am fost constant conectata la problemele de drept de actualitate, orele de formare initiala si sesiunile de formare continua imbogatindu-ma profesional si personal; imi place sa cred ca viata ne este data pentru a fi de folos celor din jur, la randul lor depozitarii unui potential nevazut, oricand valorificabil; sunt o persoana optimista si cred ca atitudinea pozitiva si increderea in oameni sunt chei ale succesului in atingerea obiectivelor”, precizeaza Laura Radu.


Iata scrisoarea presedintei TMB Laura Radu privind candidatura pentru noul CSM:


“Atitudinea pozitiva si increderea in oameni sunt chei ale succesului in atingerea obiectivelor

Sunt judecator la Tribunalul Bucuresti si in prezent presedintele instantei. Am o vechime de peste 25 de ani ca judecator. Mi-am inceput activitatea la Judecatoria sectorului 4 Bucuresti in anul 1996, imediat dupa absolvirea Facultatii de Drept a Universitatii Bucuresti. In anul 2004 am promovat efectiv la Tribunalul Bucuresti si iata, sunt 18 ani in care am functionat continuu la aceasta instanta.

Am exercitat de-a lungul timpului atributiile specifice functiilor de vicepresedinte si presedinte al instantelor la care mi-am desfasurat activitatea, in prezent aflandu-ma in cursul celui de-al doilea mandat de presedinte al Tribunalului Bucuresti.

In toata aceasta perioada am fost direct implicata, prin natura atributiilor, in toate reformele si incercarile de reforma ce au avut in centrul atentiei instantele judecatoresti. Unele dintre acestea au avut parti bune si ne-au ajutat sa progresam, sa fim in dialog deschis cu reprezentantii sistemelor judiciare europene si internationale, sa ne impartasim experientele relevante si sa constatam ca ne aflam la un nivel inalt de pregatire profesionala si evolutie organizationala. In schimb, altele s-au dovedit un esec profund, cu urmari greu de remediat in timp si al caror cost de calitate si imagine a fost decontat doar de noi, cei aflati in fata justitiabililor si avocatilor sedinta dupa sedinta.

Sunt preocupata sa invat mereu lucruri noi, sa ma pregatesc, dovada fiind faptul ca am participat si am condus sedinte de judecata in aproape toate materiile din competenta tribunalului. In calitate de formator al Institutului National al Magistraturii la catedra de drept civil si procesual civil am fost constant conectata la problemele de drept de actualitate, orele de formare initiala si sesiunile de formare continua imbogatindu-ma profesional si personal; imi place sa cred ca viata ne este data pentru a fi de folos celor din jur, la randul lor depozitarii unui potential nevazut, oricand valorificabil; sunt o persoana optimista si cred ca atitudinea pozitiva si increderea in oameni sunt chei ale succesului in atingerea obiectivelor.

Apreciez ca acum este momentul ca reforma sa ne apartina, ca noi, judecatorii sa spunem in mod ritos cum vedem viitorul judiciar, care sunt principiile si valorile care ne ghideaza, care sunt adevaratele problemele cu care ne confruntam, ce solutii realiste putem adopta, in beneficiul tuturor celor care ni se adreseaza”.

 

Comentarii

# maxtor date 25 March 2022 12:47 +69

cu surle si trambitze pe Cotidianul

# Cetateanul date 25 March 2022 13:13 +69

Până la viitorime și mari succesuri în întrecerea pe ramură putem să facem cumva să meargă scările rulante? Ori poate să se găsește ceva locuri în parcarea mișto apucată din domeniul public și pentru amărâții ăia de avocați?

# Juju date 25 March 2022 14:39 +156

Zici ca e o autobiografie de tip comunist si un angajament muncitoresc!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 19.04.2024 – Prima victorie in instanta obtinuta de vanatorul de pedofili

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva