23 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

SEFUL ANI, ACUZAT CA INCALCA LEGEA IN CAZUL DIACONU – Senatorul Sorin Rosca Stanescu ii explica lui Horia Georgescu: "Mircea Diaconu poate fi parlamentar european ... Cine ar trebui urmarit si sanctionat penal? Cei care semneaza pe liste sau indeamna la aceasta ori dumneavoastra, care ii amenintati impiedicand procesul electoral?" (Declaratia)

Scris de: Alex PUIU | pdf | print

25 March 2014 12:31
Vizualizari: 12596

Senatorul independent Sorin Rosca Stanescu, printr-o declaratie politica de marti 25 martie 2014, il acuza pe presedintele Agentiei Nationale de Integritate, Horia Georgescu (foto), ca incalca legea atunci cand ii ameninta pe judecatorii Autoritatii Electorale Centrale cu plangeri penale in cazul in care valideaza inscrierea lui Mircea Diaconu in cursa pentru alegerile europarlamentare. Sorin Rosca Stanescu motiveaza invinuirea adusa sefului ANI afirmand ca nu exista niciun act normativ sau hotarare judecatoreasca prin care Mircea Diaconu ar putea fi sanctionat cu interdictia de a candida la europarlamentare.


Senatorul arata ca atat legislatia, cat si litera hotararii Inaltei Curti, ar putea permite lui Mircea Diaconu sa fie parlamentar, din considerentul ca aceasta este o functie rezultata din alegeri: "Conform legii, consecinta unei situatii de incompatibilitate este ca persoana respectiva nu mai poate detine, timp de trei ani, demnitatea in virtutea careia a devenit incompatibil, cu exceptia acelei demnitati care este rezultata din alegeri"

Prezentam declaratia politica a senatorului independent Sorin Rosca Stanescu:

"Cine incalca si cine nu o decizie a justitiei? Si cine trebuie sa raspunda penal?

Domnul Horia Georgescu, presedintele ANI, a somat Autoritatea Electorala Centrala. Mai mult chiar, i-a amenintat pe judecatorii acestei institutii ca le va face plangeri penale daca vor valida inscrierea lui Mircea Diaconu in competitia electorala pentru europarlamentare. Mai mult decat atat, seful ANI a declarat, in mod explicit, ca toti cei care il ajuta pe Mircea Diaconu sa stranga semnaturi devin complici la o operatiune de incalcare a unei hotarari judecatoresti definitive. Cu alte cuvinte, sunt amenintati penal pana si cetatenii care semneaza pentru ca domnul Mircea Diaconu sa-si poata depune candidatura. In aceste conditii, cei mai multi reprezentanti ai clasei politice se fac complici ai sefului ANI, prin lipsa lor de reactie.

In realitate, cel care incalca, in aceasta situatie, legile statului, cel care ar trebui sa raspunda pentru asta este chiar domnul Horia Georgescu, presedintele Agentiei Nationale de Integritate. Si iata de ce. Nu exista niciun act normativ si nu exista nicio hotarare judecatoreasca prin care sa se stabileasca ca domnul Mircea Diaconu ar putea fi sanctionat cu interdictia de a candida la alegeri.

Sediul materiei este Legea ANI, articolul 25, hotararea Inaltei Curti de Casatie si Justitie privitoare la incompatibilitatea domnului Mircea Diaconu si interpretarea legii facuta de CCR. Conform acestor documente, Mircea Diaconu este incompatibil prin faptul ca a detinut simultan doua calitati, cea de senator si cea de director al Teatrului Nottara. Inalta Curte, stabilind acest lucru, remarca faptul ca domnul Mircea Diaconu a fost de buna-credinta, intrucat, inainte ca ANI sa se fi pronuntat in vreun fel, omul politic a consultat Senatul Romaniei care ar fi decis, in mod eronat, ca aceasta situatie nu este una de incompatibilitate. Conform legii, consecinta unei situatii de incompatibilitate este ca persoana respectiva nu mai poate detine, timp de trei ani, demnitatea in virtutea careia a devenit incompatibil, cu exceptia acelei demnitati care este rezultata din alegeri. Prin urmare, domnul Mircea Diaconu nu mai are dreptul, timp de trei ani, sa fie director de teatru. Dar ar putea fi, de pilda, director al unei retele de librarii. Pentru ca nu este o demnitate de acelasi fel. Conform legii si conform literei hotararii Inaltei Curti, el ar putea fi parlamentar si chiar senator, din simplul motiv ca aceasta este o functie rezultata din alegeri. Cu atat mai mult, el ar putea fi, de exemplu, deputat. Nu numai pentru ca si acest statut rezulta in urma unui proces electoral, ci si fiindca nu este o demnitate de acelasi fel cu cea de senator. Cu atat mai mult, domnul Mircea Diaconu poate fi parlamentar european, o cu totul si cu totul alta demnitate. Tot rezultata in urma unor alegeri.

Admitand, prin absurd, ca actul normativ si hotararea Inaltei Curti sunt, fortand litera si spiritul legii, interpretate impotriva drepturilor fundamentale ale domnului Mircea Diaconu sau ale altor persoane in aceeasi situatie, el sau ei nu ar avea voie sa fie, in urmatorii trei ani, nici senatori, nici deputati, nici europarlamentari. Dar, atentie, nimic nu-i interzice domnului Mircea Diaconu dreptul de a candida. Nu scrie niciunde asa ceva. Nu exista nicio interpretare oficiala de acest fel. Prin urmare, daca domnul Mircea Diaconu este impiedicat sa candideze in orice fel, conform legii, cel care face acest lucru, indiferent cine e, comite o infractiune.

Cine incalca legea deci, domnule presedinte ANI, Horia Georgescu? Mircea Diaconu sau domnia voastra? Cine ar trebui urmarit si sanctionat penal? Cei care semneaza pe liste pentru Mircea Diaconu sau indeamna la aceasta ori dumneavoastra, care ii amenintati impiedicand procesul electoral?"

Amintim ca senatorul Sorin Rosca Stanescu a anuntat recent ca il sustine pe fostul liberal Mircea Diaconu in procesul de strangere a celor 100.000 de semnaturi necesare admiterii candidaturii la alegerile europarlamentare programate a avea loc la 25 mai 2014: "Biroul meu senatorial sustine strangerea de semnaturi pentru Mircea Diaconu. Domnul Mircea Diaconu a demisionat din PNL si a anuntat ca va candida independent pentru Parlamentul European. A precizat ca face acest lucru pentru a apara dreptul oricarui cetatean roman de a alege si de a fi ales".

La 19 martie 2014, Mircea Diaconu a demisionat din PNL, unde ocupa functia de vicepresedinte al partidului: "Am depus demisia la organizatia din Curtea de Arges, al carei membru eram. Motivul e simplu, vreau sa strang 100.000 de semnaturi ca independent pana pe 26 martie, sa candidez independent si sa-mi fac dreptate. (...) Este singura varianta ca sa-mi iau de pe mine aceasta mizerie pusa de Agentia Nationala de Integritate".

*Cititi aici declaratia politica a senatorului Sorin Rosca Stanescu

Comentarii

# hai sictir date 25 March 2014 13:31 -18

SRS este senator independent deoarece a fost dat afara din PNL ca urmare a prostioarelor facute nu din cauza ca, vezi doamne, el ar fi neafiliat politic si ajuns in Parlament prin merite proprii. Sa nu uitam asta.

# je date 25 March 2014 14:05 -15

subscriu

# Anania date 25 March 2014 14:07 +21

 Tocmai fiindcă ne-a amenințat cu sancțiuni penale, am printat un tabel și l-am expediat cu 10 semnatari susținători.Ne vrei la pușcărie tu,Horia Georgescu,despre care fratele tău susține că ți-ai cumpărat postul, pe noi, pentru vina de a ne exercita un drept constituțional? Ne întâlnim acolo? OK! De care parte a zidului?

# mircea date 25 March 2014 14:31 -39

Horia Georgescu este directorul ANI iar SRS e un parazit politic asemeni lui Chiriac, bun de facut lobby si bagat strambe , cu un destin inevitabil de a ajunge intr-un partid tomberon cum e PC. Deci care e relevanta a ceea ce spune SRS ? o opinie din partea lui Gigi nu aveti ?

# VIKY cenzurata ca spune adevarul date 25 March 2014 14:52 -34

mai nu stiu alti cum este da ieu cand vad la tembeliziunea antena 3 masele de imbecili votand intro veselie cu asa zisul actor diaconu in fapt un clovn cabotin hotoman penal gandurilemi sboara la povestea cu isus ce sia luato in mana acu peste doomi si ceva de ani tot de la poporu imbecil ce tot asa a semnat si votat in prostie cu hotomanu barabas (pentru nestiutori: un hotz ca mircea diaconu avant la letre). mai si daca te duci acu la astia de semneaza in prostie ca prostii prostiti de hasnaua 3 si i intrebi de ceo fac ca uite si isus sia luaton mana de la alde ca voi de tembeli ce sunteti iei o sa te dracuiasca sio sa se inchine si or satzi dea cu pietre in cap si or sa te scuipe si or satzi zica basist si apoi se vor duce la biserica sa pupe moaste de oase de mortaciuni si or sa ia iarasi mielu ca sa sarbatoreasca ivierea lu isus cristos.

# inexistent date 25 March 2014 15:11 +25

Ai scris prost cum si gandesti. Mai treci pe la biblioteca, deschide cartea de gramatica si apoi exprima-te despre subiectele zilei. 

# NEICA NIMENI date 4 May 2014 22:03 0

Sau scrie I N T E N T I O N A T prost ? ? ?

# Avocatul31 date 4 May 2014 22:14 0

scriitura monstrului băsist pe nume mircea,un diavol de mâna a doua,este ușor de recunoscut,comicul situației lui de handicapat psihic,tabula rasa,cu creierul ars de băsism,este faptul că se semnează Viky...daca ai putrezi odată cu seful tău în Iad,mircea că acolo vă este locul.

# infractoru\' date 25 March 2014 16:02 +22

Individul ameninta cetateni, ameninta judecatori si unora li se pare normal! E ingrozitor ce se intampla in biata noastra tarisoara! De fapt nimeni din cei ce se invart pe langa \'\'geniul din deal\'\' nu are nicio retinere in a incalca legea, a ameninta in stanga si-n dreapta, a inventa articole de lege, a interpreta constitutia dupa bunul plac s.a.m.d. Le doresc tuturor idiotilor care cred ca daca nu le place ceva sau cineva nu conteaza daca e drept sau nu, daca e moral sau nu, daca e LEGAL sau nu, sa ajunga in situatia de a plati fara vina, pentru ca cineva sustine ca legea care spune ca noaptea e intuneric, vrea de fapt sa spuna ca noaptea e lumina si asta doar pentru ca nu ii place fata voastra!

# Stanescu Rosca Sorin date 25 March 2014 16:30 -24

Este adevarat ca am dosare pe rol, deci sunt infractor. Este adevarat ca apar un alt infractor - pe Diaconu Mircea. Si ce sa fac acum , sa astept clanul Becali sa ia pozitie ? Pe Nastase ? Pe Voicu ? Daca noi, infractorii, nu ne aparam intre noi, atunci cine ? Daca nu acum, atunci cand ? Jos Basescu !

# Sara date 4 May 2014 21:08 0

Mircea Diaconu nu trebuie ales, nu pentruca e in stare de incompatibilitate ci pentruca nimic nu-l recomanda pentru aceasta functie. In Parlamentul Romaniei nu are nicio initiativa parlamentara, nici un discurs memorabil, nimic. A lipsit in cea mai mare parte a timpului si el a fost cel care a spus, parlamentarii nu trebuie sa mearga zilnic la servici ci numai cand considera ca e necesar\". Dle SRS, ce sa caute acest individ in Parlamentul European ? In afara de a ridica mana precum ii spune seful lui de grup parlamentar, nu stie nimic, nu intelege nimic. Chiar asa bagatelizati aceasta functie atat de necesara a fi acoperita cu oameni competenti, cu personalitate, luptatori. Dvs. ati fi incomparabil mai bun si numai fie ca aveti verticalitate, nu va supuneti sefilor dvs. numai pentruca sunt sefi. V-ati respectat principiile si stiti sa le aparati. Dar Diaconu nici nu intelege nimic, nici nu stie sa vorbeasca coerent. Dovada, vedeti interviul \"Mircea Diaconu rupe tacerea\".

# NEA CAISA date 4 May 2014 22:47 0

Trebuie ales cel mai puturos procuror (198 dosare NEREZOLVATE la PARCHETUL GENERAL cu vechime de 60 - 1030 zile), sprijinit de PDL! Românii simplii îl pot vota fără reținere pe cel ce a excitat tot sistemul judiciar.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 22.05.2024 – Belea pe capul lui Florenta

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva