21 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

SEFUL ANI ACUZAT DE FALS – Senatorii Sorin Rosca Stanescu si Valer Marian cer demisia lui Horia Georgescu pe motiv ca acesta este administrator la o firma pe care nu a mentionat-o in declaratiile de interese: „S-a aflat in stare de incompatibilitate in perioada in care a detinut functia de secretar general ANI si de cand detine functia de presedinte ANI” (Documente)

Scris de: G.T. | pdf | print

11 December 2013 13:49
Vizualizari: 13286

Senatorii Sorin Rosca Stanescu si Valer Marian cer demisia presedintelui Agentiei Nationale de Integritate, Horia Georgescu (foto), pe care il acuza de incompatibilitate. Intr-o sesizare trimisa presedintelui Senatului si Biroului Permanent al Senatului, Rosca Stanescu si Valer Marian arata ca in perioada in care a fost secretar general al ANI (16.04.2008 – 18.04.2012 ) cat si in perioada in care a condus ANI (18.04.2012 – prezent), Georgescu a detinut si detine functia de administrator la societatea comerciala S.C. OUTLOOK S.R.L Brasov, pe care nu a mentionat-o in declaratiile de interese depuse in anii 2008-2013.


Cei doi senatori sustin ca Horia Georgescu a fost numit administrator la S.C. Outlook SRL in data de 10.11.1999, pe o durata neprecizata, si nu a renuntat la aceasta functie atunci cand a detinut functiile de secretar general, respectiv de presedinte ANI. Potrivit sesizarii formulate de Rosca Stanescu si Valer Marian, practica instituita de ANI a stabilit ca exista stare de incompatibilitate si in cazul in care societatea in care un demnitar sau un functionar public a detinut functia de administrator a fost dizolvata de drept si se afla in stare de lichidare. Iar conform informatiilor furnizate de Registrul Comertului celor doi senatori, in cazul S.C. Outlook SRL a fost numit lichidator (Consulting Insol SPRL) abia in data de 12.11.2013, pana la aceasta data atributiile de administrator revenind sefului ANI.

Iata sesizarea senatorilor Sorin Rosca Stanescu si Valer Marian:

Catre CONSILIUL NATIONAL DE INTEGRITATE - In atentia Presedintelui si Biroului Permanent al Senatului

Subsemnatii Marian Valer si Rosca Stanescu Sorin, senatori independenti in Parlamentul Romaniei, va inaintam prezenta

SESIZARE

prin care solicitam, in conformitate cu prevederile art. 26 alin. 1 si 4 rap. la art. 25 lit. d si e comb. cu art. 19 alin. 2 din Legea nr. 144/2007 privind infiintarea, organizarea si functionarea Agentiei Nationale de Integritate, sa inaintati Senatului Romaniei propunerea pentru eliberarea din functie a presedintelui Agentiei Nationale de Integritate, Georgescu Horia, pentru urmatoarele

MOTIVE:

Numitul Georgescu Horia s-a aflat in stare de incompatibilitate atat in perioada in care a detinut functia de secretar general al Agentiei Nationale de Integritate (16.04.2008 – 18.04.2012) cat si in perioada de cand detine functia de presedinte al Agentiei Nationale de Integritate (18.04.2012 - prezent), intrucat a detinut si detine functia de administrator la o societate comerciala (S.C. OUTLOOK S.R.L Brasov), pe care nu a mentionat-o in declaratiile de interese depuse in perioada 2008-2013, savarsind astfel si infractiunea de fals in declaratii.

Conform adresei Oficiului National al Registrului Comertului nr. 441735/05.12.2013, numitul Georgescu Horia a avut calitatea de asociat si/sau administrator in sase societati comerciale din Romania: S.C. Outlook SRL Brasov, S.C. Financial Securities TB S.A. Bucuresti , S.C. HBG Consulting SRL Brasov, S.C. Imperial SRL Brasov, S.C. Platinum Media SRL Brasov si S.C. Imperium SRL Brasov. Potrivit acestei adrese, numitul Georgescu Horia detine si in prezent calitatea de asociat si administrator la S.C. Outlook SRL, societate infiintata in data de 10.12.1999 si aflata in stare de lichidare.

Numitul Gerogescu Horia a fost numit administrator la S.C. Outlook SRL in data de 10.11.1999, pe o durata neprecizata, si nu a renuntat la aceasta functie in perioada in care a detinut functiile de secretar general, respectiv de presedinte al Agentiei Nationale de Integritate. Conform practicii instituite de Agentia Nationala de Integritate, exista stare de incompatibilitate si in cazul in care societatea in care un demnitar sau un functionar public a detinut functia de administrator a fost dizolvata de drept si se afla in stare de lichidare. Potrivit informatiilor furnizate de Oficiul National al Registrului Comertului, in cazul S.C. Outlook SRL a fost numit lichidator (Consulting Insol SPRL) de abia in data de 12.11.2013, pana la aceasta data atributiile de administrator revenind numitului Georgescu Horia.

In conformitate cu prevederile art. 25 lit. d din Legea nr. 144/2007, presedintele Agentiei Nationale de Integritate poate fi eliberat din functie cand se constata nerespectarea dispozitiilor legale privind regimul incompatibilitatilor.

In probatiune, depunem copii de pe adresa Oficiului National al Registrului Comertului nr. 441735/05.12.2013 si de pe declaratiile de interese ale numitului Georgescu Horia din 2008 si 2013”.

* Cititi aici detalii despre societatile in care a fost administrator Horia Georgescu

* Cititi aici declaratia de interese a lui Horia Georgescu din anul 2008

* Cititi aici declaratia de interese a lui Horia Georgescu din anul 2013

Comentarii

# UNUL DIN LUMEA CEA MARE date 11 December 2013 14:24 +11

uite guy fawkes unul cu toate mici,inclusiv mintea care ar trebui bagat la puscarie cu pedepse insumate!!!! si care sta bine merci pe un scaun unde trimite pe altii nevinovati la galere!!!!!!!(nu ma travestesc eu in aparatorul lor)dar numai si pentru ce spaga a dat ca sa intre la dna si numai ca/i mina care/l sterge la nume pe gunoiul de la cotroceni si trebuie sa mearga la galere.ce zici guy de infractorul asta?este ai rau decit unul care a furat de foame?merita asta clementa?????

# GUY FAWKES date 11 December 2013 14:49 +6

nu merita clementa nimeni! Situatiile astea ar trebui apreciate personal si raportate la situatia condamnatului! Ce-i aia clementa in masa????? Sunt de acord cu tine ca exista cazuri in care ar trebui analizate circumstantele personale sociale si materiale ale condamnatului dar in nici un caz eliberari in masa!

# unul din lumea cea mare date 11 December 2013 14:58 +8

pentru guy fawke//avem multe puncte in care ne asemanam!! corect sa nu fie clementa colectiva,DAR........ este in stare nenorocita de justitie romaneasca controlata de gunoiul de la cotroceni sa evalueze sau sa reevalueze cind sugacii din csm(cu limbricul vasilica si aia cu sarmale in cap sau cu fanta)fac ei ilegalitati?????ce face inspectia judiciara din csm??ce face ala cu nasul in suflet,betivanca cu ghicitorile.nu vezi ca justitia romaneasca/i un marasm???atunci nu ajungem la vorba americana?,,DECIT UN NEVINOVAT IN PUSCARIE MAI BINE 10 VINOVATI LIBERI,,( ca nu tagaduiesti aceasta maxima americana)

# GUY FAWKES date 11 December 2013 14:55 +2

Angajeaza un avocat bun si ieftin! surprinzator mai exista si din astia si lupta pentru ceea ce apreciezi tu ca este just! Fiecare caz are particularitatea lui! Si sunt convins ca daca ai un aparator bun si ai si 50% dreptate o vei gasi! Este impotriva profesiei mele si a credintei mele sa cred ca toti magistratii sunt corupti poate ca sunt nemultumit de solutii dar de aceea exista caile de reformare!

# unul din lumea cea mare date 11 December 2013 16:13 +2

pentru guy fawke//cai de reformare!!!!!!!!!!hmmmm de 10 ani incerc sa/i fac pe judecatori sa citeasca CE AU SCRIS ALTI JUDECATORI DE LA CAB SI NU REUSESC!!!!!! a fost mai simplu sa citeasca cei de la CEDO ce au scris acei judecatori cab si sa comunice plingerea mea statului roman.cai de reformare zici!!!!!!cind ilegalitatile impotriva mea au fost facute de gunoiul de la cotroceni!!!!!!guy nu te cred nici naiv nici nebun sa crezi asta!!dar astept decizia DECIZIA CEDO si daca voi cistiga !!!!!o sa le fac o surpriza celor din justitia ,,MINUNATA,, o sa dau in judecata pe baza deciziei cedo justitia din ro la o curte federala sau statala din sua.sint convins ca pe baza unei decizii cedo o sa gasesc un avocat care sa ia cazul in contingency(nu stiu inca daca o sa reusesc dar.....ma gindesc,in europa ar dura prea mult)asa ca NU CRED in caile de reformare din romanica in care justitia/i facuta de croncanitorii gunoiului de la cotroceni

# mircea date 11 December 2013 16:09 -7

 \" După ce s-a făcut de rahat cu documentele falsificate referitoare la finanțarea Alianței DA în 2004, SRS recidivează: azi a prezentat documente conform cărora, a afirmat senatorul (încă) liberal, Horia Georgescu, președintele ANI, ar fi incompatibil. Argumentele lui SRS: Georgescu încă este administratorul unei firme.  O verificare sumară, însă, la Registrul Comerțului, arată că acea firmă (Outlook SRL) este dizolvată încă din 2005, adică de acum nouă ani. Mai mult, firma a fost și lichidată, conform legii, de către un lichidator numit de o instanță de judecată. \" ( am preluat cuvintele jurnalistului de investigatie C. Prisacariu ) . Nota personala : nu inteleg de ce SRS se mai bucura de credibilitate, chiar si aici in casa Turnatorului, cand nu mai demult de aprox. o luna a reusit sa se umble de penibil incercand sa recicleze niste plastografii de care si FACIAS s-a dezis.

# unul din lumea cea mare date 11 December 2013 18:11 +3

pentru mircea//pai registrul comertului zice ca din noiembrie a.c a intrat in lichidare!!!!!!!!!!te iei dupa rasinarul ala de prisacariu de la oficina colonelului turcescu?daca/i ,,divina,,registrul comertului atunci a indus in eroare o institutie a statului ,,de drept,, cine raspunde si cum? daca/i cum zice oficiul comertului atunci la galere cu asta cu mintea si altele mici!!!!!!!!!si cu pedepsele insumate ca asta merita din plin!!

# mircea date 11 December 2013 18:47 -5

Mai bine cred in ce zice domnu Dan decat sa mai cercetez macar petardele unuia ca SRS. 

# mircea tensionatul date 11 December 2013 18:23 +5

Mircea, tata. Cred ca ai ochii injectati. Ce ne mai distrezi pe aici. Vezi ca-ti creste tensiunea. Si cand ma gandesc la cate comentarii o sa ai de scris in 2014. Saracu de tine. Mila nu imi e de tine, ma bucur sa te vad cum te zvarcolesti. Asa ca...baga tare

# mircea date 11 December 2013 18:50 -7

La cate minusuri se inghesuie furnicutele sa-mi dea s-ar zice ca ochii injectati sunt ai altora. Eu doar incerc sa pun umarul la desfiintarea acesetui furtuni de******care se numeste USL - Intact, atat cat imi permite timpul, conexiunea la net si informatiile la care am acces. 

# mircea date 11 December 2013 18:51 -7

ca sa nu fie un mister, scrisesem \" de kakat \" .

# mircea pupatoru date 11 December 2013 19:09 +6

Si timpul iti permite? Sau esti prea ocupat cu pupat funduri basiste? Noi stim raspunsul. Il stii si tu, asa ca mai sterge-te la gura si fumeaza o tigara :lol: Cat ma distrez cu tine pasionatule :lol:

# mircea date 11 December 2013 19:34 -6

De aia nu avem noi lucruri frumoase, din cauza unor anonimi care nu se simt nici macar sa isi dea numele mic sau sa screama vreun argument.  Sa stii ca faza cu \" pupat funduri basiste \" si \" basist platit \" nu e nici amuzanta, nici enervanta si cu atat mai putin originala. Personal niciodata nu am zis cuiva ca e kurva lui Voiculescu sau ca il plateste Ponta, asa ca astept si de la ceilalti curtoazia de a fi macar original , daca nu si inteligent.

# unul din lumea cea mare date 11 December 2013 22:26 +3

pentr mircea//ma tu esti mircea marean!!!!!!!!!! la dracu atunci chiar ma supar

# mircea date 11 December 2013 23:05 -2

mnah  :-* mai baga o fisa 

# mircea date 13 December 2013 12:44 0

Voi stiati ca SRS, desi a fost ejectat prin vot din PNL, a ramas inscris in partid si continua sa ia parte la deciziile de partid ?? Asta e marele lider de partid Creen Antonescu, e atat de impotent ca nici un petardist ca SRS nu poate sa inlature. De fapt e posibil ca SRS sa fie mai influent ca Creen in partid, cine stie..

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 20.05.2024 – Inca o palma pentru Justitia din Romania

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva