10 December 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

SEFUL ANI, PE URMELE LUI MOTOC – Horia Georgescu indeamna la sabotarea trustului Intact, cu care se afla in judecata: “Scopul acestui trust este de a intimida si hartui personalul agentiei. Acest fenomen grav a fost mentionat in mai multe rapoarte precum MCV... Companiile multinationale care cumpara publicitate de la acest trust media ar trebui sa analizeze serios problema”

Scris de: George TARATA | pdf | print

8 February 2013 15:27
Vizualizari: 13393

 

Presedintele Agentiei Nationale de Integritate, Horia Georgescu (foto), a preluat mesajul judecatoarei Iulia Motoc de la CCR, care, in urma cu aproximativ o saptamana, instiga pe Facebook la falimentarea trustului Intact. La fel ca Iulia Motoc, Horia Georgescu indeamna companiile multinationale sa nu mai cumpere publicitate la un trust de presa din Romania, mentionat si in Raportul MCV. Desi nu pronunta vreun nume, Horia Georgescu face trimitere evidenta la trustul Intact, cu care el se afla in judecata, dupa ce a intentat mai multe procese unor jurnalisti care au facut publice dezvaluiri despre averea sa si despre acuzele de mita aduse de fratele sefului ANI.


Intr-un interviu acordat ziare.com, seful ANI precizeaza ca, in opinia sa, companiile nationale care cumpara publicitate la trustul Intact ar trebui sa tina cont de campaniile de hartuire si linsajul de presa pe care il practica acesta, aspecte mentionate, sustine Georgescu, si in rapoartele MCV, OSCE sau de catre Comisia de la Venetia: “Scopul acestui trust mediatic este de a descuraja, intimida si hartui personalul agentiei in vederea neindeplinirii prerogativelor legale. Acest fenomen grav si fara precedent a fost mentionat in mai multe rapoarte precum MCV, OSCE si cel al Comisiei de la Venetia. Companiile multinationale care cumpara publicitate de la acest trust media ar trebui sa analizeze foarte serios aceasta problema. Pana acum, asa ceva nu s-a intamplat”.

Horia Georgescu: “Presiunile media sunt un adevarat linsaj mediatic si au fost indreptate in mod individual impotriva mea si a familiei mele”

La fel ca Iulia Motoc, presedinta CSM, Oana Haineala, sau judecatorul Cristi Vasilica Danilet, Horia Georgescu se plange ca a fost tinta unor campanii de presa si ca a fost linsat de catre ziaristii de la Intact. Seful ANI sustine ca in cadrul campaniei de hartuire la care a fost supus, si care inca nu s-a incheiat, au existat atacuri chiar si la familia sa: “Presiunile media sunt un adevarat linsaj mediatic si au fost indreptate in mod individual impotriva mea si a familiei mele. Un trust de presa, singurul la care face referire si raportul MCV, a formulat acuzatii referitoare la averea mea prin colportarea unor neadevaruri. Din pacate, lucrurile nu s-au rezumat la asta si s-a trecut in planul vietii private a familiei mele. Am iesit public si am cerut ca oricine are o suspiciune sa faca o sesizare la comisia de evaluare din cadrul Consiliului National de Integritate. Acesta nu este alcatuit din inspectori ANI, ci din reprezentanti ai tuturor partidelor politice si ai unor institutii ale statului.

Campania de hartuire a continuat si, pana la urma, au aparut doua sesizari una dintre ele formulata de Mugur Ciuvica, unul dintre cei mai vehementi constestatari ai ANI. CNI a demarat o investigatie, a urmat toate procedurile legale, aplicabile oricarei persoane, dupa exact aceleasi standarde ca in toate cazurile verificate, si a tras concluzia ca nu exista nicio incalcare a legii, iar averea mea este dobandita in mod legal si corect.

Consiliul National de Integritate este in subordinea Senatului. Nu pot fi acuzati de subiectivism. Sunt persoane cu o reputatie profesionala si personala impecabila. Cu toate acestea, campania de linsaj mediatic continua si astazi”.

Georgescu: “Asupra ANI au fost exercitate constant presiuni politice”

Pe de alta parte, Horia Georgescu a declarat ca Agentia Nationala de Integritate a fost supusa nu doar unor campanii de presa, ci si unor presiuni venite din partea anumitor oameni politici: “Asupra Agentiei Nationale de Integritate au fost exercitate constant presiuni politice. Sunt actiuni manifestate in general prin declaratii, care se materializeaza fie prin pozitiile publice ale unor oameni politici, fie prin taierea bugetului, asa cum s-a intamplat in anul 2011 prin interventia unui deputat UDMR anchetat de ANI, sau prin amendarea cadrului legislativ in vederea reducerii atributiilor legale”.

Judecatoarea Iulia Motoc de la CCR: “Daca un trust de presa violeaza drepturile omului, ar trebui sa nu i se ofera publicitate si audienta”

Declaratiile lui Horia Georgescu vin la aproximativ o saptamana dupa ce judecatoarea Iulia Motoc de la CCR indemna la falimentarea trustului Intact. Mesajul celor doi este practic identic, atat Georgescu, cat si Motoc cerand companiilor multinationale sa nu isi mai faca publicitate in trustul de presa Intact: “Firmele multinationale care incalca drepturile omului sunt boicotate, in sensul ca nu se cumpara produse de la cei care utilizeaza copii ca forta de munca. Daca un trust de presa violeaza drepturile omului, ar trebui sa nu i se ofera publicitate si audienta”.

Comentarii

# Opinie date 8 February 2013 15:50 +30

Cred ca toate aceste personaje:Horia Georgescu, Aspazia, Motoc Haineala, Ghica, Danilet, Stanciu, etc. au fost crescute din frageta copilarie de pdl(tot asa cum au facut nazistii in al II-lea Razboi Mondial) cu scopul de a muri cu adversarii politici de gat!

# Bogdan de la PNL date 8 February 2013 18:43 -22

Cand vom fi cu puterea absoluta, toate institutiile vor fi sub controlul nostru. Toate impozitele vor veni numai la noi. Numai noi vom consuma bugetele. Inca putin si vom reusi subordonarea.

# Sebastian date 8 February 2013 16:03 +40

Ce credibilitate de probitate profesionala poate avea un judecator care isi exprima opiniile pe Facebook ? Ce credibilitate poate avea un inalt functionar cu atributii de control al integritatii demnitarilor unei tari, atunci cand asupra lui insusi planeaza grave suspiciuni de integritate? Cred ca trebuie analizata posibilitatea intentarii unor actiuni in justitie indreptate impotriva acestor persoane, pentru declaratiile apte de a aduce atingere imaginii persoanelor la care se refera.

# Bogdan de la PNL date 8 February 2013 18:44 -21

Cand vom fi cu puterea absoluta, toate institutiile vor fi sub controlul nostru. Toate impozitele vor veni numai la noi. Numai noi vom consuma bugetele. Inca putin si vom reusi subordonarea.

# Ion date 9 February 2013 12:40 +8

Esti oligofren, frate!

# VIKY date 9 February 2013 12:54 +7

Putin spus. Sunt in agonie, dupa huzurul care l-au avut in timpul dictaturii pdliste.

# Cetatean amuzat date 10 February 2013 07:34 +3

;-) ;-) ;-) Si diversionist!

# oana date 8 February 2013 16:04 +18

Care sunt multinationalele care folosesc copiii ca forta de munca????.

# VIKY date 8 February 2013 16:42 +27

La aceasta intrebare, poate raspunde doar cea cu probleme psihice, care a facut afirmatia aceasta: MOTOC.

# Bogdan de la PNL date 8 February 2013 18:45 -14

Cand vom fi cu puterea absoluta sub cur, toate institutiile vor fi sub controlul nostru. Toate impozitele vor veni numai la noi. Numai noi vom consuma bugetele. Inca putin si vom reusi subordonarea.

# In ce stadiu o fi ancheta date 8 February 2013 16:29 +28

pentru darea de mita comisa de georgescu la angajarea la ANI ? :-?

# Dar exista ancheta? date 8 February 2013 16:38 +29

S-a autosesizat Ministerul Public cu privire la declaratiile publice facute de fratele acestui domn?

# Intrebam si eu, pentru ca nu exista legitimitate date 8 February 2013 16:45 +28

sa-i controlezi, pe altii, la integritate - cind tu ai o fapta de coruptie in spate.

# ??? date 8 February 2013 16:47 +17

S-a cercetat si s-a stabilit ca este doar \"o\" fapta? ;-) ;-) ;-)

# VIKY date 8 February 2013 16:51 +15

Astea sunt legile dupa care functioneaza dictatura, iar legile tarii sunt pentru...opozitie si oamenii de rand.

# Bogdan de la PNL date 8 February 2013 18:47 -15

Cand vom fi cu puterea absoluta, toate institutiile vor fi sub controlul nostru. Toate impozitele vor veni numai la noi. Numai noi vom consuma bugetele. Inca putin si vom reusi subordonarea.

# uite ce scriu dusmanii date 8 February 2013 17:02 +29

http://jurnalul.ro/special-jurnalul/anchete/seful-ani-isi-scoate-parintii-la-inaintare-horia-georgescu-are-o-leafa-prea-mica-pentru-a-si-putea-justifica-masina-de-lux-si-imobilele-629096.html La CNI sa trimita el pe cine vrea. Functia il obliga sa explice opiniei publice cum este cu imprumutul de 300.000 de euro!!!!!!!!!!!! de la \"un prieten\" cand el are salariu de 1500 euro/luna. ... Si in ce baza foloseste masina (BMW X5) unei firme private???? .... cred ca raspunsurile sunt de competenta parchetului, nu a CNI. Acum ceva timp o instanta a condamnat un patron pentru ca o angajata a firmei lui ii facea menajul acasa, asa ca folosirea BMW-ului este mai mult decat o chestiune de \"integritate\" ....

# Bogdan de la PNL date 8 February 2013 18:48 -16

Cand vom fi cu puterea absoluta, toate institutiile vor fi sub controlul nostru. Toate impozitele vor veni numai la noi. Numai noi vom consuma bugetele. Inca putin si vom reusi subordonarea.

# Raneti Tudor date 12 February 2013 09:15 0

[quote name=\"Bogdan de la PNL\"]Cand vom fi cu puterea absoluta, toate institutiile vor fi sub controlul nostru. Toate impozitele vor veni numai la noi. Numai noi vom consuma bugetele. Inca putin si vom reusi subordonarea.[/quote]Care impozite daca lumea nu va mai plati taxe mafiotilor? Sau credeti ca puteti fura toti din impozitul pe casa? :D

# CINE-L MAI CRITICA PE BASESCU ? date 8 February 2013 20:34 -11

VICTORIE ULUITOARE LA BRUXELLES ! In timp ce la toate tarile europene bugetul a scazut cu 15% BASESCU A OBTINUT O CRESTERE A BUGETULUI CU 18%!!..... ULUITOR !!!.... BASESCU ESTE CEL MAI MARE OM POLITIC ROMAN DIN ULTIMA SUTA DE ANI ! BASESCU ESTE CEL MAI MARE OM POLITIC EUROPEAN !

# Un membru al juriului date 8 February 2013 21:43 +9

Comentariul de mai sus a fost selecţionat pentru concursul naţional de glume ale retardaţilor cu recunoaştere internaţională.  Baftă!

# Dramo date 8 February 2013 21:53 +6

băsescu e un mare ******t  :lol:

# VIKY date 8 February 2013 21:56 +7

...si cel mai mare infractor din istoria Romanie. Pentru merite, se recomanda Jilava pe viata.

# de necrezut date 8 February 2013 22:50 -7

DE CE e infractor, WAKA TRACULUI ...(snheleaso///sngheleasco ...ti-a luat dumnezeu mintile...! cat de nenorocita sa fii ca sa MAI ZICI ASA CEVA ....CAT DE OARBA SA FII CA SA NU VEZI .....CE POPOR blestemat avem SA dea NASTERE LA ASEMNEA NAPARCI ....NU-TI E FA RUSINE CA EXISTI SI FACI DE RAS UN POPOR ?

# BASISMU DI SUFLET date 9 February 2013 09:46 +5

Bai nimeni in drum, ia dati tu demisia si ai sa vezi ca nimeni nu mai zice nimic de tine si astfel scapi de stres. Apropo, asa dupa tine, tu esti compatibil sau incompatibil GHICI GHICITOAREA MEA.

# daniel date 9 February 2013 12:35 +3

Nu mai cumparati de la multinationalele care folosesc ca forta de munca copiii.

# targovisteanu date 9 February 2013 12:40 +6

Imi poate demonstra logic cineva din lume care este utilitatea unui organism de dimensiunile ANI?! Care sunt ratiunile pentru care trebuie sa existe o astfel de institutie in care functionarii au acces la informatii mai abitir ca magistratii?! Care este ratiunea pentru care salariile acestor functionari (de cele mai multe ori destul de saraci cu duhul) sunt mai mari ca ale magistratilor, medicilor si profesorilor?! Oare unul dintre motivele pentru care se majoreaza (scuze indexeaza) taxele si impozitele sa fie plata salariilor unor functionari a caror utilitate practica tinde catre minus infinit de vreme ce sunt numiti politic?! Asa se chivernisesc banii pulimii?! Prin infiintarea unei alte institutii de opresiune?! domnilor care inventati legislatia, incercati sa produceti plus valoare, sa platiti taxe si impozite si abia apoi sa va permiteti luxul sa administrati banii altora!

# targovisteanu date 9 February 2013 12:54 +1

Poate sa numeasca cineva un ministru de finante din istoria postdecembrista care a avut o afacere proprie?! Se pare ca toti sunt doar functionari. Si dl. Chitoiu cu toate doctoratele sale nu a facut altceva in toata cariera decat sa fie controlor, perceptor cum spuneau batranii. Face parte din aceia care au habar cum se produce plus valoarea doar la nivel teoretic dar nu au reusit sa produca niciodata un ban. Au stiut doar sa inventeze contribuabililor obligatii dar nu au incercat macar o zi sa se substituie lor. E, domnilor, astfel de oameni administreaza banii nostri si ne ameninta cu puscaria daca nu platim, iar daca platim ne controleaza si ne obliga sa mai platim ca deh... de unde sai ia daca nu de la cei care platesc?! Cum sa isi asigure salariile si bonificatiile?! Cum sa isi permita ceasuri de peste 10.000 Euro?!

# negociatorul orb basescu date 9 February 2013 14:56 +3

8) chiorul sia platit datoria la barosso :eek: daca lau scos din rahat ,lau spalat :eek: si lau pus guvernator :P lingaul a renuntat la 9 .miliarde de euro ,din bugetul ue 21o4-2o2o,celelante 26 de tari numai 26.miliarde ,si tot nu le convine :zzz iar basescu incearca sa ne convinga cai buget bun cu 18% mai mare asta cred cai un fel de roberta la numaratore :lol: nu tine porcule securist ,mincinos ,acuma te vom sodomiza ,pentru inalta tradare la orban victor cu ardealu nu te joci tu gunoi inputit sustinut de haineala,motoc,zegrean,aspazia,petre ciausescu inculpatii tai cu morar,macovei,kövesy ,pdl,unguientul kobe , ;-) 8) :-| :-* <img src=ops:' /> :sad: :cry: :o :-? :-x

# DE NECREZUT date 9 February 2013 20:46 -2

Ba nea caisa...pprroostia e boala a tracului...n-are leac! Ai vazut tac\'tu cati bani a cheltuit ...la cati doctori a fost ...degeaba! pprroostia n-are leac, tot copii tammpiti a facut !...tu poti sa stai toata ziua pe forum...sa mananci banii varanului...sa te insori ...DA \'...COPII SA NU FACI !....CA E PACAT ! ...boala ta \"prossttia \" n-are leac .,..si e si ereditara ! 30 de generatii urmasii tai tot pprroosti vor fi ....

# bogdan dela pdl ? nu udrea din plescoi date 9 February 2013 15:06 +3

:P lingatorea lui chiorete ,udrea se da unul din pdl haaa :lol: corveta are treaba cu antonescu ca si basescu,georgescu jumbalaul,corupt sa ne expice de unde are banii ,vile,case,terenurii,a avut dreptate fratele lui,numai ca sluga lui dictatorul pus sa controleze coruptii ,este cel mai corupt :cry: iar basescu tatal hotilor cu care ne fura bine ,la bruxel a cedat 9 .miliarde dintrun foc lui barosso 8) rad bine totii de mafiot cu minile la spate ca un infractor in poza de grup :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

# DE NECREZUT date 9 February 2013 20:53 +1

MESAJ ADRESAT CELOR CARE INCEARCA SA TRANSFORME O VICTORIE ULUITOARE A LUI BASESCU LA BRUXELLES INTR-UN ESEC ...ca asa le-a dat varanul ordin ....sa-l numesc generic...nea caisa /// Ba nea caisa...pprroostia e boala a tracului...n-are leac! Ai vazut tac\'tu cati bani a cheltuit ...la cati doctori a fost ...degeaba! pprroostia n-are leac, tot copii tammpiti a facut !...tu poti sa stai toata ziua pe forum...sa mananci banii varanului...sa te insori ...DA \'...COPII SA NU FACI !....CA E PACAT ! ...boala ta \"prossttia \" n-are leac .,..si e si ereditara ! 30 de generatii urmasii tai tot pprroosti vor fi ....

# HOMER date 9 February 2013 21:48 +1

Adevarul este ca la brusel,base a cam dcat-o in bara.Au dreptate cei care il critica.Astia care il apara si ii porcaiesc pe critici nu-si dau seama ca in fond a pierdul Romania,nu a castigat Basescu.Dar voi adoratori ai lui Basescu ce parere aveti de pozitia lui fata de manifestarile ungurilor?Adica despre lipsa de pozitie.

# de necrezut date 9 February 2013 22:42 0

pentru Homer ....mesajul de deasupra ta ....ti se adreseaza si tie ...sau mai ales tie ,,,,ca pari mai pprroost ca ailalti

# HOMER date 9 February 2013 23:05 +2

Daca nu as fi un domn,ti-as spune ca esti dobitoc.Asa ca ma abtin si nu iti mai zic nimic,dobitocule!

# Argentina date 9 February 2013 22:11 0

Acest Horia Georgescu are serioase probleme chiar in familia sa.Fratele sau a dat declaratii uluitoare cu privire la ascensiunea lui H.G.in structurile statului (vezi interviul dat la Antena 3).

# cetateanul indignat date 11 February 2013 07:24 -1

Mai cuidatule esti mai rau decit credeam.Nu te duce creierulala mi mult decit pe gaini!!! Daca oamenii de afaceri ar fi la fel de limitati precum esti tu atunci s-r duce tara si afacerea lor la...DRACU.NOROC ca cei care au creier in carcasa de pe umeri stiu f f f bine ce au de facut.Mai evalueaza-ti vorbele prostovne ca esti precum un aurolac.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 8.12.2023 – Judecatorii pregatesc bomba bombelor pentru Guvern

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva