23 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

SEFUL DNA REFUZA JUDECATORII DIN CSM – Crin Nicu Bologa face scut in fata procuroarei Melinda Diaconescu despre care Inspectia Judiciara si Sectia pentru judecatori a CSM a stabilit ca afectat independenta si impartialitatea magistratilor CAB din dosarul “Colectiv”. Bologa respinge cererea judecatorilor din CSM de revocare a procuroarei Diaconescu din DNA: “Si-a indeplinit atributiile de serviciu cu profesionalism, onestitate si curaj”. Procuroarea DNA incepe contraatacul

Scris de: George TARATA | pdf | print

6 September 2021 16:42
Vizualizari: 5056

Nicio surprinza: seful DNA Crin Nicu Bologa (foto) face scut in fata procuroarei Melinda Diaconescu de la DNA, despre care Inspectia Judiciara si Sectia pentru judecatori a CSM au stabilit ca a afectat independenta si impartialitatea a patru judecatori de la Curtea de Apel Bucuresti. Este vorba despre judecatorii Adina Dumitrache si Andrei Iugan de la Curtea de Apel Bucuresti, care solutioneaza dosarul “Colectiv”, si judecatorii Mihaela Nita si Cristina Craiu de la Curtea de Apel Bucuresti, care au respins cererea de recuzare facuta de DNA impotriva primilor doi. Crin Nicu Bologa a respins cererea formulata de Sectia pentru judecatori a CSM prin hotararea nr. 825 din 29 iunie 2021, adoptata in majoritate, privind revocarea din parchetul anticoruptie a judecatoarei Melinda Diaconescu (click aici pentru a citi).


 

Astfel, seful DNA Crin Nicu Bologa a anuntat luni, 6 septembrie 2021, prin intermediul unui comunicat de presa, ca nu o va revoca pe procuroarea Melinda Diaconescu. Bologa a precizat ca nu exista motive pentru o asemenea masura si ca procuroarea Diaconescu si-ar fi facut treaba cu profesionalism, onestitate si curaj.

Pe de alta parte, in acelasi comunicat de presa, parchetul anticoruptie mentioneaza ca procuroarea Melinda Diaconescu a formulat plangere prealabila impotriva hotararii Sectiei pentru judecatori a CSM care a acuzat-o de afectarea independentei si impartialitatii judecatorilor implicati in solutionarea dosarului “Colectiv” si prin care i s-a cerut revocarea din DNA. Totodata, procuroarea Melinda Diaconescu a facut la Sectia pentru procurori a CSM o cerere de aparare a reputatiei profesionale si a independentei, acuzand continutul hotararii Sectiei pentru judecatori a CSM si discutiile purtate cu ocazia adoptarii respectivei hotarari.


Redam comunicatul DNA:


“Prin Hotararea nr. 825, din data de 29 iunie 2021, a Sectiei pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii, comunicata Directiei Nationale Anticoruptie la data de 23.08.2021, s-a solicitat domnului Crin-Nicu Bologa, procuror sef Directie, revocarea din functia de procuror al Directiei Nationale Anticoruptie, a doamnei procuror Melinda Diaconescu, care isi desfasoara activitatea in cadrul Sectiei Judiciare Penale.

Sectia pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii, cu majoritate de voturi, a constatat ca procurorul care reprezinta Directia Nationala Anticoruptie la sedintele de judecata ale dosarului 'Colectiv', prin formularea unei cereri de recuzare a judecatorilor din cadrul Curtii de Apel Bucuresti investiti cu solutionarea dosarului 'Colectiv' si a judecatorilor investiti cu solutionarea cererii de recuzare, a afectat independenta si impartialitatea acestora.

Procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie, domnul Crin-Nicu Bologa, a analizat continutul hotararii amintite anterior si comportamentul doamnei procuror Melinda Diaconescu si a constatat ca nu exista motive pentru a dispune revocarea acesteia din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie. Mai mult, doamna procuror si-a indeplinit atributiile de serviciu cu profesionalism, onestitate si curaj, in conformitate cu prevederile art. 67 Cod procedura penala si in virtutea independentei garantate de art. 67 alin. (1) si (2) din Legea nr. 304/2004.

Procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie, domnul Crin-Nicu Bologa, asigura cetatenii ca procurorii Directiei isi desfasoara activitatea, conform principiilor legalitatii, impartialitatii si independentei in dispunerea solutiilor si a concluziilor lor in fata instantei de judecata, in scopul aflarii adevarului, apararii ordinii de drept, a drepturilor si libertatilor cetatenilor.

De asemenea, conducerea Directiei Nationale Anticoruptie asigura procurorii directiei de tot sprijinul institutional permis de lege, care sa le garanteze desfasurarea activitatii in conditii de legalitate, independenta si profesionalism.

De altfel, doamna procuror Melinda Diaconescu a formulat o plangere prealabila prin care solicita Sectiei pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii revocarea Hotararii care o vizeaza si, de asemenea, a formulat o cerere pentru apararea reputatiei profesionale si a independentei la Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, cu referire la continutul hotararii si a discutiilor ce au avut loc la sedinta Sectiei pentru judecatori, aspecte preluate de mass media”.

Comentarii

# PANSELUTELE date 6 September 2021 18:02 +215

Ce sa spun, le-a afectat procurorul independenta. Judecatorii sunt niste virgine și să nu îndraznesti sa -i atingi cu o panselută, că se ofilesc. Pai una dintre conditiile pe care trebuie sa le îndeplinesti pentru a fi magistrat este sa fii apt din punct de vedere psihologic. Iar daca judecatorul se scapa în robă atunci când un avocat , procuror sau orice parte nu este de acord cu aberatiile pe care le face sau le spune și îndeplineste niste drepturi legale , cum este dreptul la libera exprimare, dreptul de a contesta sau de a recuza, este evident că respectivul judecator nu are ce cauta in profesie.

# Cetateanul date 6 September 2021 19:18 +98

Da parcă a apărut ceva în presă despre cum se lăuda primarele că are juzii și serviciile în buzunar. Cât despre cotețiști brusc îi urzică moralitatea dar altfel se grăbesc să își alăture paraditori de renume. A se scuti cu miorlăiala ieftină și interesată

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 22.05.2024 – Belea pe capul lui Florenta

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva