26 March 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

SEFUL #REZISTENTILOR DIN DIASPORA, INCULPAT PENTRU TERORISM – DIICOT l-a pus sub control judiciar pe Ovidiu Grosu, autoproclamata capetenie a #rezistentilor din strainatate, pentru incitare la crime impotriva jandarmilor: “Daca jandarmul imi pune bastonul in gat sau pistolul in cap, eu am dreptul sa-i iau viata”. Grosu este acuzat de instigare la omor, vatamare corporala si distrugere. #Rezistentul nu are voie sa intre pe Internet, sa participe la manifestatii ori sa foloseasca arme

Scris de: Valentin BUSUIOC | pdf | print

8 August 2018 15:29
Vizualizari: 17673

DIICOT a avut miercuri, 8 august 2018, o reactie cat se poate de fireasca: l-a pus sub control judiciar pe 60 de zile pe Ovidiu Grosu (foto) pentru incitare la omor, vatamare corporala si distrugere, considerate acte de terorism in sensul Legii nr. 535/2004. Grosu este cel care s-a proclamat cu de la sine putere liderul protestatarilor #REZIST din diaspora, asteptati la manifestatia programata pentru 10 august 2018 in fata Guvernului Romaniei. Masura luata de catre DIICOT vine dupa stupefiantele afirmatii facute luni, 6 august 2018, la Antena 3, in care Ovidiu Grosu instiga nici mai mult, nici mai putin decat la uciderea jandarmilor care ar fi indraznit sa ia masuri impotriva #rezistentilor.


Flacari, fum si sange pe strazi - nu exista alta varianta. Romania a intrat deja in revolutie. (...) Daca jandarmul imi pune bastonul in gat sau pistolul in cap, eu am dreptul sa-i iau viata. Pot sa-i iau pistolul de la brau si sa-l impusc in cap. Este revolutie, nu mai e protest. Nu mai e ce-a fost in 2012. Imi asum raspunderea pentru ceea ce spun.

In acest context, DIICOT a anuntat miercuri, 8 august 2018, punerea sub control judiciar a asa-zisului lider al protestatarilor, acuzandu-l de instigare publica (prevazuta de art. 33/2, alin.1 din Legea nr. 535/2004 privind prevenirea si combaterea terorismului), cu referire la art.32, alin.1, lit.a) si c) din acelasi act normativ. Acestea se refera la omor, omor calificat sau vatamare corporala, respectiv la distrugere. Este de precizat ca in cadrul masurii preventive luate impotriva lui Ovidiu Grosu, DIICOT il obliga pe individ sa nu intre pe Internet, sa nu-si paraseasca judetul de resedinta fara aprobarea parchetului, sa nu dea interviuri, sa nu mearga la mitinguri si sa nu se atinga de arme.

Iata ce prevede art. 33/2, alin. 1 din Legea 535/2004:

Fapta de a indemna publicul, verbal, in scris sau prin orice alte mijloace, sa savarseasca infractiuni prevazute de prezenta lege se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 3 ani ori cu amenda, fara a se putea depasi pedeapsa prevazuta de lege pentru infractiunea la savarsirea careia s-a instigat”.

Iata continutul art. 32., alin. 1 din acelasi act normativ, relevant pentru speta de fata:

Constituie acte de terorism si se sanctioneaza cu pedeapsa prevazuta de lege pentru infractiunea savarsita, ale carei limite speciale se majoreaza cu o treime, si cu interzicerea unor drepturi savarsirea uneia dintre urmatoarele fapte care, prin natura sau prin contextul savarsirii lor, pot aduce atingere grava unei tari ori unei organizatii internationale, atunci cand sunt savarsite in scopul de a intimida populatia sau de a constrange o autoritate publica sau o organizatie internationala sa indeplineasca, sa nu indeplineasca sau sa se abtina de la indeplinirea unui anumit act ori pentru a destabiliza grav sau a distruge structurile politice fundamentale, constitutionale, economice ori sociale ale unui stat sau organizatii internationale:

a) omorul, omorul calificat sau vatamarea corporala;

(...)

c) distrugerea”.

Prezentam comunicatul DIICOT:

La data de 07.08.2018, procurorii DIICOT - Structura Centrala s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul ca in seara zilei de 06.08.2018, in cadrul unei emisiuni difuzate de catre un post de televiziune national, a fost prezentat un interviu al numitului OVIDIU GROSU pe parcursul caruia, acesta, care s-a autointitulat 'adevaratul organizator al protestului diasporei din 10 august', i-a indemnat pe viitorii participanti la manifestare sa recurga la acte de violenta indreptate impotriva integritatii corporale a fortelor de ordine, inclusiv a vietii acestora.

Verificarile intreprinse in cauza au relevat faptul ca, inscriindu-se pe aceeasi linie a demersurilor de instigare publica la savarsirea de acte de violenta impotriva reprezentantilor autoritatilor chemate sa asigure desfasurarea in conditii de siguranta a manifestatiei organizate a avea loc in data de 10.08.2018 in municipiul Bucuresti, numitul Ovidiu Grosu a indemnat publicul verbal si scris sa savarseasca in conditiile Legii nr.535/2004 infractiuni contra vietii si integritatii corporale a persoanelor, respectiv distrugere.

Prin ordonanta din data de 08.08.2018 procurorii DIICOT - Structura Centrala au dispus punerea in miscare a actiunii penale fata de inculpatul Grosu Ovidiu, pentru savarsirea infractiunii de instigare publica, prev.de art. 33/2 alin.1 din Legea nr.535/2004, cu referire la art.32 alin.1 lit.a) si c) din Legea nr.535/2004.

La aceeasi data, procurorii DIICOT - Structura Centrala au dispus luarea masurii controlului judiciar fata de inculpatul Grosu Ovidiu, pentru un termen de 60 de zile, de la data de 08.08.2018 si pana la data de 06.10.2018, pe durata controlului judiciar inculpatul urmand sa respecte, printre altele, urmatoarele obligatii:

- sa nu foloseasca sisteme informatice ce au conexiunea de date activa (sa nu utilizeze internetul);

- sa nu depaseasca limita teritoriala a judetului de resedinta decat cu incuviintarea prealabila a D.I.I.C.O.T.

- sa nu acorde interviuri;

- sa nu participe la adunari publice;

- sa nu detina, sa nu foloseasca si sa nu poarte arme;

De asemenea, inculpatului i s-a atras atentia cu privire la faptul ca, in caz de incalcare cu rea-credinta a obligatiilor care ii revin, masura controlului judiciar se poate inlocui cu masura arestului la domiciliu sau masura arestarii preventive.

Cauza este instrumentata impreuna cu ofiteri de politie judiciara din cadrul Directiei de Combatere a Criminalitatii Organizate – Serviciul de Investigare a Infractiunilor de Terorism.

Actiunea a fost efectuata cu sprijinul Brigazii Speciale de Interventie a Jandarmeriei 'Vlad Tepes'.

Facem precizarea ca pe intreg parcursul procesului penal, suspectii si inculpatii beneficiaza de drepturile si garantiile procesuale prevazute de Codul de procedura penala, precum si de prezumtia de nevinovatie“.

sursa foto: Facebook Ovidiu Grosu

Comentarii

# Viorel date 8 August 2018 16:00 +14

CORECT ! Si este de mirare ca DIICOT s-a miscat,dar, in fond, a facut ceea ce are in fisa postului. Este un semnal bun,cred eu,pentru cei care au ganduri similare, iar pentru cei care doar dau din gura, fara a avea intentia sa si faca ce spun, pilda ca GURA BATE POPONETUL ! PS. Intentia are aceleasi consecinte cu fapta (faptele),parca...

# Statu-Palma-Barba-Cot date 8 August 2018 16:11 +2

Bai nene,nu credeam c-am sa-i laud frodata pe procurori!Uite c-o fac si-i felicit pt acțiunea lor preventivă. Ii felicit și pt ultima fraza din comunicat,sper sa nu fie vorba goala!.Oricum fiți cu geana pe el,pen'ca unu ca ăsta, sănătos sau nu la cap, poa'sa facă mult rău unor oameni nevinovați, care vor sa participe la un miting autorizat, fara sa fie de acord cu violenta de orice fel.Așa nene,lucrați și preventiv n-steptati sa omoare pe cineva și a-l umflați după aia! !Bravo!

# La răcoare, îl bătu soarele-n cap! date 8 August 2018 23:04 +1

Descreierații solo puși pe terorism sunt greu de dibuit. Ăsta cel puțin a ieșit la drumul mare. Autoritățile să-și facă datoria că de aia sunt plătite, nu să răstoarne guvernul de dragul lui Klaus Penalu Întîi! Văzu tot mapamondu' de ce fu în stare norvegianul ce-și ucise conaționalii...

# Mihail date 8 August 2018 16:14 +1

Mai sunt unii pe facebook care vin cu coloane de masini spre Bucuresti cu scopul (??!!) de a ocupa orasul, de a vandaliza, de a face revolutie si cate altele ! Asta nu e tot terrorism ????

# Lächelnd Edelweiß (von Bukowina) date 8 August 2018 16:30 +6

YAY! Da’ ci-mi placi șâ ci mă mai hlizesc din înaltul diafan al turnulețului meu de fildeș! De-aclo, de jos, de la nivelul gregar al celor angrenați în epuizanta cursă întru dobândirea exponențială a dolarului, n-are cum să se vadă amuzamentul sittuației. Dar de la mine se vede clar cum au reușit săcuriștii de 2 parale și 50 de bani să fie făcu I la psihic de … nu se știe cine! Ha,ha,ha! Auzi la ei, cică ei – bad-boys-blue din system, cică au pus-o și ei de –o diversiune, de-o manipulare, de –o manifestație, de-o măslină și o scobitoare străină. Au pus tot felul de trepăduți să promoveze ideea megamanifestației din 10 august. Au pus un pruost cu talangă să obțină nuș ce aprobări, Au scos la combat mediatic toată plebea militantă, de la caporal și plotoner Sri până la ultimul pülemiotcic trăgător din keyboard și mouse. Totul era perfect, admirabil, sublim până o apărut dobitokul acesta cu ifose revanșarde de inspirație fie ugandeză (în vremea lui Idi Amin), fie kambodgiană (Pol PoT).

# Lächelnd Edelweiß (von Bukowina) date 8 August 2018 16:33 +2

Din toată tăsășănia asta, rezultă o evidență indubitabilă. Cât s-or fi crezut #securiștii de ’oți, inga că s-o trezit undeva alții, mai ’oți, care i-o făcut pe #securiști la psihic, la psihedelismul media, le-o dat Klasse la dezinformare și manipulare. CINEVA a reușit SĂ SE KACE ÎN DONIȚA #SĂCURIȘTILOR! Ha, ha, ha, ha! Le-o dezumflat gogoașa înfuriată numai din spatele tastaturilor, cu cafeaua în față și cu țigara în colțul gurii. Ha, ha, ha, ha! Bunătate de acțiune ofensivă a systemicilor s-a dus pe pluă! Ha, ha, ha, ha!

# Ruxandra date 8 August 2018 17:08 +2

Intr-o tara normala acest individ era Arestat preventiv pina la sfirsitul evenimentelor. Cit este de hotărât acest individ bolnav va încalcă toate prevederile impuse dacă este in libertate. El nu are lege,a și afirmat ca el este in revoluție Sunt convinsă ca va participa violent pe 10Aug. Foarte slabe sunt autoritățile cu indivizi ca ăștia....

# Lucan date 8 August 2018 17:08 +4

Daca omul e plecat din Romania, ce tot isi tranteste mucii pe piept. Sa stea acolo, ca nu este bine primit in tara de unde a plecat. O primire calduroasa cu duba si catuse ar fi bine gandita

# Neanae date 8 August 2018 17:12 +2

Individului ăstuia nu e ca-i lipsesc țiglele de pe casa, nu are acoperiș de loc! Aruncând din el toată mizeria asta a redat perfect starea de exaltare la care s-a ajuns. Nu e un caz singular, sunt mulți scurtcircuitați puși pe fapte revoluționare ale lui pește prăjit, montați de manipulatorii de meserie formați la cursurile de specializare in controlul maselor. Incredibil cum au căzut in plasa persoane totuși cu măcar o carte citită in viața lor ... psiholabilii sunt ușor de sucit! Cred ca toți cunoaștem măcar un “înrăit” agresiv și mahalagiu din seria stricata de personaje montate la greu contra ROMÂNIEI: Bot/Grosu/Orbán/Turcan/Macovei/Iohannis&Co Bravo DIICOT de data asta, așa înainte cu capetele astea fierbinți, aveti treaba câțiva ani! Voi și psihiatrii, și justiția ... ce a mai ramas sănătos in ea!

# Diuca date 8 August 2018 18:15 0

Cred ca asta e mai mult bolnav la cap decat sa fie vreun "mare terorist" . In orice caz nu are ce cauta liber pe strada

# Floare Albastra date 9 August 2018 14:29 -1

Asa trebuiau inchisi si cei din 1989? :)

# Vasile date 9 August 2018 17:24 0

Pss, băi, guvernu' ăsta, ce zice SRI când îi întrebați cine e în spatele #rezist? Că vrem să știm și noi, PUBLIC, de ce e secret?

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 24.03.2023 – Agitatie in Baroul Dolj

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva