2 December 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

SENIOARA LE SUSTINE PE BALTAG, OPRINA SI CHIS – Presedinta de onoare a AMR Viorica Costiniu se alatura pozitiei exprimate de judecatoarele Gabriela Baltag, Evelina Oprina si Andrea Chis, care impreuna cu alti 4 membri CSM au boicotat sedintele CSM sub conducerea interimarului Bogdan Mateescu: „Ne bucuram noi, vulgul votant din justitie, ca n-au marsat colegele noastre la o crasa ilegalitate si au incunostintat opinia publica de neregularitatile din CSM... Doamna Ghena a creat aceasta situatie”

Scris de: Valentin BUSUIOC | pdf | print

11 January 2022 15:05
Vizualizari: 5960

Dupa ce judecatoarele CSM Gabriela Baltag, Evelina Oprina si Andrea Chis au devoalat strategia facuta de majoritatea din Consiliul Superior al Magistraturii pentru mentinerea judecatorului Bogdan Mateescu in functia de presedinte dupa expirarea mandatului legal (click aici si aici pentru a citi), alta voce sonora din justitie se alatura miscarii de protest.Ne referim la judecatoarea Viorica Costiniu (foto), presedinta de onoare a Asociatiei Magistratilor din Romania. Intr-un mesaj trimis Lumea Justitiei marti, 11 ianuarie 2022, Costiniu denunta „practicile mai mult decat neavenite” la care „majoritatea vicioasa” din CSM se deda din disperarea de a-l mentine pe Mateescu in fruntea Consiliului – practici care imita imoralitatea din mediul politic si care, in ultima instanta, au „efecte astronomice” asupra intregului sistem judiciar.

Iar tot acest haos la care asistam a fost creat de pensionarea judecatoarei CSM Mariana Ghena – o pensionare neasteptata doar in aparenta; in realitate, demersul a fost „premeditat in culisele culoarului unor eventuale intelegeri desantate in defavoarea justitiei”, sustine Viorica Costiniu.

In final, presedinta de onoare a AMR face apel la judecatorul ICCJ Marian Buda (care va intre in CSM in locul Marianei Ghena, dar numai cu titlul de membru interimar) sa nu se lase atras in acest „joc murdar”, a carui finalitate este instalarea magistratului suprem la presedintia Consiliului – tot cu titlu interimar. In caz contrar, Buda va deveni „o marioneta ghidata de posibile sforarii”, puncteaza Costiniu.


Redam intregul mesaj al Vioricai Costiniu trimis Luju:


Ne bucuram noi, vulgul votant din justitie, cu tot sufletul ca nu au marsat colegele noastre la o crasa ilegalitate si public au incunostintat opinia publica de neregularitatile din CSM.

Cele trei doamne judecator au explicat majoritatii vicioase si noua tuturor, de buna-credinta fiind, ca legea si respectarea ei sunt deasupra acestora si tendinta de a calca pe urmele politicului, imitandu-i practicile mai mult decat neavenite, denota un derapaj de la menirea lor constitutionala, cu efecte astronomice, cum bine le ziceti, pentru sistem, pentru puterea judecatoreasca siluita de Autoritatea judecatoreasca, dinlauntrul ei.

Nu-i nevoie sa ne distruga altii, inclusiv imaginea. Cu fara multa straduinta, o facem noi, cu mainile noastre, prin CSM-ul majoritar.

Trebuie sugerat domnului Marian Buda sa comunice CSM ca nu intelege sa sa se alature pentru 1-3 luni CSM-ului pana la desemnarea unui nou membru dupa definitivarea alegerilor pentru un nou membru pentru restul de mandat al doamnei judecator Mariana Ghena.

Doamna jude Ghena a creat aceasta situatie printr-o pensionare precipitata, premeditata, se pare, in culisele culoarului unor eventuale intelegeri desantate in defavoarea justitiei.

Nu cred ca domnul jude ICCJ Buda vrea sa-si satisfaca orgoliul de a fi macar o zi membru CSM, de a da cu flit celorlalti membri ai CSM care au muncit mai mult de 5 ani in CSM si dansul sa aiba satisfactia ca le ia caimacul si cativa lei in plus la pensie daca din membru interimar al CSM ar deveni un presedinte la fel de interimar.

Sa spui ca ar intra cu stangul in CSM e prea putin, mai ales daca in conditii legale i s-ar contesta deja acest improbabil statut.

Daca nu este o piesa in jocul murdar care aproape ne-ar deprima daca n-ar exista evidente remedii legale pentru repararea situatiei jenante create, bietul om, profesionist al dreptului, exponent al celei mai Inalte Curti, a devenit fara sa vrea, spre rusinea celor care au initiat acest marasm judiciar, o marioneta ghidata de posibile (?!) sforarii ce cred si sper ca nu le va da curs, confirmandu-le, supunandu-se lor pentru un statut vremelnic si controversat si ceva maruntis la pensie.

Comentarii

# Codul penal date 11 January 2022 17:25 +253

Singura solutie pentru iesirea din aceasta situatie este aplicarea Codului penal...cu executare.

# Adina date 11 January 2022 19:01 +192

Matilet, taie internetul si cheama rusii, ca astia au inceput sa se revolte! Propune colegilor din toata tara sa dea cate un gram de aur sa iti faca statuie!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 29.11.2023 – Chereches a picat la domnisoara Aida

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva