SENZATIONAL! Judecatorul Jitarasu-Cornoiu a recunoscut ca a judecat desi era procuror si a atacat rezolutia Comisiei de Disciplina a CSM sustinand ca este lovita de “nulitate absoluta totala”
Judecatorul Victor Jitarasu-Cornoiu (foto) despre care Lumeajustitiei.ro a dezvaluit ca a intrat in mai multe sedinte de judecata la Sectia penala a instantei supreme, fara a avea calitatea de judecator, fapta pentru care a fost dat pe mana Parchetului General ca urmare a acestui lucru, a recunoscut, in contestatia facuta impotriva rezolutiei Comisiei de Disciplina pentru Judecatori a CSM, ca era procuror in momentul in care a judecat la ICCJ doua recursuri.Jitarasu a sustinut ca rezolutia Comisiei de disciplina pentru judecatori este lovita de nulitate absoluta, pentru ca a fost rezultatul unei cercetari facuta de Sectia pentru Judecatori, asupra unui procuror. Mai mult, Jitarasu a acuzat Comisia de Disciplina ca a copiat un articol de presa (n.n. - articolul din Lumeajustitiei.ro) si ca a formulat un denunt penal impotriva unui procuror, in locul ziaristului. Incredibila “aparare” a lui Cornoiu, care se intinde pe sapte puncte, si care va fi discutata joi de Sectia pentru Judecatori a CSM, nu face decat sa confirme punct cu punct ancheta Lumeajustitiei.ro. In plus, intrucat Jitarasu-Cornoiu a recunoscut ca a fost procuror si nu judecator atunci cand a solutionat doua recursuri, procurorii Parchetului General nu vor avea multa munca de cercetare.
“Judecatorul-procuror” Jitarasu s-a datin fapt incercand sa se apere
In contestatia depusa la Sectia pentru Judecatori, magistratul Victor Jitarasu-Cornoiu a sustinut ca “rezolutia criticata este lovita de nulitate absoluta, pentru ca a fost dispusa de Comisia de Disciplina pentru Judecatori, care luat decizie cu privire la o presupusa abatere savarsita de procuror, cu depasirea competentei functionale”. Prin urmare, Jitarasu a recunoscut ca in momentul in care a intrat in doua dosare, pentru a solutiona recursuri, era procuror, nu judecator. Culmea este ca rezolutia Comisiei de Disciplina nu prevede nicio sanctiune disciplinara, ci numai sesizarea Parchetului General. Mai mult, Jitarasu a sustinut ca aceeasi rezolutie este lovita de “nulitate absoluta totala”, deoarece ar fi fost pronuntata fara efectuarea prealabila a cercetarii disciplinare, fara ascultarea sa si fara sa i se dea posibilitatea sa se apere. In plus, Jitarasu a acuzat Comisia de Disciplina ca a incalcat principiul conform caruia “penalul tine in loc disciplinarul” si, intr-un mod abuziv, a statuat ca presupusa fapta constituie si o abatere si o infractiune. Magistratul Jitarasu a acuzat comisia ca a copiat un articol de presa, si nota de verificare prealabila, care ar contine foarte multe lucruri false, si a evitat invocarea unei prevederi legale. Totodata, Jitarasu Cornoiou a acuzat Comisia de Disciplina ca s-a substituit ICCJ si a interpretat legea in baza unor articole de presa. In final, Jitarasu a acuzat Comisia de Disciplina ca a formulat un denunt penal impotriva unui procuror, denunt pe care l-a facut in locul ziaristului.
Victor Jitarasu-Cornoiu a intrat in mai multe sedinte de judecata fara sa fie judecator
Dupa dezvaluirile Lumeajustitiei.ro, Inspectia Judiciara a Consiliului Superior al Magistraturii s-a autosesizat si a verificat modul in care judecatorul Anton Pandrea l-a desemnat pe Cornoiu-Jitarasu sa intre in completele de judecata, mai inainte ca acesta sa fi fost numit judecator, prin decret prezidential. ”(...) La nivelul Sectiei penale a Inaltei Curti de Casatie si Justitie s-a (re)configurat la data de 17 septembrie 2010 si 'Planificarea completelor de serviciula domiciliu pentru cazuri urgente'pentru luna octombrie 2010, astfel ca domnul Victor Cornoiu-Jitarasu a fost planificat in zilele de sambata, 02.10.2010, respectiv de duminica, 03.10.2010, pentru a compune completul de recursuri, alaturi de alti doi judecatori. Planificarea activitatii de judecata la nivelul Sectiei penale a Inaltei Curti de Casatie si Justitie s-a realizat de catre presedintele Sectiei penale”. O alta dovada a faptului ca presedintele Sectiei Penale a fost cel care a dispus intrarea in sedinta a lui Jitarasu este si argumentul retinut de Inspectia Judiciara a CSM: “in vederea participarii la sedinta de judecata, domnul judecator Jitarasu Cornoiu Victor a fost convocat telefonic de catre doamna prim-grefier, in dimineata zilei de 01.10.2010, in baza planificarii intocmite de catre presedintele Sectiei penale.In data de 02.10.2010, domnul Victor Cornoiu-Jitarasu a facut parte, in calitate de judecator, din compunerea completului ce asigura permanenta (cauzele urgente), judecand dosarele nr. 1219/44/2010 si 7948/1/2010”.
Adauga comentariu
DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii
Comentarii
# advocaat
13 April 2011 19:01
+7
# Petru Culian
13 April 2011 19:53
+5
# sandu
13 April 2011 20:43
+6
# angelica
27 August 2011 16:53
0