19 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

SEREISTUL LUI CAZANCIUC, IN ARHIVA SIPA – Dezvaluire bomba: ofiterul SRI Florian-Teodor Andronache de la UM 0735 Ploiesti apare pe lista celor care au cotrobait in arhiva SIPA. La data la care intra in arhiva SIPA, decembrie 2013, Andronache era consilierul ministrului Justitiei Robert Cazanciuc. Surse afirma ca ofiterul SRI este finul lui Robert Cazanciuc. Fostul ministru de Justitie a refuzat in permanenta sa clarifice relatia sa cu ofiterul SRI Florian-Teodor Andronache

Scris de: George TARATA | pdf | print

25 May 2017 12:15
Vizualizari: 22248

Un nume aparent banal figureaza pe lista cu cei care au intrat in arhiva SIPA in decursul anilor, data publicitatii, joi 25 mai 2017, de ministrul Justitiei Tudorel Toader. Este vorba despre un anume Florian-Teodor Andronache (foto stanga). Numai ca acest Florian-Teodor Andronache nu este un oarecare, ci este un ofiter al Serviciului Roman de Informatii. Prezenta ofiterului SRI Andronache printre cei care au intrat in arhiva SIPA a fost observata de judecatoarea Dana Girbovan, presedinta Uniunii Nationale a Judecatorilor din Romania:

Conform materialului publicat de Ministerul Justitiei, printre cei care au intrat in arhiva SIPA in 13.12.2013 a fost si domnul Andronache Florian-Teodor. Conform datelor publice, dansul a fost ofiter SRI detasat in cadrul Ministerul Justitiei.

1. Ce a cautat domnia sa in arhiva SIPA?

2. In baza carui ordin al ministrului s-a format comisia care a intrat in arhiva SIPA in 2013?

3. Exista un raport si/sau proces verbal intocmit de aceasta comisie?


Lumeajustitiei.ro va ofera in cele ce urmeaza, in exclusivitate, alte detalii extrem de importante despre acest Florian-Teodor Andronache. Astfel, in momentul in care a intrat in arhiva SIPA, ofiterul SRI Florian-Teodor Andronache era consilierul ministrului Justitiei Robert Cazanciuc. Andronache a patruns in arhiva SIPA in 13 decembrie 2013, data la care colabora cu ministrul Justitiei de atunci. In ceea ce priveste aparteneta sa la SRI, aceasta a reiesit din declaratiile de avere publicate de Andronache.

Iata ce scria Lumeajustitiei.ro in 28 ianuarie 2015:

Unul dintre colaboratorii cei mai apropiati ai ministrului Robert Cazanciuc este Florin Teodor Andronache. Potrivit declaratiilor de avere ale acestuia, existente pe site-ul Agentiei Nationale de Integritate, Florin Teodor Andronache ocupa functia de consilier al ministrului Justitiei. Mentiunea este facuta in declaratiile de avere din 6 ianuarie 2014 si 1 august 2013. Conform acelorasi declaratii, Florian Teodor Andronache nu a realizat niciun venit de la Ministerul Justitiei. La rubrica venituri realizate in ultimul an fiscal, nu figureaza vreo suma, atat in declaratia din 2013, cat si in cea din 2014.

Exista insa la aceeasi rubrica o alta mentiune, extrem de importanta. Florian Teodor Andronache a realizat venituri in 2013 si 2014 de 42.000 de lei anual. Mai interesanta este insa sursa veniturilor. Astfel, consilierul a mentionat la rubrica 'Sursa Venitului: numele, adresa' Serviciul Roman de Informatii. Mai exact, in declaratia din 2013 Florian Teodor Andronache a indicat 'Serviciul Roman de Informatii', iar in declaratia din 2014 Florian Teodor Andronache a indicat 'UM 0735 Ploiesti'. O unitate militara care apartine Serviciului Roman de Informatii.

In aceleasi declaratii de avere, la rubrica 'Serviciul prestat/Obiectul generator de venit', consilierul lui Cazanciuc a precizat: 'Ofiter'.

Tacerea lui Cazanciuc

Dupa publicarea dezvaluirilor, Lumeajustitiei.ro a intrat in posesia unor noi informatii despre ofiterul SRI Florian Teodor-Andronache. In acest sens, surse ne-au dezvaluit ca legatura dintre Cazanciuc si Andronache ar fi una mult mai stransa. Ofiterul SRI Florian-Teodor Andronache ar fi de fapt finul lui Robert Cazanciuc. Relatia nu a fost insa niciodata explicata de fostul ministru al Justitiei, care a fugit cum a putut de acest subiect. Lumeajustitiei.ro i-a cerut lui Cazanciuc sa clarifice daca este sau nu ruda cu ofiterul SRI Florian Teodor Andronache si alte aspecte din relatia cu acesta.

Spre exemplu, in 19 februarie 2015, i-am trimis lui Cazanciuc urmatoarele intrebari:

Va rugam sa ne precizati urmatoarele:

1. Daca sunteti ruda sau afin cu numitul Florian Teodor Andronache, cel care figureaza potrivit declaratiei de avere existente pe site-ul ANI ca fiind consilier al ministrului Justitiei.

2. Daca da, va rugam sa ne spuneti care este relatia de rudenie/afinitate intre dumneavoastra si numitul Florian Teodor Andronache.

3. Mai este Florian Teodor Andronache ofiter SRI? Daca nu, cand a incetat aceasta calitate?

4. Care a fost data la care Florin Teodor Andronache a fost angajat in functia de consilier al ministrului Justitiei?

Nu am primit niciun raspuns.

Aceleasi surse ne-au pus la dipozitie si o poza, sustinand ca in aceasta apar Robert Cazanciuc si ofiterul SRI Florian Andronache (foto mai sus). Poza era insotita de urmatoarea explicatie:

Fotografia este facuta la inmormantarea tatalui lui Nitu Tiberiu. Primii doi - nasu' si finu' - s-au cunoscut in liceu (liceul 1 Mai Ploiesti, acolo unde mama lui Andronache era secretara) si au ramas prieteni in continuare. In prima casatorie, Andronache Florian l-a avut ca nas pe Doru Viorel Ursu, fosta sotie este Andronache Cristina - fosta consiliera a directorului SRI, Costin Georgescu, fosta administrator judiciara a clubului de fotbal Rapid Bucuresti. Cea de-a doua sotie, dupa ce a lucrat ca jurista in Prefectura Prahova, odata cu avansarea nasului la MJ, a fost mutata la ANAF Prahova, tot ca jurista”.

*Cititi aici declaratiile de avere ale lui Florian Teodor Andronache care demonstreaza ca calitatea sa de ofiter SRI

Comentarii

# O oarecare date 25 May 2017 13:40 +7

HAAAA am intuit fara sa am legatura cu politica dar abuzata de sistemul opresiv al lui Cazanciuc-Ponta-SRI .Pe vremea cand acesta a fost ministru numarati si voi arestarile preventive si veti intelege ca a fost cea mai trsista perioada pentru Justitie! PS ANtenele sa caute mai bine vinovatii, pentru ceea ce s-a intamplat sefului si bietului Mecinicopschi .nu doar la Basescu ci si legatura lui Caznciuc in acest caz.

# unul din lumea cea mare date 25 May 2017 18:43 +3

justitia din mermelica a ajuns mai rau ca isis cu jihadistii ei de slujbasi,adica minjitiistatului

# DODI date 26 May 2017 13:05 0

De ce aveți ochi doar pentru fin? Ce nașul nu este din aceeași găleată? Diferența e că el e acoperit. Așteptăm o tornadă în PSD și în justiție. Poate așa scăpăm de acoperiți.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 18.06.2024 – Sentinta TMB motivata dupa 16 luni

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva