18 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

SESIUNE DE AFACERI ROMANIA – COREEA - Mihai Daraban: Romania trebuie sa devina nu numai o piata, ci si un hub comercial pentru investitorii coreeni: "CCIR apreciaza foarte mult relatia pe care o are cu omologii coreeni. In misiunile noastre economice pe care le-am intreprins in aceasta tara, am invatat foarte multe despre cum putem imbunatati relatia economica dintre cele doua state"

Scris de: L.J. | pdf | print

7 February 2023 17:20
Vizualizari: 2272

Camera de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR), in parteneriat cu Camera de Comert si Industrie din Republica Coreea (KCCI), a organizat marti, 7 februarie 2023, Sesiunea de Afaceri Romania – Republica Coreea, in scopul dinamizarii relatiilor comerciale bilaterale. Evenimentul a facut parte din strategia guvernamentala de consolidare a relatiilor bilaterale Romania – Republica Coreea si s-a desfasurat in marja vizitei in Romania a delegatiei KCCI, condusa de catre Woo Taehee, Vicepresedintele organizatiei.
 
Sesiunea de afaceri a fost urmata de o serie de intalniri Business to Business (B2B) la care au participat reprezentantii a peste 20 de companii romanesti si coreene, care activeaza in diferite sectoare economice, precum: IT&C, industria apararii, industria producatoare de electrocasnice, infrastructura.industria aeronautica si aerospatiala.


Relatii economice

 
"CCIR apreciaza foarte mult relatia pe care o are cu omologii coreeni. In misiunile noastre economice pe care le-am intreprins in aceasta tara, am invatat foarte multe despre cum putem imbunatati relatia economica dintre cele doua state. In ceea ce priveste consumatorul roman, putem spune, uitandu-ne peste cifrele de la import, ca exista o adevarata dependenta fata de produsele coreene. Din pacate, acestea nu sunt fabricate in Romania, ci in alt state din Uniunea Europeana.
Romania are mare nevoie de deschiderea unor linii de productie in tara, lucru pentru care CCIR militeaza constant de mai multi ani. Evident, investitorii coreeni trebuie sa aiba in vedere si faptul ca Romania este o tara apartinand UE si NATO, avand o pozitie geografica privilegiata. Toate marfurile care vin din Coreea pe cale navala trec prin Canalul Suez, iar de aici pana in Portul Constanta sunt numai trei zile si jumatate de navigatie, fata de 11 zile cat ar dura pana sa intre in Portul Rotterdam, ceea ce inseamna in final costuri mai reduse. Romania trebuie sa devina nu numai o piata ci si un hub comercial pentru investitorii coreeni”,
a declarat presedintele CCIR, Mihai Daraban.


Schimburi comerciale


"Romania si Republica Coreea au stabilit relatii diplomatice si economice inca din anul 1990. De-a lungul timpului, aceasta cooperare a crescut constant, astfel, daca la nivelul anului 1994 schimburile comerciale se situau in jurul sumei de 25 de milioane de dolari, la sfarsitul lui 2022 valoarea acestora a atins 1,3 miliarde de dolari. In peste 30 de ani de cooperare economica, din ce in ce mai multe companii coreene au intrat pe piata din Romania, mai ales din zona IT&C, industria apararii si tehnologie nucleara.
In mod evident, razboiul dintre Federatia Rusa si Ucraina a dus la un interes sporit pentru industria apararii si va reamintesc ca in luna septembrie a anului trecut Romania si Republica Coreea au semnat un acord cadru de cooperare in domeniul apararii, devenind astfel nu numai parteneri comerciali, ci si parteneri militari. Avantajele economice ale Romaniei sunt determinate de pozitia geografica, la granita dintre Europa si Asia, de numarul mare al populatiei si de costul redus al fortei de munca. Consideram astfel ca Romania poate deveni un hub pentru companiile coreene care isi doresc sa patrunda pe piata europeana”,
a declarat Son Jae-il, CEO, Hanwha Aerospace.


Mesajul ambasadorului

 
"Acest eveniment are ca scop materializarea vizitelor oficiale intreprinse anul trecut de catre reprezentantii Guvernului Romaniei in Republica Coreea. In mod clar, valoarea record a schimburilor comerciale, inregistrata la sfarsitul lui 2022, ne bucura, dar nu dorim sa ne oprim aici. Consideram ca piata din Romania are un potential de dezvoltare foarte mare, iar ca Ambasador al Republicii Coreea in Romania am identificat mai multe sectoare economice in care putem investi, cum ar fi: IT&C, industria apararii, produse electrocasnice sau infrastructura. De aceea, evenimentul de astazi reprezinta primul pas in ceea ce priveste dinamizarea relatiilor economice bilaterale. Si, dupa cum bine stiti, orice calatorie, cat ar fi de lunga, incepe cu un prim pas”, a declarat E.S. RIM Kap-soo, Ambasador al Republicii Coreea in Romania.

 

Comentarii

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 17.05.2024 – Procuror cu demisia trimisa la CSM

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva