29 May 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

SI-A ISPASIT PEDEAPSA, DAR LIVIA STANCIU TOT NU A MOTIVAT HOTARAREA – Victor Babiuc acuza ICCJ ca ii incalca dreptul de a afla de ce a fost condamnat in dosarul schimbului de terenuri: "Am executat pedeapsa, dar nu am vazut hotararea, sa inteleg si eu de ce am fost condamnat... S-ar putea sa fie o eroare premeditata, o comanda... Am crezut prea mult in Justitie". Ex-ministrul face dezvaluiri incendiare despre condamnarea lui Becali. Vedeti hotararea CSAT pentru schimbul de terenuri (Document)

Scris de: Alex PUIU | pdf | print

25 March 2014 18:43
Vizualizari: 12997

Daca meteahna instantei supreme de a redacta in afara termenului legal si cu mare intarziere hotararile pronuntate este de notorietate publica, cazul lui Victor Babiuc este fara precedent. Fostul ministru al Apararii a declarat luni seara, 24 martie 2014, intr-un interviu acordat postului Romania TV, ca nu stie nici pana in acest moment, cand si-a ispasit pedeapsa, pentru ce a fost condamnat in dosarul "Schimbul de terenuri cu MApN", intrucat Inalta Curte de Casatie si Justitie nu a redactat hotararea definitiva pronuntata in luna mai 2013. Concret, presedinta ICCJ Livia Stanciu, vicepresedintele ICCJ Ionut Matei, Francisca Maria Vasile, Sandel Macavei si Rodica Cosma nu motivasera decizia penala nr. 124/20.05.2013 pana la 28 februarie 2014, data la care Victor Babiuc a fost eliberat conditionat din Penitenciarul Gaesti dupa executarea a 9 luni de inchisoare.


Victor Babiuc pune intarzierea redactarii hotararii pe seama unei erori comise involuntar sau premeditat, aratandu-se indignat ca nu i se permite sa cunoasca temeinicia condamnarii nici dupa ce si-a ispasit pedeapsa: "S-ar putea sa fie o eroare involuntara, s-ar putea sa fie premeditata. O comanda sociala sau social-politica. Motivarea condamnarii nu exista nici astazi. Eu am fost condamnat in 20 mai anul trecut, iar pana saptamana trecuta, cand avocatii mei au fost din nou la Curtea Suprema, hotararea nu fusese inca motivata. As vrea sa stiu pentru ce am fost condamnat. Pentru ca eu am executat pedeapsa, dar nu am vazut hotararea de condamnare, sa inteleg si eu de ce am fost condamnat".

Fostul ministru a dezvaluit ca MApN nu era proprietarul terenului pe care i l-a dat la schimb lui Gigi Becali: "Statul nu era proprietarul terenului dat la schimb lui Gigi Becali si nu putea sa fie pagubit"

Victor Babiuc a aratat ca, la vremea schimbului imobiliar, statul roman nu era proprietarul terenului si, ca atare, nu putea fi prejudiciat in urma tranzactiei: "Statul nu era proprietarul terenului dat la schimb lui Gigi Becali si nu putea sa fie pagubit. Terenul pe care l-a dat MApN la schimb lui Becali este un teren rechizitionat in 1947 printr-o lege din 1940 si statul avea un drept de folosinta temporara. Apoi, Gigi Becali a platit si unor persoane fizice care au venit si au cerut terenul. (...) Eu, daca eram in locul lui Gigi Becali, chemam in garantie MApN cand s-a trezit cu persoanele fizice care au cerut terenul. Si, ca sa nu le dea terenul, el a platit. Dar avocatii lui nu i-au spus treaba asta si nu s-a facut nimic".

Dupa ce a sustinut ca statul nu era indreptatit la repararea prejudiciului, fostul ministru s-a aratat impresionat de un gest facut de Gigi Becali, care s-a oferit sa acopere el singur paguba, pentru toti trei: "S-a recuperat prejudiciul pentru ca am primit somatii toti trei. Atunci, Becali a facut un gest care mie mi-a facut placere, dar sa vedem daca nu vin si urmarile. Atunci Gigi Becali a platit pentru toti trei si nu este exclus cand iese sa spuna ca isi vrea banii inapoi. (...) Becali a venit in august si a facut o oferta, dar nu a venit la mine. Cum sa vina la mine Becali? Prima oara pe el eu l-am vazut in februarie 2012, la a doua audiere a lui in dosar. Pana atunci il mai intalnisem o singura data, la un stadion, dar nu am schimbat nicio vorba unul cu altul"

Babiuc a povestit cum a aflat Becali despre nevoia armatei de a achizitiona terenul

In acelasi context, Victor Babiuc a povestit si modul in care s-a ajuns la tranzatia din 4 iunie 1999, incheiata cu aprobarea CSAT, dand indicii cu privire la cei care i-ar fi dat informatii despre teren lui Gigi Becali: "La ideea de schimb s-a ajuns cand a venit Becali sa ni-l ofere, in august 1998. In programul de pregatire a teritoriului pentru aparare pe anii '97-'98, s-a prevazut construirea unui punct de comanda pentru trupele de uscat, la Stefanesti. Nu stiu de unde aflase Becali, dar el avea informatia. Inainte de schimbul cu care am fost eu de acord a mai fost un schimb, in timpul ministrului Tinca (n.r. - Gheorghe Tinca, ministru al Apararii in perioada 6 martie 1994 – 12 decembrie 1996). Schimb facut cand Tinca era in campanie electorala si pe care l-a semnat generalul Cioflina. De acolo cred ca stia Becali ca armata are nevoie de teren".

In incheierea interviului, Victor Babiuc a precizat ca, dupa toata povestea care a dus la condamnarea sa, are a-si reprosa increderea prea mare in Justitie: "Am ceva sa-mi reprosez: ca am crezut prea mult in Drept si Justitie".

*Cititi aici avizul CSAT prin care s-a aprobat schimbul de terenuri dintre Gigi Becali si MApN

Comentarii

# BERCEA MONDIAL ;; e manevra lu fratii miei..............,, date 25 March 2014 17:26 +11

Inenția pentru care colegele nu au redactat este restrângerea dreptului condamnatului de a se adresa în termen de 6 luni de la pronunțare la Curtea E.D.O. După plecarea piratului și anihilarea ,,CARACATIȚEI,, este posibilă motivarea hot despre care afirmă Victor Babiuc. Babiuc a fost răsfățat cu această pedeapsă pentru că rolul său activ a fost mai consistent

# magister date 25 March 2014 17:57 +8

sa vedeti in alte dosare... deh, instanta suprema

# Firesc date 25 March 2014 18:04 +17

Se vede treaba ca fostii procurori promovati de Basescu la instanta suprema nu stiu cum se motiveza o hotarare judecatoreasca. Este firesc, ei nu au motivat niciodata o hotarare de fond, daramite una de recurs!

# dezamagitu date 25 March 2014 18:08 +6

teren sustras de la ads incalcata oug 198/1999 vindut ulterior tot statului de propietari fraudulosi.Nimeni nu raspunde,protectie in justitie a celor care au incalcat legea asigurata de prietenii jud. Peptea Horia,care a intocmit falsurile de care se bucura oamenii politici,locali urmarind pierderea identitatii propietarilor din cf Rupea

# babi date 25 March 2014 18:34 +4

\"Statul nu era proprietarul terenului dat la schimb lui Gigi Becali si nu putea sa fie pagubit.\" Bravos Babiuc!Adica si Becali a primit ceea ce nu putea sa primeasca, de la neproprietar. Adica, noi iti dam ceva ce nu e al Statului, dar azi, statul suntem noi, iar tu, iei ceva ce nu este al nostru, iar ca sa fi asigurat de orice risc, diminuam pretul. Daca este anulata vanzarea, paguba e mica, daca nu, sa iti fie de bine (si noua la fel) Halal sa iti fie Babiuc . Noroc ca nu era pe noul cod civil

# Ion date 26 March 2014 09:42 +3

Votez pe plus comentariul dvs, dar contoarul se duce în jos, pe minus!!! Halal lume a justiției!  :lol:

# Babic date 25 March 2014 19:38 +1

Pai la ce a declarat Babiuc cu gurita lui - cum ca terenul dat la schimb nu era al statului -, Procuratura ar trebui sa se sesizeze din oficiu si sa-i friga rapid un dosar pentru inselaciune. Mare prostanac parnaiusul asta de general de pantofi.

# Papici date 21 February 2015 10:09 0

Ați citit dar nu pricepeți nimic. Pur si simplu nu procesati ce citiți. Statul (ministerul) nu era proprietar , dar avea DREPT DE FOLOSINȚA, pe care l-au cedat. Apoi Becali a plătit celor care au cerut retrocedare, adică proprietarilor. Deci DA, statul n-a fost prejudiciat , iar Becali a plătit terenul, deci e proprietar de drept. Cei cu retrocedarea puteau sa ceara mai devreme ministerului terenul înapoi, iar ei ori i-l dădeau, ori plăteau. A plătit Becali. Deci Gigi a dat alt teren la schimb, dar l-a si plătit pe cel primit. Deci unde e paguba către stat?

# obiectiva date 25 March 2014 21:25 0

observ ca seara e mai mult trafic pe LUJU...asa ca, sa stie toata lumea ca am scris ceva de VIKY si Luju a sters ce am scris eu la viky aia clona adevaratei viky....ca atare, VIKY e din LUJU...e protejata Luju, de aceea m-am decis sa BOICOTEZ acest ziar in care latram toti degeaba , inutil si fara rezultate.......plec sa cumpar un BRAT DE LUMANARI !!!!!! 

# nume si prenum date 25 March 2014 22:40 +7

Deci pe scurt, omul a ispasit o pedeapsa FARA NICI UN MOTIV!Dar exist vreo sanctiune pentru judecatori care nu redacteaza opinia in timpul prevazut de lege? Cred ca ar fi mai corect sa intre dupa grati omul numai daca se stie motivele pentru care a fost condamnat. De latfel procesul nu mai are nici un rost fara a se afirma temeinicitate acuzatilor aduse de procurori printro motivare publica redactata de judecatori independenti.

# FF date 25 March 2014 23:24 +9

Culmea dar asa e: o pedeapsa ispasita fara niciun motiv. Romania.

# Deci pe scurt ... date 26 March 2014 10:42 0

.....ar trebui sa pui mana pe gramatica limbii romane. Sa inveti sa te exprimi in scris si abia apoi sa scrii. PRINTR-O si nu printro ; JUDECATORII si nu judecatori - in contextul prezentat ; GRATII si nu grati ; STIU si nu stie - in contextul prezentat ;  TEMEINICIA  si nu temeinicitatea . Ce naiba, au dat calculatoare maimutelor de la Gradina Zoologica ??!!

# nume si prenume date 26 March 2014 15:35 +1

Si mai pe scurt, cei care nu au nici un argument comenteaza gramatica. PS: \'judecatori\' e correct in ambele forme in contexctul prezentat.

# liviastanciu date 26 March 2014 07:12 +5

Eu sunt mana dreapta a lui Base ! Stiti ce face mana dreapta !

# pol date 26 March 2014 08:21 +5

Sa fie cercetata pentru neglijenta in serviciu si sa i se impute daunele ce vor fi solicitate de partea vatamata. Nu mai vreau ca din taxele mele sa fie platita incompetenta sau reaua-credinta a functinarilor si politrucilor.

# VaruJan date 26 March 2014 08:39 -1

Acest Babiuc a invatat morfologia frazei tiganesti cat a stat la parnaie. Orice avocat, cat de prost pregatit, tot i-ar fi venit in minte sa invoce exceptia despre care vorbeste fostul detinut Babiuc, aflat in termenul de incercare! Astia, in curand, vor initia un proiect de lege prin care sa le fie permisa transferarea raspunderii penale asupra altor persoane, astfel incat sa nu mai fie nevoiti sa abereze cu privire la faptele lor..

# paul date 26 March 2014 12:28 +5

Ar trebui luate măsuri de urgenţă împotriva procurorilor şi judecătorilor care distrug vieţi omeneşti, care mutilează destine. Ce fac ONG-urile, doar nu or fi toate slugile matrafoxatului? Ce face societatea civilă? Ce face ministrul justiţiei? Ce face avocatul poporului? Mişcaţi-vă dracului odată că devenim colonia penitenciară a lui Băşinosu! Pe vremea lui Ceauşescu puşcăriile erau ocupate în proporţie de 75-85%, acum 140%: ce regim a fost dictatorial? Aştept răspuns!

# Paul , avocat 31 cu limba intre buci PSD-iste date 26 March 2014 13:22 -2

Regimul iubitilor tai PSD-isti. De ce ? Deoarece nu te obliga, dar iti face placere sa stai cu limba intre bucile lor. E simplu.

# Avocatul31 date 26 March 2014 14:11 +1

Câtă vreme o să aud din gura lui Ponta că el este anti-basescu,regimul psd-ist are sens pentru mine,Romănia fiind de mult colonie a marilor economii,care in lipsa justitiei,azi blocată de prezenta marionetelor magistrati,lasă cale liberă escrocilor-Romania este privită ca o curva de catre pestele ei UE,de catre China,Rusia si oricine doreste sa beneficieze de nurii ei,dacă te intrebi cum a sabotat Rusia economia noastra iti dau cel putin 10 linkuri,eventual iti poti aminti de fostul Combinat de sarma de la Campia Turzii,daca te intereseaza orice alta ruina,care subzista cumva pe fosta noastra economie,te poti documenta paul,ca esti mare,dar nu uita faptul ca1.infractorii pe care îi numim escroci nu au culoare politică,natională sau de alt fel,2.acceptiunea termenului basism este aceea de escroc care controlând justitia dobândeste incepand cu avantaje materiale gen prejudicii morale absolut nemeritate-pana la comisioane de ordinul  milioanelor de euro,bani furati Romaniei,de-aia...

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 28.05.2023 – Pensionara cu talent a scos piese noi (Video)

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva