19 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

SI DOREL CUI RAMANE? - Partenera de complet a vestitului Dorel Matei de la Curtea de Apel Bucuresti, judecatoarea Anamaria Tranca, se pregateste de un post caldut intr-o institutie UE. Anamaria Tranca s-a inscris in procedura pentru selectarea adjunctului membrului national la Eurojust. Judecatoarea Tranca va ramane in istoria magistraturii dupa ce, impreuna cu Dorel Matei, a facut pe plac „Parteneriatului DNA-Livia Stanciu”, transformand achitarea definitiva a Marianei Rarinca in condamnare

Scris de: George TARATA | pdf | print

18 November 2016 17:01
Vizualizari: 10914

Judecatorul Dorel Matei (foto) de la Curtea de Apel Bucuresti ar putea ramane fara partenera sa de complet din cazul „Mariana Rarinca”. Este vorba despre judecatoarea Anamaria Tranca. Aceasta vrea sa plece de la Curtea de Apel Bucuresti, dar nu pentru a se duce la vreo alta instanta, ci pentru a ajunge intr-un post caldut din cadrul unei institutii a Uniunii Europene.

Anamaria Tranca s-a inscris in procedura pentru selectarea adjunctului membrului national la Eurojust. Si nu doar ca s-a inscris, ci chiar a trecut de prima etapa, cea de verificare a dosarelor pentru indeplinirea conditiilor de participare. Judecatoarea urmeaza sa sustina interviul, la sediul Ministerului Justitiei, in data de 28 noiembrie 2016. Tranca se lupta pentru postul de la Eurojust cu alti trei candidati:


Dana Cristiana Bunea

Alexandru Cor

Laura Ecedi Stoisavlevici

Anamaria Tranca si Dorel au facut pe plac „Parteneriatului DNA-Livia Stanciu”

Judecatoarea Anamaria Tranca a devenit celebra dupa cazul „Mariana Rarinca”. Mai exact, dupa evenimentele din septembrie 2015, cand Anamaria Tranca si colegul ei, mult mai vestitul Dorel Matei, au salvat „Parteneriatul DNA-Livia Stanciu”. Ne referim aici la contestatia in anulare formulata de DNA in cazul Marianei Rarinca, pensionara acuzata ca ar fi santajat-o pe Livia Stanciu, condamnata la fond la 3 ani cu suspendare si achitata definitiv in apel. In 11 septembrie 2015, Anamaria Tranca si Dorel Matei au dat o decizie pentru linistea Liviei Stanciu si a parchetului condus de Laura Kovesi, admitand contestatia in anulare formulata de DNA si transformand achitarea Marianei Rarinca in condamnare. A fost singura contestatie in anulare facuta de DNA in acel an, dar si in 2015, impotriva unei decizii de achitare.

Pe de alta parte, de-a lungul timpului, Anamaria Tranca a mai luat cateva decizii pe placul DNA. Sa ne amintim, in acest sens, doar de pedeapsa de 15 ani pe care aceasta i-a aplicat-o fostului presedinte al Consiliului Judetean Constanta Nicusor Constantinescu.

*Cititi aici anuntul Ministerului Justitiei privind procedura de selectare a adjunctului membrului national la Eurojust

Comentarii

# Bărăgan date 18 November 2016 17:26 +9

Dorele, ce fata ai!!!!!

# Cetateanul date 19 November 2016 00:04 +8

Pai sa plece si Dorel undeva. Stiu eu: one way ticket to Jilava... Hai la multi ani... Cu executare! Si Nu, Doamna Tranca, nu plecati! Nu ne lasati! Ce ne facem noi doar cu Dorel si Camelus? Ce groaznic ar fi! Camelus, tu trebuie sa ii dai una peste ochi lu' mme Perja ca nu te-a lasat... noi chibitam toti cu pancarte in fata CSM si strigam: go, cami, go! Vezi, securist la securist ... isi scoate ochii... Ei nu e ca corbii... (cacofonie intentionata)... 

# DODI date 18 November 2016 17:45 +11

O fi justiția oarbă, dar aceste L.... le-au și scos ochii ca să fie sigure. Este evident faptul că pentru sentințele date după dictare de Trancă, Dorel și CB (din păcate mai sunt și alții) ele se așteptau ca sistemul să-și țină făgăduiala și să le răsplătească ”sacrificiile” depuse pentru eludarea unei judecăți drepte și corecte. Acum nu numai că nu le-au răsplătit dar le și au la mână că au judecat strâmb. Așa că răzbunarea este cruntă. Ei au rămas cu ochii în soare, dar victimele judecății lor nu mai au șansa de a vedea soarele o bucată de vreme. Corect ar fi să facă schimb de locuri. O mică rocadă se impune.

# koko date 18 November 2016 18:21 +6

Ar fi un lucru bun,mai scapa justitia de un judecator, desi e mult spus ,care orice face mai putin justitie

# Pif date 18 November 2016 18:59 +5

Dupa cum par a fi infipte steagurile alea, parca ar fi pregatit sa-si ia zborul de pe pervaz, de la etaj. Pentru ca-l paraseste partenera de complet. Eu asa pricep legatura dintre cuprinsul articolului cu poza si intrebarea din titlu.

# Doina date 18 November 2016 19:12 -2

Dorel imi ramane mie, nu va faceti probleme.  ;-).

# Ipochimen date 18 November 2016 19:19 +7

Dorel ne va lasa si se va intoarce acolo unde ii e locul: într-un coșuleț mic, mic, mic, doar cât să-l cuprindă (coșul e prea mare pentru el) al istoriei...

# Tica date 19 November 2016 15:46 0

Domnul Dorel (interesanta potrivire de nume cu personajul "Dorel", nu ? ) este asteptat cu sufletul la gura la conducerea instantei din sectorul 4, Bucuresti. Pe sos. Berceni nr. 12.

# ptr.Dorel.stiu ca citesti date 18 November 2016 22:38 +11

Ai fi putut fi un mare judecator.nu stiu de ce te.ai gandit ca viata trebuie sa fie asa...de ce trebuie sa te comporti ca fiind peste toti.ai nenorocit multa lume,nu trebuia. ...cu Trasca nu ma intereseaza.e dreptul oricui sa isi traiasca viata,inclusiv a ta.iti dau un sfat...magistratura nu e ptr tine.nu esti om

# pelin date 19 November 2016 17:08 +2

Fapta de a pune in miscare actiunea penala,de a dispune arestarea,de a trimite in judecata sau a CONDAMNA pe o persoana,stiind ca este nevinovata,constituie infractiunea de Represiune nedreapta prev.art,268 Cod penal,pedeapsa 2-7 ani.Este fapta comisa de celebrul complet de judec.compus din Dorel Matei si ANAMARIA TRANCA de la C.A.Buc.care la indemnul lui Livia Stanciu(aflandu-se in parteneriat comun)au condamnat-o pe Mariana Rarinca absolut nevinovata.Daca avem in vedere doar acest aspect,atunci locul caldut sau mai putin caldut,curat sau mai putin curat uneori cu plosnite incorporate in celule de pe vremea raposatului,este cel mai potrivit pt.judec.TRANCA la Peniteciarul Jilva si nu in functia de Eurojurist,ar fi un lucru egal cu BLASFEMIA!!!!!!!!!

# avocat traditional date 19 November 2016 21:40 +1

Sobolanii parasesc corabia care se scufunda.Dorel,ca un vajnic capitan, ramane ultimul.Pacat,ne era mai bine cu el in alte sisteme.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 18.06.2024 – Sentinta TMB motivata dupa 16 luni

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva