25 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

SI-O FI BAGAT COADA APRIGUL MOTAN – ELSA se disociaza de studentul de la Drept care a indraznit sa il supere pe Vasilica Danilet: “Scuzele noastre se adreseaza domnului judecator”. Studentul s-a retras din ELSA “de buna voie”: “Cum voiai sa reactionez cand tu imi ameninti familia si prietenii din sistemul juridic?... Daca MD da like PMP-ului lui Basescu, PDL-ului, nu e cumva o incalcare flagranta a legilor?!... MD are prea mult timp liber si prea multi bani incasati de la stat”

Scris de: Elena DUMITRACHE | pdf | print

13 February 2014 15:07
Vizualizari: 11568

Lumeajustitiei.ro a prezentat la inceputul acestei saptamani sesizarea pe care judecatorul Cristi Vasilica Danilet a trimis-o catre ELSA (Asociatia Europeana a Studentilor la Drept), organizatie studenteasca a Facultatii de Drept din cadrul Universitatii Al.I.Cuza din Iasi, dar si catre decanul acestei Facultati, judecatorul CCR Tudorel Toader. Dupa publicarea documentului, in care membrul CSM cerea ELSA si Facultatii de Drept sa se ia “masurile ce se impun pentru aspectele de natura etica” fata de studentul din anul IV, care a dat “Like” la o postare pe care judecatorul a apreciat ca fiind denigratoare, si in care tanarul a adaugat comentarii precum “„sluga”, „judecatorul lu` peste”, „accident al naturii”, „Motanul Danila”, „ordinu` lu` Vasilica”, „Poate ii mai cade dracului mustata de la atatia nervi”, au inceput sa apara si reactiile.

Presedintele ELSA, Madalina Maria Jucu, ne-a transmis un comunicat, care are ca scop clarificarea situatiei in ceea ce il priveste pe judecatorul Vasilica Danilet si pe studentul din anul IV al Facultatii de Drept.


In document, ELSA isi exprima dezacordul fata de atitudinea si limbajul folosite de studentul din anul IV al Facultatii de Drept, si precizeaza ca ideile si comportamentele expuse de acesta nu caracterizeaza organizatia si nici membrii acesteia, “fiind contrare viziunii promovate de noi”.

Pe de alta parte, ELSA isi cere scuze fata de judecatorul Danilet, subliniind ca opinia prezentata de student “nu este cea a asociatiei noastre”, cu atat mai mult cu cat colaborarea organizatiei cu magistratul a fost “una pozitiva si de bun augur”. In acelasi timp, ELSA isi exprima speranta ca in viitor colaborarea dintre membrul CSM, Vasilica Danilet, si organizatie va continua, fara a fi afectata de recentele evenimente.

ELSA isi exprima totodata scuzele si fata de judecatorul CCR, Tudorel Toader, “pentru mentionarea numelui sau in cadrul acestei situatii”.

Prezentam in continuare comunicatul ELSA – Iasi:

"ELSA Iasi (European Law Students’ Association-Grupul local Iasi) doreste sa isi exprime poziti oficiala fata de recentele informatii aparute in presa cu privire la un conflict declansat pe o retea de socializare intre un membru al asociatiei si domnul judecator Cristi Danilet. Mentionam faptul ca asociatia isi exprima dezaprobarea fata de atitudinea si limbajul mentionat in respectiva pangere. Nu dorim sa fim in nici un fel asociati cu ideile exprimate si comportamentul descris. Aceste idei si comportamente nu sunt unele care sa ne caracterizeze pe noi ca ONG si nici pe membrii nostri in ansamblul lor, fiind contrare viziunii promovate de noi. (…) Dorim sa adresam scuze tuturor celor implicati, a caror imagine a fost afectata sau implicata colateral ca urmare a faptului ca aceasta chestiune a luat o amploare nedorita. Plangerea era adresata doar organului de conducere al asociatiei si ar fi trebuit sa ramana privata. Nu avem cunostinta despre modul in care informatiile au fost transmise tertilor, exprimandu-ne pe aceasta cale scuzele pentru transmiterea documentului.

In primul rand, scuzele noastre se adreseaza domnului judecator Danilet. Dupa cum am spus deja, opinia prezentata nu este cea a asociatiei noastre. Colaborarea noastra cu domnia sa a fost una pozitiva si de bun augur, el participand recent la o conferinta a asociatiei, conferinta cu un impact benefic si informativ asupra studentilor participanti. Speram ca astfel de colaborari sa continue si pe viitor si sa nu fie afectate de recentele evenimente.

Consideram ca trebuie sa adresam scuze si domnului Decan Tudorel Toader pentru mentionarea numelui sau in cadrul acestei situatii. Pangerea era adresata asociatiei, ELSA Iasi si nu domniei sale, dumnealui neavand nici o legatura cu cele petrecute. Regretam evolutia situatiei si speram ca astfel de situatii sa nu se mai petreaca".

Studentul din anul IV nu mai este membru al Organizatiei studentesti a Facultatii de Drept. ELSA: “Membrul in cauza a prezentat asociatiei, de buna voie, declaratia sa de retragere ca membru”

Altfel, in comunicatul ELSA, semnat de presedintele Organizatiei, Madalina Maria Juncu, se precizeaza ca studentul din anul IV al Facultatii de Drept din cadrul Universitatii Al.I.Cuza din Iasi, pe care judecatorul Danilet l-a mustrat pentru ca a dat “Like” la o postare care il viza, nu mai face parte din Asociatie, incepand cu data de 11 februarie 2014. Conform documentului, studentul s-a retras “de buna voie” din ELSA: “Membrul in cauza a prezentat asociatiei, de buna voie, declaratia sa de retragere ca membru. Din data de 11.02.2014 respectivul student nu mai face parte din asociatie, in consecinta asociatia nu poate fi relationata cu orice declaratii sau fapte ulterioare ale sale".

Lamuriri pentru curiosi: "Am decis sa ma retrag formal din asociatie, pentru a nu ii mai oferi lui MD ocazia sa denigreze asociatia si sa loveasca in imaginea ei"

La randul lui, studentul din anul IV de la Facultatea de Drept, al carui nume nu il vom face public pentru ca nu cumva acesta sa intampine alte probleme, a postat pe Facebook un mesaj intitulat “Lamuriri pentru curiosi”, in care face referire, probabil spre exasperarea judecatorul Danilet, la Motanul Danila. In postare, studentul isi exprima punctul de vedere cu privire la incidentul care l-a suparat pe Danilet. De asemenea, precizeaza ca orice asemenare cu persoanjele reale este pur intamplatoare:

"1.Stim cu totii ca Motanul Danila e supi.(denumit in continuare MD)

2.MD are prea mult timp liber si prea multi bani incasati de la stat.

3.MD, in intelegere cu parintii lui, a inventat un proces prin care sa ii reduca pensia alimentara fiicei sale. De la fabuloasa suma de 1000 de lei la 500 de lei, motivand ca ii da prea multi bani. Voua, trompetelor lui MD, va doresc un asemenea tata.

4.MD imi spune ca e infractiune sa divulgi corespondenta proprie, dar el face acelasi lucru cand o trimite unei asociatii din care fac parte.

5.MD spune ca il laud in privat. Toti cei care au interactionat cu mine imi cunosc sarcasmul foarte dezvoltat. Pot sa ii pun la dispozitie o lista de cel putin 50 de oameni care s-au prins imediat cand le spuneam cat sunt de frumosi si de destepti. Dar unora posibil sa le mearga mai greu mecanismul.

6.MD spune ca mi-a trimis nu stiu ce carte. El s-a oferit sa imi trimita o carte, nu i-am cerut eu nimic, aspect ce reiese foarte clar din conversatia cu el, carte pe care nu am primit-o niciodata. Si chiar daca as fi primit o notificare sa o iau de la posta, nu m-as fi dus, pentru ca cine ma cunoaste stie ca imi permit sa o cumpar si ca nu stau la pomana porcului. (Hooo ma, ca nu te-am jignit, asa e expresia)
7.MD spune ca l-am jignit. Dar cum voiai sa reactionez cand tu imi ameninti familia si prietenii din sistemul juridic? ( Suna cumva a amenintare ,,Daca in 24 de ore nu iti ceri scuze public, iti fac sesizare la Barou si la Parchet” sau ,, Vei avea mari probleme in cariera ta din cauza acelor comentarii!” ?)

8.MD, cand 90% din oameni iti spun sa te duci acasa, de ce le violezi dorinta?
9.Alt personaj, ,,Omu’ cu citatu’ “ , a iesit din barlog si a inceput sa loveasca din nou cu citate. Am o dedicatie specifica: ,, Cainele moare de drum lung si prostul de grija altuia”.

10.Am decis sa ma retrag formal din asociatie, pentru a nu ii mai oferi lui MD ocazia sa denigreze asociatia si sa loveasca in imaginea ei. Personajului de la pct. 9 nu ii este cunoscut aceasta tactica de a rezolva problemele, intrucat in vocabularul sau nu exista cuvintele ,,onoare” sau ,,devotament” fata de acest grup.

P.S.: Orice asemanare cu personajele reale este pur neintamplatoare.

P.S.2.: Daca tot vorbim de respectarea legilor: Daca MD da like PMP-ului lui Basescu, PDL-ului, liderilor politici ale celor doua formatiuni nu e cumva o incalcare flagranta a legilor?!

P.S. 3: Cei care tot dati copy paste la postarile mele si le redirectionati catre MD&co. ati fost, sunteti si veti fi niste lingai. Va pup si aveti grija de juliturile din genunchi:))"

*Cititi aici comunicatul ELSA Iasi

Comentarii

# Avocatul31 date 13 February 2014 15:40 +15

Basescu are nevoie de retardati in csm,nu de oameni constructivi.Cu pasi mici din cauza acestor motani si pisicute care isi ascut ghearele pe scaunele de la cotroceni,acolo se si usureaza,logistic vb.Instantele se inscriu pe coordonate apropiate de normal,chiar trebuia sa fie notate cu pixul depozitiile martorilor?acum ca se inregistreaza sedintele te gandesti,ma poate,poate dreptatea va triumfa...iat daca ELSA nu are coloana vertebrala cat sa observe un ramolisment,ar trebui sa se desfiinteze,ca de sezatori avocatesti o sa aveti parte toata viata.Bravo tie ma studentule ca nu esti un handicapat cu frica in  oase,sa ai grija ca intotdeauna sa fii de partea luminii si adevarului,chiar daca o sa aperi ticalosii.Un 10 pt diplomatie si un 6,doar,pentru haz.Nu prea ai.

# Vlad date 14 February 2014 02:54 -5

Indiferent de simpatii si antipatii, studentul trebuia sa aiba o exprimare fara invective. Poti sa nu fi de acord cu Daniet, dar il poti contrazice cu idei si argumente, nu cu jigniri. Daca va face asta in instanta cand va profesa, va lua o amenda usturatoare.

# Pandispan date 14 February 2014 13:24 +2

Dupa ce l-a ameninta basistul Danilet, ce trebuia sa faca studentul? In tara presedintelui nesimtirii, securistii provocatori vorbesc despre jigniri? -* De ce sa-l contrazici pe Danilet cu idei si argumente? Baiatul asta e ridicol pur si simplu, nu poti decat sa-l ridiculizezi. :-*  

# tepelus date 15 February 2014 23:40 +1

semnati http://www.petitieonline.com/raspunderea_materiala_pentru_magistrati_contra_votul_nostru

# me date 13 February 2014 15:59 +13

F tare aia cu like la PMP.

# Jargonica date 15 February 2014 09:38 0

[quote name=\"me\"]F tare aia cu like la PMP. [/quote] PMP •acronym for \"pee my pants\". Used as a response to something so funny that it might cause one to urinate in one\'s pants. http://onlineslangdictionary.com/meaning-definition-of/pmp

# Jargonica date 15 February 2014 09:41 0

PMP •acronym for \"pee my pants\". Used as a response to something so funny that it might cause one to urinate in one\'s pants. http://onlineslangdictionary.com/meaning-definition-of/pmp

# hmmm date 13 February 2014 16:01 +19

Lumea dreptului e plina de julituri la genunchi. Felicitari dlui student m-a facut sa rad, si mi-a demonstrat ca are onoare si coloana, ceea ce multor romani le lispeste, inclusiv prin justitie motaneilor si infiltratilor

# Goe date 14 February 2014 14:01 +4

Super misto raspunsul studentului. Umor foarte fin, mult peste capacitatea de asimiliare a conopidei care ii tine loc de creier lui Vasilica. Ceea ce m-a scarbit insa a fost aceast comunicat al asociatiei lui peste prajit. S-au invatat limbisti si slugi de mici tinerii studenti si viitori juristi.

# ddddddddddddd date 13 February 2014 16:02 +10

Ce fel de asociatie este aceasta? a studentilor? sau aservita politic? Sunt dezirata de ce citesc despre o asociiatie a studentilor Eu am terminat o facultate pe timpul \"\"asa zis comunism\"\" dar asa ceva nici o asociatie de studenti nu facea in acea perioada ne apara in orice situatie chiar in acele vremuri si voi acum va \"\"DELIMITATI\"\" pai in loc sa aparati ca sunteti ale studentilor nu ale aservitilor politic .HALAL ASOCIATIE DE STUDENTI .Dragi tineri treziti-va si fiti voi insiva si nu va aserviti politic ca toti politicienii se schimba precum sezoanele anului .

# xsi0 date 13 February 2014 16:24 +13

super tare. asta avocat, nu daniletz

# unul din lumea cea mare date 13 February 2014 22:02 +5

pentru xsi0//ma alaturi tie si ii urez acelui student CURAJOS sa aibe o cariera STRALUCITA.in alta ordine de idei limbricul vasilica este ca reclama pestelui oceanic,,nici o zi fara,,luju m/am SATURAT SA VAD LIMBRICUL(recunosc ca nimeni nu/i ca limbricul si va face trafic si comentarii)cuvint de cod carbon composite brake)

# moromete date 13 February 2014 16:25 +13

Un aprig sustinator al dosurilor macovist si basist nu poate fi un veritabil judecator! Judecatorii nu au timp sa stea pe FaceBook, au dosare de rezolvat! De aceea este o jignire pentru judecatori ca VCDanilet sa vorbeasca in numele lor, mai ales daca ne amintim ca ei l-au revocat din CSM! El nu poate da lectii de morala sau deontologie! MD este pur si simplu un politruc ascuns in CSM! Vai de tara in care un asemenea personaj a ajuns sa se dea drept model!

# Eu date 13 February 2014 16:36 +8

Pe pariu ca MD pastreaza oracolul care l-a facut in clasa VIII-a si colegii si-au scris impresiile (pentru cei mai tineri oracolul e un fel de feisbuc inainte sa se inventeze internetul) Mi-l imaginez cu pagini cu poze cu \"modern tokin\" cu inimioare (a se citi laicuri) si cu versuri lacrimogene din minulescu.

# Ha ha ha date 13 February 2014 16:43 +23

Penibilul judecator vasilica danilet, fura rata din cotet si mai e si nataflet, turnator si certaret. Un student cu mult umor te-a lasat in fundul gol, pe onoarea mea... parol!

# Pandispan date 13 February 2014 16:52 +13

Da, dar Vei avea mari probleme in cariera ta e strategia de baza pe care au folosit-o securistii basisti pentru a-si dezvolta reteaua.  :-*

# Ha ha ha vasilica nu uita! date 13 February 2014 16:58 +11

securistul de tip nou are creieru-n popou si ne impresioneaza rau cum ne-ameninta mai nou cu ideile-i de bou de-ala de miroase rau ... de la base din basau

# hilar date 13 February 2014 17:01 +10

rusine asociatiei slugarnice, jalnici viitorii juristi in privinta demnitatii, moralitatii si independentei, FELICITARI STUDENTULUI!!!!!! nu pot sa nu remarc si uratenia si caraghiosul din acest MOTAN DANILA!!!!

# ha ha ha descriptio prostavae date 13 February 2014 17:16 +11

eu sunt sluga prea plecata a monicai când e beata sunt penibil si hilar prost ca mine vezi mai rar sunt asa de artagos ca ma cred de-al lui soros ala care ne-a dresat c-o farama de rahat pe toti ce eram de fata ca sa nu ne fie greata sunt asa de rezervat ca scot mereu al meu cap ca sa vada tot norodul cum arata el, nerodul

# o pensionara date 13 February 2014 18:34 +7

mai d-na elsa sau cum zici ca te cheama doar atata poti?o colaborare cu acest individ care pare si purtator ilegal de organ?un alt judecator mai putin patat nu ati gasit sau din cate citesc oare toti doriti sa fiti  dupa chipul si asemanarea lui? doamna Juncu care va erijati in presedinta organului sa stiti ca sunt infinit mai multi judecatori cu o moralitate de necontestat care ar dori sa imparta cu tinerii experienta lor si de viata si profesionala.....daca asta e tot ce puteti ,cum va spuneam vai de capul saracei noastre justitii .........nu numai ca este oarba ,dar va fi si schioapa

# snaspas date 13 February 2014 18:38 +8

Pe cat punem pariu ca MD va avea un viitor luminos, la inm, ccr, bruxelles, eventual ambasador ? Ca asa se intampla cu cei care pupa, ling, fac sluj si isi tradeaza prietenii, si isi uita copiii. Oamenii cu asemenea caracter si-au gasit intotdeauna joburi bine platite in sistemul comunist si neocomunist al Romaniei, condus de securisti sub obladuirea iliestilor si basistilor. Si oameni cu coloana precum acest student au ajuns sa munceasca slugi in afara dati afara din sistemul romanesc de parveniti precum MD care nu se sfieste sa ameninte. CSMul, inspectia judiciara, se aude ? va sesizati , sau o lingeti ?

# o pensionara(pentru eu) date 13 February 2014 18:40 +4

oracol zici?pai cine naiba sa-i scrie astuia cateva ganduri bune,oricat de mult s-ar stradui.iti dai seama ca asta genetic a fost conceput si defect si in pacat........cum am mai scris ........magarul din shrek.....

# obiectiva date 13 February 2014 22:39 +6

CE PUPINCURISTA SI ELSA asta !!!!!! felicitari studentului pentru CURAJ, inteligenta si har scriitoricesc....pupici din partea mea...ia danilet un BIG LIKE pentru STUDENTUL DE LA DREPT. ...ca sa iti cada mustata !

# Salvamar date 14 February 2014 06:09 +8

Cand vad cate un tanar curajos ca acesta, care ii spune adevarul gol golut lui mister Danilet penibilul, imi revine speranta ca in tara asta mai sunt si oameni care vor veni in justitie si o vor mai curata putin de danileti, haineli, ghicesti sau stanciulite. Poate in ei sta viitorul justitiei si va veni o vreme cand vom scapa de oamenii din justitie \"cu nasul in suflet\" si care ii vor trimite la groapa istoriei justitiei romane - dupa justitia din anii \'50, cea de acum e cea mai rusinioasa - DNA si o parte din ICCJ sunt o pagina rusinoasa a acestei istorii - sa ai doua complete negre de judecata la ICCJ este cel mai ticalos mod de a face justitie dirijata politic. Curaj domnule student - NU MOR CAII CAND VOR CAINII!!!!!

# cătălin date 14 February 2014 09:51 +6

Genial raspunsul studentului. Absolut genial. Asta o sa ajunga mare.

# Un plictisit date 14 February 2014 10:34 +3

Să dea Dumnezeu să aveți dreptate, dar trebuie sa fie ajutat să escaladeze munții de gunoaie înălțate de Macovei împreună cu Băsescu și presărate, cu ajutorul slugilor lot, prin toată justiția. Mă îndoiesc că luptând umăr la umăr cu Cazanciuc și ceilalți \"reformatori\", promovați de Ponta, magistrații onești vor putea smulge puterea judecătorească din mâinile celor de teapa lui Zegrean, Papici, Hăineală și a celor \"cu nașu\' în suflet\" de pe la \"Înalta Curte \". Să dea Dumnezeu să fiu un profet mincinos.

# Fost membru ELSA date 14 February 2014 11:26 +2

O fi avand personalitate juridica ELSA Iasi dar pe vremuri presedintele ei ajungea presedinte ELSA Romania si apoi al ELSA International PE MERIT. Domnisorica din comunicat s-a speriat probabil de expunere si, in loc sa comunice normal, a ales calea \"slujilor\" la domnul judecator si profesor si formator... Pentru ce, oare, note nescazute sau una-doua conferinte despre nimic? Pacat de ce s-a ales...

# tudor date 14 February 2014 16:09 +3

Felicitari, Domnule student! In plus, m ai si amuzat :) De ce va mirati? Cred ca basescu si a plantat elementele de incredere (viitoare chei) pina si la asociatiile studentesti.

# Alberto Kurtyan date 15 February 2014 06:42 -5

Scuzati-ma, dar atitudinea studentului mi se pare josnica si gratuita. Nu serveste niciunui scop, este atitudinea unui las, frustrat mediocru care incearca sa isi creeze niscaiva notorietate criticand persoane publice. Speta asta de paraziti - paparazzi juridici ieftini sunt zece la un franc si unul degeaba. E sarcastic si inteligent spuneti? Nici vorba. O cazatura cu limba veninoasa, un paduchios zero barat. \"Studentul\" are un viitor stralucit in haznalele Iasiului european unde va trai fericit cu gandul la punctul culminant al vietii sale - la comentariile ponosite de pe facebook.

# Alberto Kurtyan date 15 February 2014 06:53 -5

Studentul are onoare de hiena si coloana vertebrala de râmă. Spumegă la gură, el şi \"familia\" din justiţie, mai rău ca detergentul Tide aruncat în ******-eu. Genial, spuneţi! Da, genial ca o oaie pe feisbuc. Studentul cu clăbuci la guriţă, defensiv şi oţărât pe viaţa lui de gândac de bucătărie. Bine că l-au dat ăia afară de la ELSA. Aruncaţi lăturile din asociaţia aia dacă vreţi să fiţi curaţi.

# obiectiva date 15 February 2014 07:59 0

MUCLES, AK....Analizand dosarul, Parchetul Sectorului 5 a dispus scoaterea de sub urmarire penala pentru copyright infringement, insa a dispus sanctionarea administrativa cu amenda de 1.000 lei si cheltuieli judiciare de 100 lei. Alberto Kurtyan: „Legile Romaniei sunt create de cetatenii Romaniei iar acestia sunt si proprietarii acestor legi. Legile nu pot fi protejate prin copyright si nici formatul in care au fost publicate originar (Monitorul Oficial). Monitorul Oficial este document public din 1832 si nu poate fi vreodata protejat in forma originara, nici in 1998 (Legea 202) nici prin vreo alta lege, nici retroactiv si nici pentru viitor. Bineinteles ca nu regret «fapta», nu am de gand sa ma opresc din publicarea Monitorului Oficial si astept ca Justitia Romana sa ma azvarle in puscarie”.  

# obiectiva date 15 February 2014 08:01 0

http://www.alopex.ro Alopex.ro Mai degraba ar fi trebuit amendat de catre Autoritatea privind Protectia Datelor cu Caracter Personal. Pe site-ul acestui individ Alberto Kurtyan poti gasi CNP-urile tuturor cetatenilor Romaniei care au depus ceva la registrul comertului. DECI, AK AI SAU NU AI TOATE CNP urile romanilor la tine pe site ???????  

# briciu date 16 February 2014 06:54 +1

paiata de dàdàflet,ghica,hàinealà,morar,zegrean siseful lor bocilà traian au reformat justitia pìnà au rupto si la propriu si la figurat.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 24.07.2024 – DNA nu e de nasul lui Ardelean

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva