10 December 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

SIMPLA SPARGERE SAU RAZBUNARE? – Biroul avocatului Adrian Cuculis a fost calcat de hoti, fiind furate un televizor si mai multe laptopuri cu documente importante: „Problema cea mai mare este ca au disparut din birou actiuni la care se lucreaza si cateva luni de zile... Eu de multi ani ma judec cu tot felul de banci si IFN-uri. Nu o data am primit amenintari voalate... Am in desfasurare procese care implica documente ce ar fi fost de interes... Sunt sigur ca am deranjat multa lume”

Scris de: Valentin BUSUIOC | pdf | print

2 May 2019 12:37
Vizualizari: 6859

Biroul avocatului Adrian Cuculis (foto), aflat in Sectorul 2 al Capitalei, a fost spart in noaptea de miercuri, 1 mai 2019, spre joi, 2 mai 2019. Hotii au furat un televizor si mai multe laptopuri care contineau documente importante, inclusiv actiuni in justitie la care avocatul si echipa sa muncisera timp de luni intregi.


Intr-o interventie telefonica la Antena 3, Cuculis a declarat ca in repetate randuri a primit „amenintari voalate din partea mai multor persoane”, in contextul in care avocatul are diverse procese impotriva unor banci si institutii financiare nebancare (IFN-uri):

Nu a venit ceva in mod direct (n.r. in materie de amenintari), insa apar intotdeauna aspecte precum ca as incuraja hazardul moral, ca de ce executarile silite sa nu fie lasate sa fie libere si creditorii sa-si recupereze banii... Treaba asta o aud de ani de zile. Deci din punctul meu de vedere, poate fi o legatura inclusiv cu acest aspect. Sunt sigur ca am deranjat pe multa lume”.

Tocmai de aceea, avand in vedere suspiciunile avocatului, ne intrebam daca a fost vorba despre o simpla spargere sau o operatiune de razbunare.

Iata dialogul dintre avocatul Adrian Cuculis si jurnalista Nadina Campean:

Adrian Cuculis: Am constatat ca lipsesc anumite bunuri pe care le foloseam in cursul activitatii noastre: laptopuri, inclusiv un televizor pe care se prezentau anumite cazuri in sedintele noastre... Problema cea mai mare este ca au disparut din birou, alaturi de laptopurile respective, actiuni la care se lucreaza poate si cateva luni de zile. Oricum: avem deja imaginile cu tot ce s-a intamplat (pentru ca avem camere de supraveghere in birou) si chiar in momentul de fata am si sunat la Politie, pentru a se intocmi un dosar de urmarire penala pentru furt calificat. Din cate am observat la prima vizualizare a imaginilor respective, au fost doua persoane care au intrat, au desfacut cumva geamul (probabil prin doua locuri diferite) si s-au plimbat prin tot biroul, au curatat absolut tot ce era mai usor de luat. Dar au stat totusi o buna perioada, cam o ora azi-noapte, in jurul orei 3 (3 spre 4) – cam atunci s-a intamplat toata treaba.

Nadina Campean: Din punctul dumneavoastra de vedere, acestia nu erau in cautare de bunuri pe care mai apoi sa le valorifice si sa obtina bani, ci mai degraba in cautare de documente? Ce suspiciuni aveti?

Cuculis: Stiti foarte bine ca eu de multi ani de zile ma judec cu tot felul de institutii bancare, cu IFN-uri si asa mai departe. Nu o singura data am primit amenintari voalate din partea mai multor persoane. Nu vreau sa leg numele niciunei institutii de acele persoane, insa in biroul meu se afla si am in desfasurare anumite procese care implica niste documente ce ar fi fost posibil de interes. Deocamdata, nu pot sa evaluez daca au disparut documente propriu-zise fizice, ci doar documente redactate (intampinari, cereri de chemare in judecata si asa mai departe). Lucrurile astea le voi evalua in decursul zilei de astazi. Culmea este ca eu ieri am fost toata ziua la birou, alaltaieri la fel (deci nu am avut o vacanta prelungita) si oricum: au fost colegi de-ai nostri in birou. Toata treaba s-a intamplat asta-noapte, cand – evident – nu avea cine sa supravegheze zona. Din nefericire, nu exista niciun fel de sistem de alarma. Erau intr-adevar camere de supraveghere. Ma bazez inclusiv pe camera de supraveghere aflata chiar in intersectie, care apartine Politiei Locale a Sectorului 2. Cu siguranta, vom face demersuri si intr-acolo.

Campean: In ultima perioada, ati mai primit amenintari? V-ati asteptat sa se intample ceva rau din acest punct de vedere?

Cuculis: Nu a venit ceva in mod direct, insa apar intotdeauna aspecte precum ca as incuraja hazardul moral, ca de ce executarile silite sa nu fie lasate sa fie libere si creditorii sa-si recupereze banii... Treaba asta o aud de ani de zile. Deci din punctul meu de vedere, poate fi o legatura inclusiv cu acest aspect. Sunt sigur ca am deranjat pe multa lume.

Campean: Ati anuntat Politia pana la aceasta ora?

Cuculis: Da, este pe drum. Va veni o echipa operativa pentru a lua amprente de la fata locului. Insa am vazut deja o parte din imaginile pe care le voi pune la dispozitie inclusiv Politiei si sa stiti ca au lucrat destul de bine, pentru ca aveau manusi in maini – deci clar stiau despre ce e vorba. Plus ca pe usa si pe geamurile biroului (cladirea este supravegheata video) apare foarte clar ca aveau cagule pe fata, aveau gluga pusa – deci stiau clar ce fac.

Campean: Din punctul dumneavoastra de vedere, aveti un suspect clar? Va imaginati cine ar fi putut sa-i puna pe acesti doi oameni sa intre in biroul dumneavoastra?

Cuculis: Deocamdata nu si nici nu vreau sa fac referire catre cineva, dar in functie de ceea ce voi constata ca lipseste din birou, cu siguranta voi face niste precizari in sensul acesta”.

Comentarii

# Silvia date 2 May 2019 13:08 +6

In țara"Balamuc"statul e impotent,mincinos şi servil mafiei! sistemul face TOT ce vrea.Iar votu-i inutil Fără reset TOTAL țara rămâne captivă Iar justiția rămâne un grup criminal organizat.Desigur poporu'are drept de VOT,dar trolii SRI aleg. Degeaba LUJU dezgroapă că politicienii reîngroapă şi în afară de GARGARĂ,nimeni NU spune"REȚETA"celor 30 de ani de control NONdemocratic? TOATE Protocoalele,INCLUSIV cele prin care se execută comenzi EXTERNE.Inclusiv SCOPUL unor H.G.secrete,inclusiv H.CSAT ce produc acte neconstituționale. Doar VRĂJEALA TV dar NIMENI nu zice ADEVĂRU-NTREG! Deşi mulţi politruci sunt actori ÎN scena ilegală,Adevărații criminali jefuitori stau cu TUPEU pe FUNCȚII iar alții stau ilegal la beci.Păi de"AIA"NU se vrea resetarea statului şi LEGE conform constituitei De"AIA"tot poporu-i controlat şi puscariabil. Țara-i jefuită din'89 dar SRI"ne apără de extratereştri"participând la JAF cu firme secrete fără număr! "Aşa DA! Tovărăşie! Păi"Nici NU MAI AVEM NEVOIE DE RUŞİ" 8)

# Valter Cojman date 2 May 2019 14:42 +1

In Romania NU EXISTA COINCIDENTE.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 10.12.2023 – Prima adunare generala a judecatorilor in scandalul salariilor

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva