20 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

Simptomele unui stat impotent bolnav de Covid-19

Scris de: av. Victor STANILA | pdf | print

12 October 2021 11:42
Vizualizari: 3533

Senzatie de frig. Febra. Tremuraturi convulsive si ritmice. Respiratie scurta. Confuzie. Se adauga dureri: de cap, de ochi, de dinti, de firul de par si de tot felul. Toate sunt simptomele unui stat bolnav de Covid-19. Un stat impotent. Un stat care si-a asmutit cetatenii vaccinati impotriva celor nevaccinati. Un stat in care si unii, si altii detin adevarul absolut. Un stat ce face reguli pentru plebe, nu si pentru lideri. Un stat care astfel isi hraneste nebunii de agora. Acelasi stat care de 32 de ani distruge sistemul de sanatate.Tabloul de luni, 11 octombrie 2021 (caracterizat de record de pozitivare, record la ATI, record in Bucuresti), ilustreaza boala sistemului sanitar romanesc: subdezvoltat si subfinantat de zeci de ani. Recordurile amintite arata impotenta statului de a lua niste masuri inteligente.

Sunt aratati cu degetul nevaccinatii. La TV abunda de reportaje cu nevaccinati imbolnaviti. In numele luptei anti-Covid, se limiteaza drepturi si libertati, dar fara ca vaccinarea sa fi devenit obligatorie. De ce? Pentru ca obligatia de a se supune vaccinarii nu inseamna si obligatia de a suporta greselile medicale legate de administrarea vaccinului sau de a fi cobaiul unor experimente medicale. Iar daca vaccinarea ar fi obligatorie, ar trebui prevazuta si o compensatie baneasca in caz de eroare. Va fi statul capabil sa isi asume o asa obligatie? Ar fi un semn de maturitate ce ar transmite incredere in actul de vaccinare.

Dar pana atunci, pe cei vaccinati cum ii protejati in fata Covid-19? Ce te faci si cu cei care plimba o asa-zisa „raceala”? Avem carantina de noapte intre 20:00 si 5:00 pentru persoanele nevaccinate, activitati recreative si sportive in aer liber, dar si sali de sport deschise pentru vaccinati si cei trecuti prin boala. Toate sunt reguli care lasa vaccinatii simptomatici sa se plimbe in voie pe strazi!

Cu toate ca pe nevaccinati i-am inchis, batem record dupa record. Ceva nu functioneaza si statul insista ca alearga Covidul doar noaptea pe strazi, in loc sa testeze repede si gratis. Aceasta deoarece, de exemplu, pentru a inchide o clasa nu e suficient sa spui ca e copilul pozitiv, trebuie sa ii faci un PCR. Si daca nu (mai) vrei sa platesti minim 250 lei pe un test si chemi salvarea, dureaza vreo 7 zile. Timp in care ceilalti merg la scoala. Sau alt exemplu: pana se confirma un vaccinat pretins racit, mai trec niste zile, mai imbolnaveste niste oameni... Un vaccinat a luat de la un vaccinat si a dat la alti vaccinati. Si in timpul acesta, rata de imbolnavire creste exponential. Si in ciuda aparentelor, statul ramane preocupat doar de nevaccinati. Caci vaccinatii fac forme usoare (oare?!?).

Ca vaccinarea e prioritatea statului care a uitat de vaccinati o arata si telverde Covid. Pe tasta 1 a telefonului avem: „Informatii despre vaccin”. Ai simptome de boala? Tasta 2! Si asteapta vreo 10 minute, dupa care te scuipa. Si mai baga o fisa! In final, daca iti raspunde, ti se spune sa astepti cuminte acasa.

Cineva... candva... te va testa!

#sanevedemcubine #sivaccinatiifaccovid

Comentarii

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 19.05.2024 – Dosarul 10 august a nimerit la un judecator #rezist

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva