16 April 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Sindicalistii din Penitenciare acuza BCR ca-i jupoaie de bani si ameninta conducerea ANP cu plangere penala, pentru amestec in conflictul cu banca

Scris de: | pdf | print

3 October 2010 15:16
Vizualizari: 11094

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor (FSANP), condusa de presedintele Sorin Dumitrascu, a anuntat ca va formula in cateva zile o plangere penala impotriva conducerii Administratiei Nationale a Penitenciarelor (ANP) pentru infractiuni de impiedicare a exercitiului drepturilor sindicale si abuz in serviciu contra intereselor persoanelor. FSANP acuza faptul ca :”In data de 01 octombrie 2010 prin adresa nr. 59308, fara a indica un temei legal si fara a consulta organizatiile sindicale reprezentative, ANP comunica Penitenciarului Vaslui ca o eventuala pichetare a sediului Bancii Comerciale Romane (BCR) nu reprezinta o revendicare sindicala si portul uniformei intr-un asemenea scop este interzis. (vezi facsimil).

 

Prin aceasta adresa, conducerii Penitenciarului Vaslui i se cere imperativ sa comunice personalului interdictia dispusa fara temei legal si sa ordone masuri in consecinta, in cazul in care acestia ar fi participat la o miscare de protest fata de BCR, in uniforma (…) Prin adresa nr. 59306/01.10.2010 conducerea ANP, fara a consulta in vreun fel organizatiile sindicale reprezentative la nivel central sau de unitate, da instructiuni conducerii Penitenciarului Vaslui in sensul de a impune personalului interdictia participarii la un eventual protest fata de Banca Comerciala Romana (BCR). In mod ilegal si abuziv, ANP pretinde ca revendicarile raportate la un operator bancar, in speta BCR, nu au natura sindicala si ca un astfel de protest in uniforma este interzis. Nu exista nici un temei legal pentru aceste sustineri si, deloc intamplator, aceasta pozitie coincide cu cea a BCR fiind insa contrazisa in mod clar si neechivoc de legislatia sindicala. Avand in vedere acest abuz, fara precedent in istoria recenta a relatiilor sindicale, invitam conducerea ANP sa retracteze adresa sus-amintita... Solicitam ministrului Justitiei investigarea acestei situatii si directorului Penitenciarului Vaslui aplicarea legislatiei specifice si ignorarea dispozitiei ilegale transmise de catre ANP.

Gardienii s-au suparat ca BCR i-a ars la dobanzi si comisoane

Sindicalistii si personalul din penitenciare sunt nemultumiti de introducerea unor comisioane ilegale, modificarea unilaterala a dobanzilor practicate si de incalcarea reglementarilor BNR in relatia contractuala. Sindicalistii au facut cunoscut urmatorul fapt: “In data de 20 septembrie 2010 sindicalisti din Penitenciarul Vaslui au pichetat sediul BCR din localitate in urma refuzului acestei institutii bancare de a rezolva amiabil problemele survenite in derularea unor credite. Reactia BCR a fost, explicabil, dar absolut oneros, ca o astfel de implicare a unei organizatii sindicale depaseste practica uzuala si se interpune unei relatii bilaterale client-banca, gestionata foarte profitabil de catre banca. Amintim, fata de aceste afirmatii, ca majoritatea bancilor uita de aceste pretentii atunci cand fac marketing unor produse bancare prin intermediul organizatiilor sindicale. In acest context, apreciem totusi disponibilitatea manifestata de BCR, ulterior protestelor, in a gasi solutii”.

Cititi aici comunicatul de avertizare al FSANP.

Comentarii

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 16.04.2024 – Rebranding la DNA

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva