13 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

SINDICATUL L-A PIPAIT APASAT PE BUCURICA – Minune: Sectia de procurori in materie disciplinara e-n stare sa dea si pedepse. „Brigada Nufarul” l-a ars pe #rezistentul George Bucurica de la PT Caras-Severin cu retrogradare profesionala. Bucurica e acuzat de manifestari ce aduc atingere onoarei profesionale si nerespectarea indatoririi de a se abtine dupa ce ar fi pipait o tanara, incercand s-o racoleze ca informatoare. Surse: Tatiana Toader, opinie separata pentru excluderea din magistratura

Scris de: Valentin BUSUIOC | pdf | print

17 December 2020 16:54
Vizualizari: 12884

Se simte ca vine Craciunul: un adevarat miracol s-a produs la Sectia pentru procurori in materie disciplinara din CSM, care a dovedit faptul ca este in stare sa dea si pedepse, nu doar sa albeasca parati pe banda rulanta. Joi, 17 decembrie 2020, „Brigada Nufarul” l-a sanctionat pe faimosul procuror #rezistent George Bucurica (foto), de la PT Caras-Severin, cu retrogradare profesionala: de la gradul de parchet de pe langa tribunal la cel de parchet de pe langa judecatorie. Iar pentru ca minunea sa fie completa, a existat si o opinie separata in sensul excluderii lui Bucurica din magistratura.Procurorul Bucurica – una dintre vedetele magistraturii romane care au protestat contra noilor legi ale justitiei, alaturi de judecatorul Vasilica Danilet et ejusdem farinae, atat in Romania, cat si la Bruxelles – si-a furat-o de la Consiliul Superior al Magistraturii pentru doua abateri disciplinare prevazute de art. 99 din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor:

- lit. a): „manifestarile care aduc atingere onoarei sau probitatii profesionale ori prestigiului justitiei, savarsite in exercitarea sau in afara exercitarii atributiilor de serviciu”;

- lit. i): „nerespectarea indatoririi de a se abtine atunci cand judecatorul sau procurorul stie ca exista una din cauzele prevazute de lege pentru abtinerea sa, precum si formularea de cereri repetate si nejustificate de abtinere in aceeasi cauza, care are ca efect tergiversarea judecatii”.


Iata minuta Sectiei pentru procurori in materie disciplinara din dosarul nr. 10/P/2018:


Cu unanimitate,

Admite actiunea disciplinara exercitata de Inspectia Judiciara impotriva paratului Bucurica Radu George, procuror in cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Caras-Severin, pentru savarsirea abaterilor disciplinare prevazute de art. 99 lit. a) si i) din Legea nr.303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.

Cu majoritate,

In baza art. 100 lit. d/1) din Legea nr.303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, aplica paratului Bucurica Radu George, procuror in cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Caras-Severin, sanctiunea disciplinara constand in retrogradarea din gradul profesional de parchet de pe langa tribunal in gradul profesional de parchet de pe langa judecatorie.

Cu drept de recurs in termen de 15 zile de la comunicare la Completul de 5 Judecatori al Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

Pronuntata in sedinta publica azi, 17 decembrie 2020.

Cu opinie separata, in sensul aplicarii paratului Bucurica Radu George, procuror in cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Caras-Severin, a sanctiunii disciplinare constand in 'excludere din magistratura'.


Dosarul Pipaiala l-a facut pe Bucurica si suspect la SIIJ


Fara sa reluam amanuntele spetei, amintim ca in acest dosar disciplinar procurorul George Bucurica este acuzat ca in 2017, pe vremea cand conducea Parchetul Judecatoriei Oravita, din judetul Caras-Severin, i-ar fi facut avansuri sexuale si chiar ar fi pipait-o pe o femeie (Monica Gabriela Stanca, fosta Bojin), in timp ce instrumenta un dosar penal deschis ca urmare a plangerii formulate de aceasta. Totodata, Bojin sustine ca Bucurica ar fi incercat s-o denigreze in presa, creandu-i imaginea unei informatoare (mai precis, procurorul sustinand ca el, de fapt, doar incercase s-o racoleze pe Monica Bojin pentru o colaborare informativa). Drept consecinta, Monica Bojin – aparata de catre avocatul Alexandru Lele – si-ar fi pierdut locul de munca. Click aici pentru a citi toate detaliile cazului care i-a adus procurorului George Bucurica nu doar dosarul disciplinar soldat cu sanctiunea de joi, 17 decembrie 2020, ci si un dosar penal la Sectia pentru investigarea infractiunilor din justitie, privind presupuse fapte de hartuire, hartuire sexuala si folosirea abuziva a functiei in scop sexual.


L-a-nfundat fix ce l-a revoltat


Incheiem, mentionand ca, din informatiile noastre, opinia separata in sensul excluderii din magistratura i-a apartinut vicepresedintei CSM Tatiana Toader, sefa Sectiei pentru procurori.

De asemenea, remarcam inca o ironie a dosarului disciplinar in care a fost indoit George Bucurica:
sanctiunea retrogradarii profesionale a fost introdusa in Legea nr. 303/2004 odata cu binecunoscutele modificari din 2018, impotriva carora au protestat Bucurica, Danilet si restul cohortei de magistrati hashtagisti. Pe scurt: procurorul Bucurica a fost sanctionat disciplinar exact in temeiul legii care l-a scos in strada. Ce sa zicem... Succes la recurs, la Inalta Curte!

Comentarii

# Tipa date 17 December 2020 17:56 +24

Codrin Stefanescu si apropiatii lui Dragnea sa se opuna trimiterii i lui la terapie intensiva pt ca de acolo iese mort, gratie aparatelor de ventilat mecanic si altor practici neortodoxe.Sa nu ia nicio pastila nimic in spital.

# Gilu date 19 December 2020 08:44 0

De- acu',poate sa scoată " bucurica" ,chiar si in public,ca nu pateste nimic...Halal sa-i fie !

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 12.06.2024 – Solomon o vrea pe “Veverita” la PICCJ

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva