14 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

SINGURA SOLUTIE CORECTA: EXCLUDEREA DIN MAGISTRATURA – Inspectia Judiciara s-a autosesizat dupa ce vicepresedintele CSM Daniel Horodniceanu a fost filmat cand incerca sa intimideze politistii care l-au oprit in trafic: „IJ s-a sesizat din oficiu pentru a se stabili daca exista indiciile savarsirii vreunei abateri disciplinare si va efectua verificari pentru a clarifica circumstantele incidentului si a evalua comportamentul magistratului in timpul interactiunii cu echipajul de politie”

Scris de: Valentin BUSUIOC | pdf | print

8 May 2023 12:59
Vizualizari: 6045

Inspectia Judiciara a anuntat luni, 8 mai 2023, ca s-a sesizat din oficiu dupa ce filmarea aparuta in presa, in care vicepresedintele CSM Daniel Horodniceanu (foto) se aude incercand sa intimideze doi politisti care il oprisera in trafic.Mai exact, Inspectia spune ca a inceput verificarile pentru a stabili daca Horodniceanu a comis vreo abatere disciplinara.


Iata comunicatul Inspectiei Judiciare (vezi facsimil 1):


„In urma aparitiei inregistrarii video in care domnul procuror Daniel-Constantin Horodniceanu, vicepresedinte al Consiliului Superior al Magistraturii, a fost oprit pentru control de catre un echipaj de politie, Inspectia Judiciara s-a sesizat din oficiu pentru a se stabili daca exista indiciile savarsirii vreunei abateri disciplinare si va efectua verificari pentru a clarifica circumstantele incidentului si a evalua comportamentul magistratului in timpul interactiunii cu echipajul de politie”.

 Tot luni, Consiliul Superior al Magistraturii a emis un comunicat asemanator (vezi facsimil 2):


In contextul recentei aparitii in spatiul public a unor articole de presa referitoare la domnul procuror Daniel-Constantin Horodniceanu, vicepresedinte al Consiliului Superior al Magistraturii, aducem la cunostinta publica urmatoarele:

Inspectia Judiciara s-a sesizat din oficiu pentru a se stabili daca exista indiciile savarsirii vreunei abateri disciplinare si va efectua verificari pentru a clarifica circumstantele incidentului.

Pentru consolidarea increderii in sistemul judiciar, exclusiv in temeiul legii si in afara oricaror influente, concluziile verificarilor vor fi prezentate opiniei publice imediat dupa analiza acestora la nivelul Consiliului, potrivit competentelor sale legale”.

 Singura solutie corecta, din punctul nostru de vedere, este excluderea din magistratura a procurorului Daniel Horodniceanu, avand in vedere comportamentul acestuia total inadecvat unui procuror.

In ceea ce priveste abaterile disciplinare ce pot fi retinute in sarcina lui Horodniceanu, o amintim doar pe cea prevazuta de art. 99 lit. m) teza I din Legea nr. 303/2022 privind statutul judecatorilor si procurorilor: „folosirea functiei detinute pentru a obtine un tratament favorabil din partea autoritatilor (...) altfel decat in limita cadrului legal reglementat pentru toti cetatenii”.

Dupa cum deja se stie, duminica, 7 mai 2023, jurnalistul Dan Bucura a publicat o filmare in care procurorul Daniel Horodniceanu, suparat ca a fost oprit in trafic, incearca sa-i intimideze pe cei doi politisti care l-au tras pe dreapta. Mai exact, vicepresedintele CSM i-a intrebat pe agenti daca stiu cu cine stau de vorba si s-a laudat cu relatiile sale, inclusiv de la varful Politiei (click aici pentru a citi). Imediat dupa aparitia dezvaluirii, Horodniceanu a iesit in presa, autovictimizandu-se si pretinzand ca a fost victima unei inscenari puse la cale de catre cei doi agenti de politie, care de fapt il cunosteau (click aici pentru a citi).

Comentarii

# Asta seamana identic pana la confuzie cu Ludovic Spiess date 8 May 2023 13:27 +3

L-a facut si pe asta Secu. Greseala lui a fost ca nu s-a controlat mai mult. Secu cunoaste psihologia puterii si l-au agatat fix pe modul cum stiau ca el va reactiona. Aici a gresit mult don Procuror. Poate fi si o chestie de Karma si de invatatura si pentru altii de-un lat cu el: cand ai puterea in mana decapiteaza sarpele pentru ca daca n-ai facut-o, dupa apusul Soarelui, cum i se va ivi ocazia, fii sigur ca reptila te va face fara urma de regret. Cine are ochi sa auda!

# santinela date 8 May 2023 13:38 +4

Nu conteaza ce va propune Inspectia Judiciara-ca sanctiune-, sectia Nufarul din CSM isi va face datoria si papagalul scapa cu "onoarea nereperata " !!

# Robert date 8 May 2023 14:52 +4

Sunteti dusi cu totii! Horodniceanu nici nu era acolo, filmul e facut de Ciat GPT-5 IS iar militianul, era un criminal organizat care are ciuda pe "don' procuror"! Totul e o facatura ordinara si o sa va lamuriti de asta cu totii, cand o sa vedeti ca nu-l sanctioneaza nimeni pe gras! Cel mult, o sa-i taie salariul pe 5 minute, cu 0.00000018%!

# Misu date 8 May 2023 15:48 +1

Nu intekeg abaterea cât timp nu a cerut sa nu fie sancționat.

# ?????? date 8 May 2023 17:27 0

& Cică, ,,obrazul subțire cu cheltuială se ține", însă, nu prea se vede, ? Bani , de la "bugetul public", ? Nu e vreun "Nicolae Manolescu", ?

# bah, io-s sefu' la crima dezorganizata date 8 May 2023 20:12 0

Asa si sa mai ancheteze inspectorii si felul inuman cu care to'ar'su porcoror a torturat gramatica limbii romane, si daca au timp intre doua cafele, sa vada daca nu cumva si-a luat si semianalfabetul asta diploma de meserias la crima organizata pe naspa. Si daca tot veni vorba.. militienii de ce nu sunt anchetati ca-s mai buni la gramatica decat slana voda?

# lex et honor date 8 May 2023 22:29 -1

O atitudine fireasca a procurorului in fata unei inscenari a politistilor de rural. Ne plac telenovelele ieftine.

# Dan date 9 May 2023 11:23 +2

A se lectura Dispozitia Inspectorului General al IGPR nr. 97/03.11.2020 referitor la Body Worn Camera, nepublicata in Monitorul Oficial.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 12.07.2024 – Zeci de procurori vor sa devina si sa ramana sefi

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva