13 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

SISTEMUL ABUZIV TREBUIE PUS IN LESA – Noul ministru al Justitiei Florin Iordache promite masuri dure impotriva derapajelor de la lege: „Voi cauta ca un text din Constitutie sa devina cu adevarat operational. Am in vedere articolul potrivit caruia procurorii isi desfasoara activitatea sub autoritatea ministrului Justitiei... Am in vedere legea raspunderii magistratilor... Voi propune o revedere a CP si CPP... Egalitatea de arme intre acuzare si aparare. Sa intarim puterea judecatorului” (Video)

Scris de: George TARATA | pdf | print

4 January 2017 17:57
Vizualizari: 25608

Sunt semne bune pentru insanatosirea Justitiei din Romania si curatarea sistemului de procurorii si judecatorii abuzivi. Noul ministru de Justitie, Florin Iordache (foto), si-a prezentat, miercuri 4 ianuarie 2016, in fata Comisiei juridice din Parlament, principalele obiective pentru mandatul sau. Iar printre tintele lui Florin Iordache se numara adoptarea unei legi a raspunderii magistratilor si punerea procurorilor sub autoritatea ministrului de Justitie.

Florin Iordache a explicat ca pentru a avea o Justitie mai buna este nevoie de legi mai bune, iar in acest sens va propune prim-ministrului o reevaluare a Codului penal si a Codului de procedura penala, prin consultarea magistratilor, a Consiliului Superior al Magistraturii si a mediului academic. De asemenea, Iordache a atras atentia si asupra existentei a cateva zeci de articole din cele doua coduri declarate neconstitutionale de catre CCR.


Ministrul Florin Iordache a precizat, totodata, ca doreste ca articolul din Constitutie care prevede ca procurorii isi desfasoara activitatea conform principiului legalitatii, impartialitatii si controlului ierarhic, sub autoritatea ministrului Justitiei, sa fie aplicat cu adevarat, dupa ce ani de zile el a fost ignorat sau folosit abuziv uneori.

In ceea ce priveste legea raspunderii magistratilor, Florin Iordache sustine ca aceasta va fi adoptata doar in urma consultarilor cu asociatiile profesionale ale magistratilor, cu CSM si dupa o dezbatere transparenta si corecta.

Iata cateva declaratii ale ministrului de Justitie Florin Ioradche:

Pornind de la faptul ca pentru a avea o Justitie buna avem nevoie de legi bune, voi cauta sa aduc in actualitate unul dintre principiile fundamentale ale dreptului, si anume principiul securitatii juridice, aruncat la colt in ultimul deceniu printr-o inflatie legislativa galopanta, prin acte normative contradictorii, incomplete si mai ales lipsite de predictibilitate. In acest sens, voi propune primului ministru o revedere a principalelor acte normative, inclusiv a Codului penal si a Codului de procedura penala prin implicarea mediului academic, a asociatiilor profesionale si a CSM-ului. Profit ca sunt in fata Comisiei juridice, vreau sa va reamintesc, stimati colegi, ca aveti la dumneavoastra peste 40 de decizii ale CCR care vizeaza Codul penal si Codul de procedura penala. Cred ca aici, la Comisia juridica, este locul in care ne putem apleca si sa punem in concordanta Codul penal si Codul de procedura penala cu aceste decizii ale CCR. In activitatea de administrare a Justitiei voi incerca sa regandim viziunea cu privire la distribuirea bugetului Justitiei pentru a reduce risipa si pentru a limita unele excese, pentru a relua programul de construire si reabilitare a unor sedii, pentru imbunatatirea intregului sistem informatic, pentru reabilitarea locurilor de recuperare.

Voi cauta ca un text din Constitutie, fie ignorat complet de unii ministri ai Justitiei, fie abuziv exercitat de altii, sa devina cu adevarat operational. Am in vedere articolul 132 din Constitutia Romaniei privind statutul procurorilor, potrivit caruia procurorii isi desfasoara activitatea conform principiului legalitatii, impartialitatii si controlului ierarhic, sub autoritatea ministrului Justitiei.

In acelasi timp, prin consultarea intregului corp profesional, a magistratilor, dar si a societatii civile voi incerca sa fiu un factor mai activ in promovarea unor politici publice in domeniul Justitiei, astfel incat increderea in Justitie sa creasca. Am in vedere legea raspunderii magistratilor, elaborarea unor strategii de prevenire si control a criminalitatii in ansamblu, si nu numai. In acest sens, voi sustine reinfiintarea Institutului de Criminologie abuziv desfiintat in 2007.

Voi cauta ca intr-un timp cat mai scurt sa deblochez situatia de criza din penitenciarele din Romania, prin construirea sau identificarea unor noi spatii pentru cei privati de libertate, dar si printr-o resocializare si regandire a viziunii cu privire la o politica penala umanista in care sanctiunile alternative la pedeapsa inchisorii sa nu aiba un caracter decorativ.

Sa dam greutate acelei sintagme care suna atat de frumos, egalitatea de arme, intre acuzare si aparare. Sa intarim, totodata, puterea judecatorului, singurul si unicul decident al procesului. Acesta trebuie sa simta ca este cu adevarat independent, nu numai de factorul politic dar si de alti actori ai realitatii romanesti, care pe o cale sau alta pun presiune asupra corpului magistratilor. Trebuie sa imparte dreptatea, asa cum prevede legea, si dupa propria constiinta.

(...)

Raspunderea magistratilor este o lege pe care noi ne-am asumat-o si care cred ca Romania o poate adopta, dar, inca o data spun, printr-o larga consultare si invitarea la nivelul Parlamentului, pornind cu CSM-ul, asociatiile magistratilor, asociatia procurorilor, pentru ca numai printr-o dezbatere transparenta, corecta si normala putem adopta si noi o lege a raspunderii magistratilor pe un model european.

*Vedeti aici audierea noului ministru al Justitiei, Florin Iordache

Comentarii

# Sorin date 4 January 2017 18:32 +23

Consultarea cu CSM nu are rost, pentru ca daca cei din CSM ar vedea ce se intampla, faceau demult curatenie, insa ei au lasat lucrurile mult mai rau. Consultarea trebuie facuta cu oamenii de rand, cu cei care au avut parte de nedreptati in instanta.

# unul din lumea cea mare date 4 January 2017 19:40 +10

sa/ti ajute dzeu florine.ai postul cel mai important din toata administratia grindeanu si din tot psdul lui dragnea.esti omul de baza in refacrea credibilitatii in injustitia mermelita din romania prin grija tradatorilor de neam si tara moroiul /marele alb cu sprijinul lingaciosilor incepind cu cesemeaua coanei victorita despre care toti interlopii rid ca si/a aranjat frinili

# Popescu date 4 January 2017 21:33 +2

,,mermelita" , ,,romania" , ,,cesemeaua"-cuvinte care cararacterizeaza autorul ca fiind descalificat pentru a posta pe site-ul acesta! Nu se ofera nimeni sa-l educe/instruiasca? Pacat! In fond,sarmanul,scrie despre ce nu intelege! Iertare,dar ar trebui sa invatati sa taceti inainte de a vorbi despre lucruri care va sunt straine/pentru care nu sunteti calificat!Ar fi un semn de intelepciune din partea dvs.!

# unul din lumea cea mare date 4 January 2017 22:09 0

pentru popesu//hai ba fugi de acilisa in justita ta mermelita!sictir nerusinatilor si spaguitilor!!!!!!!!!!

# Aramis date 5 January 2017 17:34 +3

Solutia exista: Curtea cu Juri, care presupune implicarea poporului printr-un numar de cetateni, care sa repezinte elite profesionale si morale in randul po******tiei, solutie care se aplica cu succes in tari cu democratie ridicata. In plus, plecand de la convingerea ca ne vom ingrozi de ororile judicare si ticalosiile petrecute in Romania ultimilor 10 ani, s-ar impune o solutie normala, de vindecare a ranilor suferite de po******tie, pe modelul scoaterii in afara legii a regimului comunist. ASADAR: masuri pentru scoaterea in afara legii a Regimului Basist !!!

# Raneti Tudor Andrei date 6 January 2017 12:11 0

Monica Macovei: „CSM este un fel de Mafie a Justiţiei şi acoperă tot ce e rău în sistem” http://www.cotidianul.ro/monica-macovei-csm-este-un-fel-de-mafie-a-justitiei-si-acopera-tot-ce-e-rau-in-sistem-275550/

# coco date 4 January 2017 18:37 -23

deci este imperios necesar ca procurorii sa fie dirijati de un politician ? asta va aduce categoric mari beneficii tarii !! :)) Ne-om pomeni ca si stie mai bine legea penala decat cei din ministerul public .... :)

# unul din lumea cea mare date 4 January 2017 19:48 +1

ptr coco//bai dankh,hai sictir!!toti procurorii ca tine o sa aveti soarta amara si o sa va expulzeze astia din justita mermelita!!!!!!peste 80% din voi trebuiti sa ajungeti in pandaimos pe multi ani si TOTRURATI CUM ATI TORTURAT VOI.NENOROCITILOR!!!!!!V/AS TINE NUMAI CU GAZE DE ESAPAMENT IN CELULA, CA LA TREBLINKA,ASA CUM I S/A INTIMPLAT PRIMARULUI DE LA RM VILCEAT!!!!

# Popescu date 4 January 2017 21:45 +3

,,sictir", ,,mermelita", ,,pandaimos"-limbaj de detinut! Habar nu aveti despre ce vorbiti! Cine sunteti dvs. si pe ce va bazati cand spuneti ca 80% dintre magistratii procurori ar trebui sa ajunga la inchisoare(?)? Domnule aveti frustrari personale? Ati executat vreo pedeapsa cu inchisoare de aveti acest limbaj? Ati citit/instrumentat vreodata un dosar penal? Iertare,dar sunteti pe dinafara!

# unul din lumea cea mare date 4 January 2017 23:02 -2

ptr popescu// da cona victorito!!!!am fost condamnat pentru baltagul,ca am citit baltagul !!!sa/ti mai ,,spui pentru ce mai fui condamnat?cica, si ca i/am bestelit p,aia din justiti mermelita si ,,le/am stirbit credibilitatea,, care/i ciob si ei sint zob ca sint ,,ca capra riosa cu coada pe sus,, sau ca paduchele din frunte,ei fac ticalosii si vor si mai multi bani,cica asa/i la mermeleala cu cit mermelesti mai mult cu atit ai tupeu mai mare.suficient coana victorito cu cazierul meu?recunoscui sue me!!!!!!!!

# Petrescu date 5 January 2017 00:59 +10

Domnule Popescu dar cind un gunoi de procuror incepe direct urmarirea penal in persona cum este? normal este sa fie inceputa in rem, mai mult trimiti o persoana in judecata imputindui o fapta pe care inculpatul nu avea cum sa o comita deoarece documentele la care face referire procurorul tot timpul sau gasit la acesta si la nimeni altul, singura posibilitate era daca procurorul i le punea acestuia la dispozitie! In proportie de 40% sunt numai mizerabili in Ministerul Public.

# DODI date 4 January 2017 20:40 +7

COCO este noul pseudonim al CUCUVELEI MOV? După comentarii așa pare. După apucături încep să nu am nici dubii. În orice caz este cel puțin dubioasă frica unora că PSD va încerca să facă în țară curățenie.

# av date 4 January 2017 18:45 -12

Dle Bota , acum este timpul sa iesiti in fata sa spuneti adevarurile si nedreptratile prin care trec colegi avocati .

# babica date 4 January 2017 18:50 +9

D-le ministru al justitiei, curatenie trebuie facuta la parchetele curtiilor de Apel si la instantele Curtii de Apel. Conform Art. 38, alin. 1, c) din C.P.P. Competenţa curţii de apel judecă în primă instanţă: infracţiunile săvârşite de judecătorii de la judecătorii, tribunale şi de procurorii de la parchetele care funcţionează pe lângă aceste instanţe; .... Credeti-ma, procurorii de la parchetele de pe langa Curtea de Apel impreuna cu judecatorii de la Curtea de Apel, resping plangerile petitionarilor care au depus plangere impotriva altor magistrati corupti care au abuzat in serviciu, au favorizat pe faptuitori s.a.m.d. Trebuie introdus un articol prin care sa rezulte ca la instantele de judecata sa asiste si un juriu din oameni asa cum exista in S.U.A.

# Edelweiss - Rarinc de Bukowina date 4 January 2017 21:34 +5

Confirm ticăloșia explicată de babica! În 2015 am depus plângere penală la PCA Sv. Împotriva judecătoarei vicol gabriela - „Inducerea în eroare a organelor judiciare” și bucșa andrei sebastian - „Abuz în serviciu”. Procurorul șef de secție martin constantin de la PCA Sv. a ținut dosarul la sertar exact 1 an. După ce m-am prezentat în audiență, la împlinirea sorocului, mi-a clasat plângerile. Am contestat pe 339 la Procurorul General. lămășanca a luat cu copy-paste prostiile lui Marin și mi-a respins plângerea. Am contestat pe 340 la CA, acolo vine nechifor veta care ia și ea cu copy-paste din prostiile lui martin și ale lămășancei și-mi strică chiuveta. „Respinge ca nefondată plângerea”. END OF STORY! Împotriva acestor bulangii, chiar prin procedura reglementată, nu ai cum să-ți găsești dreptatea. Justiția, în acest caz, este un concept utopic.

# Margareta Matei date 4 January 2017 19:00 +1

"Florin Iordache a explicat ca pentru a avea o Justitie mai buna este nevoie de legi mai bune, iar in acest sens va propune prim-ministrului o reevaluare a Codului penal si a Codului de procedura penala, prin consultarea magistratilor, a Consiliului Superior al Magistraturii si a mediului academic. ". Pare a fi un tip foarte inteligest acest ministru. Si chipul lui spune acelasi lucru, si ceea ce gandeste. Speram ca si faptele dansului vor fi in concordanta cu vorbele. E adevarat ca legea din aceasta tara e cu handicap uneori. Sunt curioasa daca retusurile la lege o vor imbunatati sau vor fi mai mult distructive, cam cum merg toate in aceasta tara de obicei.

# Sorin date 4 January 2017 20:03 0

Margareta Matei, poate ca o fi nevoie de legi mai bune, dar actuala lege trebuiua respectata si nu s-a respectat, acum daca se vor da legi mai bune, crezi ca se vor respecta? :-*

# Legiuitorul nelegiuit date 4 January 2017 20:38 -9

Raman la parerea ca sub pretextul derapajelor de la.lege politicul vrea sa.puna.cosul pe justitie pt a o stapani si a se face nevazute smecheriile de la nivelul ala de sus..Derapajele de la.lege apar in cadrul unui.proces care aproape e public si in faza de urmarire penala...sau in culisele obscure ale politicului care plas******ste legi nelegiuite ?derapajul major e in sfera politicului care lucreaza ca niste albine la.propseritatea lor economica 90% din timpul lor  munca...nu pt statul asta..auzi prim ministru fara microfon si seful partidului.cu 100 de microfoane in fata..Traiasca PCR

# ION date 4 January 2017 21:21 +9

 Majoritatea procurorilor (peste 80%) nu respecta legea, administreaza ilegal probe, obtin "probe" prin santaj,intimidare etc.  .Am vazut  MARTORI incatusati  pentru ca nu declarau ce dorea POLITISTUL/ procurorul . Mare atentie la  cei din politie care instrumenteaza cauzele .Daca SE VREA o justitie corecta,trebuie INCEPUT prin  anchetarea  tuturor   procurorilor  si judecatorilor vinovati de distrugerea a mii de familii. Numai asa sistemul se va corecta.

# Pt. COCO date 4 January 2017 21:31 +3

Coco dragă, nu e bine să fie fie coordonați de un politician....nu e bine să fie coordonați decât de propria lor constiință( pentru cine a are-așa ceva e lucru rar), dar te întreb, e mai bine oare ca procurorii să fie dirijați de SISTEM???hai Coco dragă, nu te preface că nu există.. Toată lumea juridică și lumea nejuridică de la mic la mare s-a prins, în fine, că sistemul există și e odios. Așa că vezi tu Coco dragă, lasă să stai sub autoritatea domnului Iordache, că poate și-a fi mai bine.

# Edelweiss - Rarinc de Bukowina date 4 January 2017 21:41 -3

Cum soluționasem Io* problema răspunderii magistratului în al meu „Proiect histrionic de reformare a justiției”? Inga cum: „ În loc de vechiul CSM, va fi alcătuit un fel de Tribunal po******r, alcătuit dintr-un număr de asesori po******ri corespunzător numărului județelor țării, plus un număr de 6 asesori corespunzând municipiului București. Acest tribunal po******r va avea drept de pronunțare asupra tuturor fărădelegilor comise de magistrați, semnalate de petenți și dovedite prin probe concrete din care să rezulte indici temeinici privind nelegiuirea respectivilor golănași-magistrați. Tot acest tribunal al poporului va aduce la îndeplinire și sentințele definitive și irevocabile, motiv pentru care, în dotarea membrilor acestui tribunal se vor regăsi, obligatori, naganul și cnutul căzăcesc, kalashnikovul, aruncătorul de grenade, șnurul bizantin de zugrumat sau injecția letală și scaunul electric born in USA.” :lol: :lol: :lol:

# URA URA URA - TRAIASCA PREAIUBITUL CONDUCATOR date 4 January 2017 22:09 -17

Pentru antenisti e bine ca a venit psd-ul dar pentru restul tării va fi jale. La cat de bine merge economia in tara asta, ce subiect tine prima pagina toata mass media?! LEGEA RASPUNDERII MAGISTRATILOR. Sincer ma asteptam, ca om de rand, sa aud dezbateri pe teme economice, sociale, etc. etc. Dar nu, penalii neocomunisti vor anihilarea singurului adversar ce sta de-a curmezisul hotiei desantate: sistemul judiciar. Bravos patrioti, bravos mercenari postaci.

# unul din lumea cea mare date 4 January 2017 23:09 +6

ptr URA URA URA - TRAIASCA PREAIUBITUL CONDUCATOR//sictir baaaaaa nesanatosule(asta/i ala cu statuile)

# butnaru date 4 January 2017 22:13 -8

eu, care sunt adevaratul edelwiss, doresc sa ma dezic de comentariile postate in numele meu. Semneaza, Butnaru cel frustrat.

# EdelwEiss - Rarinc de Bucovina date 5 January 2017 00:56 +7

Gicuță, sergent-major nătărău, maladeț kaghebist, să știi că te spun lui Popescu că postezi cu numele lui, ca să provoci zâzanie. :lol: Apropos: ce zici, în 12 obțin în contencios administrativ o sentință favorabilă mie și defavorabilă IPJ Sv. în urma căreia vei avea O NOUĂ PLÂNGERE PENALĂ pentru „ABUZ ÎN SERVICIU” - „însoțirea și asigurarea nelegală coloanei unui politruk în campania electorală”, exact după tipicul și precedentul caz oprea :lol: Pregătește-te să dezbraci haina albastră a statului PE CARE NU O MERIȚI! TâNpitule! (învață măcar să scrii corect EDELWEISS!)

# Edelweiss - Rarinc de Bukowina date 5 January 2017 00:32 +4

Amice, ejti slăbuț. M-ai dezamăgit cu asăminea tendință „ofensatoare” de tăria fularului de la gâtul școlerilor de clasă pregătitoare. Vaaai de steaua ta de nătărău! Ia de acilea meșteșug: „Folosirea termenului „frustrare/frustrat/frustrată” e fenolftaleina prostiei” /// fragment: „Între timp, termenul „frustrare” mai foloseşte la ceva. Îţi dă de gol prostul. Prostul care se screme să mimeze deşteptăciunea folosind neologisme tăioase cu consoane fricative.” Pentru conformitate, acilea: https://lorenalupu.wordpress.com/2014/09/06/folosirea-termenului-frustrarefrustratfrustrata-e-fenolftaleina-prostiei/

# Indiferent date 5 January 2017 09:36 +3

Sa speram ca si actioneaza in sensul spuselor dl. Iordache...Sunt destui pe-aici si-n tara, destul de idioti sa sustina cloaca numita DNA, deci sunt sanse mari sa apara tot felul de hipsteri rupti in fund prin piata victoriei sa reclame independenta justitiei..sa tipe ca raspunderea magistratilor e atingere la statul de drept. Sarmani idioti, care tipa si pe facebook, adica sa fii atat de prost incat sa sustii ca o anumita categorie profesionala este intangibila indiferent ce abuzuri face...e de noaptea mintii.

# Taranu de la Tara date 5 January 2017 14:30 +6

EDELWEISS, Prieten drag! Nu uita, ca ai un statut care nu-tzi permite sa te irosesti cu alde tarla-n barla. Dandu-le raspuns, la toate prostioarele, fara sa vrei le faci PR. Da-i in...spuma marii! }}}! ;-)

# TITULESCU date 5 January 2017 16:30 0

NICI nu se instalara bine si domnul Dragnea si incepu sa PUPE IN C.. JUDECATORII SI SA SPUNA CATE AVANTAJE SI DREPTURI O SA LE DEA . DE LA ASEMENEA politica de PUPINCURISM E CINEVA ATAT DE NEBUN SI IDIOT SA AIBE ASTEPTARI?ORICINE SUSTINE ACEASTA JUSTITIE CU acesti JUDECATORI SUSTINE ASASINATUL SOCIAL PESTE ROMANIA SI O FACE IN DISPRET TOTAL FATA DE ROMANIA.

# basaus pampalannis date 5 January 2017 17:42 +2

codul penal trebuie sa inceapa asa: orice persoana este nevinovata pana in momentul cand un complet de judecata hotaraste, pe baza unor dovezi materiale, care probeaza vinovatia. urmatorul articol trebuie sa fie: inscenarea comiterii unei infractiuni, falsificarea unor probe care ar dovedi vinovatia unei persoane, se pedepseste cu dublul pedepsei legale maxime in vigoare pentru fapta pentru care se comite inscenarea. si ar mai trebui trecut n codul penal: santajarea sau oferirea de bani unui judecator sau procuror, pentru a influenta bunul mers al unui proces penal, se pedepseste cu inchisoarea pe viata. tot cu inchisoare pe viata trebuie pedepsita si fapta procurorului sau a judecatorului care cere foloase materiale (bani, obiecte, servicii inclusiv sexuale) pentru a schimba mersul procesului penal/civil. abia atunci se va putea face dreptate in justitie. si ar mai trebui exclusi din magistratura toti cei care au fost procurori sau judecatori inainte de 1989!

# mishugitza date 5 January 2017 17:53 0

Ia de-aci, dobitoc elucubrant: “Falsa conștiință este în primul rând cultivarea unei credințe despre sine cu mult superioară realității, este o imagine exaltată a unei excelente absențe" "Falsa conștiință ne obligă, fără să ne dăm seama, să jucăm un rol, mai mult, să înscenăm o dramă pentru acest rol și să o populăm cu crezuri și cu lupte false, cu apoteoze şi dezastre fictive. Cred că mulți dintre noi au văzut sau avut în preajma lor asemenea inși jucându-şi tristul rol pe scena lumii. Unii sunt atât de naivi, atât de de transparenţi şi atât de evident ridicoli, încât nu pot inspira decât o ironie indulgentă şi aproape tandră. Alţii însă pot fi de-a dreptul siniştri. Şi sunt numeroşi, au diferite apucături, dar reductibile la un tip fundamental."

# mishugitza date 5 January 2017 17:56 0

"Omul de felul acesta se crede și vrea să fie crezut tocmai ceea ce nu este, şi anume un om nobil în sfera etică și afectivă, luminat în ordinea cognitivă şi puternic în cea volitivă. Fiind un simplu veleitar utopic, vrea să apară nici mai mult, nici mai puţin decât ca paradigma excelenţei umane. Iar această imagine falsă despre sine o afirmă şi o exibă cu patos, trăind-o mai ales când o propune altora sau se gândeşte pe sine între alţii sau mai presus de alţii" presus de alţii. Omul acesta, care este o minciună întrupată, sfârşeşte aproape totdeauna prin a se considera un nedreptăţit şi chiar un martir, persecutat de semenii lui obtuzi şi ingraţi, eventual invidioşi. Prigonit de „oameni”. Şi iată că, la răul pe care omul înzestrat cu o falsă conştiinţă îl face prin incapacitatea, incompetenţa şi veleitarismul său, se adaugă, virulentă, şi setea lui de răzbunare, care este dublă: una, inconştientă, faţă de cei mai buni decât el; şi alta, de suprafaţă, asumată conştient şi agresiv,"..

# Neutru date 5 January 2017 17:57 +2

De ce nu ar putea fi justitia condusa de un politician ? De fapt, mai mult administrata de un politician, mai ales ca acesta este LA BAZA OM AL DREPTULUI ! Dar cand M.M. a "faurit" un sistem pentru "domnia" lui TB de ce nu ai iesit sa "latri" nimic ? Ti-a convenit, esti/erai din sistem, ai beneficiat dupa el !... Jigodie basista ! Faci parte din partea cea mai retrograda a fostei Securitati !

# misugitza date 5 January 2017 17:59 0

"Omul de felul acesta se crede și vrea să fie crezut tocmai ceea ce nu este, şi anume un om nobil în sfera etică și afectivă, luminat în ordinea cognitivă şi puternic în cea volitivă"... "Şi devine periculos: reclamagiu fără odihnă, calomniator neruşinat, procesoman. Şi uneori patosul lui este atât de mare şi de persuasiv, încât se găsesc oameni care să-l creadă, să-l sprijine, uneori chiar să-l promoveze, până îşi rupe din nou gâtul şi o ia de la început cu lamentaţiile şi cu vindictele. Omul nostru e, în felul lui, de neînvins. Iar falsa lui conştiinţă este mai nocivă decât minciuna deliberată, decât ipocrizia sau decât o calculată calomnie.”

# mishugitza date 5 January 2017 18:41 0

Repet, șobolan grețos, punându-ți în fața hâdă oglinda propriei tale condiții jalnice: ..."Şi devine periculos: reclamagiu fără odihnă, calomniator neruşinat, procesoman. Şi uneori patosul lui este atât de mare şi de persuasiv, încât se găsesc oameni care să-l creadă, să-l sprijine, uneori chiar să-l promoveze, până îşi rupe din nou gâtul şi o ia de la început cu lamentaţiile şi cu vindictele. Omul nostru e, în felul lui, de neînvins. Iar falsa lui conştiinţă este mai nocivă decât minciuna deliberată, decât ipocrizia sau decât o calculată calomnie.” A zis!

# mishugitza date 5 January 2017 20:15 0

pentru a nu mai fi gresit inteleasa, comentariile mele se adresează exclusiv subiectului articolului - noul ministru al justitiei.

# gogu date 5 January 2017 20:26 +4

Justitia este injustitie procurori care trimit in judecata oameni nevinovati la pressiunea politica sau a sistemului mafiot Judecatori care judeca fara sa cunoasca dosarul si fara sa cunoasca legea sub aceeasi influenta a mafiei Complete de judecata la Curtile de Apel care resping cereri fara sa deschida dosarul Destine si vieti distruse pentru oameni nevinovat. Sunt pline puscariile de oameni nevinovati. Cu siguranta mai exista si dreptate in justitia din Romania cu judecatori care judeca dupa legi probe si martori dar din pacarte sunt putini si nu sunt ajutati. Atunci cand un judecator imparte nedreptatea si acest lucru se dovedeste ca a fost cu rea intentie sau din incopetenta obligatoriu rebuie tras la reaspundere exclus din magistratura si trimis dupa gratii Avem puzderie de procese la CEDO impotriva justitiei din Romania cu sume mari care se platesc din banii nostrii pentru magariile unor procurori si judecatori . De ce sa nu plateasca ei daca este din vina lor judecata gresita.

# mishugitza date 5 January 2017 20:37 0

Ba nu, e pentru un laș care când se vede dominat intelectual, când i se spune adevărul în față, își ia tălpășița, ștergându-și comentariile răsuflate de răspuns și, împrumutând nick-ul "adversarului", postează "precizări" mincinoase în numele lui, sperând ca lumea să treacă cu vederea umilința pe care a încasat-o frontal :) Mai taie din ele, "potaie scelerată".... Nu-mi pun încă mintea cu tine, semidoctule care îți extragi "cultura" de pe google, dar din când în când, voi intra să te pun la punct, că maaare ți-e nerușinarea... Așa-i că te simți/resimți?

# mishugitza date 5 January 2017 22:23 0

Îmi cer scuze pentru o eroare regretabilă: un comentariu postat NU POATE FI ȘTERS DIN PAGINĂ DECÂT DE ADMINISTRATORII PAGINII. Cititorii NU POT NICI EDITA, NICI ȘTERGE PROPRIUL COMENTARIU. În rest rămâne așa cum am afirmat: sunt atât de genială încât îmi extrag citatele din Petru Cretia - „Luminile și umbrele sufletului” de pe site-ul webcultura, căci generația noastră - a putzoilor postdecembriști fătați în zilele și nopțile lui dec. 89, posedă doar agri-cultură generală, nicidecum ceea ce se poate defini a fi o solidă cultură generală. Noi am dovedit că suntem generația analfabeților funcțional, loaze multe cu note de peste 9 și diplome frumos colorate, nu am făcut nici un minuțel de cătănie, nu știm să facem nimic acătării, dar avem un singur atribut definitoriu: SUNTEM TUPEIȘTI. Loaze multe și cu tupeu.

# Rarinc de Zamostea (care NU E ÎN BUCOVINA) date 6 January 2017 11:36 0

Zamostea nu e în Bucovina, trepăduș exaltat...În rest, numai de bine, semidoct vetust!

# MEMORIU IN FAVOAREA AMNISTIEI GENERALE date 6 January 2017 15:01 +1

Jalba hoților din închisori de Ion Luca Caragiale Dați-ne drumul din pușcărie, Dați-ne posturi, Cu bune rosturi, Dați-ne voie la tâlhărie, C-a sta în lanțuri Când alții danțuri Trag fără frică sus la putere, Și când ei fură Fără măsură, E anarhie!... însă... tăcere: Ei au putere!... Dați-ne drumul, căci, cum se poate Noi în catene, Pe când în pene Dânșii se umflă, și peste toate Pun pungășeala Și târnuiala?... Noi stăm la umbră pentru nimica Și... dânșii fură Fără măsură Și, ei sunt liberi!... Nu cunosc frica, Nu e nimica!... Dați-ne drumul: e nedreptate În pușcărie Ca să ne ție Colegii noștri! Oh! ce păcate!... A noastră școală A rămas goală, Căci toți elevii au chilipire, Au berechete, Grase budgete... Iar noi, acilea în amorțire Stăm în lihnire!... Dați-ne drumul! fără zăbavă! Dați-ne posturi Cu bune rosturi, Dați-ne totul: fiți de ispravă! La tâlhărie Țara să fie Pe mâna noastră a tuturor, Iar nu voi care Ați făcut stare..BLA BLA BLA :D :D

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 12.06.2024 – Solomon o vrea pe “Veverita” la PICCJ

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva