24 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

SISTEMUL NU-SI IARTA DUSMANII – DNA i-a inventat un nou dosar fostului presedinte PSD Liviu Dragnea, cu cateva luni inainte ca acesta sa fie intre in procedura de liberare conditionata. Dragnea este acuzat de trafic de influenta si folosirea autoritatii de lider de partid in legatura cu vizita facuta in SUA cu ocazia investirii presedintelui Donald Trump si numirea consulului general al Romaniei la Bonn

Scris de: George TARATA | pdf | print

14 January 2021 19:05
Vizualizari: 5534

Sistemul nu-l slabeste pe fostul lider PSD Liviu Dragnea (foto). Aflat deja la inchisoare dupa condamnarea politica din dosarul angajarilor fictive si inculpat in dosarul Tel Drum, Liviu Dragnea a primit o noua lovitura.


 

Joi, 14 ianuarie 2021, Dragnea a fost scos din penitenciar si dus la DNA unde i s-au prezentat acuzatiile din cel mai nou dosar fabricat impotriva sa. Este vorba despre un dosar in care Liviu Dragnea a fost pus sub urmarire penala pentru doua infractiuni de trafic de influenta si pentru folosirea influentei sau autoritatii de catre o persoana care detine o functie de conducere intr-un partid, in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.

Acuzatiile au legatura cu vizita pe care Liviu Dragnea a facut-o in SUA cu ocazia ceremoniei de investire a presedintelui Donald Trump si cu numirea consulului general al Romaniei la Bonn. Foarte interesant, dosarul DNA vine cu putine luni inainte ca Liviu Dragnea sa intre in procedurile de liberare conditionata. Si este evident, credem noi, ca punerea sub acuzare a lui Dragnea in aceasta cauza si calitatea de inculpat din dosarul Tel Drum vor fi folosite de DNA ca argumente impotriva liberarii conditionate a fostului presedinte PSD.


Prezentam acuzatiile DNA:


“Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Sectia de combatere a infractiunilor asimilate celor de coruptie au dispus efectuarea urmaririi penale fata de urmatorii suspecti:

DRAGNEA NICOLAE-LIVIU, la data faptelor presedinte al Camerei Deputatilor si presedinte al unui partid, in sarcina caruia s-au retinut

- doua infractiuni de trafic de influenta

- folosire a influentei sau autoritatii de catre o persoana care detine o functie de conducere intr-un partid, in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite (art.13 din Legea 78/2000)


DIMITRESCU GHEORGHE, la data faptei consilier parlamentar, in sarcina caruia s-a retinut infractiunea de cumparare de influenta.


In ordonanta de efectuare a urmaririi penale se arata ca in cauza exista aspecte din care rezulta suspiciunea rezonabila ce contureaza urmatoarea stare de fapt

I. In perioada ianuarie 2017 - mai 2017, Dragnea Nicolae-Liviu ar fi primit de la un om de afaceri, suspect in cauza, foloase necuvenite pentru sine si pentru partid, constand in:

- asigurarea accesului la evenimentele din cadrul Ceremoniei de investire a presedintelui SUA, din perioada 17 - 21 ianuarie 2017, desfasurate la Washington D.C (S.U.A), in baza unui pachet de beneficii in valoare de 250.000 dolari, acces obtinut prin intermediul unui om politic si de afaceri american, vicepresedinte al Comitetului Prezidential de Inaugurare,

- asigurarea unor servicii de lobby si consultanta politica in valoare de 30.000 USD, in favoarea partidului din care facea parte. Banii respectivi ar fi fost platiti, in luna mai 2017, de o societate offshore cu sediul in insulele Virgine Britanice si conturi bancare in Cipru, controlata de omul de afaceri roman cu ajutorul altor doua persoane, suspecte in cauza.

In acest context, Dragnea Nicolae-Liviu ar fi traficat, in favoarea omului de afaceri roman, suspect in cauza, influenta reala pe care o avea fata de prim-ministrul si alti membri ai Guvernului Romaniei, promitandu-i ca ii va determina pe acestia sa ii asigure interesele de afaceri, in special din domeniul militar si al intelligence, pe care omul de afaceri roman le avea in Romania.


II. In perioada mai - octombrie 2017, Dragnea Nicolae-Liviu si-ar fi folosit autoritatea si influenta ce decurg din calitatea de presedinte al unui partid politic fata de suspectul Dimitrescu Gheorghe, precum si fata de alte doua persoane, in scopul de a obtine, in aceeasi perioada de timp, foloase necuvenite pentru sine si pentru partid, cu incalcarea dispozitiilor Legii nr. 334/2006 privind finantarea partidelor politice, constand in servicii de lobby in valoare de 100.000 USD. Serviciile respective ar fi fost prestate de o societate americana de lobby, pentru stabilirea si perfectarea unor vizite ale lui Dragnea Nicolae-Liviu cu inalti oficiali americani.
In scopul ascunderii adevaratilor beneficiari ai serviciilor de lobby, respectiv Dragnea Nicolae-Liviu si partidul politic, plata sumei de 100.000 USD ar fi fost efectuata de o societate americana cu sediul in New York, detinuta de un cetatean romano-american, urmand ca acestuia sa i se restituie in Romania suma de 100.000 euro prin intermediul unei rude, lucru care s-ar fi si intamplat, suma fiind procurata in parte de suspectul Dimitrescu Gheorghe, respectiv 45.000 euro.
In schimbul foloaselor primite de la Dimitrescu Gheorghe, in perioada iunie - iulie 2017, Liviu Dragnea ar fi traficat in favoarea acestuia, influenta reala pe care o avea asupra ministrului afacerilor externe, promitand ca il va determina pe inaltul demnitar sa il desemneze pe Dimitrescu Gheorghe in functia de consul general al Romaniei la Bonn, lucru care s-a si intamplat.

Celor doi suspecti li s-a adus la cunostinta calitatea procesuala in conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedura penala.

In cauza se mai efectueaza acte de urmarire penala si fata de alte persoane.

Facem precizarea ca efectuarea urmaririi penale este o etapa a procesului penal reglementata de Codul de procedura penala, activitate care nu poate, in nicio situatie, sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie.

Mentionam ca prezentul comunicat a fost intocmit in conformitate cu art. 28 alin. 4 din Ghidul de bune practici privind relatia sistemului judiciar cu mass media, aprobat prin Hotararea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 197/2019”.

Comentarii

# nae din dealul feleacului date 14 January 2021 19:27 +13

Rati ai drakului de nemernici,furnizti literatura si justitiabilul(cetateanul)sa furnizeze documente cu care sa-si demonstreze nevinovatia!Pai cum e posibil ca Dragnea pt.un asa zis prejudiciu,inventat de voi,de 5000 Euro il pedepsiti cu 4 ani si 6 luni de gherla,iar Printes POLL de ROUMANIE(?!)pt.un prejudiciu de 140 de miloane Euro ii dati o pedeapsa de 3 ani si o luna?Nu mor caii cind vor ciinii!

# Mihaela date 14 January 2021 20:27 +11

Asta spune tot despre ei, dar și despre EL. Să fie întâmplător momentul ales - încheierea mandatului lui Tramp ?! Din ce în ce mai clar : Liviu Dragnea, deținut politic.

# VOX. date 14 January 2021 21:04 +10

Dar de servicii de "LOBBY " si consultanta politica in favoarea lui K.W.Iohannis si partidul sau P.N.L din 5.06.2017 si 19.08.2019 care au cuprins intrevederi cu presedintele S.U.A Donald Trump......D.N.A nu cerceteaza trafic de "influienta" ?? si folosirea autoritatii de lider .??!!. Pentr unii "MUMA" pentru altii "CIUMA" . ..(.scuip pe acuzatiile ce mi se aduc .) vorba lui Lucretiu Patrascanu la proces in 1954.

# TIPA date 14 January 2021 22:38 +5

DNA , parchetul , instantele din Romania nu au competenta teritoriala pt lobby din America ...in dosarul incropit de idioti lui Dragnea pt vizita in SUA- TRUMP. Presupusele activitati infractionale vizeaza fapte de loby in SUA nu in Romania. Si avocatul Draghici sau Dragan a remarcat chichita. E o vrajeala. Plangeri penale impotriva procurorului ce a instrumentat cazul.

# Tipa date 14 January 2021 22:41 0

DNA , parchetul , instantele din Romania nu au competenta teritoriala pt lobby din America ...in dosarul incropit de idioti lui Dragnea pt vizita in SUA- TRUMP. Presupusele activitati infractionale vizeaza fapte de loby in SUA nu in Romania. Si avocatul Draghici sau Dragan a remarcat chichita. E o vrajeala. Plangeri penale impotriva procurorului .

# X date 14 January 2021 23:33 +10

Ca Dragnea e detinut politic, stim cu totii... si totusi nimanui nu-i pasa. Asta spune multe despre acest popor.

# Neanae date 15 January 2021 01:04 +3

Ce faceți tovarăși, dormiți? Când redeschideți pușcăriile de la Pitesti, Aiud pentru noi experimente. Pai ajurnati-va și când ies din pușcărie deținuții politici sa nu uitați sa scrieți pe Fișa penală “eroare judiciara”. Fiindcă nu da bine atâtea condamnări pentru aer fript. In alta ordine de idei, jigodiile care au dat maximum de jigodenie cu găselnițele astea contra dlui Dragnea, dar și avocatul Roșu, dar și mulți alții, gândesc ele ca vor avea soarta și mai crunta? Ce păcate aveți ticăloșilor ca sa fiti comandați in halul ăsta? Cum dormiți ca șantajați? Desigur cu pamperși! Urat sfârșit veți avea ...

# X date 15 January 2021 01:56 +3

Nu_i mai tot căutați motive mai bine îl duceți în Piața Victoriei și îl spânzurați ca să vadă omenirea de ce sunteți voi în stare . Voi aveți vreun Dumnezeu? l

# un mizantrop date 15 January 2021 04:31 +5

Pai, ar fi si sistemul, ala binomial procuror+securist (atunci cand nu se confunda), ca in loc sa fie specializati pe infractiuni din codul penal, la noi, magistratii au dovedit ca sunt specializati pe partide politice, chiar cu dedicatie personala, asta sa nu se mai opareasca atunci cand se spune ca justitia noastra e manelista (scuze manelistilor!), eu cred ca a dovedit ca se poate mai jos, odata cu cocalarul din deal, care o "spetza" personala cu Dragnea, Tariceanu si Albin Marinescu. De ultimul a scapat (daca esti o idee religios, stii ca de-acolo, de sus, domnul Marinescu poate dobandi dreptatea refuzata de stabor), mai are doi care nu numai ca l-au aratat in pielea goala, sa-i vada lumea rusinica mica si zbarcita, dar, mai stiu si de cine si de unde a fost pescuit in politica mare.Ar mai fi observatia ca procurorii nostri par sa fi reinviat structura aia securista de "relatii cu strainii" si au pornit vanatoarea, deocamdata pe stanga. De aici si obsesia lor pentru "oua negre"

# santinela date 15 January 2021 08:04 +2

Dar va rugam spuneti numele procurorilor DNA care au putut sa deschida un asa dosar si care "cred" ca va rezista in instante. Multi dobitoci si-au mai stabilit domiciliu si serviciul in acest DNA !

# Lorenzo de Medici date 15 January 2021 10:20 +6

DNA=un cancer al societății românești, care trebuie de urgență extirpat. Deja metastazele lui au atins cote greu de suportat. Până atunci, Dragnea trebuie să fie tare și să reziste hăcuielii din prezent. Va veni și vremea când va trebui să privească înapoi cu mânie și să facă ceea ce trebuie pentru țara asta.

# YES date 15 January 2021 10:32 +3

Autorul facaturii de dosar din D.N.A este "celebrul " procuror Jean Uncheselu . Dar interesant este "cine" l-a RECOMANDAT . Cine este in spatele "astuia" !?.

# imun/teanu date 15 January 2021 10:37 +1

Cat isi ura Base adversarii!, nu doar pana si-i baga in puscarie ci pe unii chiar si sucombati. La fel si si mai si domnul(?) Iohanis, bine-bine!, prin vene si curgandu-i celebrul venin revansad. Pentru L.D. din initial ordinul era de condamnare la moarte. Mai urmeaza si altii, dar pe rand, "pas cu pas"! Fruustrare ii e ca n-o poate face inca pe fata.

# PROFESIONALISM date 15 January 2021 14:08 +1

Cei de la SIIJ nu ar trebui sa ia lectii din speta asta? Eu as lua copy paste rechizitoriul din dosarul Dragnea si l-as aplica la cel al dnei Kovesi.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 23.05.2024 – CSM incepe consultarea cu instantele si avocatii

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva