16 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

SOLUTIE NOVATOARE IN MATERIE FISCALA – Avocatii Andrei Taru si Minodora Loga de la Taru si Asociatii au determinat Directia Generala de Solutionare a Contestatiilor din cadrul Ministerului Finantelor sa inlature elementele raspunderii solidare reglementate de art.25 din Codul de procedura fiscala pentru persoana fizica contestatoare a deciziei organului fiscal prin care i se antrena raspunderea alaturi de persoana juridica, societate debitoare

Scris de: L.J. | pdf | print

25 June 2024 13:05
Vizualizari: 2848

Av. dr. Andrei Taru (foto) si av. Minodora Loga, din cadrul Taru si Asociatii, au obtinut o solutie novatoare prin argumentele sustinute in fata Directiei Generale de Solutionare a Contestatiilor din cadrul Ministerului Finantelor, astfel incat au determinat inlaturarea elementelor raspunderii solidare reglementate de art.25 din Legea nr.207/2015 privind Codul de procedura fiscala, cu modificarile si completarile ulterioare, pentru persoana fizica contestatoare a deciziei organului fiscal prin care i se antrena raspunderea alaturi de persoana juridica, societate debitoare.Avocatii au reusit, prin solutia obtinuta, sa schimbe optica ANAF in aceasta privinta, solutia de admitere a contestatiei pentru suma de 1.957.372 lei fiind una de pionierat in materie, organul fiscal fiind pana la aceasta solutie extrem de intransigent in ceea ce priveste antrenarea raspunderii solidare a persoanei fizice alaturi de debitoarea societate comerciala si nepronuntand astfel de solutii.

Conform solutiei mentionate, se decide desfiintarea in totalitate a deciziei de atragere a raspunderii solidare emise de Administratia Sector 4 a Finantelor Publice pentru persoana fizica administrator, in vederea realizarii creantelor fiscale apartinand societatii comerciale pentru suma de 1.957.372 lei, urmand ca organul fiscal emitent al actului administrativ fiscal contestat sa emita un nou act administrativ fiscal, care sa aiba in vedere strict considerentele retinute in decizia de solutionare a contestatiei care au condus la desfiintare, in conformitate cu prevederile art.279 alin.(3) din Legea nr.207/2015 privind Codul de procedura fiscala, cu modificarile si completarile ulterioare, in functie de situatia de fapt ce va fi contestata.


Avocatul dr. Andrei Taru a declarat:


In sfarsit, prevalenta legii insolventei in concurs cu legea fiscala este recunoscuta si pe cale administrativa de catre Ministerul Finantelor, nemaifiind nevoie de un parcurs lung si anevoios pe calea contenciosului administrativ pentru rezolvarea in fata instantelor de judecata a acestei situatii. Este o solutie normala, menita sa degreveze instantele de contencios administrativ si fiscal. Speram ca si de acum incolo organul fiscal sa inteleaga si sa aplice in mod pertinent si corespunzator textele de lege in materie”.


Comentarii

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 15.07.2024 – „Deep State” stia de atacatorul lui Trump (Video)

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva