13 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

SPAGA SUB GRINDA – DNA l-a retinut pe consilierul Viorel Dinu din cadrul Corpului de Control al Ministerului Dezvoltarii, acuzandu-l ca in 2020, cand ministru era Ion Stefan „Grinda”, ar fi pretins si primit de la un om de afaceri un autoturism de lux valorand circa 80.000 de euro. In schimb, Dinu ar fi trebuit sa inchida ochii la mai multe contracte ale firmei afaceristului, inclusiv unele cu doua primarii, finantate prin PNDL. UPDATE - Dinu a fost arestat preventiv

Scris de: V.B. | pdf | print

27 October 2021 16:21
Vizualizari: 5215

Directia Nationala Anticoruptie da iama din nou in guvernarea PNL. Miercuri, 27 octombrie 2021, parchetul condus de procurorul Crin Nicu Bologa a anuntat retinerea pentru 24 de ore a lui Viorel Dinu, consilier in cadrul Corpului de Control al Ministerului Dezvoltarii, responsabil cu evaluarea si examinarea.Dinu este acuzat ca in 2020 – cand ministru era Ion Stefan, zis „Grinda” (foto) – ar fi cerut si primit 80.000 de euro de la un om de afaceri ca sa inchida ochii la mai multe contracte derulate de catre firma acestuia. Unele dintre aceste contracte erau incheiate cu doua primarii si primeau finantare de la Guvern prin Programul National de Dezvoltare Locala (PNDL), mai spune DNA.

Inainte de a va lasa sa cititi comunicatul, remarcam un aspect surprinzator: parchetul lui Nicu Bologa nu mentioneaza daca l-a dus sau nu pe inculpat la instanta, ca sa-i ceara arestarea preventiva timp de 30 de zile.

UPDATE, 28 octombrie 2021 - Viorel Dinu a fost arestat preventiv de Tribunalul Bucuresti.

Iata comunicatul DNA (vezi facsimil):


Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Sectia de combatere a coruptiei au dispus punerea in miscare a actiunii penale si retinerea pentru 24 de ore, incepand cu data de 27 octombrie 2021, a inculpatului

DINU VIOREL, consilier evaluare - examinare in cadrul Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Administratiei - Serviciul Corp Control, in sarcina caruia s-a retinut comiterea infractiunii de luare de mita.

In ordonanta procurorilor se arata ca, in cauza, exista date si probe care contureaza urmatoarea stare de fapt:

In cursul anului 2020, inculpatul Dinu Viorel, in calitatea mentionata mai sus, ar fi pretins si primit, printr-un intermediar, de la administratorul unei societati comerciale, un autoturism de lux, in valoare de aproximativ 80.000 de euro.

Folosul necuvenit mentionat mai sus, ar fi fost pretins si primit de inculpat pentru a nu constata nereguli ce ar fi atras sanctiuni, inclusiv suspendarea contractelor pe care una dintre societatile comerciale administrate de omul de afaceri le avea incheiate cu doua primarii din tara. Aceste contracte de executie lucrari erau finantate prin Programul National de Dezvoltare Locala (P.N.D.L.).

Inculpatului Dinu Viorel i s-au adus la cunostinta calitatea procesuala si acuzatiile, in conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedura penala.

In cauza se desfasoara in continuare acte de urmarire penala.

Facem precizarea ca punerea in miscare a actiunii penale este o etapa a procesului penal reglementata de Codul de procedura penala, avand ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, in nici o situatie, sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie”.

 


Comentarii

# Cetateanul date 27 October 2021 18:02 +8

Să se ceară măsuri? La oamenii guwernerului meu? No no.

# Pirvu fost de la dezvoltare date 28 October 2021 14:35 +2

A cerut! A cerut! A cerut! Narcis Liviu

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 12.06.2024 – Solomon o vrea pe “Veverita” la PICCJ

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva