9 December 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

SPAIMA MAXIMA LA DNA – Fostul lider PNL Dan Radu Rusanu, tinut 7 luni in arest nevinovat si achitat definitiv pentru “fapta nu exista”, a dat statul roman in judecata si cere daune de 6,5 milioane lei. Va castiga garantat. Din momentul in care raspunderea magistratilor va intra in vigoare, procurorii DNA care au fabricat acest dosar, Marian Gherman si Gheorghe Popovici, precum si judecatorul care a dat arestarea, Mihai Oprescu de la CAB, vor fi buni de plata

Scris de: Razvan SAVALIUC | pdf | print

21 January 2018 12:15
Vizualizari: 16400

Fostul vicepresedinte al PNL, Dan Radu Rusanu (foto) fost presedinte al Autoritatii de Supraveghere Financiara, a dat statul roman in judecata, prin Ministerul Finantelor, si cere daune morale si materiale de 6,5 milioane lei pentru faptul ca a fost retinut, arestat si trimis in judecata in mod nejustificat, fara probe, de catre procurorii DNA Marian Gherman si Gheorghe Popovici, seful Sectiei I. Evident, fostul lider al PNL va castiga 100% procesul, magistratii care l-au retinut, arestat si trimis in judecata nejustificat urmand sa raspunda material, intrucat in cateva luni va intra in vigoare noua lege a raspunderii magistratilor, care va obliga Ministerul Finantelor sa faca de indata actiune in regres impotriva magistratilor care cauzeaza prejudicii materiale statului, prin “erorile judiicare” pe care le comit.


Istoria unui dosar fabricat la instigare politica

Fostul sef al Autoritatii de Supraveghere Financiara, Dan Radu Rusanu, a fost incatusat de procurorii DNA imediat dupa ce Traian Basescu a declarat public la inceputul anului 2014 caASF este o cloaca ce trebuie curatata”. Retinerea lui Dan Radu Rusanu a avut loc la numai patru zile dupa ce acesta a declarat, la iesirea de la DNA, ca dosarul sau are legatura cu controlul declansat de ASF la societatea ASTRA, detinuta de patronul publicatiei Romania Libera, Dan Adamescu (asasinat in inchisoare), despre care Rusanu a afirmat ca este un prieten de-al lui Traian Basescu: Eu cred ca are legatura mai mult cu Astra decat cu Ordonanta pentru ca ati vazut si dumneavoastra o declaratie a domnului presedinte Basescu in care spune ca pentru actiunea nejustificata la Astra va trebui sa raspunda conducerea incompetenta a ASF-ului. Vom vedea peste doua, trei, patru saptamani daca actiunea incompetentilor de la ASF a fost nejustificata sau domnul presedinte Basescu a conchis ca aceasta actiune e nejustificata ca sa-l apere pe prietenul dansului domnul Dan Adamescu.

Pus initial sub urmarire penala pentru constituire de grup infractional organizat si complicitate la abuz in serviciu, Dan Radu Rusanu a fost retinut in 25 februarie 2014 de procurorii DNA, dupa ce i-au fost aduse noi acuzatii de favorizarea infractorului si influentarea declaratiilor. Rusanu a fost dus la Tribunalul Bucuresti cu propunere de arestare preventiva, insa judecatorul Andi Malaliu a respins cererea DNA. Situatia s-a schimbat insa la Curtea de Apel Bucuresti, unde, in 4 martie 2014, judecatorul Mihai Oprescu a dispus arestarea preventiva a lui Rusanu. De la acea data, fostul sef al ASF a stat in arest preventiv pana la 23 iunie 2014 - aproape 4 luni, mai exact 112 zile, dupa care plasat in arest la domiciliu pana in 8 septembrie 2014 – alte 3 luni.

Dan Radu Rusanu a fost trimis in judecata la 24 aprilie 2014, printr-un rechizitoriu semnat de procurorul DNA Marian Gherman si confirmat de seful Sectiei a I-a a DNA, procurorul Gheorghe Popovici – (vezi facsimil)

In final, Dan Radu Rusanu a fost achitat de Curtea de Apel Bucuresti, la 8 martie 2016, in baza art. 16 alin. (1) lit a) Cpp - „fapta nu exista”, respectiv art. 16 alin. (1) lit b) Cpp - „fapta nu este prevazuta de legea penala ori nu a fost savarsita cu vinovatia prevazuta de lege”. Sentinta a ramas definitiva la Inalta Curte.

Dosarul lui Dan Radu Rusanu a fost unul din dosarele intens mediatizate de DNA ca pe o mare victorie, cu defilari de catuse, care s-a dovedit a fi un urias fals, cu scopul de a nenoroci seful unei importante institutii a statului si asta la scurt timp dupa ce fostul Traian Basescu a declarat public ca “ASF este o cloaca ce trebuie curatata”.

 

 

* Detalii despre Rechizitoriul fabricat lui Dan Radu Rusanu puteti citi aici

Comentarii

# Ultimul Charlot date 21 January 2018 14:39 +23

Cand o sa inceapa ca magistratii sa raspunda o sa descoperim cu totii si o sa recunoastem un fapt de necontestat nici acum dar tinut sub pres. Adevaratii calai sunt judecatorii. Nu procurorii. Ei au putere 24 de ore. Apoi doar judecatorii sun responsabili de orice mizerie. Iar la impartirea raspunderii procurorii nu o sa ezite sa arunce gunoiul pe judecatori. " noi am propus, ei au executat". Abia dupa o sa vedem procurori trimisi la plimbare cu propunerile lor de arestare sau cu rechizitorii literare.

# Cosmin date 21 January 2018 15:13 +3

Nu exista suma nici pentru o singura ora/zi de retinere, pe nedrept !!! Ar trebui ca statul sa se indrepte impotriva celor raspunzatori !

# Ultimul Charlot date 21 January 2018 16:23 +6

Propun ca prevedere legislativa ca fiecare zi de retinere/arestare/condamnare pe nedrept a fie despagubita in cuantum de 12 salarii brute a respectivului magistrat ;-) Din banii acestuia, se intelege.

# DODI date 21 January 2018 15:27 +5

Este începutul sfâșitului pentru mulți prourori și judecători acoperiți care credeau că Republica Procurorilor va fi una eternă. Suma nu contează cât contează principiul: ce ție nu-ți place nici altuia nu-i face. Poate aude și Portocală și condruța. În fapt, după spusele dl. D.R.Rușanu, statul român a fost dat în judecată pentru că nu îl poate da în judecată pe bețivul de bășinescu, principalul artizan al nenorocirii multor români.

# Edelweiss - Rarinc de Bukowina (neo-deținut politiq) date 21 January 2018 15:42 +3

Bravoooo! Pe ei, pe ei, pe ei pe mama lor! / Io* n-am dat statul rrumân în judecată tot la statul rrumân ci, pentru cele 7 luni de închisoare EFECTIV EXECUTATE în baza condamnării unei acțiuni neincriminate în legislația penală actuală, (art. 7 par. 1 CEDO) am formulat Cerere către Curtea Europeană în care am cerut despăgubiri de 500.000 de euro. O juma de MELION DE EURO :o :o Acuma, indiferent cât o să se stabilească (peste 2, peste 3 ani, peste 10 sau peste 30 de ani), cu exactitate de ceas atomic și certitudine de 'Pocalipsă Ioanită că aceste sume le vor plăti: membrii completului 6 al Curții de Apel Suceava - aPARASCHIVEI aDRIAN-vALENTIN :sad: și iLIEȘ tITIANA :sad: , în solidar cu autorul rechizitoriului de tip „pășunist-judiciar” ce a stat la baza acestei condamnări în premieră jurisprudențială națională - puradelul athomiq de bombardament judiciar - bUCȘA aNDREI-sEBASTIAN :sad: . AM ZÂS! https://tazmaniandemoon.blogspot.ro/2017/12/cogitationis-poenam-nemo-patitur.html

# livia date 21 January 2018 16:30 +6

Da, Doamne! S-o vedem si pe asta, ca mult am mai asteptat!

# io date 21 January 2018 18:05 +1

SA PLATEASCA BIVOLUL KOVESIST IMPREUNA CU RETARDATII DIN STRADA!! Daca tot o sustin..sa-i fie alaturi si la bine si la.... mortii ei!

# camp tactic date 21 January 2018 18:13 +2

Pentru filaj ilegal făcut de SRI și DIPI vreme de 15 ani care sunt daunele?

# vrabia....malai viseaza! date 21 January 2018 19:56 -14

O sa primeasca atatea despagubiri cate a primit statul de la cei care l-au furat pana acum!

# santinela date 22 January 2018 07:47 +1

Ba cei trei ar trebui, pe linga bani, sa fie luati si la cercetari serioase,dati cu capul de pereti sa spuna la ordinul cui au facut aceasta mizerie !

# Lucan date 22 January 2018 13:02 +1

Fara violenta. Sa plateasca despagubirile, sa le verifice veniturile pe ultii 10-15, nu de alta, poate au fost renumerati pentru lugarnicia lor, da-ti afara din magistratura. Profesional si moral nu cred ca vor fi in stare sa intre in avocatura.

# radu date 23 January 2018 08:56 0

sa speram ca ne am saturat sa platim pt nedreptatile justitiei tot noi cetatenii

# ILIE-IOACHIM ALIMAN date 21 March 2018 18:14 0

Kovesi, Basescu Traian, Emil Boc, Elena Udrea, Augustin Lazar si restul gastii chiorului, cu totii LA PUSCARIE!!!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 8.12.2023 – Judecatorii pregatesc bomba bombelor pentru Guvern

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva