24 April 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

SPALATURA PE PROCEDURA – Procurorul militar Bogdan Pirlog, celebra capetenie a magistratilor #rezistenti protestatari impotriva legilor justitiei, a fost albit de catre Sectia pentru procurori in materie disciplinara pe motiv de nulitate a actiunii Inspectiei Judiciare. Pirlog a fost trimis in judecata disciplinara pentru nerespectarea dispozitiilor administrative ale conducatorului parchetului si pentru obstructionarea activitatii de inspectie a inspectorilor judiciari (Minuta)

Scris de: Valentin BUSUIOC | pdf | print

27 January 2021 17:00
Vizualizari: 5440

Nu care cumva ca Sectia pentru procurori in materie disciplinara din CSM sa se atinga de vreo celebritate a parchetelor! Ultima sanctiune aplicata unui procuror-vedeta (George Bucurica) a fost doar o exceptie, dupa cum veti vedea mai jos.Nu mai devreme de miercuri, 27 ianuarie 2021, „Brigada Nufarul” l-a spalat cu vot unanim pe faimosul procuror militar Bogdan Pirlog (foto), adjunctul Parchetului Militar Bucuresti si fruntas al protestelor magistratilor #rezistenti impotriva noilor legi ale Justitiei. In acest dosar, in care Inspectia Judiciara l-a trimis in judecata disciplinara pentru doua abateri, „Sindicatul” nu l-a albit pe fond, ci pe procedura, procurorii CSM sustinand ca actiunea Inspectiei Judiciare ar fi lovita de nulitate.


Iata minuta din cauza nr. 7/P/2020:


Admite exceptia nulitatii absolute a rezolutiei de exercitare a actiunii disciplinare nr.3090/B/08.10.2020, date in lucrarea nr. 20-2106 la data de 14 octombrie 2020.

Constata nulitatea actiunii disciplinare formulate de Inspectia Judiciara impotriva paratului Pirlog Bogdan Ciprian, prim-procuror militar adjunct la Parchetul Militar de pe langa Tribunalul Militar Bucuresti, pentru savarsirea abaterilor disciplinare prevazute de art. 99 lit. m) teza I si lit. p) din Legea 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.

Cu drept de recurs in termen de 15 zile de la comunicare, la Completul de 5 Judecatori al Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

Pronuntata in sedinta publica azi, 27 ianuarie 2021”.


Redam cele doua abateri disciplinare de care Inspectia il acuza pe Pirlog:


- lit. m) teza I: „nerespectarea in mod nejustificat a dispozitiilor ori deciziilor cu caracter administrativ dispuse in conformitate cu legea de conducatorul parchetului”;

- lit. p: „obstructionarea activitatii de inspectie a inspectorilor judiciari, prin orice mijloace”.


Pirlog, pe urmele lui Lucica?


Mentionam ca nu este prima data cand Sectia pentru pocurori in materie disciplinara desfiinteaza un dosar disciplinar pe procedura, admitand exceptia nulitatii absolute a actiunii. Totusi, exista o speranta pentru Inspectia Judiciara: din lungul sir de dosare aflate pe rolul Inaltei Curti la recurs dupa ce procurorii CSM le-au trantit pe motiv de nulitate a actiunii disciplinare, Inspectia Judiciara a obtinut pana acum o victorie rasunatoare in cazul fostului sef al DNA Ploiesti Lucian Onea, in prezent procuror de executie la Parchetul de pe langa Judecatoria Campina. Mai exact, Sectia pentru procurori in materie disciplinara s-a legat de faptul ca aceleasi inspectoare judiciare care l-au trimis in judecata pe Lucian Onea mai lucrasera in alta cauza vizand acelasi personaj, precum si in alt dosar, avand-o in centrul lui pe fosta sefa a DNA Laura Kovesi. In schimb, Inalta Curte nu a inghitit pe nemestecate lamentarile „Brigazii Nufarul”, ICCJ dispunand ca „Sindicatul” sa puna osul la munca (click aici pentru a citi).

Comentarii

# CARCOTAS date 27 January 2021 20:53 +3

Hai sa nu ne concetram pe Sectie, ci pe Inspectie: nulitate absoluta? Cum sa faci asa ceva, Inspectia lu' cesemeu? ati cam uitat de munca de cand impingeti vantul la vale

# Ioana M. date 27 January 2021 22:08 +5

Daca e procuror militar a incalcat prevederile Legii 80/95, militarii nu au ce cauta la mitinguri politice...

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 23.04.2024 – „Baronul Lamborghini” risca sa fie arestat 30 de zile. Propunere pentru reorganizarea parchetelor (Foto)

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva