30 November 2022

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

SPECTACOL MARCA DIICOT - Avocatul Alexandru Chiciu acuza ca presa a fost informata despre retineri cu 11 ore inainte ca fostului deputat Mihai Boldea sa i se aduca la cunostiinta invinuirile. DIICOT Galati forteaza o performanta judiciara: vrea sa-l aresteze pe Boldea, desi omul e deja in arest

Scris de: L.J. | pdf | print

25 October 2012 00:06
Vizualizari: 13292

 

Se intampla lucruri foarte ciudate la DIICOT Galati, unde procurorii Sorin Leau si Bogdan Orest Pacurariu au facut ce au facut astfel incat miercuri 24 octombrie, la orele 9.00 intreaga presa sa afle despre retinerile din cazul fratilor Mihai Boldea (fost deputat) si Valentin Boldea, medic si altor invinuiti. Surprinzator, abia miercuri seara, la sediul DIICOT Galati, s-au prezentat invinuirile ultimilor acuzati, in conditiile in care presa vuia de dimineata despre perchezitii si retineri, iar asemenea masuri nu se pot dispune fara ca acuzatii sa fie audiati de indata pentru a lise aduce la cunostinta invinuirile. De asemenea, miercuri seara, medicul Valentin Boldea a fost lasat sa plece acasa, din sediul DIICOT Galati, impotriva sa fiind instituita de catre procurori masura preventiva de obligare de a nu parasi tara.


DIICOT vrea sa-l mai aresteze inca o data, in paralel, pe fostul deputat Boldea

Cunoscutul avocat Alexandru Chiciu (foto) aparator al ex-deputatului Mihai Boldea ne-a declarat in exclusivitate: "Domnului Boldea i s-au adus la cunostinta invinuirile la ora 20.20, in conditiile in care opinia publica afla despre acuzatiile din acest dosar inca de la 9.00 dimineata, urmare a unui comunicat de presa al DIICOT. Asadar, dosar cu deznodamant asteptat. Singura cale... instanta de judecata, pe al carei echilibru de analiza mizam."

Mihai Boldea va fi prezentat joi dimineata judecatorilor Curtii de Apel Galati cu propunerea de arestare preventiva, desi, atentie, omul este deja in stare de arest de peste aproape jumatate de an, fiind trimis in judecata intr-un alt dosar privind fraude imobiliare de circa 1 milion de euro. Ramane de vazut care va fi justitificarea procurorilor in propunerea de arestare preventiva privitor la pericolul social, cata vreme Mihai Boldea se afla deja in arest de luni de zile...

Comunicatul DIICOT de miercuri dimineata

Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Serviciul Teritorial Galati, impreuna cu ofiteri de politie judiciara din cadrul BCCO Galati, efectueaza cercetari fata de 5 invinuiti, vizand destructurarea unui grup infractional organizat, specializat in savarsirea infractiunilor de inselaciune cu consecinte deosebit de grave si evaziune fiscala, prev. de art. 7 al. 1 din Legea nr. 39/2003, art. 215 al. 1, 2, 3 si 5 Cod penal, art. 9 al. 1 lit. b, c si al. 2 din Legea nr. 241/2005.

In acest scop, la data de 24 octombrie 2012 au fost efectuate 7 perchezitii domiciliare la locuintele invinuitilor precum si la sediul Directiei de Sanatate Publica - DSP din municipiul Galati.

In fapt, se retine ca invinuitii Boldea Mihail si Boldea Valentin au constituit un grup infractional organizat, la care au aderat si invinuitii Bivol Mircea, Hristu George, Petrea Andrei Madalin si Rosu Eugen, in scopul obtinerii de beneficii financiare substantiale prin cresterea artificiala a cheltuielilor aferente unor achizitii publice si prin eludarea platii taxelor si impozitelor aferente bugetului de stat.

Astfel, membrii gruparii au utilizat 8 societati comerciale, inregistrand operatiuni comerciale fictive cu diverse marfuri, cu societati aflate in lichidare sau firme tip ”fantoma”, fapt ce a avut drept consecinta directa diminuarea cuantumului taxelor datorate bugetului de stat.

In sarcina invinuitilor se mai retine ca au indus si mentinut in eroare institutii de stat – Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, Ministerul Mediului si Padurilor si Ministerul Sanatatii - cu ocazia incheierii unor contracte avand ca obiect reabilitarea unor obiective de interes public de pe raza municipiului Galati (unitati de invatamant si unitati spitalicesti), prin modificarea unilaterala a cuantumului cheltuielilor aferente achizitiilor de materiale si a contravalorii prestatiilor efectuate, inclusiv prin utilizarea unor documente contabile false emise de catre societati controlate direct sau indirect de catre membrii gruparii.

Invinuitii au facturat lucrari si prestari de servicii la preturi supraevaluate si au utilizat in mod ilegal sumele de bani, fara a respecta obligatiile care le reveneau privind obtinerea si folosirea acestor fonduri.

Prejudiciul total cauzat bugetului de stat prin activitatea infractionala este de estimat la suma de 450.000 de Euro.

La sediul Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Serviciul Teritorial Galati urmeaza a fi audiati invinuitii, fata de care, raportat la probatoriul administrat, se vor dispune masurile legale.

Suportul tehnic si informativ a fost asigurat de catre SRI.

Vom reveni pe acest caz.

 

Comentarii

# ion date 25 October 2012 00:20 +2

parca vedem ca pana la final ceilalti vor fi martori sau chiar denuntatori si doar fratii Boldea platesc oalele sparte! 

# dan date 25 October 2012 02:47 -2

ce nebunie a ajuns din procuror anchetator, marele avocat, isi critica fostii colegi de parca ar fi uitat de propiile greseli, incalcari procedurale si ale drepturilor omului...rade ciob de oala sparta. :sigh:

# Vivi date 25 October 2012 07:35 +4

Ce se intampla la Galati este un circ absolut!

# nana date 25 October 2012 10:40 0

:-x Site-ul portal.just. nu functioneza , este sabotata m.pivniceru sau ce naiba se intampla ??

# sorin date 25 October 2012 13:31 +1

chiar nu vede doamna Pivniceru ce nereguli sunt in anchetele de la Galati? trebuie sa moara oameni sa se ia masuri?

# sabina date 25 October 2012 13:32 +6

justitia aceasta televizata trebuie sa inceteze odata si sa se faca justitie doar in salile de judecata!!!

# xx date 25 October 2012 13:49 +5

arestarea intr-un nou dosar este menita sa previna o eliberare in cazul primului dosar. deja arestarea preventiva in primul dosar depaseste termenul rezonabil si nu mai pot justifica mentinerea ei. si atunci scot un nou mandat de arestare ptr un nou dosar. chestia asta se face de multi ani insa ptr ca dosarele nu sunt de notorietate publica lumea nu prea stie de ea. dar avocatii penalisti in mod cert cunosc tactica asta

# estica date 26 October 2012 11:45 +1

toata mascarada asta cu Boldea este un circ mediatic

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 29.11.2022 – Argentina Campeon!

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva