4 June 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

SRI, din politica si justitie, in economie

Scris de: Cornel NISTORESCU | pdf | print

18 April 2022 11:43
Vizualizari: 2231

Suntem din ce in ce mai precauti. Adica mai speriati de dusmani. O vreme am pindit pe la toate colturile de strada din orasele transilvane ca nu cumva spionii maghiari mascati in prelati sa puna la cale miscari iredentiste. Apoi am facut taraboi cind un zalud a dat foc unei papusi de cirpe sau a aruncat o fisiitoare intr-un cos de gunoi. Destul de repede am trecut la campania combaterii pericolului si spionajului cu radacini in Orientul Mijlociu. Si, de indata, am prins un alt zalud care voia sa plece sau sa racoleze adepti ISIS.


 

Am dat rapoarte si am informat populatia cu privire la succesele obtinute in neutralizarea unor teroristi care trebuiau tratati mai intii medical si mai apoi neutralizati informativ. A venit apoi campania antichineza lansata de presedintele Trump, dupa care a fost lansata initiativa Drula-USR ca Romania sa blocheze participarea firmelor chineze la proiecte importante de infrastructura. Nu care cumva sa ne faca autostrazi prea repede!

Nu mai intru in detalii cu privire la Cloudul national realizat prin PNRR in care un rol important este vanat, pretins si urmarit de SRI si STS.

A inceput sa miroasa a masuri de control asupra datelor tuturor cetatenilor si de preluare a operatiunilor de combatere a adversarilor nostri.

Razboiul din Ucraina a determinat o schimbare de optica. Nu iredentismul maghiar, nu agentii ISIS, nu constructorii chinezi reprezinta pericolul principal, ci spionajul rus si politica fake news dirijata de Moscova (capitala, nu nava amiral!).

Vigilenta noastra a intrat intr-o noua etapa odata cu instalarea la guvern si la PNL a generalului rezervist Nicolae Ciuca.

Zilele trecute, guvernul rezervistului a adoptat o ordonanta de urgenta care reglementeaza investitiile straine in tara noastra. Am zis, foarte bine. Sa avem cit mai multe ca au inceput sa scada!

Ei bine, nu era vorba de o ordonanta care se referea la o crestere rapida a investitiilor straine, ci la modul in care vor fi aprobate investitiile din tari care nu sunt membre UE (Rusia, China, SUA, Marea Britanie, Belarus, Turcia etc.)

Hmm, parca miroase a ceva. E drept, suntem intr-un fel de stare de razboi si trebuie sa stim cine vrea sa instaleze obiective economice in tara noastra.

Nu de aliat, dar nu care cumva un dusman sa ocupe piata aflata la dispozitia partenerului strategic sau al celorlalti aliati. Din moment ce ei ar putea investi spre a obtine bani frumosi din economia Romaniei, de ce nu i-am bloca pe cei care ar putea urmari alte interese decit economice? Daca zic ei ca vor produce caramizi si apoi le vor folosi la blocarea trenurilor, a vapoarelor sau a camioanelor militare?

Haz de necaz sau ironie de batjocura? Nu avem o lege conform careia serviciile secrete pot desfasura activitati economice?

Nu este suficient ca agentii nostri secreti sub aparenta de concurenti sau contractanti sa se apropie de investitiile posibililor nostri inamici si sa le observe spre a le oferi parchetelor militare pe tava?

Guvernul domnului general rezervist Ciuca a promovat o Ordonanta de Urgenta conform careia doritorii de investitii de peste 2 milioane de euro sa depuna o cerere care sa fie avizata de o comisie (CISD) care poate aviza pozitiv sau negativ, rezultat preluat apoi de o hotarire de guvern ce poate fi contestata in instanta. Masinarie de protectie patriotica, nu gluma.

Asadar, la vreme de razboi sau de tensiune militara, creste rolul SRI si SIE in aprobarea investitiilor in Romania. Este o forma de a ne apara interesele, dar si una de a le da de lucru baietilor specializati in afaceri cu informaii, dar si private.

Nu stiu daca acest mecanism este menit de a pastra piata Romaniei doar la dispozitia partenerilor nostri strategici sau de a implica mai ales SRI-ul in tot ce misca in tara noastra, de la baze de date, la politica, partide, justitie si acum, investitii straine.

Ce credeam noi? Vom fi mai bine aparati pe tot flancul estic de forte multinationale si toti prostii si banditii vor putea sa se miste liberi prin tara si sa invirta banii economiei romanesti?

Fara aprobarea SRI nu se misca nimic!


Preluare de pe Cotidianul.ro

Comentarii

# DODI date 18 April 2022 17:30 0

Pe vremea lui Petrov aceasastă insituție antiromânească numită Securitatea de rit nou lucra ceva mai acoperit. Acum, pe vremea cleptomanului imobiliar ciolaniSS-WuhaniSS SRI nu se mai ferește și lucrează direct, pe față, după ce aua acaparat toate instituții și organismele statanle care i-ar fi putut pune piedică. Deci ”unul pe dos și altul pe față”, PAS CU PAS, lichelele și trădătorii de țară își fac de cap în țara noastră după ce au acaparat, prin firmele mascate întreaga economie, gazetărie, politică și tot ce (mai) mișcă: ”râul, ramul”. Singura soluție care mai rămâne unor români onești este să-și ia lumea în cap.

# Baran Gheorghe date 19 April 2022 07:17 +5

Domnule Nistorescu , aveti la Cotidianul niste comentatori care m-au amenintat si v-am atentionat in legatura cu asta. Redactia , admin si dumneavoastra nu ati luat atitudine. Am decis sa nu mai accesez siteul Cotidianul doar din cauza lipsei de atitudine a dumneavoastra si a redactiei . Pacat , prin atitudinea dumneavoastra pasiva inteleg ca promovati violenta . Opiniile si revolta cetateanului in opozitie cu clasa politica le inteleg, dar amenintarile fizice caracterizeaza altceva decat omul, mai degraba animalul preistoric.Referitor stric la domnia voastra constat cu usurinta ca va dati dupa vant si vanturi , probabil sufletul va este captiv in vreo frustrare dar actiunile nu intodeauna reflecta demnitate , verticalitate ,altruism , consecventa pe firul bun....Macar de-ati fi floarea soarelui , sa va intoarceti regulat si motivat nu aleatoriu dupa vant si vanturi. In rest ,toate bune! Alles gute??

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 31.05.2023 – Alerta printre magistrati: varsta de pensionare de 65 de ani

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva