27 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

SRI FACE POLITICA – Raspuns halucinant al Serviciului Roman de Informatii care ii ia de prosti pe romani. SRI se codeste sa spuna ca nu vrea sa fie organ de cercetare penala, de teama sa nu supere vreun partid politic: "Serviciului ii este interzis sa intreprinda vreo actiune care sa promoveze sau sa lezeze interesele vreunui partid politic". Avocatul Corneliu-Liviu Popescu i-a nenorocit: "Raspunsul SRI insulta inteligenta omului mediu" (Document)

Scris de: Elena DUMITRACHE | pdf | print

7 August 2019 14:31
Vizualizari: 7745

In urma cu mai putin de o luna, Lumea Justitiei publica petitia pe care reputatul avocat Corneliu-Liviu Popescu (foto) o trimitea catre Camera Deputatilor si Guvernul Romaniei prin care le solicita, in concret, sa nu permita ca SRI sa fie organ de cercetare penala, astfel cum s-a dispus prin celebra Ordonanta nr. 6/2016 emisa de Guvernul Ciolos. La randul sau, Serviciul Roman de Informatii, prin aceeasi petitie, a fost somat de profesorul Corneliu-Liviu Popescu „sa declare public oficial ca respecta vointa poporului exprimata prin Referendumul national consultativ din 26.05.2019 si ca, in consecinta, solicita respingerea prin lege a OUG nr. 6/2016, prin care a dobandit calitatea de organ de cercetare penala pe care a avut-o fosta politie politica totalitara comunista".


Solicitarea avocatului Popescu era bazata, evident, pe rezultul mult discutatului referendum initiat de presedintele Klaus Werner Iohannis, in care majoritatea romanilor a votat pentru interzicerea emiterii de ordonante de urgenta in domeniul justitiei. Adica fix a ordonantelor de tipul OUG 6/2016, emise de Guvernul Ciolos care a dat SRI, din nou, dreptul de a fi organ de cercetare penala, dupa ce CCR statuase prin Decizia 51/2016 ca SRI nu poate fi organ de cercetare penala.

Intre timp, mai exact in 18 iulie 2019, si Curtea Constitutionala a Romaniei a decis ca „ordonanta de urgenta este un act emis in virtutea delegarii legislative acordate Guvernului direct prin art.115 alin.(4) din Constitutie, fara ca acest lucru sa insemne ca legiuitorul constituant derivat nu poate limita domeniul de reglementare al ordonantei de urgenta”. Adicatelea, Guvernul isi poate limita dreptul de a emite ordonante de urgenta pe justitie, ceea ce inseamna ca inclusiv Ordonanta Guvernului Ciolos putea fi supusa acestei decizii.

SRI nu vrea sa deranjeze vreun politic

Acest lucru pare totusi sa nu le fi priit reprezentatilor Serviciului Roman de Informatii care s-au codit sa declare ca se opun sa fie organ de cercetare penala, ba mai mult, au inceput cu teorii ca ei nu au voie sa „lezeze interesele vreunui partid politic sau persoane fizice ori juridice”, ca se afla in incompatibilitate cu exprimarea in public a opiniilor publice” si ca, in final, SRI nu are drept de initiativa legislativa.

Aceste pretexte de asumare a unei declaratii publice care ar reprezenta, pana la urma, normalitatea, sunt cuprinse tocmai in raspunsul pe care SRI l-a transmis la finalul saptamanii trecute avocatului Corneliu-Liviu Popescu.

Concret, atentie, „Sectorul relatii cu cetatenii” din SRI, precizeaza in raspunsul transmis avocatului Popescu, in 2 august 2019, si asumat de „seful Sectorului”, care o fi ala, ca Serviciului Roman de Informatii ii este interzis sa intreprinda vreo actiune care sa promoveze sau sa lezeze interesele vreunui partid politic sau persoane fizice ori juridice.

Intelegem din raspunsul SRI ca, in cazul in care reprezentatii Serviciului ar fi iesit public sa declare ca nu vor sa fie organ de cercetare penala si ca nu sunt de acord cu OUG 6/2016 ar fi putut leza interesele vreunui partid politic? Ce partid? Ca din ce stim noi PNL sau USR sustin demersul lui Iohannis, iar in ce priveste PSD, acesta partid a avut in ultimii ani o politica ce urmarea tocmai scoaterea Justitiei de sub influenta serviciilor. Deci, pe cine leza SRI daca iesea public si isi turna cenusa in cap?

Mai departe, acelasi „sef de Sector” precizeaza ca SRI nu poate exprima in public opinii politice. De ce ar fi catalogata opinie politica o declaratie asumata de SRI prin care s-ar garanta ca Serviciul respecta o decizie a CCR, respectiv Decizia nr. 51/2016 prin care s-a statuat ca SRI nu este organ de cercetare penala?

Corneliu-Liviu Popescu: „Raspunsul SRI insulta inteligenta omului mediu”

Senzatia noastra este ca SRI ori nu a inteles foarte bine ceea ce le-a solicitat avocatul Corneliu-Liviu Popescu, ori in mod ticalos a incercat sa pritoceasca niste explicatii doar pentru a scapa de asumarea unui raspuns care i-ar obliga sa se situeze de partea legalitatii si respectarii unei decizii obligatorii a Curtii Constitutionale.

De altfel, balbaiala sefului de sector de la SRI a fost taxata dur de avocatul Popescu care, imediat ce a primit aiuritoarele explicatii, a transmis Serviciului o serie de precizari care vin sa evidentieze tehnicile proaste de ocolire a raspunsului aplicate de reprezentatii serviciului de informatii.

Publicam in continuare raspunsul transmis de Corneliu-Liviu Popescu catre Serviciul Roman de Informatii, dupa dezastruoasele precizari oferite de „Sectorul de relatii cu cetatenii” din cadrul SRI:

„Doamna / Domnule Sef al Sectorului relatii cu cetatenii (anonim),

Am onoarea sa va confirm primirea raspunsului SRI la petitia mea si va multumesc politicos.

In opinia mea, raspunsul SRI insulta inteligenta omului mediu (criteriu juridic de interpretare). Eu nu am solicitat SRI sa intervina in procesul legislativ (asa incat raspunsul SRI, conform caruia SRI nu este subiect cu drept de intiativa legislativa, este complet lipsit de pertinenta), ci sa faca o declaratie publica de sustinere a unei anumite solutii legislative (abogarea OUG nr. 6/2016, prin care SRI a devenit organ de cercetare penala).

Cu titlu de exemplu, numitul "academician" MAIOR, cand ocupa functia de director al SRI (civil nesupus Statutului cadrelor militare), s-a exprimat public în sensul sustinerii adoptarii solutiilor legislative privind retentia datelor, securitatea cibernetica ori cartelele telefonice preplatite. Fie declaratiile publice ale fostului director al SRI, facute in aceasta calitate, erau legale, si atunci raspunsul SRI la petitia mea este aberant, fie respectivele declaratii publice erau ilegale, caz in care chiar SRI trebuia sa reactioneze ferm in fata eventualelor ilegalitati ale directorului sau. Ca sa parafrazez (intr-o romana corecta, iar nu intr-o latina aproximativa), logica inainte de toate ...

Cum insa personal nu am nicio pretentie, nici de legalitate, nici de logica, de la SRI (ca, de altfel, de la niciunul dintre numeroasele servicii de intelligence, de securitate, secrete, speciale etc. din Romania), prezentul meu mesaj nu reprezinta, din punct de vedere juridic, decat confirmarea primirii raspunsului SRI la petitia mea, iar nu o plangere prealabila impotriva solutiei date petitiei mele, asa incat nu solicit niciun raspuns. Imi rezerv o "cale de atac" utila, "recursul" la presa.

Judecatile de valoare continute in prezentul mesaj au o baza factuala evidenta (deciziile Curtii Constitutionale statuand asupra anticonstitutionalitatii actiunilor SRI), fiind protejate de art. 10 din Conventia europeana a drepturilor omului, direct aplicabila in dreptul intern roman, cu forta supra-legislativa si valoare interpretativa constitutionala. Daca SRI are alta opinie juridica si se considera lezat, ne vedem fara probleme in instanta (chiar daca numitul HELLVIG a declarat public ca SRI vegheaza ca judecatorii sa nu uite ca servesc statul, stat din care, precizez eu, SRI face parte ...).

Faptul ca ma veti fisa (desi eu sper ca sunt deja de mult timp) drept un adversar al SRI (precizare esentiala - cat timp aceasta violeaza masiv drepturile omului, democratia si statul de drept) constituie pentru mine un titlu de noblete.

Cu salutari de politete,

Corneliu-Liviu POPESCU

avocat care lupta impotriva violatorilor drepturilor omului (drepturile omului inainte de toate)

profesor care dispretuieste sfertodoctii cu doctorate plagiate

02.08.2019"

Publicam in continuare raspunsul SRI:


*Cititi aici petitia formulata de avocatul Corneliu-Liviu Popescu

Comentarii

# felicitari pentru rabdarea date 7 August 2019 15:15 +10

de a conversa cu prostolanimea nationala

# DODI date 7 August 2019 15:36 +22

Pentru cei care pot citi printre rânduri acest răspuns criptocomunist, scirs în limba de lemn specifică puilor de securiști comuniști: ”Noi nu trebuie să spionăm partidele, noi păstrăm echidistanță față de ele pentru că, având infiltrați din timp acoperiții noștri, activitatea fiecarui partid nu reprezintă pentru noi nici o surpriză. Mai degrabă sunt surprize diversele acțiuni ale partidelor ca răspuns la ordinele date de noi acoperiților și prin care ne sunt deservite interesele chiar (dacă ele contravin dorinței maselor largi de membri/simpatizanți de partid). Ca să nu mai menționăm faptul că din 2004 chiar președinții de țară au fost ”votați” de noi, SRI, și aceștia se execută prompt de ordinele primite. Așa se explică bugetele enorme alocate serviciilor de informații, multitudinea acestora și numărul imens al ”ofițerilor” de informații”.

# gelu date 7 August 2019 15:57 +17

A. Operatiunea sub steag fals a SRI. SRI mandria tarii deruleaza sub acoperirea clanurilor de rapitori ce actioneaza in fiecare judet al Romaniei exportul clandestin de sclavie sexuala si de organe umane pentru transplant in UE si aiurea-n lume. De aceea in ultimii 15 ani acest comert ilegal si criminal infloreste de la an la an. SRI a trecut la comercializarea minorilor si minorelor Romaniei pentru a obtine sume imense de bani in folosul sefilor si sefutilor ce conduc structurile de forta, adica Statul de Drepti. SRI punand in scena acest plan diabolic de rapire a vlastarelor acestei tari pentru foarte, foarte, foarte multi bani ce sunt obtinuti din acest comert criminal. Statul de Drepti transformand Romania intr-o ferma de productie pentru cresterea fiintelor umane ce sunt oferite la export pentru sclavie sexuala si sursa de prelevare de organe in UE si aiurea-n lume.

# gelu date 7 August 2019 15:59 +13

B. Nu e admisibil ca in tara in care vegheaza 15 mii de capete sriste de bovine, platite regeste, acestea sa nu aiba habar despre derularea celor 2 activitati criminale infaptuite de clanurile din Romania specializate in aceasta bransa??? De aceaa SRI, trebuie sa prezinte urgent Rapoartele Anuale din perioada 2010-2018 prin care a instiintat Presidentia, CSTA, Premierul Romaniei, PICCJ, DIICOT, Politie Romana, ICCJ, Parlamentul Romaniei… pentru ca acestea sa ia toate masurile adecvate pentru dezmembrarea clanurilor ce activeaza in tara asta. 100% ca SRI a atentionat o laie bucalie. Sefii si sefutii care au condus si coduc SRI au avut si au drept preocupare doar sa faca Politie Politica pe fata pentru a-i arunca in puscarie pe politicienii, oamenii de afaceri, medicii… romani care nu s-au aflat si nu se afla in barca puterii Statului de Drepti condus de Basescu in trecut si acum de Johannis.

# Alo, Teodorovici "listen to me", ca sa priceapa si Klemm, : date 7 August 2019 16:57 +13

tot de scarpini in dos de unde sa tai sugacii de la buget (cum ar fi bani nostri ai tuturor sclavetilor din colonie) , ia d-aci o idee ; de la servicii , in special de la SRI din cele 3 mrld , macar la jumate si la fel si personalul ... :-* Merge ? Ce-oi cu atata bugetareala-virmareala pe carca noastra ? Retine deci : DE LA SERVICII , e simplu ! O sa ne incadram sub 2% deficit si facem si scoli/spitale/autostrazi ! :eek:

# un mizantrop date 8 August 2019 01:11 +4

SRI este parte a politicii, ba chiar principalul competitor...pana si pierzatorii au nevoie de supervizarea sereista, ca sa-si poarte infrangerea in libertate...apoi, dupa ce am vazut incompetenta militienilor si procurorilor (la astia functioneaza si cu fudulie mare, ca ...nu e prost destul...), de ce ne mira inteligenta subunitara a unui sef de sector, probabil reprezentativ, securist?! Stiti ce e gravisim?! tocmai ne spuse Teodorovici ca suma aia astronomica alocata SRI e necesara pentru pensii si asta e terifiant, nu atat pentru marimea pensiei pe cap de securist, mai degraba pe imensitatea procentului de securisti la suta de locuitori, ca asta pare a se intampla...cine-si imagineaza ca astia chiar se pensioneaza, ca oamenii si ca-i iarta Dumnezeu ca pe oameni, ii merita!

# escu date 8 August 2019 04:13 +1

Bun demersul! Dar pun o întrebare. Demersul a fost făcut și către președintele tuturor românilor, Johannis pe numele lui? De ce nu a făcuto bravul avocat pentru a da posibilitatea ca Johannis să critice guvernul său pentru darea de ordonanțe în domeniul justiției, care a fost și temă de referendum național?

# Dura Lex date 8 August 2019 08:43 -1

SRI a raspuns si i-a transmis cu maxima politete dl-ui profesor - chiar daca se intrevede o vaga ironie- ca petitia / solicitarea sa este adresata gresit. Personal ma mira aparenta eroare a dl-ui profesor ! Nu contest competenta autorului misivei insa vanitatea, orgoliul de proasta calitate joaca uneori feste. Atentionarea / avertismentul explicit cu "vazutul in instanta " este de-a dreptul hilar !

# DAC date 8 August 2019 13:28 +1

CE credeti ca a planuit # rezist pentru 10 august?. AU achizitionat , ca propaganda si diversiune, sute de STEAGURI TRICOLORE. JEGOSI ANTIROMANI pe cine credeti ca fraieriti ?!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 27.05.2024 – Dosar cu procurori DNA si judecatori, trimis la PICCJ

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva