21 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

SRI FIE A ESUAT, FIE ESTE COMPLICE CU BOBI – Avocatul Toni Neacsu denunta tacerea Directiei pentru Apararea Constitutiei din SRI fata de neconstitutionalul interimat de sef CSM al lui Bogdan Mateescu: „O autoritate constitutionala, CSM, e confiscata pe persoana fizica... Mateescu si-a epuizat singurul an de mandat permis de Constitutie. Prin manevre pe care SRI ar trebui sa le cunoasca mai bine, a reusit sa ramana presedinte... Esecul unei democratii... Stat debil, incapabil sa reactioneze”

Scris de: Valentin BUSUIOC | pdf | print

6 April 2022 11:56
Vizualizari: 3591

Serviciul Roman de Informatii – prin Directia Generala pentru Apararea Constitutiei – ar fi trebuit sa reactioneze demult in legatura cu neconstitutionalul si nelegalul interimat al judecatorului Bogdan Mateescu la conducerea Consiliului Superior al Magistraturii, acuza avocatul Adrian Toni Neacsu (foto) miercuri, 6 aprilie 2022.Neacsu aminteste ca art. 133 alin. 3 din Constitutie interzice expres prelungirea mandatului de presedinte al CSM – regula pe care Mateescu o incalca mai mult decat evident, de trei luni incoace, prin manevre pe care SRI ar trebui sa le cunoasca mai bine, subliniaza avocatul.


Iata postarea de pe Facebook a lui Toni Neacsu:


SRI are o Directie Generala pentru Apararea Constitutiei, a carei principala activitate priveste si identificarea riscurilor pentru securitatea nationala prin deturnarea institutiilor si autoritatilor constitutionale de la rolul lor constitutional. Ca intotdeauna atunci cand trebuie sa faca bine iar nu rau democratiei SRI a esuat in aceasta misiune.

Exista o importanta autoritate constitutionala confiscata pe persoana fizica - Consiliul Superior al Magistraturii.

Din 7 ianuarie 2022 aceasta institutie fundamentala pentru statul de drept are la conducere singura persoana care nu o mai putea conduce. Potrivit art. 133 alin 3 din Constitutie, "Presedintele Consiliului Superior al Magistraturii este ales pentru un mandat de un an, ce nu poate fi reinnoit".

D-ul judecator Bogdan Mateescu a fost presedinte al CSM in perioada 6 ianuarie 2021 - 6 ianuarie 2022 si si-a epuizat astfel singurul an de mandat care ii era permis expres de Constitutie. Si totusi, d-ul judecator, prin manevre pe care SRI-ul ar trebui sa le cunoasca mai bine, a reusit sa ramana in continuare in functia de presedinte, luand decizii si semnand hotarari in aceasta calitate.

Situatia este asemanatoare aceleia in care de pilda d-ul presedinte Klaus Iohanis, dupa terminarea celui de-al doilea mandat, nu s-ar mai da plecat de la Cotroceni, asa cum ii cere Constitutia, si ar cere sa conduca Romania in continuare, punandu-si de data asta eticheta de presedinte interimar de pilda, pentru inca 5 ani. O farsa oribila si o bataie de joc la adresa functionarii in consecventa stricta cu Constitutia a autoritatilor fundamentale.

Esecul unei democratii exista si atunci cand statul este incapabil sa opreasca confiscarea unor institutii sau deturnarea lor de la rolul constitutional. De aceea spun ca SRI, prin Directia Generala pentru Apararea Constitutiei, e esuat. Avem un stat debil, incapabil sa reactioneze pentru a-si salva institutiile fundamentale.

Comentarii

# Cetateanul date 6 April 2022 12:37 +185

Nu pe bune!? Și să facă ce? Să intre și să îl tragă de urechi afară? Să îi strige sub geam ieși afară ființă extraordinară? Unde este garantul Constituței? Unde sunt mânuțistele asociații? Decât ceva întrebări... retorice desigur :lol: PS Cum ar fi dacă un alt prezidente ar dori să mai șadă în jilț peste termen? Nu așa că ar fi fun? Oricum... trăiască proiectele pentru noul coteț...alea adânci, despre deconturi, benzine, salarii, munci mai puține, drepturi mai multe :lol:

# maxtor date 6 April 2022 13:59 +81

te pomenesti ca a shantajat restul membrilor!!!!!!!!!!(boby sau sri-d.a.c)(pe video chat aia nu apar legati si impushcati).

# Noi date 6 April 2022 14:21 +74

Noi la CSM facem ce vrem. Pentru că putem. Vezi tu, Toni, diferența între un membru ales din componența actuală a CSM și Dumnezeu este că Dumnezeu nu se crede membru ales CSM. E plin de exemple

# Noi ceilalți date 6 April 2022 15:28 +64

Când e un atac la independența justiției noi ieșim pe scări să protestăm. Dar nu la orice atac. Depinde. Spre exemplu la acesta, la fel de bine putem să ne complacem

# pufi date 7 April 2022 08:53 +14

Slugărete conduce CSM cum îl taie capul. Și secretarul general este numit ilegal pe post. Slugărete are în preajmă numai slugi, alungând din csm oamenii competenți.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 20.05.2024 – Inca o palma pentru Justitia din Romania

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva